Vítkovice – Jihlava 2:3 (0:1 po s.n.) | Písek – Mountfield HK 1:11 (kon.) | Kolín – Pardubice 0:9 (kon.)
Chomutov – Letňany 4:2 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 5:4 (po pr.) | Č. Budějovice – Havlíčkův Brod 4:0 (kon.)
HC Litvínov – K. Vary 1:7 (kon.) | Jihlava – Olomouc 6:3 (kon.) | Kladno – HC Plzeň 2:3 (kon.)
Havířov – Zlín 0:4 (kon.) | Vsetín – Vítkovice 2:4 (kon.) | Třinec – Kometa Brno 7:3 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
6:3 (4:1, 0:2, 2:0)
HC Olomouc
Sobota 01.10.2016, 13:00 • Tréninková plocha HZS, Jihlava • Extraliga staršího dorostu • 10. kolo
Partner:
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava vyhrála nad Olomoucí 6:3 během pátečního a sobotního dvojzápasu bere pět bodů z šesti možných, se s Vámi loučí a hezkou sobotu přeje Tomáš Lysý. (15:25:09)
     
    Jihlava ve třetí třetině nakonec uhájila tři body, když v padesáté minutě zvýšil na rozdíl dvou gólu Tomáš Vala a v závěru utkání upravil na konečných 6:3 znovu Tomáš Vala, jenž tak zkompletoval svůj hattrick.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    13 vteřin před koncem je tu ještě současné vyloučení. Tomáš Holiš z Olomouce jde ven za vysokou hůl a domácí Jindřich Kardoš dostává dvě minuty kvůli hrubosti

    Na vyloučení: 8-7.
     
    59:00
    Do konce zápasu chybí šedesát vteřin. Po výhře juniorky Dukly nad Zlínem zůstanou tři body v Jihlavě i v utkání staršího dorostu.
     
    58:12
    Protože Jihlava využila přesilovku, hrají oba týmy v plném počtu.
     
    58:12
    Dukla právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto. V mlýnici před brankou se po Filipově přiťuknutí prosazuje TOMÁŠ VALA a vrací svému týmu náskok, který měla Jihlava po první třetině, a navíc dokončuje v dnešním utkání hattrick. Asistence: Jakub Filip.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny, Dukla kombinuje před brankou soupeře.
     
    57:16
    Jihlavu čeká v závěru přesilová hra. Tomáš Dajčar nechal ve středním pásmu v souboji s protihráčem koleno, to vypadalo také hodně nebezpečně. Sudí vylučují obránce hostí na dvě minuty za podražení.

    Na vyloučení: 7-6.
     
    56:17
    Vyloučení na obou stranách. Miroslav Skopal nejprve sekl útočníka Dukly Dominika Adama, který na to reagoval a jde ven za nesportovní chování. Oba dva dostávají dvě minuty.

    Na vyloučení: 7-5.
     
    55:54
    Tohle bylo hodně tvrdé naražení na mantinel za brankou Galušky, kterého se dopustil jeden z jihlavských hráčů na Martinu Pěchovi. Kapitán hostí po chvíli odjíždí na střídačku a je v pořádku.
     
    55:00
    Po zakázaném uvolnění se hra stěhuje po levici Šťastného.
     
    53:56
    Jihlava hraje v plném počtu.
     
    53:37
    Až v závěru přesilové hry Olomoučtí zahrozili. Ve velké tlačenici před brankou si nejlépe počínal jihlavský gólman Daniel Šťastný, jenž vyrazil pokus Janečka a vzápětí i Skopalovu dorážku.
     
    52:43
    Nejenže se Olomouc ještě nedostala k ohrožení branky soupeře, nyní navíc zahrála útok na zakázané uvolnění.
     
    51:56
    Na dvě minuty jde ven Jakub Filip, mládežnický reprezentant. V útočném pásmu se provinil faulem loktem a je z toho šance pro Olomouc na snížení.

    Na vyloučení: 6-4.
     
