Buffalo – Toronto 1:8 (kon.) | Pittsburgh – Chicago 1:0 (kon.) | Carolina – Tampa 1:2 (po pr.)
Detroit – Boston 1:2 (po pr.) | St. Louis – Dallas 4:1 (kon.) | Winnipeg – Edmonton 5:1 (kon.)
Calgary – Vancouver 2:1 (kon.) | Colorado – Los Angeles 3:1 (kon.) | San Jose – Arizona 3:2 (po pr.)
Ottawa – Montreal 2:3 (po pr.)
po prodl.
Ottawa Senators
2:3 (0:1, 2:0, 0:1 - 0:1)
Montreal Canadiens
Sobota 01.10.2016, 21:10 • Canadian Tire Centre, Ottawa • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že dnešní utkání sledovalo 17 147 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů na shledanou. (23:45:10)
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU

    1. Phillip Danault (MTL) 1+1
    2. Mike Hoffman (OTT) 1+1
    3. Brian Flynn (MTL) 1+0
     
    Utkání je tedy u konce a Montreal nakonec vítězí v prodloužení! Už už se zdálo, že Ottawa po obratu ve druhé třetině dotáhne utkání do vítězného konce, ale Brian Flynn při powerplay dokázal vyrovnat a hned po 46 vteřinách prodloužení rozhodl Phillip Danault. Domácí tak mohou zpytovat svědomí, neboť toto zdánlivě vyhrané utkání si pokazili několika vlastními chybami. Naopak hosté by za bojovnost zasloužili metál!

    Střely na bránu: 26 – 32
     
    Konec zápasu.
    60:46 Phillip DANAULT - 2:3
     
    60:46
    Montreal právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Domácí opět chybovali ve středním pásmu, bylo z toho přečíslení dvou na jednoho, které Byron vyřešil přihrávkou na PHILLIPA DANAULTA, jenž s trochou štěstí propasíroval puk za Hammondova záda. Asistence: Paul Byron
     
    60:23
    S první šancí v prodloužení přišli hosté. Hammond však dokázal zastavit tečovaný pokus z levé strany.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ve třetí části jsme dlouho čekali na gól, ale 36 vteřin před koncem se přeci jenom prosadili hostující hráči, kteří tak srovnal na 2:2 a dostali utkání do prodloužení. To začne za několik málo chvil.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:24 Brian FLYNN - 2:2
     
    59:24
    Montreal právě vstřelil branku!
    V poslední minutě je vyrovnáno! Byron se skvěle rozjel ve středním pásmu, po přejezdu modré čáry dostal puk od Danaulta a následně předložil gólovku BRIANU FLYNNOVI, jenž zakončil mimo dosah přesunujícího se Hammonda. Tohle domácí vůbec nezvládli! Asistence: Paul Byron, Phillip Danault
     
    59:05
    K Hammondovi doputoval skákavý kotouč, který se záhy ztratil v lapačce domácího brankáře. Montreal si bere oddechový čas.
     
    58:37
    Al Montoya spěchá na střídačku a Montreal to zkusí se šesti hráči v poli!
     
    58:07
    Nyní se sice hraje před Hammondem, avšak Ottawa má hru pod kontrolou. Od mantinelu domácímu brankáři nehrozí moc nebezpečí.
     
    57:24
    Hráči Ottawy šikovně vyhodili puk z vlastního pásma tak, aby se nepískalo zakázané uvolnění. Hosté se tedy musejí vrátit do neutrální zóny.
     
    57:10
    Domácí v plném počtu.
     
    56:23
    Přesilová hra Montrealu je velmi chabá. Domácí se v pohodě brání ve středním pásmu.
     
    55:49
    Už už to vypadalo na to, že se hosté pořádně usadí v útočném pásmu, ale vše nakonec zhatila nepřesná přihrávka Ryana Johnstona.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 22. Hoffman (Ryan, Brassard), 27. Turris (Varone, Hoffman) – 1. Byron (Mitchell), 60. Flynn (Byron, Danault), 61. Danault (Byron)


    Ottawa Senators: Hammond (Driedger) – Phaneuf, Ceci, Bartkowski, Kostka, Claesson, Karlsson, Chabot – Turris, Ryan, Pyatt, Brassard, Kelly, Neil, Puempel, Dzingel, Pageau, Hoffman, Varone
    Montreal Canadiens: Montoya (Fucale) – Lernout, Samuelsson, Juulsen, Alexandrov, Parisi, Johnston – Mitchell, Matteau, Danault, De La Rose, Flynn, McCarron, Ščerbak, Byron, Farnham, Audette, Hudon, Grégoire

    Rozhodčí: Pollock, Hebert – Shewchyk, Driscoll

    Diváci: 17 147
    ocianews.com