Club Brugge – Gent 1:0 (kon.) | Standard – Anderlecht 0:1 (kon.) | Genk – Mechelen 2:1 (kon.)
konec
KRC Genk
2:1 (1:1)
YR KV Mechelen
Neděle 02.10.2016, 20:00 • Luminus Arena, Genk • Belgická liga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešní den vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Dobrou noc! (21:52:27)
     
    Je dobojováno! Domácí Genk potvrdil roli favorita a poráží Mechelen 2:1! Výhra se ale nerodila zrovna snadno! Hosté se po deseti minutách hry dostali do vedení zásluhou Verdiera! Genk poté přepnul na vyšší rychlostní stupeň a po ruce Paulussena na brankové čáře zahrával penaltu! Hostující obránce navíc musel do sprch! Nařízenou penaltu s přehledem proměnil Karelis! Ve druhé půli už domácí diktovali tempo hry a Leon Bailey pár minut po přestávce vystřelil Genku tři body!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Pozuelo zastavil útok Mechelenu po pravé straně. Hosté sice vybojovali autové vhazování v blízkosti pokutového území, ale proti zformované obraně Genku to budou mít hodně těžké!
     
    90+1
    Nastavují se 3 minuty!
     
    90
    Domácí se provinili útočným faulem. Brankář Moris pošle míč přes celé hřiště. Všichni hráči Mechelenu se stěhují do pokutového území Genku.
     
    89
    Mechelen se stále nevzdává. Hosté se neustále tlačí dopředu. Na levé straně spěchal vpřed Schouterden. Jeden z obránců mu míč odkopl do zámezí. Mechelen bude vhazovat.
     
    88
    Naopak mohlo udeřit na druhé straně! Ndidi se ze své pozice ocitl na úplném hrotu, ale dobře hrající De Witte mu na poslední chvíli odkopl míč.
     
    87
    Do dobré šance se dostal Matthys! Hostující fotbalista dohnal v pokutovém území skákavý míč, jenže z ostrého úhlu nedokázal zacílit mezi tři tyče!
     
    86
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Bailey, přichází Trossard.
     
    85
    Závěr utkání se dohrává v komorní atmosféře! Oba fanouškovské tábory v posledních minutách naprosto utichly!
     
    84
    Střídání v týmu YR KV Mechelen: ze hřiště odchází Rits, přichází El Messaoudi.
     
    83
    Další akce Leona Baileyho! Domácí křídelník tentokrát obdržel přihrávku na hranici pokutového území a dokonce stačil vystřelit. Nyní však trefil vracejícího se obránce.
     
    82
    Leon Bailey mohl postupovat sám na brankáře Morise, ale vracející se De Witte mu na poslední chvíli dobře načasovaným skluzem odkopl míč od nohy.
     
    81
    Hosté se znovu řítili do pokutového území Genku. Veselinović zkoušel štěstí individuálním průnikem, ale na hranici vápna narazil na připraveného Brabce.
     
    80
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Karelis, přichází Kumordzi.
     
    79
    Hosté vybojovali rohový kop. Centr od rohového praporku se snesl do klubíčka hlavičkářů, jenže nikdo v pruhovaném dresu na vysoký centr nedosáhl.
     
    78
    Buffel vymýšlel přihrávku za obranu soupeře do pokutového území. Hostující obrana úplně zaspala, ale domácí křídelník nenašel nikoho v modrém dresu.
     
    77
    Domácí však vybojovali míč a nastěhovali se před pokutové území. Z jeho hranice se do odraženého balónu opřel Karelis, jehož ránu zastavil stoper De Witte.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 21. Karelis (pen.), 51. Bailey – 10. Verdier

    Karty:   7. Brabec (GNK) – 30. Verdier (MEC), 33. Croizet (MEC)   18. Paulussen (MEC)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 13:6. Střely mimo: 3:2. Rohy: 5:5.
    KRC Genk: Bizot – Castagne, Brabec, Colley, Nastić – Buffel, Sušić (46. Samata), Ndidi, Pozuelo, Bailey (86. Trossard) – Karelis (8. Kumordzi)
    Náhradníci: Dewaest, Kumordzi, Trossard, Wouters, Heynen, Jackers, Samatta

    YR KV Mechelen: Moris – Cocalić, De Witte, VItas – Paulussen, Rits (84. El Messaoudi), Schouterden, Kolovos (68. Claes) – Croizet (76. Veselinović), Verdier.
    Náhradníci: El Messaoudi, Leal, Veselinović, Coosemans, Vanlerberghe, Filipović, Claes

    Rozhodčí: Wouters – Hermans, Dens
    thejrc.org