Manchester Utd. – Stoke 1:1 (kon.) | Leicester – Southampton 0:0 (kon.) | Tottenham – Manchester City 2:0 (kon.)
Burnley – Arsenal 0:1 (kon.)
konec
Burnley FC
0:1 (0:0)
Arsenal FC
Neděle 02.10.2016, 17:30 • Turf Moor, Burnley • Anglická Premier League • 7. kolo
Předzápasové kurzy
    Arséne Wenger oslavil 20. výročí na lavičce Arsenalu kontroverzní výhrou na Turf Moor, kde porazil Burnley.

     
    Burnley dlouho drželo Arsenal na uzdě a patnáct minut před koncem dokonce mohlo jít do vedení, jenže Michael Keane hlavičkoval po rohovém kopu do břevna. Gunners si v závěru utkání vytvořili obrovský tlak a po vypršení nastavení nakonec přišel kýžený gól, který po nakrátko rozehraném rohovém kopu a následném centru vstřelil Alex Oxlade-Chamberlain. Domácí budou po zápase pořádně zuřit, protože Arsenal dosáhl rozhodující branky s pomocí ruky Laurenta Koscielnyho, který byl nakonec označen za střelce gólu. Na výsledku utkání už to ovšem nic nezmění. Konečný výsledek. Burnley 0 Arsenal 1. (19:26:20)
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Laurent KOSCIELNY - 0:1
     
    90+3
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Arsenal v závěru zápasu rozehrál nakrátko rohový kop a po následném centru do šestnáctky, který hlavou skvěle prodloužil Theo Walcott, na vzdálenější levé tyči dopravil míč do sítě rukou LAURENT KOSCIELNY. Francouzský obránce střílí kontroverzní gól a strhává vítězství na stranu Arsenalu!
     
    90+2
    Alex Oxlade-Chamberlain si naběhl na krásný zpětný pas z pravého křídla a zpoza šestnáctky napřáhl ke střele, která byla tečována a skončila nad.
     
    90+2
    Theo Walcott se v blízkosti levé tyče ocitl v nulovém úhlu a po sraženém centru alespoň vybojoval rohový kop, který Arsenal okamžitě rozehrál nakrátko.
     
    90+2
    Alexis Sánchez zkusil vypálit zpoza šestnáctky, stejně jako pokus Thea Walcotta ale byla jeho střela zablokována.
     
    90+1
    Nad rámec zápasu byly nastaveny 2 minuty.
     
    90
    Arsenal posílá do šestnáctky jeden pas za druhým, jenže Burnley skvěle brání a jednotlivé centry zvládá odvracet.
     
    89
    Theo Walcott po několikáté v zápase vypálil zpoza šestnáctky, jeho tvrdá střela pravačkou ale byla zablokována.
     
    88
    Theo Walcott patří s Alexisem Sánchezem mezi nejlepší a nejaktivnější hráče Arsenalu, jenže ani jeden z nich se zatím nedokázal zapsat mezi střelce dnešního zápasu, který za bezbrankového stavu 0:0 míří k dělbě bodů.
     
    87
    Shkodran Mustafi zůstal ležet na hrací ploše, vzápětí se z ní ale rychle zvedl a nyní už je za pískotu fanoušků ošetřován za postranní čárou.
    86. Theo Walcott napřáhl k nádherné technické střele.
     
    86
    Theo Walcott se na hranici šestnáctky dostal k míči a po krásné otočce napřáhl k technické střele, která zamířila těsně vedle vzdálenější pravé tyče!
     
    85
    Dramatické a pohledné utkání na Turf Moor spěje ke konci a jsou to překvapivě hráči Burnley, kteří si nyní vytváří tlak.
     
    84
    Alex Oxlade-Chamberlain si na pravé straně šestnáctky nabíhal na prudkou kolmou přihrávkou Mesuta Özila, u míče byl ale jako první pozorný brankář Tom Heaton.
     
    83
    Utkání má spád a nabídlo několik šancí. Jediné, co mu chybí, jsou góly. Do konce zápasu ale zbývá ještě sedm minut, což je na vstřelení branky dostatek času.
     
    82
    Alexis Sánchez skvělým centrem z levé strany hřiště našel na vzdálenější pravé tyči Mesuta Özila, který z první vracel míč okamžitě před bránu, jeho centr ale na přední tyči odvrátili hráči Burnley.

    Tomáš Reiner

    Branky: 90+3. Koscielny (Walcott)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 6:8. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 24:18.
    Burnley FC: Heaton (C) – Lowton, M. Keane, Mee, S. Ward – Hendrick, Marney, Defour (62. Arfield), Gudmundsson, Boyd – Vokes.
    Náhradníci: Robinson – Flanagan, Tarkowski, Kightly, Arfield, O'Neill, Bamford.

    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Xhaka (71. Elneny), Cazorla – Walcott, Özil, Iwobi (71. Oxlade-Chamberlain) – Alexis Sánchez.
    Náhradníci: Ospina – Gabriel, Holding, Gibbs, Oxlade-Chamberlain, Elneny, Reine-Adélaïde.

    Rozhodčí: Craig Pawson. Asistenti: Adrian Holmes, Scott Ledger. Čtvrtý rozhodčí: Lee Mason
    bahis siteleri