Kadaň – Havířov 4:3 (kon.) | Frýdek-M. – Benátky n/J 3:2 (2:1 po s.n.) | Ústí n/L – Motor ČB 4:3 (kon.)
Přerov – Prostějov 2:3 (po pr.) | Jihlava – Litoměřice 5:4 (2:1 po s.n.) | Třebíč – Slavia 5:2 (kon.)
Most – Kladno 2:4 (kon.)
konec
SK Horácká Slavia Třebíč
5:2 (2:1, 1:1, 2:0)
HC Slavia Praha
Sobota 24.09.2016, 17:30 • MANN + HUMMEL ARENA • Chance liga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dohráno. Čisté utkání na obou stranách kluziště přineslo pohlednou hru, ze které dnes více těžila třebíčská Horácká Slavia. Její jmenovkyně z hlavního města se do poslední chvíle snažila změnit vývoj utkání, ale na tým, kterému se proti favoritům daří, nestačila. Dvě branky – Milfaita ze 41. minuty a do prázné brány z hole kapitána Davida Dolníčka z 59. minuty – zastavily počítadlo branek domácích na čísle 5. Dvojka na straně hostů cenné body pražanům nepřinesla. On-line přenos končí. Hezký večer. (19:44:04)
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Střela do prázdné brány se povedla DAVIDU DOLNÍČKOVI. Asistence: bez asistence.
     
    59:33
    Pražané se snaží střílet z každé pozice, ale Jekel je celkem v pohodě vychytává.
     
    58:50
    Václav Čejka po vhazování ve své třetině sebral hostům puk a mazal s ním do jejich třetiny, ve středním pásmu o kotouč přišel.
     
    58:06
    Hosté hrají stále bez brankáře, ale 1:45 jim do konce tímto tempem na vyrovnání nebo celkové otočení skóre zřejmě nebude stačit.
     
    57:22
    Po vhazování ve třetině domácích se na modré ke tvrdé střele dostal Hraško, ale Jekel byl v pozoru.
     
    57:21
    Oddechový čas pro domácí.
     
    56:25
    Uvidíme, na čem se tým z města nad Vltavou na střídačce uradil. A zatím to spíše vypadá, že oddechový čas hostů sloužil k odpočinku domácích. Nyní Slavia Praha odvolává brankáře.
     
    56:24
    Oddechový čas pro hosty.
     
    55:54
    Hostům evidentně cosi chybí. Buď síly nebo štěstí, i když se snaží o změnu stavu, nedaří se.
     
    54:31
    Po vhazování před Jekelem se puku chopili Pražané, kteří o něj ihned přišli, Erat kolem pravého mantinelu dovezl puk před Hyláka, tam do mezikruží přihrál Kristlovi, který dostal puk na nohu. Do branky puk nedokopl.
     
    53:41
    Slibně vypadající situace pro Pražany proběhla před Jekelem, od modré se puk dostal do kruhu u levé tyče třebíčského golmana, odtud se dostal k Dragounovi, který však nedonutil Jekela chybovat.
     
    52:54
    Chybu udělal ve středním pásmu Hraško a puku se ihned chopili domácí, opakovaně prověřují pozornost Hyláka, teď tak od levého mantinelu učinil Milfajt.
     
    51:35
    O puk ve středním pásmu si řekl Dolníček, kolem mantinelu ho dovezl za Hyláka a tam jej zanechal beze snahy vstřelit další branku. Třebíč si evidentně brání své dvoubrankové vedení.
     
    51:07
    Jakoby se v tuto chvíli zúžilo hřiště na střední pásmo a před brankáře se hra dostává jen sporadicky.
     
    50:07
    Hraško po kombinaci ve třetině domácích od modré přestřelil Jekelovu bránu. Vzápětí se k samostatnému průniku odhodlal Havránek a poměrně z velké blízkosti vypálil na pozorného Hyláka.
     
    49:17
    Hra se nyní na obou stranách kluziště rozvolnila, chybí vyslovené šance. Třebíč brání dvougólové vedení a Pražanům se zdá se krátí dech.
     
    48:29
    O průnik do obranného pásma domácích se pokusil jeden z Pražanů, kterého o puk dokázal připravit David Dolníček.
    Marken.cz

    Jan Míšek

    Branky a nahrávky: 18. R. Erat (Kristl), 20. Psota (Huňa), 37. R. Erat (Dolníček, J. Zdráhal), 41. Milfait (Huňa, Psota), 60. Dolníček – 18. Dušek (Jiránek), 25. Šafránek (Mikulík)


    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (D. Svoboda) – Lojek, J. Zdráhal, Niko, Bartejs, Schejbal, Čejka, D. Mikyska, Přibyl – Kristl, Dolníček, R. Erat – Psota, Milfait, Huňa – Dymáček, T. Havránek, Jan Wasserbauer – Paták, Juráň, Kusko.
    HC Slavia Praha: Hylák (Frodl) – Pohl, M. Drtina, Andrlík, Štebih, A. Růžička, Hraško, Valík – Mikulík, Šafránek, Dragoun – Jiránek, Chlouba, Dušek – Markovič, Tuominen, Kern – Rys, Kubica, M. Kadlec.

    Rozhodčí: Wurtherle – Čížek, Křivohlavý.

    Diváci: 1920
    ocianews.com