    51:34
    Galuška je venku z branky, hosté dostávají výhodu a poté budou hrát přesilovku.
     
    50:18
    Navíc nepříjemnou ránu Jindry z pravého kruhu Galuška zneškodnil vyrážečkou a zachránil tak svůj tým od šesté pohromy.
     
    49:58
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava je znovu blíže třem bodům. Adam poslal puk do jízdy na TOMÁŠE VALU, který si před brankou počínal vskutku nádherně a jakýmsi dloubáčkem zvedl puk nad Galušku do horní části branky. Excelentní zakončení. Asistence: Dominik Adam.
     
    49:22
    Další nebezpečná situace domácích. Hned po buly na levém kruhu přiťukl Kořenek kotouč před branku na Paťavu, proti kterému opět dobře zasáhl Šťastný.
     
    49:07
    Daniel Šťastný nyní podržel svůj tým po tom, co výborně vyrazil střelu z pravého kruhu v podání Jiřího Krátkého. Hned poté se Dukla osvobozuje zakázaným uvolněním.
     
    48:59
    Po levé straně modré přejel David Kaláč a hned zkusil vystřelit. Šťastný by však pozorný a sevřel puk na hrudi.
     
    46:45
    Jindra se málem dostal před brankou k odraženému puku, ale Petr Galuška před ním na poslední chvíli dobrou prací hokejkou vypíchl puk.
     
    46:24
    Po návratu vyloučeného Klesly na led ještě Dukla zůstává před Galuškovou svatyní.
     
    45:58
    Vypadá to, že ani tuhle přesilovou hru Dukla nevyužije. Do jejího konce chybí sotva půlminuta a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    45:12
    Olomoučtí se dvakrát po sobě osvobozují. Nejprve Vála od modré trefil dojíždějícího soupeře, poté se Olomoučtí dvakrát po sobě osvobozují.
     
    44:24
    A zteč to byla úspěšná, alespoň co se týče toho, že si Dukla vybojovala přesilovku. Klesla totiž podrazil soupeře a dává šanci domácím na odskočení.

    Na vyloučení: 5-4.
     
    44:15
    Mader zkusil vystřelit od modré, ale puk se dostal přesně pod nohy Havelky, který kotouč zastavil a vyslal spoluhráče na zteč.
     
    43:13
    Pískáno je zakázané uvolnění, hra se stěhuje po levici Šťastného.
     
    42:41
    Vrátný se dostal nejen svojí dobrou prací, ale i díky spoluhráči, k puku mezi kruhy, kde se snažil vystřelit. Galuška zasahovat nemusel, olomoučtí hráči obránce Dukly zablokovali.
     
    41:02
    Velká šance Dukly. Adam předložil puk před branku na Daňhela, kterému touš při zakončení sjel z hole. Ale i tak se kus černé pryže dostával za brankovou čáru a kdyby více klouzal, doskočil by tam. Takhle jej Galuška i přes Adamovo znepříjemňování na poslední chvíli zachytil.
     
    40:28
    Adam přihrál zpoza branky puk k levé tyči Galušky na Jindru, jenž zkusil vystřelit, ale prakticky nebylo kudy protlačit puk do branky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:35.
     
    Ve druhé třetině se Olomouc dostala do utkání. A to tak, že v jednadvacáté minutě využil přesilovou hru pět na tři Tomáš Holiš a krátce před polovinou zápasu tečoval Maderův pokus do sítě Tadeáš Aulehla. Jihlava tak rázem vede jen o jednu branku a stále tak je o co hrát.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:47
    Hodně dlouho se Martin Pěcha pošťuchoval před brankou s Oliverem Havelkou. Sudí Pilný se na to již nemohl dívat a po dvou dorážkách Jihlavy, po předešlé akci, posílá oba dva hráče na dvě mnuty ven.
     
    39:35
    Jindra krásně na modré bruslí a la Messi přitukl puk pro Daňhela. Jeho střela z pravého kruhu skončila na Galuškovi, stejně jako dorážka Adama.
     
