Třinec – Chomutov 5:1 (kon.) | Litvínov – Vítkovice 2:0 (kon.) | Plzeň – Mountfield HK 4:3 (po pr.)
Olomouc – Liberec 2:1 (2:1 po s.n.) | Pardubice – Kometa Brno 3:4 (po pr.) | K. Vary – Mladá Boleslav 2:5 (kon.)
Sparta – Zlín 5:1 (kon.)
po prodl.
HC Škoda Plzeň
4:3 (0:2, 3:0, 0:1 - 1:0)
Mountfield HK
Pátek 30.09.2016, 17:30 • Home Monitoring Aréna • Tipsport extraliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den dámy a pánové, u sledování textového přenosu z utkání 8. kola Tipsport extraligy Vás vítá Michal Belšán! Na programu dnes mimo jiné máme střetnutí týmů HC Škoda Plzeň a Mountfield HK, přeji příjemnou zábavu.
     
    Trápící se celky

    HC Škoda Plzeň
    Indiánům se úvod nového ročníku vůbec nepodařil. Ze sedmi zápasů vytěžili jen jedno vítězství. Dohromady tedy mají na svém kontě 4 body při skóre 18:26. A to zatím stačí na pouhé dvanácté místo...

    Přitom do posledního zápasu na ledě v Mladé Boleslavi Plzeň nevstoupila úplně nejhůře. Díky gólu Coltona Yellow Horna vedla po první třetině 1:0, domácí však poté po třech brankách zvrátili stav zápasu ve svůj prospěch. Plzeň ještě v 59. minutě snížila po trestném střílení Kracíka, nicméně to již bylo všechno. Boleslav vyhrála 3:2.

    Mountfield HK
    Hradečtí do této sezony vstupovali s velkými ambicemi, zatím se jim je ale nedaří naplňovat. Ano, sice ze sedmi zápasů čtyřikrát bodovali, ale jen dvakrát naplno. Dohromady to tedy činí 8 bodů a skóre 23:19, což znamená umístění na deváté pozici.

    Mountfield hrál naposledy doma s pražskou Spartou. Ta se ve dvou třetinách ujala vedení 3:0 a do té poslední již mohla vstupovat s klidnou hlavou. Hradci Králové nepomohly ani góly Dietze a Červeného, Pražanům podlehl 2:3.
    Indiáni věří, že špatnou formu zlepší

     
    Statistiky

    Plzeň vs. Hr. Králové

    Nejproduktivnější hráči: Ondřej Kratěna (1+4) – Richard Jarůšek (4+2)
    Nejlepší střelci: Dominik Kubalík, Tomáš Svoboda a Colton Yellow Horn (3) – Richard Jarůšek (4)
    Nejlepší nahrávači: Ondřej Kratěna a Petr Kadlec (4) – Jaroslav Bednář a Andris Džerinš (4)
    Nejproduktivnější obránci: Petr Kadlec (0+4) – Stanislav Dietz (2+2)
    Nejtrestanější hráči: Branislav Kubka (20) – Bedřich Köhler, Rudolf Červený a Martin Štajnoch (14)

    Brankáři:
    Patrik Polívka (75 minut, 89,47%), Matěj Machovský (349 minut, 88,77%) – Ondřej Kacetl (332 minut, 92,11%) a Jaroslav Pavelka (93 minut, 89,58%)
     
    Vzájemné zápasy
    Škodovce se v minulém ročníku na Hradecké velmi dařilo. Tři z nich totiž dokázali vyhrát v základní hrací době, navíc ve dvou případech rovnou 6:2. Jediné vítězství si Hradec odvezl ve 21. kole, kdy v HM Aréně vybojoval dva body za vítězství po samostatných nájezdech.

    Hradec 2:6 Plzeň
    25. Köhler (Ihnacak, Courchaine), 51. Troliga (Bednář) – 24. Kristl (Preisinger), 46. Sklenička (Schleiss), 47. Indrák (Kracík), 50. Kracík (Kratěna, Lev), 52. Bližňák (Kratěna, Pulpán), 57. Kratěna (Jeřábek, Moravčík)

    Plzeň 3:4sn. Hradec
    3. Přikryl (Schleiss), 18. Johnson (Kratěna, Pulpán), 40. Kubalík (Kracík) – 19. Kudrna (Hronek), 31. Dej (Bednář), 49. Kukumberg (Dej, Bednář), rozh. náj. Bednář

    Hradec 1:3 Plzeň
    32. Dej (Honejsek) – 9. Kubalík (Jeřábek, Kracík), 37. Pulpán, 53. Indrák (Kubalík, Kracík)

    Plzeň 6:2 Hradec
    8. Kubalík (Lev, Kadlec), 30. Kubalík (Kubka, Kracík), 36. Pulpán (Johnson, Kratěna), 37. Lev (Hollweg, Jeřábek), 49. Kracík (Kubalík), 50. Lev (Kadlec, Sklenička) – 5. Červený (Ihnačák, Honejsek), 17. Bednář
    Za Hradec naposledy debutoval sedmnáctiletý útočník

    Jaroslav Pavelka je celý #MadeOfHockey ☺️???????? #CCMGoalie ???? – Stanislav Souček

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),

     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Machovský (Sochůrek) – Pulpán, Čerešňák, D. Sklenička, Moravčík, M. Špaček, Slovák – D. Kubalík, Kracík, Kratěna (C) – T. Svoboda, Hrnka, Indrák – Johnson, Lev, Yellow Horn – Schleiss, Koreis, Švarc.

