Olomouc – Havířov 2:5 (kon.)
konec
HC Olomouc
2:5 (1:1, 0:1, 1:3)
AZ Havířov
Čtvrtek 29.09.2016, 18:00 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.500 míst. • Extraliga staršího dorostu • 9. kolo
Partner:
     
    58:16
    Havířov právě vstřelil branku!
    Hosté plní přání fanoušků, kteří skandovali "ještě jeden" a MATĚJ POTOČNÝ zřejmě definitivně rozhoduje o vítězi zápasu střelou k levé tyči. Bez asistence.
     
    57:58
    Havířov právě vstřelil branku!
    Napodruhé už se ale Hanákům puk v pásmu udržet nepodařilo a DOMINIK KLUS střelou přes celé hřiště trefuje prázdnou bránu. Asistence: Dominik Pawliczek.
     
    57:09
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohoutům se risk při hře bez brankáře vyplácí a v přesilovce snižují náskok Havířova, když po zmatku před bránou mířil podruhé v utkání přesně JOSEF PODLAHA. Asistence: Jakub Galvas.
     
    56:37
    Galuška zůstává na střídačce, Olomouc to zkouší v šesti!
     
    56:37
    Domácí cítí šanci na srovnání, a tak si vybírají oddechový čas na krátkou poradu.
     
    56:37
    Ještě chvíli před koncem si dvě minuty za sekání odsedí Kamil Klíma (HAV).
     
    55:12
    Kořenek si stáhl puk do mezikruží a švihem střílel, trefil ale jen vyrážečku připraveného Dufka.
     
    49:09
    Havířov právě vstřelil branku!
    Hosté využívají další přesilovku a uskakují Olomouci už na rozdíl dvou gólů. Po zmatku před brankou se puk odrazil před MATĚJE POTOČNÉHO, který poslal kotouč rychlou střelou zápěstím pod horní tyč Galuškovy svatyně. Asistence: Jan Bambula, Vojtěch Ševěček.
     
    47:47
    Havířov si zahraje další přesilovku! David Karpíšek (OLO) míří na dvě minuty na trestnou lavici za nedovolené bránění.
     
    45:09
    Janeček s Potočným byli na hranici brankoviště velmi důrazní. Z brankoviště nakonec vytlačili i domácího strážce svatyně.
     
    39:26
    Pěchovu střelu od pravého mantinelu se u levé tyčky snažil dorážet Vosátko. V pádu ale puk za hostujícího brankáře dostat nedokázal.
     
    36:27
    K vyrovnání chybělo opravdu málo! Kořenek ujel sám až před Dufka, který vyjel na levý kruh odehrát kotouč před olomouckým útočníkem. Kotouč se ale odrazil znovu před Kořenka, který však minul prázdnou bránu. Kret pak Kořenkovi puk ještě vracel, domácí jednadvacítka ale přihrávku nečekala a kotouč se odrazil od bruslí pryč ze třetiny.
     
    35:17
    Josef Podlaha míří podruhé na trestnou lavici a Kohouti jdou do tří! Olomoucký útočník je potrestán dvěma minutami za podražení.
     
    34:08
    Havířov si zahraje další početní výhodu. David Vosátko (OLO) míří na trestnou lavici na dvě minuty za podražení.
     
    31:25
    Havířov špatně střídal a hrál v šesti. Střídačka hostů je tak potrestána dvěma minutami za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Matěj Potočný.
     
    28:48
    Ve stejném čase je Adam Hilšar (HAV) potrestán dvěma minutami za sekání.
     
    26:19
    Havířov právě vstřelil branku!
    Olomoucké obraně ujel po levé straně LUKÁŠ JUHÁSZ, před kterým se ještě vracel Petr Mader, havířovský útočník ale přesto dokázal puk nasměrovat přesně k bližší tyči. Asistence: Jan Bambula, Matěj Potočný.
     
    17:10
    Piš se dostal téměř sám po levé straně až k hranici Galuškova brankoviště, olomoucký brankář ale jeho střelu vyrazil horní částí hole.
     
    13:08
    Kořenek dostal ve středním pásmu dobrou přihrávku, nabral rychlost a i přes bránícího Pindela, se snažil prostrčit puk kolem pravé tyčky za Dufka. Havířovský brankář ale posunul betony k tyčce včas.
     
    12:07
    Vosátko obkroužil havířovskou branku a zkoušel to u levé tyčky, Dufek ale úmysly olomouckého obránce dobře přečetl.
     
    10:30
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohouti srovnávají ve vlastním oslabení! Navrátilec do sestavy, který běžně nastupuje za juniorku, JOSEF PODLAHA, se dostal po pravé straně až před Dufka a mířil přesně až za jeho záda. Asistence: Martin Pěcha.
     
    09:05
    Ve stejném čase je za faul kolenem potrestán dvěma minutami Tomáš Dajčar (OLO).
     
    09:05
    Havířov právě vstřelil branku!
    Krásnou akci zakončili hosté gólem pod horní tyč olomoucké branky, když Szturc jemně poslal puk po ose Potočný – Bambula a MARTIN PLISKA. Hosté tak využili první přesilovou hru. Asistence: Jan Bambula, Matěj Potočný.
     
    08:33
    První přesilovku si zahrají hosté. Josef Podlaha (OLO) si odpyká menší trest za podražení.
     
    08:06
    I přes bránícího hráče se po pravé straně protáhl až před hostujícího brankáře Galvas a hledal skulinku u pravé tyčky, Dufek si ale všechny mezery pohlídal.
     
    04:33
    Velkou šanci ke skórování měl Klíma. K havířovskému útočníkovi se odrazil puk zpoza brány a Klíma se ještě pokoušel stáhnout puk doprava a procpat ho za Galušku. Olomoucký brankář se ale roztáhl přes brankoviště a gól nedopustil.

    Zuzana Spurná

    Branky a nahrávky: 11. Podlaha (Pěcha), 58. Podlaha (Galvas) – 10. Pliska (Bambula, Potočný), 27. Juhász (Bambula, Potočný), 50. Potočný (Bambula, Ševěček), 58. Klus (Pawliczek), 59. Potočný


    HC Olomouc: Galuška (Fajgl) – Dajčar, Galvas, Mader P., Kažimír, Klesla, Holiš, Vosátko – Krátký, Podlaha, Spatharis, Aulehla, Paťava, Pěcha (C), Skopal, Karpíšek, Kalač, Kořenek, Janečko, Kret.
    AZ Havířov: Dufek (Křehlík) – Pliska, Zíková, Szturc, Ševěček, Pavelek, Klus, Kuchař – Bambula, Urban, Hýsek, Hilšer, Klíma, Janeček, Potočný, Pindel, Juhász, Piš, Raček, Pawliczek (C), Pastor.

    Rozhodčí: Malota – Hanzlík, Wesley
    thejrc.org