    39:03
    Jindra napřáhl od modré, tím spíše, že před Galuškou stínoval Daňhel, leč trefil jen prvního najíždějícího soupeře.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:27
    Minutu a půl před koncem druhé třetiny bude hrát Jihlava druhou přesilovku v utkání. Za držení ve vlastním obranném pásmu u mantinelu je vyloučen Daniel Paťava.

    Na vyloučení: 4-2.
     
    37:30
    Veleba nejprve neúspěšně nahodil puk ze středního pásma před Galušku. Zablokoval jej Paťava, aby domácí bek ihned vzal soupeři kotouč.
     
    36:34
    Hosté se dostali do přečíslení dva na jednoho. Z levé strany táhl puk Martin Pěcha, jenž vzal odpovědnost sám na sebe. Najel si blíže k brance, ovšem Šťastný byl pozorný.
     
    35:43
    Slabý přejel do pásma na hranici ofsajdu. Na levém kruhu zkusil pozornost Galušky útočník Vala, jenž zatím druhý gól v dnešním utkání nepřidal.
     
    34:26
    Jihlava přesilovku nevyužila. Olomouc je opět v pěti.
     
    34:02
    Ani tentokrát se Olomouci nepodařilo vyhodit kotouč, ač k tomu měl Tomáš Holiš blízko. Jihlava tlačí soupeře, ale Petr Galuška po slabším úvodu zápasu odolává.
     
    33:46
    Jihlava stále drží hosty před brankou a v přesilovce kombinuje. Rána Lukáše Jindry končí nad brankou.
     
    33:17
    Matěj Vála viděl, že je před brankou Galušky spoustu hráčů. Proto vystřelil a podruhé na brance směrem k parku zvoní horní tyčka. Dobrý to pokus domácího beka.
     
    32:26
    První přesilovou hru si vyzkouší také Dukla Jihlava. Jiří Krátký je vyloučen na dvě minuty za faul loktem poblíž vlastní obranné modré.

    Na vyloučení: 4-1.
     
    32:10
    Obrovská šance hostí. Oliver Havelka dostal mezi kruhy kotouč, jenže tváří v tvář Galuškovi netrefil tři tyče.
     
    31:59
    Ve středním pásmu jsme viděli dva pohledné souboje, vylučovat se ale nebude, obojí bylo čisté jako studánka.
     
    31:45
    Ale ani Olomouc nebyla dlouho u puku, hraje se opět u hostující svatyně.
     
    31:11
    Útok Dukly neměl vážnějšího trvání, kombinace Jindry s Adamem ke gólu nevedla. Na druhou stranu tak mohou mířit hosté.
     
    29:47
    Dukla po dvou inkasovaných gólech ve druhé třetině vypadla z tempa, Olomoučtí naopak vycítili šanci. Tím spíš, že Galuška ve druhé třetině příliš zasahovat nemusel. Střely na něj by se daly spočítat na prstech jedné ruky.
     
    28:54
    Domácí zahráli vysokou holí, bude se vhazovat v jejich obranném pásmu.
     
    28:37
    Hra se stěhuje před Galušku po zakázaném uvolnění Olomouce.
     
    27:46
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Z jednoznačného zápasu začíná být drama. Daniel Šťastný měl nyní hodně těžkou, prakticky nemožnou, úlohu zasáhnout. Mader vypálil od modré a jeho střelu tečoval TADEÁŠ AULEHLA přesně do sítě. Asistence: Petr Mader, Vítězslav Klesla.
     
    27:15
    Domácí si vyžádali oddechový čas, kouč Štěpán Moravec chce své svěřence trošku uklidnit.
     
    27:15
    Útočná snaha Dukly je přerušena ofsajdem. Krátce před tím domácí zahráli na zakázané uvolnění. Kombinace domácích nyní vázne.
     
    26:10
    Hosté si po pravé straně najeli k bližší tyči. Tento prostor si ale Šťastný pohlídal a navíc pozorná obrana domácích nedovolila kapitánu Pěchovi z pravého kruhu vystřelit.
     
