Kladno – Chomutov 4:7 (kon.) | Písek – Liberec 0:7 (kon.) | Kolín – Mountfield HK 0:1 (kon.)
Jihlava – Kometa Brno 0:6 (kon.) | Č. Budějovice – Mladá Boleslav 2:1 (po pr.) | HC Litvínov – Slavia 5:4 (kon.)
Havlíčkův Brod – Pardubice 3:6 (kon.) | Havířov – Třinec 1:3 (kon.) | Vsetín – Zlín 1:2 (kon.)
Olomouc – Vítkovice 0:3 (kon.) | Letňany – Sparta 4:5 (kon.) | K. Vary – HC Plzeň 4:5 (2:1 po s.n.)
konec
BK Havlíčkův Brod
3:6 (2:1, 1:3, 0:2)
HC Dynamo Pardubice
Sobota 24.09.2016, 13:30 • Zimní stadion Kotlina • Extraliga staršího dorostu • 8. kolo
Partner:
     
    To je ode mne vše, hokejový program v Kotlině ovšem pokračuje. Od 17:00 vás druholigovým střetnutím mezi Havlíčkovým Brodem a Kolínem provede kolega Ladislav Vácha. Také dnešní kolo extraligy staršího dorostu čeká ještě na výsledky, sledujte onlajny a o žádné z nich nepřijdete. Já se s vámi loučím a u dalších onlajnů se těším na počtenou. (15:54:07)
     
    Dnešní měření sil dopadlo lépe pro Dynamo, které ve třetí části hry ještě navýšilo svůj náskok. V úvodu této periody skóroval Jakub Mert a v závěru napsal tečku za dnešním utkáním Ondřej Matýs. Všechny body tak z Kotlin poputují na východ Čech.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Do statistik dnešního utkání se ještě zapíše Filip Koffer (PCE), který je vyloučená za faul kolenem.
     
    59:08
    Vedení Pardubic mohlo být ještě vyšší! Od modré čáry střílel znovu Čestmír Javůrek a jeho střelu sklepl do betonů Folvarského Ondřej Matýs, po čemž se hosté ještě hnali za dorážkou, hra ale nakonec byl přerušena pro vysokou hůl tečujícího Matýse.
     
    56:49
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Zdá se, že je o osudu dnešního utkání rozhodnuto. Pardubičtí sevřeli svého soupeře a Čestmír Javůrek vypálil od modré čáry. Jeho ránu tečoval Michal Machač, to ještě Folvarský zasahoval levým betonem, na další dorážku ONDŘEJE MATÝSE už ale dosáhnout nemohl! Asistence: Michal Machač, Čestmír Javůrek.
     
    55:55
    Po zakázaném uvolnění hostů se vhazovalo před jejich bránou, Bruslaři získali kotouč a Daniel Polák jej hned napálil na bránu, Jan Jánský zasahoval vyrážečkou.
     
    55:32
    Matěj Krejčí za sebe pustil kotouč, za kterým už se řítil Filip Koffer, před ním ale z branky vyjel Miroslav Folvarský a kotouč zametl do bezpečnějšího prostoru.
     
    55:18
    Lukáš Pokorný mířil po levé straně do útočného pásma, rychle se k němu ale vracel obránce a tak jen poslal nahození na pardubického gólmana, který puk raději přikryl a nechal přerušit hru.
     
    54:47
    Marek Tecl přejel do útočného pásma a procpal střelu mezi dvojici beků, Jan Jánský na ni ale viděl a udržel ji ve své náruči.
     
    53:50
    Domácí se snaží zvrátit z jejich pohledu nepříznivý stav utkání, v jejich hře ale přibývají nepřesnosti.
     
    53:10
    Tomáš Křehlík se rozjel na pravé straně, dostal se za obránce a zakončoval bekhendem. Jan Jánský s jeho pokusem neměl problémy a v klidu puk podržel ve výstroji.
     
    51:47
    Matěj Blümel získal pásmo, navedl si puk na osu hřiště a vystřelil zápěstím, jeho pokus ovšem zablokoval Daniel Polák mimo bránu.
     
    50:36
    Před bránu si najížděl úplně volný Lukáš Pokorný, než ale dostal přihrávku zpoza brány od Tomše Křehlíka, stihl se k němu pardubický obránce vrátit a střelu mu pokazit.
     
    49:32
    Filip Koffer nabral rychlost a zavezl puk do útočného pásma, kde zkusil schovat střelu za obránce, domácí brankář si ji ale našel a ukryl ji do lapačky.
     
    48:39
    Před pardubickou svatyní zůstal na chviličku nepokrytý Radim Pejchal, zblízka puk ale nedostal za Jánského betony.
     
    47:51
    Matěj Krejčí je zpátky na ledě a Bruslaři jsou kompletní.
     
    47:14
    Ondřej Matýs číhal na modré čáře na přihrávku, kterou také dostal, jeho dělovka skončila na pravém betonu Miroslava Folvarského.
     
    46:19
    Dynamo ukořistilo černý kus gumy hned z vhazování a prokombinovalo se až ke střele z mezikruží, Miroslav Folvarský ovšem předvedl efektní zákrok lapačkou a vysloužil si potlesk.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 4. Pokorný (Polák), 14. Teplý (Holenda, Pejchal), 40. Teplý (Holenda) – 10. Matýs (Pochobradský), 23. Koffer (Oliva, Blümel), 32. Koffer (Blümel, Mert), 40. Koffer (Blümel, Rudy), 41. Mert (Rudy, Blümel), 57. Matýs (Machač, Javůrek)


    BK Havlíčkův Brod: Blažek (od 41. Folvarský) – Zvěřina, Polák, Adam, Rubner, Horák, Krejčí, Lachman "A", Pejchal – Piskač, Donda, Kohout, Tecl, Holenda "C", Přibyl "A", Křehlík, Pokorný, Cachnín, Teplý
    HC Dynamo Pardubice: Jánský (Vlk) – Leder, Oliva, Žouželka, Rudy, Mert "A", Javůrek – Machač, Libnar, Pochobradský, Koffer, Kostka, Chára, Blümel "C", Černý, Bucek, Matýs "A", Rozlílek

    Rozhodčí: Ivan Čuňočka – Martin Šustr, Tomáš Sofka
    bahis siteleri