Toljatti – Minsk 2:3 (kon.) | Kazaň – Jokerit 4:2 (kon.) | Nižněkamsk – Riga 3:1 (kon.)
Dynamo Moskva – Viťaz 3:0 (kon.)
konec
Ak Bars Kazaň
4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Jokerit Helsinky
Středa 28.09.2016, 18:00 • TatNeft Arena, Kazaň • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky střely: 61-53; střely na bránu: 35-29; vhazování: 21-26; zablokované střely: 9-14; hity: 10-4; trestné minuty: 12-10. (20:26:03)
     
    Československá stopa v utkání

    Jiří Sekáč (AKB) 1+0, 4 střely, čas na ledě 16:49
     
    Kazaň vykročila do zápasu v TatNeft Areně skvěle a zásluhou Justina Azeveda se ujala vedení, na které sice odpověděl v polovině zápasu Michael Keränen, jenže domácí si vzali vedení rychle zpět a na gól Alexandra Svitova navázali Jiří Sekáč a Andrej Čibisov. Ak Bars měl místy neskutečný tlak, další gól se mu už ovšem vstřelit nepodařilo a necelých sedm minut před koncem vstřelil gól v přesilové hře bez brankáře hostující Jesse Joensuu. Pět z šesti gólů padlo v přesilových hrách a gól Jiřího Sekáče z kraje závěrečné třetiny se nakonec ukázal jako vítězný. Konečný výsledek. Ak Bars Kazaň 4 Jokerit Helsinky 2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:05
    Jokerit si vytvořil obrovský tlak, ze kterého pramenili dvě velmi nebezpečné střely, jenže obě dvě z blízkosti zamířily mimo!
     
    57:56
    Riku Helenius zůstal po přerušení hry na střídačce a Jokerit se zkouší dostat na dostřel jedné branky při hře bez brankáře!
     
    57:56
    Kazaň začala opět dominovat a hráči Jokeritu mají co dělat, aby její střely dokázaly zablokovat. Domácím se ovšem nyní nepodařilo přesně rozehrát a puk skončil na zakázaném uvolnění.
     
    55:18
    Jokerit v současné chvíli prohrává o dvě branky a zásluhou přesilové hry, ve které skóroval, dokázal zastavit místy neskutečný tlak domácí Kazaně.
     
    54:00
    Do konce utkání zbývá odehrát šest minut, které budou po snížení Jokeritu ještě určitě zajímavé.
    52:06 Jesse JOENSUU - 4:2
     
    52:06
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Emil Garipov vyrazil střelu Miky Niemiho z vrcholu pravého kruhu pro vhazování, prot následné dorážce JESSEHO JOENSUUA z úhlu už byl ale bezmocný. Jokerit využívá přesilovou hru a při hře bez brankáře se vrací na dostřel dvou branek. Asistence: Mika Niemi a Peter Regin.
     
    51:22
    Jokerit si vyžádal oddechový čas a brankář Riku Helenius zůstává na střídačce!
     
    51:22
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Stěpan Zacharčuk – 2 min., hákování).
     
    50:00
    Do konce utkání zbývá odehrát deset minut a hokejisté Jokeritu vůbec nestíhají. Riku Helenius sice inkasoval čtyři góly, ale minimálně tři chytil, ke smůle Jokeritu mu ale příliš nepomáhají jeho spoluhráči, kteří jsou zralí na ručník.
     
    48:38
    Dmitrij Obuchov mohl přidat pátý gól Kazaně a popravit už tak dost zdecimovaný tým Jokeritu, jeho pokus z levého křídla ale skončil na náruči Rikua Heleniuse.
    47:43 Andrej ČIBISOV - 4:1
     
    47:43
    Kazaň vstřelila branku!
    ANDREJ ČIBISOV předvedl před bránou obrovský důraz, a přestože Riku Helenius jeho první střelu z levého kruhu pro vhazování pravým ramenem vyrazil, proti jeho následné bekhendové dorážce už byl bezmocný a puk zamířil vedle jeho betonu k levé tyči. Bez asistence.
     
    47:00
    Jokerit přečkal dva kritické momenty a Kazaň vede stále dvoubrankovým rozdílem 3:1. Hráči finského týmu ovšem začínají tahat nohy za sebou a mají toho plné zuby.
     
    44:38
    Kazaň v přesilové hře 5 na 3 zahodila dvě stoprocentní brankové příležitosti, když nejprve u levé tyče nedokázal bekhendem zamířit do prázdné brány Jiří Sekáč, který mohl vstřelit druhý gól, jeho pokus ale skončil na tyči! Vzápětí mohl po nádherné kolmé přihrávce u levé tyče skórovat Alexandr Svitov, ani natřikrát ale nedokázal puk z bezprostřední blízkosti dotlačit do brány a brankář Riku Helenius předvedl spektakulární zákrok pravým betonem, ke kterému dokázal přitlačit svou lapačku.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 15. Azevedo (Tokranov, Tkačjov), 37. Svitov (Azevedo, Tkačjov), 42. Sekáč (Tokranov, Azevedo), 48. Čibisov – 31. Keränen (Lajunen, Hishon), 53. Joensuu (Niemi, Regin)


    Ak Bars Kazaň: Garipov (S. Galimov) – S. Zacharčuk, Abrosimov, Tokranov, Čerepanov, D. Musin, Sidorov, Ohtamaa, Čibisov – An. Popov, Glinkin, Žukov – Tkačjov, Lukojanov, Svitov – Azevedo, Sekáč, Varnakov – M. Lazarev, Malychin, Obuchov.
    Jokerit Helsinky: Helenius (Zapolski) – Jaakola, Rissanen, Ch. Genoway, Jalvanti, Lajunen, Jensen, Rautanen – Salminen, Joensuu, Regin – Huhtala, O'Neill, Hishon – Niemi, Anttila, Keränen – Mäki, Wirtanen, Mäkinen – Talaja.

    Rozhodčí: Mikhail Buturlin, Antonín Jeřábek. Čároví: Dmitry Goljak, Ivan Dedjulja
    bahis siteleri