    25:41
    No, tohle vypadalo na nedovolené bránění, kterého se za brankou dopustil Petr Galuška na Tomáše Valu. Hraje se dále, pískáno není.
     
    25:16
    Jihlava hraje v plném počtu.
     
    24:23
    Až po více jak minutě se Olomouc dostala do pásma, jenže příliš nebezpečná není. Tím spíš, že Dajčar poslal přihrávku podél modré na Vosátka, který ji již převzal za čárou – ofsajd.
     
    23:55
    Vypadá to spíše, že se hraje pět na pět. Dukla prakticky nepouští soupeře přes modrou, tím spíš před branku.
     
    23:16
    No, nyní jsme na trestné lavici měli štěstí, že nás nezasáhl kotouč po vyhození Jindřicha Kardoše, který dostává dvě minuty za zdržování hry – vystřelení puku mimo hřiště.

    Na vyloučení: 4-0.
     
    22:38
    Přechod jihlavských do útoku končí ofsajdem.
     
    22:14
    Lukáš Jindra je na ledě a může se tak pokračovat v pěti na obou stranách.
     
    21:40
    Hostům se v klasické početní převaze zatím nedaří dostat puk k jihlavské brance.
     
    20:40
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Přesilová hra hostí je využita. Od modré si o něco blíž k brance sjel TOMÁŠ HOLIŠ, dostal přihrávku od Pěchy a využil dlouhou dvojnásobnou početní výhodu. Asistence: Martin Pěcha.
     
    20:14
    Nyní bude přesilová hra hostí v poměru pět na tři o mnoho delší. Za hákování před vlastní brankou dostává dvě minuty Lukáš Jindra.

    Na vyloučení: 3-0.
     
    20:10
    Hned po deseti vteřinách druhé třetiny se do zakončení z pravého kruhu dostal Martin Pěcha, kapitán hostí, kterého dobře vychytal Šťastný.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:47.
     
    V první třetině padlo hned pět branek a výrazně blíže k vítězství má domácí Dukla Jihlava. Ta se v rozmezí třetí až třinácté minuty prosadila hned čtyřikrát, když se postupně trefil Dominik Adam, Tomáš Vala, Jakub Filip a Jindřich Kardoš. Za hosty korigoval v sedmnácté minutě úspěšně zakončeným únikem Miroslav Skopal – 4:1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:52
    Jihlava hraje ve čtyřech.
     
    19:45
    V závaru před brankou se dle sudího provinil Matěj Vála, který dostává dvě mnuty za nedovolené bránění. Olomouc tak bude hrát krátkou přesilovku pět na tři a hlavní část Válova trestu si přesune do druhé třetiny.

    Na vyloučení: 2-0.
     
    19:45
    Obrovský závar před branou gólem nekončí. Všichni olomoučtí hráči se snažili dorazit kotouč do branky, ale přes ležícího Šťastného puk neprošel.
     
    19:18
    Paťava z levého kruhu dával kotouč mezi kruhy na Kořenka, jehož pohotovou a rychlou střelu pod víko vytěsnil Šťastný za branku.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:37
    Dobře si zatím vedou domácí v oslabení, puk je až za brankou Galušky.
     
    18:21
    Olomouc se nemůže dostat před Šťastného, navíc buly bude nyní probíhat ve středním pásmu poblíž útočné modré Dukly.
     
    18:02
    Jihlava se krátce po buly osvobozuje a posílá puk do středního pásma.
     
    17:52
    První přesilovou hru si vyzkouší Olomoučtí. Adam Hrbatý byl před brankou Petra Galušky příliš důrazný a dostává dvě minuty za nedovolené bránění brankáři.

    Na vyloučení: 1-0.
     
    17:14
    Hosté získali buly. Na modré zachytil kotouč David Vosátko a vystřelil, jenže mířil vedle levé tyče.
     
    17:04
    Buly proběhne opět před brankou Šťastného, a to po jeho pravici.
     
