Vítkovice – K. Vary 3:2 (2:1 po s.n.) | Olomouc – Třinec 1:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Plzeň 3:2 (kon.)
Chomutov – Pardubice 5:6 (po pr.) | Mountfield HK – Sparta 2:3 (kon.) | Kometa Brno – Litvínov 7:1 (kon.)
konec
BK Mladá Boleslav
3:2 (0:1, 1:0, 2:1)
HC Škoda Plzeň
Úterý 27.09.2016, 17:30 • ŠKOENERGO Aréna • Tipsport extraliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Příjemný úterní podvečer přeji všem fanynkám a fanouškům naší nejvyšší hokejové soutěže! Tipsport extraliga poněkud netradičně pokračuje i dnes, v rámci vloženého sedmého kola je dnes na programu hned šest zápasů, my se společně zaměříme na střetnutí, v němž BK Mladá Boleslav hostí celek HC Škoda Plzeň! Začínáme v 17:30.
     
    BK Mladá Boleslav

    Boleslavské výkony v úvodu sezony mají hodně kolísavou tendenci. Po šesti odehraných kolech mají Bruslaři na svém kontě devět bodů, což jim aktuálně stačí na šestou pozici, ovšem vzhledem k tomu, v jaké fázi se probíhající ročník Tipsport extraligy nachází, může být po dnešku zase vše jinak. Svěřenci trenéra Františka Výborného z prvních tří kol zvládli urvat jen dva body, které navíc získali až po famózním obratu na ledě Hradce Králové. Poté ovšem došlo na pár změn v sestavě, což hned přineslo ovoce – z posledních třech duelů celek z města automobilů uzmul hned sedm bodů, naposledy si v pátek před zraky televizních kamer poradil s Vítkovicemi, které přehrál poměrem 5:2. Do dalších bojů musí Středočeši zapracovat především na zlepšení disciplíny a bránění přesilových her soupeře, v rámci celé soutěže totiž patří mezi nejtrestanější mužstva, oslabení má pak parta okolo kapitána Klepiše úplně nejhorší.
     
    HC Škoda Plzeň

    Úvod nového ročníku nezastihl Plzeň v optimální pohodě. Ambiciózní Západočeši v šesti kolech inkasovali hned třiadvacetkrát, což je řadí do pozice nejhůře bránícího týmu. Žádná sláva to není ani co se týče získaných bodů, ty mají svěřenci kouče Straky na svém kontě jen čtyři a momentálně se krčí až na dvanácté pozici. Na své zatím jediné vítězství, které získali na zlínském ledě, mohli indiáni navázat v pátek proti Olomouci. Vše tomu nasvědčovalo, modro-bílí vedli po první třetině už 3:0, poté ale ztratili koncentraci, a posadili Moru do sedla, nakonec se museli spokojit pouze s bodem za prohru 5:6 v prodloužení. Nepovedený vstup do sezony už si vyžádal první hráčské změny, v Plzni skončil obránce Branislav Kubka, staronovou posilou se naopak stal Tomáš Slovák, který na jaře roku 2013 se Západočechy slavil v historii doposud jediný mistrovský titul.
     
    Poslední vzájemný zápas

    29.2. 2016 – BK Mladá Boleslav:HC Škoda Plzeň 5:1

    Branky a nahrávky: 22. Musil (Hyka), 23. Klimenta (Klepiš, Holub), 44. Pacovský (Jarůšek, Výborný), 51. Lenc (Klepiš, Rýgl), 57. Hyka (Bárta) – 6. Jeřábek (Kratěna)

    BK Mladá Boleslav: Rittich – Stříteský, Voráček, Robar, Holub, Kučný, Rýgl – Jarůšek, Výborný, Pacovský – Klimenta, Klepiš, Lenc – Hyka, Musil, Pabiška – Ďurač, Hruška, Bárta.

    HC Škoda Plzeň: Polívka – Jeřábek, Kudroč, Kvasnička, Kadlec, Sklenička, Kubka – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Bližňák, Kratěna – Svoboda, Preisinger, Hrňa – Poletín, Lev, Hollweg.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    BK Mladá Boleslav: Lukáš (Tarkki) – Stříteský, T. Voráček, Hanzlík, Štich, Pastor, Kučný – Hyka, Musil, Lenc – Látal, Klepiš (C), Pacovský – Orsava, Vampola, Žejdl – Pospíšil, Urban, Jonák.