    Mountfield HK: Kacetl (J. Pavelka) – Vydarený, Pláněk, Gregorc, Štajnoch, Dietz, Pavlas, Čáp – Červený, Džerinš, Jarůšek – Dej, Kukumberg, Bednář (C) – Šimánek, Potulny, Köhler – Pavlík, T. Knotek, Nedvídek.

    Rozhodčí: Šír, Krob – Flegl, Polonyi.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Stadionem již zní plzeňská hokejová hymna, která značí, že zápas za pár minut začne. Na led současně přijíždí rozhodčí dnešního duelu.
     
    A z útrob se nyní vynořil i hostující celek, krátce poté pochopitelně následují Plzeňané. Od zahájení utkání nás skutečně dělí jen pár okamžiků, přeji příjemnou zábavu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Úvodní buly dnešního střetnutí vyhráli hokejisté Mountfieldu.
     
    00:21
    Andris Džerinš po pravém křídle posunul do útoku Richarda Jarůška. Hostující forvard se sice natlačil přes Pulpána před branku, zakončit již ale nedovedl.
     
    00:57
    Domácí celek nyní operoval v útočném pásmu. O nahození od modré se snažil Michal Moravčík, nikdo z jeho spoluhráčů však nedokázal tečovat puk ideálně.
     
    01:18
    Hradec právě vstřelil branku!
    Již na počátku druhé minuty se hostující Mountfield dostává do vedení 1:0! Až příliš prostoru dostal ROMAN KUKUMBERG (4+1), který pěknou střelou švihem trefil šibenici Machovského branky. Asistence: Jiří Šimánek (1+4) a Jaroslav Bednář (2+5).
    01:18 Roman KUKUMBERG - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    01:36
    Plzeňští dostávají možnost přesilové hry. Stanislad Dietz (MHK) držel protihráče a inkasuje dvouminutový trest.
     
    01:50
    Pokus Tomáše Svobody od modré čáry zamířil nad bránu. Domácí se ještě snažili vydolovat touš v útočném pásmu, nicméně hosté dokázali vyhodit.
     
    02:27
    A znovu Tomáš Svoboda! Tentokráte plzeňský útočník mířil přesněji, jeho ránu ale zastavila tyčka branky Ondřeje Kacetla.
     
    02:58
    Jaroslav Kracík se za brankou neprosadil. Možnost vyhodit puk ale Hradečtí nevyužili, nadále tak pokračuje snaha modrobílých ohrozit branku.
     
    03:30
    Jenomže nyní o pásmo přišli, a tak se s úspěchem v této přesilovce nepotkají.
     
    03:36
    Hosté v plném počtu.
     
    04:15
    Mountfield se kvalitním napadáním domácí rozehrávky probojoval k puku. Za bránou se něco snažil vymyslet Radovan Pavlík, zadáci mu ale příliš prostoru nedali.
     
    05:00
    Tomáš Hrnka sice zastavil hradecký útok ve středním pásmu. Místo protiútoku už ale jeho formace potřebovala vystřídat, takže slovenský útočník pouze nahodil kotouč za Kacetlovu bránu.
     
    05:39
    Rudolf Červený na levé straně nedosáhl na přihrávku, je z toho icing hostí.
     
    05:50
    Nahození Davida Skleničky u branky dostihl Dominik Kubalík. Ten bez váhání přihrával do lepší pozice před bránu, ale než tam dojel kapitán Kratěna, tak kotouč ukryl Kacetl.
     
    06:26
    A mohlo být vyrovnáno! Po dobré práci Jaroslava Kracíka za brankou se k puku před ní dostal Ondřej Kratěna, domácí kapitán však hradeckou svatyni přestřelil.
     
    07:13
    Indiáni jsou nyní aktivnějším týmem. Zpoza branky vyjel Colton Yellow Horn, svoji čtvrtou branku v této sezoně ale zatím nepřidal, jelikož Kacetl byl připraven.
     
    07:46
    Průnik Lukáše Pulpána podél mantinelu nebyl úspěšný, Hradec mohl jít do přečíslení tři na jednoho, ale nedokázal si přesně přihrát.
     
    08:00
    Kotouč v hledišti je důvodem k přerušení hry. Šanci tak nyní dostává komerční přestávka.
     
    08:23
    David Sklenička si na modré zpracoval přihrávku a snažil se nahodit před Kacetlovu bránu, obránci ale byli pozornější.
     
    08:37
    Na druhé straně chtěl domácího beka napodobit Stanislav Dietz. Puk však z jeho hokejky zamířil přímo do lapačky Matěje Machovského.
     
    08:54
    Roman Kukumberg už se na modré chystal k zakončení. Dobře k němu ale přistoupil domácí centr Jaroslav Kracík, jenž mu touš vypíchl.
     