    16:04
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí po buly v útočném pásmu trošku zaspali na modré. Do úniku ujel MIROSLAV SKOPAL, který zakončil bekhendovým blafákem nad lapačku Šťastného do horní části klece. Bez asistence.
     
    15:54
    Po akci Adama s Jindrou a Úlovcem přerušuje Galuška puk, má ho ve své moci.
     
    15:27
    Adam vyzval střelou z pravého kruhu k teči Úlovce, jehož pokus gólman stačil vytěsnit mimo tři tyče.
     
    14:26
    Stejně je tomu tak i nyní, kotouč přešel brankovou čáru kdesi u levého kruhu v obranném pásmu Dukly.
     
    14:19
    Hra je přerušena, puk se dostal mimo hrací plochu Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    13:06
    Do olomoucké svatyně se vrací Petr Galuška.
     
    13:06
    Dukla právě vstřelila branku!
    Zdá se, že již po první třetině bude o osudu zápasu jasno. Veleba dal puk do předbrankového prostoru a JINDŘICH KARDOŠ dává během deseti minut již čtvrtý gól Jihlavy. Asistence: Petr Veleba.
     
    12:44
    Souboj u trestných lavic mezi Pěchou a Slabým vyhrál jihlavský útočník, který získal puk. Krátce poté se bude vhazovat po pravici Fajgla.
     
    11:38
    Dukla právě vstřelila branku!
    Nedáš a vzápětí dostaneš. I to si musí říkat Olomoučtí. Střela Kaláče z prostoru mezi kruhy se otřela o horní tyčku branky Šťastného. Hned z protiútoku předvedl parádní kombinaci Kadleček s JAKUBEM FILIPEM a tomu tyčka naopak pomohla. Puk se otřel o břevno a zapadl do klece. Asistence: Slavomír Kadleček.
     
    11:01
    Po pravé straně se natlačil před branku Dominik Adam. Zkusil zakončit na bližší tyč, kde byl připravený Fajgl a nedal domácímu útočníkovi prostor k zakončení.
     
    10:27
    Hra musí být přerušena, protože puk se dotkl střechy Veřejného sportoviště pro zimní sporty v Tyršově ulici, jak zní název vedlejšího stadionu HZS.
     
    09:59
    Vosátko posílal puk do jihlavského obranného pásma ještě před červenou, je proto pískáno zakázané uvolnění Olomouce.
     
    09:15
    Jihlava si bez problémů hájí dvougólové vedení. Kretova pobídka z nulového úhlu z levé strany neprošla na žádné olomoucké hráče.
     
    08:19
    Daniel Šťastný si vyjel z branky praticky až mezi kruhy, kde byl o kotouče dříve než David Kaláč.
     
    07:39
    Ve stejném čase střídá Olomouc gólmany. Místo Petra Galušky nastupuje do branky Tomáš Fajgl.
     
    07:39
    Dukla právě vstřelila branku!
    Nahození od modré zatím domácím jdou, stejným způsobem se Jihlava prosazuje i podruhé. Sluší se ale podotknout, že nyní nešlo o čistý průstřel, ale šikovnou teč TOMÁŠE VALY po nahození jeho skorojmenovce Vály. Dukla tak jde do dvougólového trháku. Asistence: Matěj Vála.
     
    07:02
    Přes pozornou obranu domácích neprošla střela Klesly od modré až ke Šťastnému.
     
    06:24
    Jakub Filip zavezl kotouč po pravé straně a před brankou hledal ještě některého ze spoluhráčů, jenže neúspěšně. Kotouč je na hokejkách hostí.
     
    06:01
    Už se zase hraje před Galuškou, ovšem ani jihlavští zatím branku Olomouce neohrozili.
     
    05:33
    Olomoučtí se po delším čase dostali k puku před brankou Šťastného, nedokázali se ale vykombinovat ke střele.
     
    04:55
    Ani Matěj Vála se neprosadil, jeho nahození od modré neprošlo ke Galuškovi.
     