    HC Škoda Plzeň: Machovský (Sochůrek) – D. Sklenička, P. Kadlec, Pulpán, Čerešňák, Moravčík, Slovák – T. Svoboda, Hrnka (C), Kratěna – D. Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Lev, Yellow Horn – Schleiss, Suchý, Švarc.

    Rozhodčí: Hejduk, Úlehla – Frodl, Zavřel.
     
    Ještě jednou Vás všechny vítám u sledování našeho online přenosu, utkání mezi Mladou Boleslaví a Plzní by mělo začít zhruba za deset minut! Domácí dnes nastupují v téměř totožné sestavě jako proti Vítkovicím, jedinou změnou je absence obránce Trončinského. Téměř to samé lze říci i o složení plzeňského kádru, trenéru Strakovi dnes bude chybět pouze Jakub Koreis, naopak první start v této sezoně si za indiány odbude Tomáš Slovák.
     
    Aktéři dnešního utkání právě přijíždí na ledovou plochu, za pár okamžiků tedy budeme moci začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Úvodní vhazování vyznělo lépe pro hosty, ti však pouze nahodili kotouč za branku soupeře, kde se jej ujal Stříteský, jeho pas ale nikoho z kolegů nenašel – pískán icing.
     
    00:48
    Vypadalo to na další zakázané uvolnění, Musil ale přebruslil Kadlece, obtočil se kolem branky a do mezikruží předložil kotouč pro Hyku, tomu ale nevyšlo zpracování.
     
    01:02
    Následně první icing zahrála i Plzeň, vhazovalo se tak po Machovského levici. Po vyhraném buly se ke střele od modré odhodlal Pastor, brankář hostí byl ale pozorný.
     
    01:32
    Čerešňák za nahodil puk na Lukáše pouze za účelem získání útočné třetiny a tento záměr mu také vyšel. Škoda ale o puk brzy přišla, protiakci domácích zakončoval Orsava, Machovskému ale jeho pokus starosti nepřidělal.
     
    02:01
    První zákrok i pro strážce domácí svatyni. Jana Lukáše táhlou ranou z mezikruží prověřil Lev, boleslavský gólman ale stačil kotouč vytěsnit ramenem.
     
    02:37
    Schleiss využil nepozorní domácí obrany a dojel téměř ztracený kotouč, posléze ale špatně nahrál, a nabídl tak protiakci pro Jonáka, ten ale pálil mimo.
     
    03:23
    Po poměrně hektické pasáži hry se puku za vlastní brankou ujal Jan Hanzlík, který se rozhodl vyčkat na to, až mu na led naskočí čerství spoluhráči.
     
    04:01
    Kratěna se po šikovné kličce zbavil Stříteského, poté zvedl hlavu a přesným pasem mezi kruhy našel Svobodu, jehož rána ovšem byla ztečována mimo.
     
    04:40
    Voráček na modré čáře jen tak tak zachytil Látalův skákavý pas a poté puk jen tak nazdařbůh nahodil na Machovského, tomu ale pomohli blokující obránci.
     
    05:15
    Tlak domácích ještě chvíli pokračoval a vyústil v nepříjemné nahození z hole Tomáše Voráčka, po němž se před Machovským rozpoutal nemalý závar, nikdo z Boleslavkých ale puk do branky nedošťoural.
     
    05:38
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Svou velkou šanci domácí neproměnili, krátce nato byli potrestáni a je to Plzeň, kdo se ujímá vedení! Hrozitánskou chybu v rozehrávce předvedl Štich, a nabídl tak samostatný únik pro COLTONA YELLOW HORNA, který se tváří v tvář Lukášovi nemýlil!
    05:38 Colton Yellow Horn - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    06:05
    Domácí se okamžitě usadili v útočné třetině, Machovského se z ostrého úhlu pokusil překvapit Musil, plzeňský brankář ale zbytečné komplikace nepřipustil.
     
    06:41
    První lajna domácích si trochu protáhla střídání, navíc do přečíslení pustila Indráka s Kracíkem, ti celou akci ale překombinovali. Následoval icing Boleslavských.
     
    07:11
    Mohlo to být o dvě branky! Hrnka za brankou ustál několik ataků od Klepiše a dokázal ještě nahrát Kratěnovi, který parádně uvolnil neobsazeného Svobodu, Lukáš ale Boleslav podržel!
     
    07:40
    Následně se dopředu vydali domácí, Klepiš s Pacovským si ale nerozuměli v kombinaci. Posléze vyzkoušel Machovského pozornost lehkým nahozením Kučný, plzeňský gólman je ale zatím bezchybný.
     