    09:41
    Výhoz Petera Čerešňáka od mantinelu dokázal Bedřich Köhler zbrzdit, ne ale natolik, aby udržel hrací předmět v útočném pásmu. Mountfield tak branku domácích neohrozil.
     
    10:04
    Další vznikající akci hostujícího Hradce Králové zastavilo odpískání ofsajdu.
     
    10:20
    Čtvrtá formace Škodovky aktivně napadala rozehrávku Východočechů. Díky tomu tak modrobílí mají k dispozici buly v útočném pásmu, jelikož hosté odpálili puk na zakázané uvolnění.
     
    10:31
    Okolo branky se do zakončení dostal obránce David Sklenička. Z úhlu se pokusil Ondřeje Kacetla nachytat, ten se ale nedal.
     
    10:53
    Rudolf Červený obral Miroslava Indráka o puk a vystřelil zpoza modré čáry, Machovský zakročil. Krátce nato se v dobré šanci zjevil Richard Jarůšek, v bezprostřední blízkosti mu ovšem pokus zblokoval vracející se obránce Plzně!
     
    11:40
    Ondřej Kratěna se pokusil o narážečku s Jaroslavem Kracíkem, hostující zadáci to ale vystihli včas. Nebezpečí tak bylo zabráněno.
     
    12:15
    Ryan Potulny měl problémy s rozehrávkou z vlastního obranného pásma, za pomoci spoluhráčů to ale nakonec zvládnul.
     
    13:01
    Plzeň má více ze hry a častěji se tlačí do útočného pásma. Hokejisté Mountfieldu však aktivně přistupují a často jim situaci komplikují.
     
    13:16
    Jako třeba nyní. Indiáni rozvíjeli útočnou akci, ale po forčekingu soupeře byl odpálen hrací předmět do ochranné sítě. Následuje komerční přestávka.
     
    13:35
    U levého mantinelu se k puku dostal Rudolf Červený, který okamžitě přihrával mezi kruhy. Tam ale byl pouze obránce Plzně Lukáš Pulpán, který tak akci zastavil.
     
    14:27
    Zdeňka Čápa dobře napadal domácí útočník Dominik Kubalík. V důsledku toho se o chvíli později dostal do další dobré gólovky Ondřej Kratěna, kapitán indiánů ale podruhé zamířil až příliš vysoko!
     
    15:22
    Bedřich Köhler znepříjemnil rozehrávku Nicholasi Johnsonovi dostatečně. Americký forvard nemohl přihrát svým spoluhráčům ve středním pásmu, musel tak bojovat u mantinelu o puk.
     
    15:55
    Hradečtí drží puk za brankou a vyčkávají, až kompletně dostřídají. Poté se pokusí rozjet nějakou útočnou akci.
     
    16:20
    A podařilo se jim vybojovat zakázané uvolnění. To bylo odpískáno po prudkém odpalu Tomáše Slováka podél mantinelu.
     
    16:39
    Milan Švarc dobře zrychlil a dojel puk v útočném pásmu, kde ho ale skvěle brání slovinský obránce Blaž Gregorc. Přesto čtvrtá formace Plzně odvádí dobrou práci a drží hru vepředu.
     
    17:09
    Až se z toho Mountfield vymanil jen za cenu zakázaného uvolnění. Buly následuje po levici Kacetla.
     
    17:27
    Východočeši měli velké problémy s rozehrou z obranného pásma. Plzeň totiž skvěle napadala, k žádné akci se ale nedostala.
     
    17:46
    Hradec právě vstřelil branku!
    Indiáni sice mají opticky více ze hry, není jim to ale nic platné, jelikož se hosté dostávají do vedení o dva góly! Parádně to nyní udělal Richard Jarůšek. Účastník letošního mistrovství světa krásnou přihrávkou skrze Michala Moravčíka vybídl k teči RASTISLAVA DEJE (2+3), který překonal Matěje Machovského a dal již na 2:0 pro Hradec Králové. Asistence: Richard Jarůšek (4+3).
    17:46 Rastislav DEJ - 0:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    18:32
    Jaroslav Kracík zpoza branky přihrál na levé křídlo Kubalíkovi, jehož rána z voleje zamířila jen do boční sítě. Kacetl byl tedy bez práce.
     
    19:16
    Yellow Horn obral za brankou o puk Jarůška, hostujícímu útočníkovi ale na pomoc přispěchal Martin Štajnoch, který tak situaci zachránil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 18:18.
     
    První třetina je za námi. Zrovna nejpohlednější podívanou nenabídla, viděli jsme však dvě branky. Obě vstřelili hosté, nejprve se ve druhé minutě prosadil Roman Kukumberg a v osmnácté minutě na 2:0 navyšoval Rastislav Dej. Plzeň sice měla opticky více ze hry, ale jak praví hokejové klišé – hraje se na góly... A na ty Hradec Králové vede.

