Vítkovice – Olomouc 6:5 (kon.) | Jihlava – Zlín 4:1 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 1:0 (kon.)
Kladno – Chomutov 5:4 (po pr.) | HC Plzeň – HC Litvínov 4:3 (kon.) | Liberec – Č. Budějovice 2:5 (kon.)
Kometa Brno – Olomouc 9:2 (kon.) | K. Vary – Slavia 4:2 (kon.) | Třinec – Vítkovice 3:4 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Berani Zlín
Sobota 01.10.2016, 12:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • DHL Extraliga juniorů • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Jihlavští hokejisté si připisují druhou výhru za tento víkend. Po včerejším vítězství nad Třincem porážejí i Zlín. Ve třetí třetině jim dal velkou šanci Gazda svým zkratem a Dukla trestala. Nejprve v dvojnásobné přesilovce udeřil David Čermák, poté si připravil půdu pro rýsování kolmic Ladislav Pospíchal. Jihlava tedy poráží Zlín tříbrankovým rozdílem. (14:13:06)
     
    Konec zápasu.
     
    51:41
    Dukla právě vstřelila branku!
    Také v dlouhé pětiminutové výhodě jednoho muže v poli se hokejisté z Horáckého zimního stadionu prosazují! Autorem gólu je mistr kolmic LADISLAV POSPÍCHAL, který si tak připisuje do statistik již pátou trefu v letošní sezoně! O asistence se postarali Lukáš Anděl a Aleš Heinrich.
     
    49:24
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava svoji přesilovku pět na tři využívá a dostává se do dvoubrankového vedení! Po pěkné kombinaci po ose Martin Hejna – Lukáš Anděl se prosazuje podruhé v utkání DAVID ČERMÁK! Domácí budou navíc ještě více jak čtyři minuty hrát přesilovou hru! Asistence: Lukáš Anděl a Martin Hejna.
     
    48:50
    Zlínský hráč Daniel Gazda (ZLN) navíc dostává ještě trest za sekání. Čili po uplynutí pětiminutového trestu bude následovat tato klasická dvojka.
     
    48:50
    Daniel Gazda (ZLN) oslabuje svůj tým na celých pět minut. Navíc pro dnešní zápas dohrál, když je mu udělen vyšší trest za bodnutí špičkou hole! Dukla bude hrát téměř minutu pět na tři!
     
    47:44
    Další trest na straně Beranů. Na dvě minuty za hrubost si jde odpočinout Patrik Kotek (ZLN). Dukla může navýšit svůj náskok.
     
    42:45
    Oslabení hrála Dukla jen minutu. Teď se stejný čas bude hrát ve čtyřech na obou stranách. Za sekání je vyloučen zlínský Daniel Gazda (ZLN).
     
    41:48
    Jen co se David Váňa (JIH) vrátil z trestné lavice,už tam míří znovu. Tentokrát se provinil zásahem vysokou holí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Jihlavští hokejisté využili na začátku druhé třetiny početní převahu. Zbytek periody se nesl ve znamení brankářů a pevných obran, díky tomu vede Dukla před startem závěrečného dějství o gól.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:02
    Stejně jako na konci první třetiny, i v závěru té druhé přichází vyloučení. Tentokrát na straně Dukly. Na trestnou lavici míří David Váňa (JIH), jemuž jest vyměřen trest za držení protihráče.
     
    21:35
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava využívá přesilovou hru z konce první třetiny. Už Anděl měl blízko ke skórování, když byl u pravé tyče gólmana sám. Šimonů jej ale vychytal. Puk se poté dostal na Váňu, který vystřelil a DAVID ČERMÁK zblízka doklepl puk do sítě. Je to již jeho šestý gól v sezoně. Asistence: David Váňa.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V první periodě padaly branky pouze v osmé minutě. Nejprve poslal Duklu do vedení Lukáš Anděl, ale téměř vzápětí zaznamenal vyrovnání Jan Václavek.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:52
    Dukla dostává výhodu přesilové hry, ale zahraje si ji spíše až ve druhé třetině. Za držení protihráče je vyloučen Štěpán Fryšara (ZLN).
     
    07:38
    Zlín právě vstřelil branku!
    Jenže pozor! Berani mají připravenou opravdu velice rychlou odpověď! Stačilo pouhých dvacet vteřin a zápas je zpátky tam, kde byl při úvodním vhazování. Za Zlín se prosazuje JAN VÁCLAVEK! Asistence: Filip Stiksa.
    Marken.cz

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 8. Anděl (Heinrich), 22. Čermák (Váňa), 50. Čermák (Anděl, Hejna), 52. Pospíchal (Anděl, Heinrich) – 8. Václavek (Stiksa)


    HC Dukla Jihlava: Škarek (Brož) – Pospíchal, Pražák, Srnský, D. Váňa, Huňáček, Kadlec, Krtek – Hejna, Hendrych, Heinrich, Anděl, Mejzlík, Kristian, Berka, Peschout, Čermák, Kraučuk, Rezek.
    Berani Zlín: Šimonů (Huf) – Augustin, V. Váňa, Procházka, Padrnos, Gazda, Kolařík – Kotek, Fryšara, Kenša, Miko, Václavek, Dvořáček, Bainar, Strmiska, Stiksa, Horváth.

    Rozhodčí: Robert Čech – Daniel Reich, Tomáš Měkýš
    thejrc.org