    08:04
    Až příliš volného prostoru teď domácí obrana ponechala Petru Kadlecovi, který se z vlastní třetiny dostal až na dostřel Lukášovy svatyně, mířidla ale neměl seřízená přesně.
     
    08:29
    Nahození Tomáše Pospíšila nepředstavovalo pro Machovského vůbec žádný problém, domácí forvard se posléze rozhodl celou situaci dojet a dostal se do křížku s Pulpánem, vše se ale obešlo bez trestů.
     
    09:01
    Pastor ve středním pásmu zachytil rozehrávku soupeře a poté do protiakce vyslal rozjetého Hyku, který si puk přehodil na forhend, jeho povedená rána se ale mezi tři tyče nevešla.
     
    10:00
    Hrnka využil dalšího zaváhání obrany Středočechů, přebruslil Kučného a poté nahrál volnému Kratěnovi, ten ale trefil pouze na brankovišti stojícího kolegu Svobodu.
     
    10:41
    V posledních minutách jsou aktivnějším mužstvem hosté a nyní to vypadalo, že jejich tlak bude ještě umocněn přesilovou hrou. Lukáš totiž vyhodil kotouč do ochranné sítě, sudí tam ale zřejmě viděli lehkou kontakt s mantinelem.
     
    11:09
    Dva na jednoho se nyní hnali domácí hokejisté. Vampola si počkal na ideální okamžik a pak předložil puk pro Orsavu, proti jehož pumelici se Machovský vyznamenal povedeným reflexivním zásahem!
     
    11:26
    Tomáš Pospíšil, ač nepříjemně masírován bránícím Čerešňákem, zvládl kotouč udržet a navíc jej poslat na modrou čáru, odkud pálil Pastor, puk si ale našel cestu pouze do Machovského lapačky.
     
    11:57
    Petr Kadlec nyní naprosto zbytečně zaváhal při rozehře, a nabídl tak dobrou možnost pro Urbana, tomu se ale kotouč zamotal mezi bruslemi, čehož tygřím skokem využil pozorný Machovský.
     
    12:06
    V posledních minutách je hra hodně rozkouskovaná, nyní hosté špatně rozehráli a puk poslal až na zakázané uvolnění.
     
    12:29
    Obrana indiánů úplně zapomněla na volného Radana Lence, který kotouč zpracoval na modré a poté se s ním vrhl střemhlav Machovskému, mezírku mezi jeho betony ale neobjevil.
     
    13:02
    Tohle musí být gól! Štich se nechal hodně snadno obrat dotírajícím Johnsonem, který se dobře zorientoval a nádherným pasem skrze brankoviště vyzval ke vstřelení druhé branky Yellow Horna, ten ale v jasné tutovce selhal!
     
    13:33
    Jakub Lev díky svému aktivnímu napadání překvapil Hanzlíka a obral jej o kotouč. Nejprve se pokoušel zasunout puk za Lukáše sám, poté zase nahrával na Johnsona, ani jednou ale úspěch neslavil.
     
    14:11
    Domácí si koledují! Další zbytečnou ztrátu předvedl Pastor, načež si Tomáš Svoboda od mantinelu vybruslil až do dobré palebné pozice, branku Bruslařů ale o kousek přestřelil!
     
    14:50
    Rozhýbat Bruslaře se nyní pokusil Pacovský. A nutno poznamenat, že jeho akce přes celé hřiště stála za to, tváří v tvář Machovskému ale domácí útočník nezakončil přesně.
     
    15:37
    Po Jonákově nahození se volného kotouč ujal Pospíšil a vymyslel chytrou zadovku pro Tomáše Urbana, jeho tečovaný pokus si ale cestu mezi tři tyče nenašel.
     
    16:01
    Po dalším icingu v podání indiánů vyhrál důležité buly Vampola a poté puk přenesl na modrou čáru k Hanzlíkovi, jeho rána ale přes hradbu plzeňských těl neprošla.
     
    16:30
    Trmu – vrmu ve středním pásmu nakonec lépe zvládli domácí, Kučný ale nepřesně rozehrál, a nabídl tak dobrou možnost pro Hrnku, Lukáš byl ale na svém místě.
     
    17:20
    Rozjetý Látal si ve střední třetině šikovně narazil s Klepišem, poté se chtěl vrhnout dál, byl ale zastaven tvrdým hitem v podání hostujícího beka Skleničky.
     