    Střely: 3:5
     
    Druhá dvacetiminutovka brzy začne. Hosté již nedočkavě stojí před kabinou a chystají se na ledovou plochu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Druhou třetinu vyhraným vhazováním zahájil Jaroslav Kracík, domácí se ale s pukem moc dlouho nepomazlili.
     
    20:27
    Andris Džerinš kvalitně napadal Lukáše Pulpána. Lotyšský útočník získal puk v útočném pásmu, ale více již nestihl vymyslet.
     
    21:09
    Od mantinelu do předbrankového prostoru nahrával Jaroslav Bednář, spoluhráči na to ale připraveni nebyli. Hradec do třetiny vstoupil velmi dobře!
     
    21:51
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Domácí se poprvé v této dvacetiminutovce usadili v útočném pásmu a hned skórují! COLTON YELLOW HORN (4+0) pokračuje ve výborné formě, když v šestém zápase přidává čtvrtý gól. Velmi dobře si nyní vyměnil touš s Nicholasem Johnsonem a z předbrankového prostoru střelou o tyč snižuje na 1:2! Asistence: Nicholas Johnson (1+2).
    21:51 Colton Yellow Horn - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    22:15
    Na druhé straně v útočném pásmu dlouho bojoval Radovan Pavlík. Obrana Plzně mu ale nedala moc prostoru, takže z toho nebylo nic.
     
    22:36
    Milan Švarc se chtěl prokličkovat do útočného pásma, narazil ale do spoluhráče Jana Schleisse. Je z toho odpískaný ofsajd.
     
    22:59
    První formace modrobílých dobře pracovala v útočném pásmu. Kracík chtěl přihrát Kratěnovi do šance, to se nepovedlo. Poté ještě zakončoval Kubalík, který ale trefil jen obránce.
     
    23:19
    Zakázané uvolnění Plzně, hra se vrací k Matěji Machovskému.
     
    23:25
    A znovu to mohlo být o dva góly! Stanislav Dietz se protlačil do zakončení, které Machovský vyrazil betonem. Hostující zadák pak ještě dorážel, ale tentokráte už nezamířil tak dobře.
     
    24:23
    Tomáš Hrnka od mantinelu přihrával na rozjetého Davida Skleničku. Ten byl ale přeci jen rychlejší, než bylo třeba.
     
    25:03
    Rozehrávku Michala Moravčíka stihl tečovat Yellow Horn, takže z toho nebylo zakázané uvolnění. Plzeň navíc získala puk v útočném pásmu.
     
    25:40
    Po chybě Michala Špačka (PLZ) se do obrovské šance probojoval Radovan Pavlík. Domácí zadák ho následně sekal a dostává dvě trestné minuty.
     
    25:58
    Tomáš Svoboda přerušil hradeckou kombinaci a vyhodil puk do středního pásma. Hosté tak musí svoji akci započít znovu.
     
    26:17
    A další výhoz indiánů, zatím se Mountfieldu nedaří usadit v útočném pásmu. Stále ale zbývá více než minuta z přesilové hry.
     
    26:45
    V oslabení do akce vyrazili Jakub Lev s Ondřejem Kratěnou. Druhý jmenovaný ji chtěl zakončit, kličkou si ale poslal puk mimo svůj dosah.
     
    27:00
    Na modré se do puku opřel Blaž Gregorc, zamířil však jen do připraveného Matěje Machovského. Domácí gólman pak jistým zásahem přerušil hru.
     
    27:31
    Bedřich Köhler se hned dvakrát dostal k nebezpečné střele zblízka, Machovský byl v obou případech ale připraven zakročit.
     
    27:40
    Domácí v plném počtu.
     
    27:58
    Okamžitě tak začali střádat útočné plány. Před napadajícím Dominikem Kubalíkem ale raději přerušil Ondřej Kacetl hru, na řadu přichází komerční přestávka.
     
    28:10
    Znovu nebezpečný Richard Jarůšek. Ten se nejprve snažil přihrát do šance Červenému, když mu to přes obránce ale nešlo, tak se zakončit pokusil sám. Ani to však úspěch neoslavilo.
     
    28:22
    Jaroslav Kracík se dobře zapojil do obranné činnosti a zblokoval kotouč do ochranné sítě. Vhazovat se bude po pravici Machovského.
     
    28:50
    Nicholas Johnson dojel puk za branou Kacetla a nahrával před ní, kde se spoluhráči přes obránce Mountfieldu ale neprosadili.
     
    29:20
    Jiří Šimánek přihrál na modrou čáru Dietzovi, po jehož střele se na brankovišti k dorážce protlačoval Bedřich Köhler. Nakonec se mu to ale nepodařilo, jelikož byl tísněný obránci.
     
    30:07
    Milan Švarc z pravého křídla přihrál na Tomáše Svobodu, který okamžitě střílel. Úspěšné zakončení to ale nebylo, Hradec poté vyhodil puk na icing.
     
    30:22
    Puk vypadl na plzeňskou střídačku, hra je tedy přerušena. Vhazovat se bude před útočným pásmem indiánů.
     
    30:42
    Nahození Rudolfa Červeného od levého mantinelu bylo ztečováno do ochranné sítě. Nyní tak má Mountfield k dispozici buly v útočném pásmu, konkrétně po pravé straně Machovského.
     