    04:24
    Nahození Marka od modré neprošlo přes několik hráčů, puk se zastavil mezi kruhy.
     
    03:30
    Po tom, co Filip získal na modré puk, jej předal na levou stranu pro Kadlečka, kterému do střely padl Karpíšek. Galuška tak nemusel zasahovat.
     
    02:52
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí se po necelých třech minutách dostávají do vedení. Jindra dal puk na modrou pro DOMINIKA ADAMA, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě a zamířil pod horní tyčku. Dává tak svůj třetí gól během posledních dvou utkání. Asistence: Lukáš Jindra, Jan Úlovec.
     
    02:26
    Tomáš Vala se ujal kotouče ve středním pásmu a od modré zkusil vystřelit. Mířil však vedle pravé tyče.
     
    01:45
    Po dalším nahození hostí raději Šťastný schoval kotouč do výstroje a přerušuje hru.
     
    01:20
    Po jihlavském útoku to zkusili hosté, ale nahození Krátkého z levé strany nešlo vůbec do branky a Dajčar měl k puku daleko.
     
    00:30
    Úvodní útok domácích se nedaří, kotouč je za brankou Galušky a má ho Olomouc.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Předchozí vzájemný zápas:
    3. kolo:
    HC Olomouc – HC Dukla Jihlava 2:7

    Povzbuzen výhrami nad mistrovskou Kometou a parádní třetí třetinou proti Vítkovicím, čímž si zajistil druhé vítězství, cestoval starší dorost Dukly k třetímu extraligovému klání na led Olomouce. V polovině první třetiny vstřelili červenožlutí dva rychlé góly zásluhou Slavomíra Kadlečka a Matěje Daňhela. Ve druhé části hry se Jihlava prosadila také dvakrát, mezi trefy Milana Strnad a Jana Úlovce se vešla jedna domácí branka. Osm minut před koncem vsítil pátý gól hostí Slavomír Kadleček. Hanáci sice poté lehce snížili, jenže to už nic neznamenalo. Jihlava totiž dokonala kanonádu gólem Dominika Adama a premiérovou trefou obránce Petra Veleby – 2:7.
     
    Tabulkové postavení hovoří celkem jasně. Zatímco Dukla Jihlava bude chtít bojovat o postupovou první čtyřku a zatím jí se ziskem 15 bodů v 9 utkáních patří čtvrté místo (tedy poslední postupové), Olomouc se nachází na šesté pozici. Je to sice o dvě místa níže než Dukla, jenže hlavním údajem je bodový rozdíl, a ten je velký. Olomoučtí totiž v dosavadních devíti utkáních nasbírali pouze jedinou výhru za tři body, jinak vždy odešli z ledu bez bodu.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího kola, v pořadí již desátého, NOEN extraligy staršího dorostu. V něm se utkají dva týmy, kteří jsou na tom v tabulce zcela jinak. Domácí HC Dukla Jihlava přivítá na svém ledě hráče HC Olomouc.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 3. Adam (Jindra, Úlovec), 8. Vala (Vála), 12. Filip (Kadleček), 14. Kardoš (Veleba), 50. Vala (Adam), 59. Vala (Filip) – 17. Skopal, 21. Holiš (Pěcha), 28. Aulehla (Mader, Klesla)


    HC Dukla Jihlava: Šťastný (Juřička) – Vrátný, Vála, Veleba, Trávník, Havelka, Marek – Jindra, Adam, Daňhel – Filip, Kadleček, Hrbatý – Vala, Slabý, Kardoš – Úlovec. Trenér: Štěpán Moravec
    HC Olomouc: Galuška (8. – 14. Fajgl) – Kažimír, Holiš, Vosátko, Dajčar, Klesla, Mader – Janečko, Pěcha, Skopal – Paťava, Kořenek, Krátký – Kalač, Karpíšek, Aulehla – Štefka, Kret. Trenér: Jiří Rech

    Rozhodčí: Pilný – Kotlík, Šťastná
    bahis siteleri