    17:53
    Domácí si nyní špatně rozebrali hráče, po pravém křídle jim pláchl nehlídaný Kubalík, do jeho dělovky ale stačil vložit hůl Pastor, a puk tak zamířil vysoko nad branku.
     
    18:14
    V závěru první třetiny budeme svědky první přesilovky. Zahraje si ji Boleslav, na trestnou lavici totiž za hákování putuje Jaroslav Kracík.
     
    18:24
    Úvodní přesilovková kombinace Bruslařům nevyšla, o téměř okamžité vyhození se postaral Ondřej Kratěna.
     
    18:55
    Klepiš si za brankou udělal prostor a přenechal kotouč Vampolovi, který ideálně načasovanou nahrávkou oslovil sjíždějícího si Žejdla, ten však zacílil těsně mimo!
     
    19:13
    Zámek v podání domácích ještě nějakou chvíli pokračoval, nakonec vše vyústilo v ránu Matěje Stříteského, s níž ale jeho jmenovec Machovský neměl problém.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je za námi, spokojenější do kabin mohou odcházet hosté, kteří po dvaceti minutách vedou 1:0! V Mladé Boleslavi příliš pohledný hokej nesledujeme, oba celky se soustředí spíše na obranu, bojuje se o každý centimetr ledu. Jediná gólová akce se narodila v šesté minutě, kdy Štichovy chyby využil přesnou ranou k tyči Kanaďan Yellow Horn. Druhé dějství začne přibližně v 18:22.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Kracík se vrací zpět z trestné lavice, hosté jsou tak znovu v plném počtu.
     
    20:39
    Po vybruslení zpoza branky Žejdl naznačil střelu, poté ale všechny překvapil šikovnou zadovkou na Látala, který ale trefil pouze Machovského.
     
    21:06
    Poprvé v prostřední dvacetiminutovce se kupředu vydala i Plzeň, příliš daleko se ale hosté nedostali, Indrák si totiž nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    21:40
    Zkušený plzeňský útočník Kracík znovu oslabuje své mužstvo. Podruhé v krátkém časovém sledu je totiž vyloučen, tentokráte za podražení.
     
    22:00
    Bruslařům se ale dnes při přesilovkách zatím nedaří, což pouze podtrhl Stříteského nepřesný pas, hosté už podruhé vyhazují přes všechny čáry.
     
    22:24
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Teď už to ale domácím vyšlo, a ve městě automobilů tak máme srovnáno! Celé se to narodilo poměrně nenápadně, puk do útočného pásma zavezl Musil a poté nahrál Hykovi, jehož lehké bekhendové nahození těsně před Machovským umně tečoval RADAN LENC! Asistence: Tomáš Hyka, Pavel Musil.
    22:24 Radan LENC - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    23:04
    Svou první přesilovku si ale nyní zahraje i Plzeň. Početní výhoda ji čeká po vyloučení Tomáše Pastora, který se proti pravidlům provinil sekáním.
     
    23:22
    Bruslaři ale byli úspěšnější na vhazování a Stříteskému se ihned podařilo vyhodit. Plzeň se ale okamžitě vrhla do další akce, tu ale zastavil ofsajd.
     
    23:51
    Kadlec naznačil střelu, poté ale k překvapení všech ještě nahrál Kratěnovi, který se pokusil z ostrého úhlu zaskočit Lukáše, ten ale na poslední okamžik zvládl zareagovat.
     
    24:16
    Nápor indiánů ještě pár vteřinek trval, vše ale skončilo po špatné nahrávce od Johnsona, načež puk do bezpečí poslal Stříteský, a domácí tak mohou vystřídat.
     
    25:04
    Domácí v plném počtu.
     
    25:13
    Ke střele od modré čáry se odhodlal Čerešňák, puk ale velice obětavě zablokoval padající Voráček, hru následně za brankou uklidňuje už hodně unavený Stříteský.
     
    25:47
    A boleslavský zadák ještě stihl rozjet akci domácích, na jejímž konci se před branku nacpal vytáhlý Tomáš Urban, mířidla ale neměl seřízena přesně a přestřelil.
     
    26:02
    Znovu se bude vylučovat, další hru v početní převaze budou mít k dispozici svěřenci Františka Výborného. Na lavici hanby už usedá Tomáš Slovák – dvě minuty, držení.
     
    26:19
    Stříteský dělal, co mohl, skákavý kotouč ale na modré čáře nedokázal zkrotit, Boleslavští tak musejí začít zase od píky.
     