    31:03
    Po neúspěšném průniku Jarůška tvrdě vypálil od modré čáry Martin Pláněk, branku Plzně ale minul.
     
    31:29
    Plzeňská první formace si vypracovala nadějné příležitosti. Ty sice neproměnila, ale čeká je přesilovka, jelikož Martin Pláněk (MHK) podrazil Ondřeje Kratěnu.
     
    31:50
    Ze vzniklých soubojů u hrazení vzešel jako vítěz Blaž Gregorc, který poslal puk přes všechny čáry.
     
    32:07
    A další výhoz Mountfieldu, který se zatím brání na jedničku. Indiáni se nemohou dostat do pásma.
     
    32:44
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A je srovnáno, Škodovka využila přesilovou hru! Jakub Lev se v mezikruží dostal ke kotouči a parádně ho přihrál na pravé křídlo, kde zůstal nepokrytý MIROSLAV INDRÁK (2+1). Domácí štírek této situace využil ke střele zápěstím, kterou Ondřej Kacetl zachytit nedokázal – je to 2:2! Asistence: Jakub Lev (1+2) a Jaroslav Kracík (1+4).
    32:44 Miroslav INDRÁK - 2:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    33:16
    Domácí celek chtěl založit další útočnou akci, ale rozehrávka z obrany nebyla přesná. Zakázané uvolnění tak vrací hru před Machovského bránu.
     
    33:35
    Západočeši mohli jít do přečíslení dva na jednoho, mladý útočník Milan Švarc si ale nestihl zpracovat kotouč ideálně a v rozhodující chvíli ho nechal za sebou.
     
    34:05
    Rastislav Dej prudce zrychlil a chtěl dojet volný puk ve středním pásmu, včas ale přistoupil bránící Tomáš Slovák.
     
    34:14
    Zakázané uvolnění Plzně, opět se tedy bude vhazovat v útočném pásmu hradeckého Mountfieldu.
     
    34:38
    A znovu icing, modrobílým se nyní rozehrávky nedaří úplně dle představ.
     
    34:42
    Ihned po buly se v mezikruží uvolňoval ke střele Bedřich Köhler, obránci mu ale nedali dostatečný prostor k tomu, aby ohrozil bránu Plzně.
     
    35:03
    Matěj Machovský nyní pro jistotu podržel v lapačce nahození René Vydareného od modré čáry. Následuje komerční pauza.
     
    35:28
    Série zakázaných uvolnění pokračuje, nyní se špatnou rozehrávkou podél mantinelu prezentoval Vydarený.
     
    35:53
    První formace Hradec Králové často přidělává Plzni velké problémy! Nejinak tomu bylo i nyní, kdy si hostující hráči hned několikrát přihráli na jeden dotek. Svoji akci však nedotáhli do gólového konce, Machovský v poklidu podržel kotouč.
     
    36:09
    Do rychlého protiútoku po vybojování puku mířil po levé straně Radovan Pavlík, jeho střela zápěstím však postrádala důležitý atribut, a to přesnost.
     
    37:04
    Michal Špaček zakopl na modré čáře a byla z toho velká šance hostujícího celku! Andris Džerinš vybízel k zakončení Rudolfa Červeného, který ale netrefil hrací předmět ideálně. Nyní při Plzni stáli všichni svatí.
     
    37:44
    Po dobré práci Coltona Yellow Horna se u tyčky pokoušel prosadit Nicholas Johnson, americký forvard ale na gólmana Kacetla nevyzrál.
     
    37:56
    Hradec se může dostat zpět do vedení v přesilové hře. Na trestnou lavici totiž míří Lukáš Pulpán (PLZ), který se provinil hákováním.
     
    38:15
    Bedřich Köhler si po přihrávce od Deje srovnával puk, aby ho následně přihrál na Potulnyho. Tomu ale zabránili obránci Plzně.
     
    38:40
    Obrovská příležitost pro Köhlera! Hostující útočník se dostal do samostatného úniku, ale Matěje Machovského prostřelit nedovedl.
     
    38:56
    Dobrá šance i na druhé straně. Indiáni ve vlastním oslabení šli ve dvou na jediného obránce, odpovědnost na sebe vzal Tomáš Slovák, jehož tvrdý projektil Kacetl vytěsnil nad bránu!
     
    39:29
    Rudolf Červený přihrával podél mantinelu na modrou čáru, ale spoluhráči puk zachytit nedokázali.
     
    39:40
    Ondřej Kratěna se dostal do brejku a mohl poslat Plzeň do vedení! Bekhendovou kličkou Kacetla na první pokus nepřekonal, ale gólman Hradce puk neměl pod kontrolou a ten následně doklouzal do branky. Dle opakovaných záběrů se jedná o chybné rozhodnutí, sudí totiž hru nepřerušil a brankář Mountfieldu skutečně neměl puk pod sebou.
     
    39:40
    Tak pozor, nakonec se bude ještě diskutovat s videorozhodčím! Dle všeho by měla být branka zřejmě uznána, tak uvidíme...
     
