Val. Meziříčí – Kopřivnice 3:5 (kon.) | Šumperk – Nový Jičín 4:3 (kon.) | Technika Brno – Poruba 2011 3:2 (2:0 po s.n.)
Havlíčkův Brod – David Servis 4:0 (kon.) | Nymburk – Tábor 3:4 (po pr.) | Mor. Budějovice – Jindř. Hradec 10:3 (kon.)
Řisuty – Děčín 3:4 (2:3 po s.n.) | Vsetín – SHK Hodonín 7:3 (kon.) | Žďár n/S – Kolín 3:4 (kon.)
Písek – Pelhřimov 6:3 (kon.) | Kobra – Bílina 4:2 (kon.) | Jablonec n/N – Klatovy 7:4 (kon.)
Trutnov – Vrchlabí 2:3 (po pr.)
konec
DRACI PARS ŠUMPERK
4:3 (4:0, 0:1, 0:2)
HK Nový Jičín
Sobota 01.10.2016, 17:002. liga skupina Východ • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:48
    Teď ale už Hroch odvezl puk za červenou, domácí míří za vítězstvím!
     
    59:39
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:39
    Ještě se snažili Draci po zisku kotouče zajet za červenou a poslat ven puk, Ďurkáč ale dostal hraniční sekeru, nakonec je z toho zakázané uvolnění a protestující Sedlák rázně kázán pryč od rozhodčích.
     
    59:18
    Zavadil kryje hodně těžký pokus betonem!
     
    59:00
    Teď už Nový Jičín v útočném pásmu a Kohn na střídačce, hraje se powerplay hostů!
     
    58:25
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:05
    Přemysl Vašut měl na holi vyrovnání, ale bomba z jeho hole jen lízla konstrukci Zavadilovy branky!
     
    57:00
    Před Rácem se rozestoupila domácí obrana a tohle mohlo domácí mrzet! Jenže Rác nezakončil přesně!
     
    54:54
    Hosté ihned zpět v útočném pásmu a teď jjiž musí zasahovat Zavadil. Vybruslený před brankoviště kryje kotouč v náruči a raději přerušuje hru.
     
    53:26
    Zavadil hřbete lapačky vyrazil ránu, ta se však odrazila od zadního hrazení a z ostrého úhlu zakončoval Hruška, trefil však jen tyč šumperské branky!
     
    53:08
    A bude pro domácí hůř, protože se budou bránit v oslabení. Dvě minuty za držení protihráče dostává MATĚJ TOMEK.
     
    51:56
    Obrovský kus práce odvedl při defenzivní činnosti Hroch, který získal kotouč pro Radka Fischera, ten dvakráát zahrozil, ale Tomáš Kohn byl pozorný!
     
    48:48
    Velmi nepříjemný moment, kdy po čistém souboji skončil na ledě Michal Vymazal, ten pak při pokusu vstát znovu uklouzl a nekontrolovaně hlavnou padl na hrazení, ve vysoké rychlosti.
     
    45:49
    Znovu Rác – Chvostek, kteří jsou teď na ledě prakticky každé druhé střídání! Rác opět zpoza branky hledal Chvostka, tomu rána nesedla a končí vedle šumperské klece.
    43:36 STRÁNSKÝ - 4:3
     
    43:36
    Nový Jičín právě vstřelil branku!
    A domácí by se měli asi velice rychle probrat z letargie, nebo na ni dojedou. Hosté snižují na rozdíl jediné branky po střele DAVIDA STRÁNSKÉHO, který zužitkoval krásnou přihrávku Romana Ráce! Asistence: Roman Rác, Michal Chvostek.
     
    41:18
    Rychlá snaha domácích o odpověď troskotá na zákrocích Tomáše Kohna, který hlavně proti Sedláčkovi podržel svůj tým!
    40:40 RÁC - 4:2
     
    40:40
    Nový Jičín právě vstřelil branku!
    A ze zápasu se stává možné drama! ROMAN RÁC projel po pravém křídle, nejprve se ke střele nedostal, ale pak zpoza branky chtěl nahrát svému spoluhráči, místo toho trefil výstroj Petra Zavadila, od kterého se puk dostal do sítě! Velmi raritní gól, který ale dává zápasu zcela nový nádech. Bez asistence.
    38:17 DRESLER - 4:1
     
    38:17
    Nový Jičín právě vstřelil branku!
    A hosté vteřinu před návratem Jakuba Ďurkáče snižují. JAN DRESLER propálil pod rukou Zavadila. Asistence: Roman Rác.
     
    36:22
    V první třetině se v jednu chvíli roztrhl pytel s góly, teď s tresty. MICHAL VYMAZAL dalším vyloučeným a Šumperk rázem místo přesilovky 5 na 4 hraje v oslabení 3 na 4. Trest: hákování.
     
    36:18
    Poměr sil se rychle srovnal. Dvě minuty za hákování dostal poté, co zastavoval na poslední chvíli ujíždějícího soupeře, JAKUB ĎURKÁČ.
     
    36:05
    Teď již signalizovaný trest, vyloučeným je obránce DAVID STRÁNSKÝ za krosček.
     
    33:28
    Další skvělý Kohnův zákrok, tentokrát při pokusu Jakuba Ďurkáče! Teď byli domácí blízko využité přesilovce!
     
    31:33
    Po buly v útočném pásmu nakonec fauluje hostující DAVID SAMIEC, který tak dostává dvě minuty za nedovolené bránění! Šumperk je dnes v přesilovkách vysoce produktivní, potvrdí to i nyní?
     
    31:00
    A bleskový protiútok Sedláčka s Ostřanským, finální rána těsně míjí tyč Kohnovy branky!
     