    26:45
    Zatím se jim ale nedaří usadit v obranném pásmu soupeře, Hykovu rozehrávku nyní vystihl Johnson a díky jeho vyhození mohou indiáni kompletně vystřídat.
     
    27:16
    Po Stříteského nahození se puk od mantinelu odrazil velice zvláštně, Machovský byl ale na takovou situaci připraven a neposedný kus černé pryže schoval v lapačce.
     
    27:35
    Famózní Lukáš! Klepiš v útočném pásmu nechal puk za sebou, a nabídl tak hostům přečíslení dvou proti jednomu, které po Svobodově pasu zakončoval Hrnka, boleslavský gólman se ale stačil přesunout!
     
    28:02
    Hosté v plném počtu.
     
    28:44
    Jaroslav Kracík si nejprve pohrál s Musilem, poté chtěl to samé provést i s řízným Štichem, ten si ale před plzeňského útočníka dal tělo a dál jej už nepustil.
     
    29:06
    Martin Látal ve vlastní třetině nastartoval svou typickou akci, jeho průnik podél pravého mantinelu skončil střelou na zadní tyč, kterou ale Machovský stačil vytěsnit do ochranné sítě.
     
    29:27
    Jakub Orsava na sebe natáhl hned dva protihráče, i tak ale dokázal obkroužit téměř celé útočné pásmo a dostat se k bekhendovému zakončení, to ale úspěch neslavilo.
     
    29:58
    Vampola udržel skákavý kotouč, zvedl hlavu a předložil jej pro mezi kruhy úplně volného Radana Lence, tomu ale rána příliš nesedla, Machovský zasahovat nemusel.
     
    30:37
    Tomáš Voráček se nezorientoval ale vůbec ideálně, svou zadovkou totiž našel pouze Indráka, který ještě nahrával Kracíkovi, ten ale, naštěstí pro domácí, poskakující puk nezkrotil a nezakončil.
     
    31:08
    Za vysokým nahozeným pukem od Hanzlíka si dojel Urban, který si odstavil bránícího protihráče a zkusil své štěstí z ostrého úhlu, trefil ale pouze před sebou stojícího Skleničku.
     
    31:44
    Za potlesku celé ŠKOENERGO Arény se kupředu rozhodl vydat Dominik Pacovský, byl ale zdvojen a daleko se tak nedostal. Bruslaři ale i nadále zůstávají v držení kotouče.
     
    32:13
    Rychlonohý Látal se podél levého křídla dokázal prodrat až před Machovského, kterého se pokusil překonat bekhendovou kličkou, nedotáhl ji ale úplně podle představ, plzeňský gólman odolal i několika následným pokusům o dorážku!
     
    32:39
    Ihned po vyhraném vhazování zvládl Klepiš volný kotouč sklepnout pro Pacovského, jehož rána byla velice dobře ukrytá, a zadělal tak Machovskému na nemalé trable – plzeňský gólman ale zasáhl i nyní.
     
    33:16
    Po Stříteského vyhození puk za sebe jen tak nazdařbůh prodloužil Hyka, načež se jej ujal Musil, který chtěl celou akci ještě vyšperkovat pasem na Lence, přihrál mu ale pouze na paty.
     
    34:06
    Bruslaři jsou i nadále daleko aktivnějším týmem! Pospíšil se obtočil okolo Moravčíka a poté lehkou žabičkou vyzval ke skórování Urbana, tomu se ale puk postavil na hranu čepele.
     
    34:41
    Po několikaminutové odmlce jsme byli svědky plzeňského útoku, z hranice levého kruhu se ke střele odhodlal Yellow Horn, puk ale obětavě zablokoval padající Voráček.
     
    35:17
    Několik okamžiků nato puk ze skrumáže z před brankového prostoru vyplaval u Petra Kadlece, jehož pokus byl hned několikrát tečovaný, Lukáš ale celou situaci přestál bez úhony.
     
    35:45
    Domácí už byli pod velkým tlakem, Tomáš Pastor se proto rozhodl poslat kotouč přes celé hřiště na zakázané uvolnění.
     
    36:12
    Teď měla Boleslav štěstí. Pastorovu rozehrávku totiž přesně vystihl Jakub Lev, který nahrával před poloprázdnou branku Johnsonovi, ten byl ale celou situací spíše zaskočen a vůbec nezakončil.
     
    36:31
    Boleslavští už svého soupeře nestíhali, vše nakonec skončilo faulem Tomáše Hyky, který si odsedí dvě minuty za krosček.
     