    39:40
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A branka skutečně platí! Plzeňští se ve vlastním oslabení dostávají do vedení. Obráncům Hradce Králové totiž unikl kapitán ONDŘEJ KRATĚNA (2+4), který pěknou kličkou do bekhendu Ondřeje Kacetla nedokázal překonat. Po pár sekundách ale hrací předmět doklouzal do branky. Regulérnost branky nakonec potvrdil až videorozhodčí! Bez asistence.
    39:40 Ondřej KRATĚNA - 3:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    39:40
    Hradečtí si pochopitelně chtěli nechat situaci ještě vysvětlit, nyní už ale budeme konečně pokračovat.
     
    39:56
    Domácí v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 19:19.
     
    Po druhé třetině už je v Plzni lepší nálada. Domácí Škoda třemi brankami otočila průběh zápasu a vede 3:2, postupně se prosadili Colton Yellow Horn, Miroslav Indrák a 20 sekund před koncem Ondřej Kratěna. A pozor – stačilo jí k tomu jen šest střel!

    Střely: 9:18 (6:13 v této třetině)
     
    Třetí třetina za pár okamžiků začne, hráči už pomalu nastupují na ledovou plochu – jako první samozřejmě ti hostující.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:02
    Úvodní vhazování ve třetí části zápasu vyhrál hostující Andris Džerinš.
     
    40:19
    Červený nahodil hrací předmět do útočného pásma, Hradečtí ho ale včas nedojeli a dopředu jde Plzeň. Co vymyslí domácí?
     
    40:40
    Kracík zkoušel zpoza branky vybídnout ke střele Dominika Kubalíka, obránci Mountfieldu tomu ale dokázali zabránit.
     
    41:21
    Podél levého mantinelu založil akci Tomáš Hrnka. Slovenský centr, který je v Plzni na měsíční zkoušce, se ale přes bránícího Pláňka k ničemu nedostal.
     
    42:07
    Michal Moravčík přihrál do lepší střelecké pozice Davidu Skleničkovi, jehož nadějný pokus zápěstím Ondřej Kacetl vytěsnil ramenem nad bránu.
     
    42:40
    Radovan Pavlík dnes patří mezi nejaktivnější hráče Hradce. Nyní dobře napadal domácího Milana Švarce, ale k puku se nakonec nedostal. Alespoň tak zabránil vznikajícímu útoku Škody.
     
    43:08
    Dominik Kubalík se pěkně uvolnil k zakončení a podařilo se mu rozvlnit síť! Bohužel pro svěřence Michala Straky jen zboku.
     
    43:25
    Icing Hradce Králové.
     
    43:36
    Lukáš Pulpán zpracovával puk ze vzduchu. Když ho ale sklepl na hokejku spoluhráče, byla pochopitelně odpískána přihrávka rukou, což se nesmí.
     
    43:59
    Aleš Pavlas sice ve středním pásmu ztratil touš, následně ale dobře zabojoval, aby ho pro svůj celek získal zpátky. A podařilo se mu to!
     
    44:34
    Colton Yellow Horn dobře vedl akci Plzně po levém křídle. Poté nadějně přihrával před branku Johnsonovi, jenž ale zamířil pouze do pozorného Kacetla!
     
    45:29
    Mountfield je nyní o něco aktivnější a častěji se snaží dostávat do útočného pásma. Jednu ze vznikajících akcí však zachytil bránící útočník Jan Schleiss, který pro jistotu vyhodil puk do útočného pásma Plzně.
     
    46:05
    Indiáni se budou muset bránit. Peter Čerešňák (PLZ) totiž podrazil protihráče při bránění. Hradec je za svoji aktivitu odměněn přesilovou hrou, promění ji?
     
    46:29
    Hradec se drží v útočném pásmu a rozvíjí kombinaci...
     
    46:38
    Tak tohle byla dobrá šance! Po několika přihrávkách se k zakončení z pravé strany odhodlal Ryan Potulny. Jeho střelu Matěj Machovský vyrazil pouze na hokejku Bedřicha Köhlera, kterému tak umožnil dorážet. I s tím si ale opavský odchovanec v brance modrobílých poradil!
     
    46:55
    Gregorc šikovným nahozením od modré čáry vybízel spoluhráče k teči, ti byli ale dobře uhlídáni.
     
    47:12
    Plzeňští se dokázali osvobodit a napadají hosty v jejich obranném pásmu, aby útočnou akci co nejvíce oddálili.
     
    47:34
    Dobrou rychlost nabral Rudolf Červený, který se odhodlal ke střele zápěstím. Michal Moravčík dokázal tento pokus srazit do rohu.
     
    48:05
    Domácí v plném počtu.
     
    48:12
    Peter Čerešňák vyjel z trestné lavice a hned se dostal ke střele, ta ale nebyla vůbec přesná.
     
    48:21
    A nyní početní výhoda čeká na indiány. Richard Jarůšek (MHK) dostává dvouminutový trest za hákování, po komerční přestávce tak budeme sledovat snahu modrobílých odskočit na rozdíl dvou branek.
     
