Vítkovice – Olomouc 6:5 (kon.) | Jihlava – Zlín 4:1 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 1:0 (kon.)
Kladno – Chomutov 5:4 (po pr.) | HC Plzeň – HC Litvínov 4:3 (kon.) | Liberec – Č. Budějovice 2:5 (kon.)
Kometa Brno – Olomouc 9:2 (kon.) | K. Vary – Slavia 4:2 (kon.) | Třinec – Vítkovice 3:4 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
9:2 (3:1, 2:1, 4:0)
HC Olomouc
Sobota 01.10.2016, 17:00 • DRFG Arena, Brno • DHL Extraliga juniorů • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:30
    Kometa právě vstřelila branku!
    Havlát sice inkasoval nepříjemný zásah ve středním pásmu, zbylá čtveřice dokázala i přesto udeřit! Devátou trefu má na svědomí LUBOŠ HORKÝ. Asistence: Petr Kratochvíl a Petr Slabý.
     
    48:32
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak tohle je už demolice Kohoutů. Gajarský nahrál zpoza brány na pravou stranu na hůl MARKA ŠKVRNĚHO a ten rychle zamířil do odkryté brány. Asistence: Adam Gajarský.
     
    47:00
    Kometa právě vstřelila branku!
    Rychle a poměrně jednoduše využitá přesilovka! RADIM FERDA přejel s pukem modrou, na levém kruhu si zabrzdil a počkal, než přejede dojíždějící obránce. Poté brněnský útočník nekompromisně vapálil mezi betony a puk se svojí rychlostí ihned odrazil ven. Asistence: Matěj Novák a Filip Král.
     
    45:47
    Kometa právě vstřelila branku!
    Ale DANIEL HROUDNÝ se s pukem přesunul po pravém křídle do pásma a poté před brankoviště, odkud mezi betony propálil Sonneka. Asistence: Adam Gajarský.
     
    33:11
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nejprve akce a dvojí zakončení PETRA KRATOCHVÍLA nevedlo ke gólu, po deseti sekundách se ale má důvod radovat. Havlát vrátil puk Kratochvílovi, který se už tentokrát prosadil. Asistence: Robert Havlát.
     
    30:07
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté se opět ve dvojnásobné přesile prosazují. Po krátké kombinaci dostal puk na pravou stranu DOMINIK MAREK a nikým nebráněn trefil odkrytou bránu Komety. Asistence: Matic Jeklič a Vítězslav Beutl.
     
    27:56
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno využívá druhou přesilovku. LIBOR ZÁBRANSKÝ dostal puk na modrou čáru a z osy kluziště propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Filip Král a Tomáš Mlynář.
     
    17:58
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté se radují ze snížení a využívají tak přesilu 5 na 3. Od modré vyslal tvrdou ránu DOMINIK CACH a nedal Dostálovi šanci. Asistence: Vítězslav Beutl a Radek Jelínek.
     
    08:43
    Kometa právě vstřelila branku!
    Čtyřiadvacet sekund trvalo Brnu využít početní převahy. Gajarský se vysunul s pukem na modrou a odtud vypálil pozemní střelu, kterou před gólmanem usměrnil do sítě ANDREAS JAJCAY. Asistence: Adam Gajarský a Aleš Trnka.
     
    01:08
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak tohle je doslova raketový start modrobílé Komety do utkání! Z podobného místa jako před malým momentem Zábranský vypálil MATĚJ NOVÁK, kterému nahrál zadovkou Slabý a puk se rychle doklouzal do sítě Olomouce. Asistence: Petr Slabý a Tomáš Mlynář.
     
    00:33
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brňané na soupeře nastoupili a po půl minutě otevírají skóre! Havlát si s pukem najel mezi kruhy a nahrál k modré volnému LIBORU ZÁBRANSKÉMU, který pohotovou střelou poslal puk po zemi až do brány! Asistence: Robert Havlát a Luboš Horký.
    Marken.cz

    Michal Kuba

    Branky a nahrávky: 1. Zábranský (Havlát, Horký), 2. Novák (Slabý, Mlynář), 9. Jajcay (Gajarský, Trnka), 28. Zábranský (Král, Mlynář), 34. Kratochvíl (Havlát), 46. Hroudný (Gajarský), 47. Ferda (Novák, Král), 49. Škvrně (Gajarský), 59. Horký (Kratochvíl, Slabý) – 18. Cach (Beutl, Jelínek), 31. Marek (Jeklič, Beutl)


    HC Kometa Brno: Dostál (Krček) – Trnka, Slabý, Sedláček, Zábranský, Král, Kabelka – Novák, Havlát, Hasoň, Gajarský, Škvrně, Čejka, Horký, Mlynář, Hroudný, Kratochvíl, Ferda, Jajcay
    HC Olomouc: Pospíšil (28. Sonnek) – Štreit, Spurný, Spálovský, Kalis, Beutl – Zabloudil, Cach, Říčka, Podlaha, Beier, Macuh, Marek, Tomaník, Jelínek, Jeklič, Šťastný, Kuba, Horák

    Rozhodčí: Slavka – Maloušek, Maťašovský
    thejrc.org