    36:49
    Petr Kadlec si vybruslil do ideální střelecké pozice, poté ale puk přenechal Kratěnovi, jehož tvrdou ránu dokázal Lukáš vyrazit svým levým betonem.
     
    37:15
    Bruslaři se ještě nějakou chvíli museli bránit náporu soupeře, poté ale puk získal Pastor a bez zaváhání jej poslal do bezpečí.
     
    37:51
    Kracík obkroužil téměř celé útočné pásmo, z prostoru mezi kruhy nakonec nabídkou na teč vyzval ke skórování Indráka, toho ale k zakončení vůbec nepustil Voráček.
     
    38:31
    Domácí v plném počtu.
     
    38:39
    Krátce po vypršení Hykova trestu se ke střele z hranice pravého kruhu dostal Kracík, poté ještě těsně před Lukášem několikrát dorážel Svoboda, zvláště jeho poslední střelecký pokus byl nebezpečný, Boleslav ale přežila!
     
    39:15
    Tomáš Hyka si ve středním pásmu vyměnil kotouč s Lencem a poté si díky rychlému manévru dostal až ke střele, Machovský ale sklapl betony k sobě včas.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Končí druhá třetina, ve které jsme v podstatě sledovali velice podobné představení, jako v úvodní dvacetiminutovce. Tentokráte ovšem mohou být spokojenější boleslavští hokejisté, kteří už ve třiadvacáté minutě dokázali srovnat, když přesilovou hru využil Radan Lenc. Ve zbylém průběhu tohoto dějství si oba celky vypracoval i další možnosti, hlavními postavami zápasu jsou ale zatím oba brankáři.
     
    Střely na branku po 2. třetině:
    21-18
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:39
    Jako první se kupředu vydali hosté, Tomáš Hrnka se protáhl okolo Voráčka, přehodil si puk na bekhend a zkusil štěstí, branku ael netrefil.
     
    41:08
    Hodně podobně si na druhém kraji hrací plochy počínal Lukáš Žejdl, který se po sérii několika povedených kliček proháčkoval až mezi kruhy, zakončení mu ale také nevyšlo.
     
    41:45
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Lepší vstup do třetí třetiny si Bruslaři nemohli přát, ani ne po dvou minutách se totiž dostávají do vedení! Krásnou individuální akcí se prezentoval PETR VAMPOLA, který projel přes celé hřiště až před Machovského a překonal jej bekhendovou ranou mezi tělo a lapačku!
    41:45 Petr VAMPOLA - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    42:21
    Málem bylo vyrovnáno! Jakub Lev udržel puk na své holi a zajel s ním do rohu kluziště, odkud přesnou nahrávkou našel před brankou bojujícího Yellow Horna, který trefil tyč!
     
    43:03
    Stříteský si nerozuměl s Voráčkem, nebezpečnou akci na to konto podnikl Ondřej Kratěna, který si vybruslil, do pozice, ze které mohl střílet, svou šanci ale prováhal.
     
    43:49
    David Štich dnes už poněkolikáté nezvládl rozehrávku, puku se na to konto těsně před modrou čárou ujal Čerešňák, jeho nahození se ale s úspěchem neshledalo.
     
    44:24
    Sóloakce v podání Látala neskončila ani střelou, načež se Škoda vydala do přečíslení tří proti dvěma. Celé to zakončil Dominik Kubalík, zamířil ale přesně doprostřed branky, kde číhal pozorný Lukáš.
     
    44:41
    Vampola neodhadl odraz kotouče od mantinelu úplně ideálně, načež se kupředu znovu vydal střelec Kubalík, jeho táhlý pokus ale skončil pouze v lapačce boleslavského brankáře.
     
    45:19
    Yellow Horn neudržel puk před napadajícím Pastorem, načež se do protiútoku vydal Tomáš Urban, jeho žabička na Vampolu byla až příliš prudká, puk tak doskákal až k Machovskému.
     
    45:44
    Za brankou domácích operovali Hrnka s Kratěnou, do střelecké pozice se nakonec vytočil první jmenovaný, puk byl ale po chvilkovém poskakování skrze brankoviště odpálen Stříteským.
     
    46:22
    Vít Jonák na modré čáře přenechal kotouč Urbanovi, který přebruslil vracejícího se Lva a vypálil velice nepříjemně, Machovský ale na poslední chvíli stačil zareagovat.
     
    46:54
    Další práce pro nadějného brankáře, hájícího barvy plzeňské Škoda. Tentokráte Machovského táhlou ranou od mantinelu prověřil Jakub Klepiš, jeho pokus ale mířil doprostřed, a s úspěchem se tak potkat nemohl.
     