    48:45
    Dominik Kubalík chtěl střelou z pravého kruhu překvapit Ondřeje Kacetla. Hradecký brankář byl ovšem připraven a puk chytil do lapačky.
     
    48:50
    Jedovatá rána Tomáše Svobody! Domácí forvard nyní pořdáně vyprášil betony Ondřeje Kacetla. Hradečtí poté vyhodili touš přes všechny čáry.
     
    49:49
    V oslabení si Mountfield vytvořil dobrou šanci na vyrovnání! Přečíslení dva proti jednomu zakončoval autor úvodní branky zápasu Roman Kukumberg, Machovský byl ovšem na místě.
     
    50:20
    Minutu před koncem Jarůškova trestu jsou hosté znovu vyloučeni. Brankář Ondřej Kacetl (MHK) si totiž úmyslně posunul branku, indiáni tak zůstanou v početní výhodě. Trest odpyká Radovan Pavlík.
     
    50:41
    Jarůšek se v obranném pásmu dostal k puku a bekhendem ho vyhodil až k bráně Matěje Machovského.
     
    51:09
    Další neúspěšný pokus o plzeňskou akci, kotouč tedy dokázal vyvézt do bezpečných prostor Bedřich Köhler.
     
    51:29
    Po zakončení Tomáše Svobody bez větších problémů lapil kotouč Ondřej Kacetl. Hra je přerušena a vhazovat se bude po jeho pravé straně.
     
    51:54
    Čerešňák přihrál na modré čáře Tomáši Svobodovi. Ten vystřelil z první a poměrně tvrdě, Kacetl ale vyrazil kotouč do ochranné sítě!
     
    52:08
    Pokus Čerešňáka ztečoval jeden z bránících hráčů nad bránu, Kacetl byl tedy momentálně bez práce.
     
    52:20
    Hosté v plném počtu.
     
    52:41
    Od levého mantinelu šikovně střílel Vydarený. Před brankou totiž ještě číhal Bedřich Köhler, jemuž ale dorážka umožněna nebyla.
     
    53:01
    Zakázané uvolnění Plzně, modrobílí tak nemohou vystřídat, ačkoliv by se jim to hodilo.
     
    53:18
    Své kvality opět prokazuje Richard Jarůšek. Ten se hned nadvakrát šikvoně protlačil do zakončení, Matěj Machovský měl své betony ovšem připravené.
     
    54:00
    Aleš Pavlac se snažil o rozehrávku útočné akce hradeckého Mountfieldu, nepřihrál ale do prostor, kde byli jeho spoluhráči.
     
    54:24
    Miroslav Indrák se dostal přes obránce a chtěl zakončit, během toho ho ale tísnil vracející se hráč hostí. A kvůli tomu domácí forvard nevystřelil, Kacetl podržel puk a nařízena byla komerční přestávka.
     
    Dnešní utkání sleduje 4021 diváků.
     
    54:47
    Přihrávka Coltona Yellow Horna dorazila až na hokejku Michala Špačka, který ale trefil jen Bedřicha Köhlera.
     
    55:16
    Köhler o sobě dal vědět i na druhé straně! V mezikruží zůstal totiž zcela nepokrytý a měl velkou příležitost na vyrovnání, Machovský však stihl zakročit. Poté ještě od modré přímo do lapačky domácího gólmana pálil Martin Pláněk.
     
    55:26
    Hradec právě vstřelil branku!
    A je srovnáno! Mountfield si po vhazování počínal skutečně dobře a po zásluze dává na 3:3. V levém kruhu útočného pásma zakončil Richard Jarůšek, jehož pokus trefil do zad RUDOLFA ČERVENÉHO (2+2). Machovský na tuto změnu směru neměl šanci zareagovat! Asistence: Richard Jarůšek (4+4) a Martin Pláněk (0+2).
    55:26 Rudolf ČERVENÝ - 3:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    56:06
    Do individuální akce se pustil Miroslav Indrák. Domácí forvard si s kotoučem vybruslil až mezi kruhy, odkud zamířil jen do obránců.
     
    56:54
    Ryan Potulny sice dojel kotouč v útočném pásmu, byl v něm ovšem osamocený, takže z toho nic nebylo.
     
    57:43
    Ondřej Kratěna přihrával podél mantinelu, to ale zachytil jen René Vydarený, který rozhodně nebyl žádaným adresátem přihrávky domácího kapitána. Hradečtí ovšem poslali puk na zakázané uvolnění.
     
    57:46
    Tohle je pro Mountfield hodně nepříjemné! Richard Jarůšek (MHK) poslal puk přímo do ochranné sítě nad svojí brankou, dostává tak dvě trestné minuty!
     
    58:11
    Domácím se nechtělo zakončit, což vyvolalo nakonec ofsajd. Čerešňák si totiž přihrávku Kratěny nedokázal ideálně zpracovat.
     
    58:51
    Nyní se role obrátily – Čerešňák přihrál na pravé křídlo Ondřeji Kratěnovi, jenž však zamířil pouze do připravené lapačky Kacetla.
     
    59:11
    Lukáš Pulpán po řadě kliček tvrdou střelou od modré čáry trefil jen gólmana Hradce Králové, který pro jistotu opět přerušil hru.
     