    30:45
    Solidní šance hostů, když se do koncovky dostal Roman Rác, ale Zavadil jej včasným přesunutím na druhou tyč vychytal!
     
    29:26
    Drobný štírek Radek Fischer si vybruslil zpoza branky a zahrozil hostům, když vypálil na Kohna! Ten puk s vypětím sil vyrazil před sebe, výbornou práci pak na brankovišti odvedl jeden z jeho spoluhráčů, který nepustil k dorážce Daniela Hrocha!
     
    26:52
    Sedlák po Vymazalově přihrávce vybruslil z pozice obránce až k brance, tam se snažil vytáhnout puk znovu před brankovou čáru a překvapit Kohna, ale neprotlačil puk skrze betony novojičínského brankáře.
     
    21:13
    Náznak velké šance pro Nový Jičín, ale prudkou přihrávku na levé křídlo nedokázal žádný ze tří hráčů hostů nacházejících se blízko kotouče dostat do branky!
    18:30 SEDLÁK - 4:0
     
    18:30
    Draci právě vstřelili branku!
    A Šumperk znovu dává v přesilovce gól! Tomáš Drtil vypálil od modré a před brankovištěm dokázal usměrnit puk za záda Tomáše Kohna další Tomáš, a to TOMÁŠ SEDLÁK! Asistence: Tomáš Drtil, Michal Vymazal.
     
    17:02
    Další trest pro hosty, za faul na Jana Matějku dostává dvě minuty za hákování ROBIN GEBAUER. Šumperk si zahraje v závěru první třetiny další početní výhodu.
     
    14:25
    Výborná nabídka Sedláka pro Matějku, který lehkou tečí zkoušel poslat kotouč do odkryté části branky, ale Kohn špičkou betonu vyrazil za branku.
     
    13:44
    Ale sotva šumperský tým dostal hru do útočného pásma, musí hosté bránit i za cenu faulu. Za držení protihráče vyloučen na dvě minuty TOMÁŠ CABÁK.
     
    10:11
    Hosté okamžitě reagují a střídají – místo Davida Iláše je v brance Tomáš Kohn.
    10:11 LANGR - 3:0
     
    10:11
    Draci právě vstřelili branku!
    A domácí už vedou o tři branky! TOMÁŠ LANGR po přihrávce Michaela Janoty překonává Iláše ránou na lapačku a prořídlé tribuny bouří, tohle se jim líbí. Asistence: Michael Janota.
    09:38 MATĚJKA - 2:0
     
    09:38
    Draci právě vstřelili branku!
    Původně jsem si myslel, že to byl Jakub Řezáč, kdo nahozením od modré překvapil Iláše, ale nikoliv. Nahozený puk totiž před novojičínským brankářem tečoval JAN MATĚJKA a Šumperk tak chvíli po konci oslabení zvyšuje na 2:0! Asistence: Jakub Řezáč, Daniel Hroch.
     
    07:08
    Stejně jako na druhé straně i na té šumperské je prvním vyloučeným hráčem muž s číslem 12. Kapitán JAN MATĚJKA se sice velice diví, ale Václav Šutara jej nekompromisně posílá za sekání na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    06:01
    A další obrovská šance domácích! Pavel Sedláček s Milanem Ostřanským zahrozili, Iláš opět ránu neudržel a hosté přežili kritickou situaci jen díky tomu, že kotouč neodkázal zakončující útočník přesně trefit.
    05:20 DRTIL - 1:0
     
    05:20
    Draci právě vstřelili branku!
    Takřka podobná situace té předchozí! Znovu pálil Sedlák a Draci aktivní na brankovišti získali vyražený puk! Jan Matějka ještě Iláše nepřekonal, ale TOMÁŠ DRTIL již dokázal dotlačil kotouč do odkryté části branky a Šumperk využívá přesilovku a jde do vedení! Asistence: Jan Matějka, Tomáš Sedlák.
     
    05:02
    Sedlákovu střelu od modré vyrazil Iláš před sebe a následná dorážka skončila v brankovišti, puk nakonec odklidil jeden z bránících hráčů!
     
    04:02
    U brankoviště Iláše si počínal nedovoleně zadák DAVID NESVADBA a hosté míří do čtyř. Uvidíme první přesilovku dnešního duelu, hráč pyká za nedovolené bránění.
     
    01:19
    Po buly se do koncovky dostal Jakub Ďurkáč, zadák Draků se ocitl chvíli sám před Ilášem, tentokrát se vytáhl brankář hostů.
     
    00:45
    Do velké šance se na brankovišti dostal Jiří Zdeněk, ale Zavadil dalšími dvěma zákroky byl proti jeho gólovým choutkám!

    Jaroslav Svoboda

    Branky a nahrávky: 6. Drtil (Matějka, Sedlák), 10. Matějka (Řezáč, Hroch), 11. Langr (Janota), 19. Sedlák (Drtil, Vymazal) – 39. Dresler (Rác), 41. Rác, 44. Stránský (Rác, Chvostek)


    DRACI PARS ŠUMPERK: Zavadil (Svoboda) – Drtil, Sedlák, Janota, Tomek, Řezáč, Ďurkáč, Navrátil – Matějka, Vymazal, Vachutka – Sedláček, Ostřanský, Langr – Cink, Hroch, Fischer – Pavlovský, Brida.
    HK Nový Jičín: Iláš (11. Kohn) – Dresler, Hruška, Nesvadba, Stránský, Cabák, Vašut – Chvostek, Zdeněk, Rác – Málek, Novotný, Samiec – Uhlár, Kocián, Gebauer – Dalajka, Hladiš, Sonnek.

    Rozhodčí: Šutara – Bubela, Axman
    bahis siteleri