    47:29
    Pastor se díky vlastní chybě dostal do svízelné situace, po boji se dvěma protivníky nakonec puk ztratil. Svoboda poté hru přenesl na modrou, odkud pálil Čerešňák, s obětavým blokem ale přispěchal Žejdl.
     
    47:52
    A byl to právě domácí útočník s osmasedmdesátkou na zádech, kdo následně přispěchal s protiakcí, v postupu dál jej ale zastavil Klepiš, který byl v útočném pásmu o vlásek dříve.
     
    48:16
    Stříteský dlouho otálel s rozehrávkou, nakonec se rozhodl pro přihrávku na Pacovského, toho ale překvapil Kadlec. Puk se posléze znovu dostal na hokejky Boleslavských, ti ale zahráli pouze na icing.
     
    48:45
    Domácí fanoušci se zlobí, dle jejich zákroků měl být totiž sporný souboj Pacovského s Kracíkem posouzen jako nedovolený, sudí jsou ale jiného názoru a nechávají hru plynout.
     
    49:12
    Pokus o založení rychlého brejku domácím nevyšel, po pravé straně se naopak kupředu vrhl Lukáš Pulpán, jehož jedovatému projektilu příliš nescházelo!
     
    49:36
    Boleslav je v posledních minutách až příliš pasivní, to by se domácím nemuselo vyplatit. Kučný se nyní zcela zbytečně zbavil kotouče, pískáno další zakázané uvolnění.
     
    49:59
    Boleslav špatně střídala, Kadlec si na to konto všiml sjíždějícího si Tomáše Svobody, který se mohl klidně řítit sám na Lukáše, to by ale nesměl puk přebírat v půlmetrovém ofsajdu.
     
    50:19
    Čtvrtá lajna domácích nějakou chvíli úspěšně držela puk za brankou soupeře, poté byl ale Pospíšil zdvojen a z této nepříjemné situace už se úspěšně vymotat nedokázal.
     
    50:51
    A po Hanzlíkově vyhození přes všechny čáry tu máme další zakázané uvolnění v podání Středočechů, hra se tak po krátké pauze znovu postěhuje před Jana Lukáše.
     
    51:28
    Lukáš Žejdl se pokusil proháčkovat až do útočného pásma, narazil ale hned na modré čáře, kde jej ukázkovým hitem k zemi poslal Michal Moravčík.
     
    52:07
    Kučný špatně rozehrál, volného puku se poté ujal Colton Yellow Horn a po šikovné zadovce jej předal Lvovi. Ten se rozhlédl kolem sebe a našel volného Čerešňáka, ale ani jeho pokus se neujal.
     
    52:27
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají do dvoubrankového vedení, tohle už pro ně vypadá poměrně slibně! Musil vyhrál závod o puk, zakázané uvolnění se tedy pískat nemohlo. Poté přetlačil u mantinelu Slováka a přesným pasem uvolnil najíždějícího si TOMÁŠE HYKU, který zamířil přesně do horního růžku Machovského pokladnice!
    52:27 Tomáš HYKA - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    52:54
    Na útočný výlet se nyní vydal plzeňský zadák Sklenička, jeho sóloakce ale neskončila úplně zdařile, puk nezamířil mezi tři tyče.
     
    53:18
    Na dnešní utkání si do ŠKOENERGO Arény našlo cestu 3473 diváků!
     
    53:20
    Vzápětí je však Plzní dána příležitost opět se dostat na dostřel, hosty totiž čeká početní převaha, na trestnou lavici za podražení usedá Tomáš Urban.
     
    53:37
    Plzeňští se pokusili o rozhýbání obrany soupeře, po několika šikmých přihrávkách se ke střele dostal Kratěna, následná teč Coltona Yellow Horna ale puk poslala pouze do ochranné sítě.
     
    54:02
    Hosté se znovu usadili v Lukášově bezprostřední blízkosti, příliš dlouho tam ale nevydrželi, o vyhození přes všechny čáry se postaral Jan Hanzlík.
     
    54:11
    Velká nepříjemnost pro domácí, Plzeň bude hrát minutu a devět vteřin dlouhou přesilovku pěti proti třem! K Urbanovi na trestnou lavici usedá Žejdl, který se proti pravidlům provinil držením.
     