    59:43
    Dej po velkém boji vyhodil kotouč do středního pásma. Plzeň rychle vyrazila do další akce, ale Kubalíkovu střelu zastavila boční strana sítě.
     
    59:46
    Hosté v plném počtu.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60 minut základní hrací doby vítěze neurčilo. V 56. minutě totiž tečí Jarůškovy střely srovnával na 3:3 Rudolf Červený, po tříminutové přestávce tak přijde na řadu prodloužení tři na tři.
     
    Střely: 18:33
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:16
    Andris Džerinš postupoval dopředu po levém křídle, před branku mu najížděl René Vydarený. Domácí ale pasu dokázali zabránit.
     
    60:26
    Střela Richarda Jarůška byla ztečována nad branku Machovského, buly následuje po jeho pravé straně.
     
    60:48
    Hodně šikovně se do zakončení prosmýkl Jiří Šimánek, zápěstím ale nakonec zamířil vedle branky Plzně.
     
    61:27
    Plzeňští sice drží kotouč ve své moci, ještě se jim ale nepodařilo projít do útoku.
     
    61:39
    Až nyní a postaral se o to Nicholas Johnson. Jeho akci však přerušil Ondřej Kacetl, jenž ho obral o puk a přerušil hru.
     
    62:05
    Džerinš znovu trápil plzeňské hráče a předváděl dobrou hru v útočném pásmu, k zakončení se ale Mountfield nedostal.
     
    62:47
    Jaroslav Bednář předložil před bránu parádní přihrávku na Rudolfa Červeného, jenž ale trefil puk špatně. Naštěstí pro indiány, šance to byla veliká!
     
    63:14
    Hradec v prodloužení naprosto dominuje! Po neproměněné šanci Bednáře od modré čáry nepřesně pálil Martin Pláněk. Tlak hostujícího mužstva je opravdu veliký.
     
    63:46
    Domácí si mohou oddychnou. Nahození Vydareného totiž šlo už ze středního pásma – ofsajd.
     
    64:01
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Přeci jen nakonec domácí tento duel vyhrávají! JAKUB LEV (2+2) se pustil do útočné akce zcela sám. A udělal to nejlépe, jak mohl. Krásnou střelou švihem našel skulinku mezi Kacetlovými betony, indiáni berou bod navíc! Bez asistence.
    64:01 Jakub LEV - 4:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    Konec zápasu.
     
    První třetina zrovna nejpohlednější podívanou nenabídla, k vidění byly dvě branky. Obě vstřelili hosté, nejprve se ve druhé minutě prosadil Roman Kukumberg a v osmnácté minutě na 2:0 navyšoval Rastislav Dej. Plzeň sice měla opticky více ze hry, ale jak praví hokejové klišé – hraje se na góly... A na ty vedl Hradec Králové.

    Po druhé třetině už byla v Plzni lepší nálada. Domácí Škoda třemi brankami otočila průběh zápasu a vede 3:2, postupně se prosadili Colton Yellow Horn, Miroslav Indrák a dvacet sekund před koncem prostřední periody Ondřej Kratěna. A pozor – stačilo jí k tomu jen devět střel za čtyřicet minut!

    V poslední třetině základní hrací doby se dlouho hrál poměrně klidný hokej, indiáni si v pohodě drželi své vedení. Jenže čtyři a půl minuty před koncem vyrovnal stav zápasu Rudolf Červený a svým zásahem poslal duel do prodloužení. V tom se trefil domácí Jakub Lev a dva body zůstaly v Plzni!

    Nejlepším hráčem Plzně se stal Ondřej Kratěna, za Mountfield byl vybrán Rastislav Dej.

    Ze západu Čech je to pro dnešní večer všechno, děkuji všem divákům za pozornost a přeji příjemný víkend! U dalšího přenosu se bude opět těšit Michal Belšán. (20:07:10)
    Marken.cz

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 22. Yellow Horn (Johnson), 33. Indrák (Lev, Kracík), 40. Kratěna, 65. Lev – 2. Kukumberg (Šimánek, Bednář), 18. Dej (Jarůšek), 56. Červený (Jarůšek, Pláněk)


    HC Škoda Plzeň: Machovský (Sochůrek) – Pulpán (A), Čerešňák, D. Sklenička, Moravčík, M. Špaček, Slovák – D. Kubalík, Kracík (A), Kratěna (C) – T. Svoboda, Hrnka, Indrák – Johnson, Lev, Yellow Horn – Schleiss, Koreis, Švarc.
    Trenér: Michal Straka.

    Mountfield HK: Kacetl (J. Pavelka) – Vydarený (A), Pláněk, Gregorc, Štajnoch, Dietz, Pavlas, Čáp – Červený (A), Džerinš, Jarůšek – Dej, Kukumberg, Bednář (C) – Šimánek, Potulny, Köhler – Pavlík, T. Knotek, Nedvídek.
    Trenér: Václav Sýkora.

    Rozhodčí: Šír, Krob – Flegl, Polonyi.

    Diváci: 4021
    thejrc.org