Orenburg – Ural 0:1 (kon.) | Arsenal Tula – Groznyj 0:0 (kon.) | Spartak – Ufa 0:1 (kon.)
Machačkala – Zenit 2:2 (kon.)
konec
Anži Machačkala
2:2 (1:2)
FK Zenit Petrohrad
Neděle 25.09.2016, 18:30Ruská Premier Liga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešní den vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný zbytek dne! (20:28:11)
     
    Je konec! Zenit Petrohrad ztratil dvoubrankové vedení a na půdě Machačkaly pouze remizoval 2:2! Hosté vlétli do zápasu ve velkém stylu a Arťom Dzjuba už po šesti minutách otevřel skóre! Stejný hráč za dalším deset minut přidal po dobře rozehraném přímém kopu druhou branku! Anži se ještě do přestávky podařilo vyrovnat! Nařízenou penaltu s přehledem proměnil Bernard Berisha ! Ve druhém poločase se hrál strhující fotbal s velkým množstvím šancí na obou stranách! Fotbalisté Petrohradu se prosadit nedokázali, zatímco střídající Yannick Boli s notnou dávkou štěstí vyrovnal na 2:2! Zenit poté znovu zapnul, ale hostům nezbyl čas na vstřelení další branky!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Na hřišti zůstává ležet další domácí fotbalista. Anži teď sbírá cenné vteřinky. Poraněný hráč bude muset vydržet, Pavel Vrba už vyčerpal všechny tři střídání.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Jurij Žirkov (FK Zenit Petrohrad).
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90
    Exekuce přímého kopu se chopil Giuliano, jež zvolil ránu těsně nad zemí a prudkou střelou trefil pouze čtyřčlennou zeď! Naprosto stejně dopadla i jeho následná dorážka!
     
    89
    Do pokutového území Machačkaly se snášel další centr. Domácí obrana dostala míč ven ze šestnáctky, kde se nedovoleného zákroku dopustil Cédric Yambéré. Hosté mají k dispozici přímý kop z fantastické pozice!
     
    88
    Domácí vybojovali autové vhazování na polovině hřiště a nastřádali další vteřinky k dobru. Machačkala v posledních minutkách otupila tlak Zenitu a nepouští hosty do šancí.
     
    87
    Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Bernard Berisha, přichází Lorenzo Ebecilio.
     
    87
    Bernard Berisha za svůj pomalý odchod ze hřiště uviděl žlutou kartu!
     
    86
    Machačkala sbírá cenné vteřinky, kde to jen trošku jde. Alexandr Bělenov dlouho otálel s odkopem míče od branky a může být rád, že neuviděl žlutou kartu. Hosté se vztekají.
     
    85
    Hra je přerušena! Na trávníku zůstává ležet jeden z domácích fotbalistů. Podle všeho se bude muset střídat. Pavel Vrba může sáhnout k poslední výměně na hřišti.
     
    84
    Před branku Machačkaly přilétl další centr. Na hranici pokutového území číhal připravený obránce Cédric Yambéré, jež hlavou odpravil balón do bezpečné zóny.
     
    83
    Bernard Berisha se hnal kupředu po levé straně. Nejlepší hráč Anži v dnešním zápase vyzval na souboj Igora Smolnikova, který se nenechal rozhodit klamavým pohybem domácího fotbalisty.
     
    82
    Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Ivo Iličević, přichází Amadu Mutari.
     
    82
    Na oblouček do pokutového území si nabíhal Igor Smolnikov. Pravý obránce Zenitu se po míči natahoval ve skluzu, nicméně před domácí obránce si k němu cestičku neproklestil.
     
    81
    Magomed Musalov potáhl míč na polovinu Zenitu a snažil se uklidnit hru. Domácí ale branku Zenitu neohrozili a navíc přišli o míč. Zenit se žene vpřed s dalším útokem.
     
    80
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Oleg Šatov, přichází Luka Đorđević.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 28. B. Berisha (pen.), 64. Boli (Georgijevskij) – 7. Dzjuba (Šatov), 18. Dzjuba (Witsel)

    Karty:   39. Gasanov (MCK), 62. Boli (MCK), 74. Yambéré (MCK), 87. B. Berisha (MCK) – 72. Javi García (PET), 90+2. Žirkov (PET)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:9. Střely mimo: 5:5. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 23:9.
    Anži Machačkala: Bělenov – Paršivljuk, Lazić, Jonathan Mensah, Musalov – Gasanov, Yambéré – Georgijevskij, Budkivskij (57. Boli), B. Berisha (87. Ebecilio) – Iličević (82. Mutari).
    Náhradníci: D. Jurčenko – Gadžibekov, Ebecilio, Ščerbak, Xandão, Mutari, Gazimagomedov, Tigijev, Boli.

    FK Zenit Petrohrad: M. Keržakov – Smolnikov, Neto, Criscito, Žirkov – Giuliano, Javi García, Witsel (67. Maurício) – Šatov (80. Đorđević), Dzjuba, Mak (56. Kokorin).
    Náhradníci: Lodygin, Obuchov – Aňukov, Lombaerts, Maurício, Kokorin, A. Keržakov, Mogilevec, Đorđević.
    thejrc.org