    54:42
    Plzeňský zámek Bruslařům znepříjemňoval život více jak půl minuty. Dlouhá kombinace nakonec vedla k pokusu z hole Lukáše Pulpána, puk si ale našel cestu pouze do Lukášovy lapačky.
     
    54:59
    A další zákrok Jan Lukáše, který v posledních minutách Boleslav hodně drží! Domácí gólman se tentokráte stačil přemístit proti táhlé ráně od Kubalíka, následnou dorážku nepřipustil důrazný Kučný.
     
    55:20
    Boleslav je ve čtyřech, Urban naskakuje zpět do hry.
     
    55:39
    Od blokujícího Kučného se puk odrazil příhodně pro Jana Hanzlíka, který se s ničím nepáral a poslal kotouč do bezpečné vzdálenosti od domácí svatyně.
     
    56:11
    Domácí v plném počtu.
     
    56:24
    Tlak Plzeňských ještě nějakou tu chvíli pokračoval. Yellow Horn křižným pasem našel Kratěnu, jehož šikovnou nabídku těsně před Lukášem tečoval Johnson, domácí brankář ale kotouč nadvakrát zvládl umravnit.
     
    56:56
    Ihned po buly se ke střele z hranice pravého kruhu dostal Dominik Kubalík, jeho pokus z otočky ale neměl gólové parametry, žádný problém pro pozorného Lukáše.
     
    57:14
    Sklenička po přejetí modré čáry přenechal touš Yellow Hornovi, jehož ránu posléze i lehce tečoval, Lukáš ovšem mohl zůstat zcela klidný, puk zablokoval Voráček.
     
    57:51
    Hosté se dopustili drobného zaváhání při rozehrávce, čehož se okamžitě jal využít Martin Látal, který se pokusil bekhendem překvapit Machovského, ten byl ale na svém místě.
     
    58:52
    Tak pozor, boleslavská defenziva si vybrala slabší moment a pustila do úniku Kracíka, kterého těsně před Lukášem podrazil Voráček! Následovat tedy bude trestné střílení.
     
    58:52
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A to hosté proměňují, v Mladé Boleslavi tedy máme zaděláno na dramatický závěr! JAROSLAV KRACÍK to udělal velice zkušeně, když si počkal na drobný pohyb brankáře Jana Lukáše a poté jej přesnou ranou k levé tyči nekompromisně prostřelil!
    58:52 Jaroslav KRACÍK - 3:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    58:52
    Boleslavští si vybírají oddechový čas!
     
    59:00
    Do konce třetí třetiny zbývá jedna minuta!
     
    59:10
    Machovský opouští svou pokladnici, hosté to zkouší v šesti!
     
    59:29
    Klepiš dojel vyhozený puk od Stříteského, icing se tedy pískat nemohl. Boleslavský kapitán za brankou Plzně získal k dobru pár cenných vteřinek, nyní se ale vpřed opět vydávají indiáni.
     
    Konec zápasu.
     
    Střely na branku:
    30-28 (13-10, 8-8, 9-10)
     
    Je dobojováno, tři body nakonec zůstávají v Mladé Boleslavi, které poráží Plzeň poměrem 3:2! Sledovali jsme velice vyrovnané a bojovné utkání, o jehož osudu muselo rozhodnout až třetí dějství, v němž Bruslaři svému soupeři zásluhou tref Vampoly a Hyky odskočili na rozdíl dvou branek. Škoda se ještě v závěru zmohla na snížení, když trestné střílení proměnil Kracík, vyrovnat už ale hosté nedokázali. Ode mě je to pro dnešek z města automobilů vše, někdy příště se budu těšit na počtenou! (19:53:51)
    Marken.cz

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 23. Lenc (Hyka, Musil), 42. Vampola, 53. Hyka (Musil) – 6. Yellow Horn, 59. Kracík (TS)


    BK Mladá Boleslav: Lukáš (Tarkki) – Stříteský, T. Voráček, Hanzlík, Štich, Pastor, Kučný – Hyka, Musil, Lenc – Látal, Klepiš (C), Pacovský – Orsava, Vampola, Žejdl – Pospíšil, Urban, Jonák.
    HC Škoda Plzeň: Machovský (Sochůrek) – D. Sklenička, P. Kadlec, Pulpán, Čerešňák, Moravčík, Slovák – T. Svoboda, Hrnka, Kratěna (C) – D. Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Lev, Yellow Horn – Schleiss, Suchý, Švarc.

    Rozhodčí: Hejduk, Úlehla – Frodl, Zavřel

    Diváci: 3473
    ocianews.com