Vítkovice – Nitra 7:0 (kon.) | Sparta – Kärpät 1:1 (kon.) | Junosť Minsk – Frölunda 3:2 (kon.)
Kuopio – Djurgården 2:0 (kon.) | TPS – IFK Helsinky 1:1 (kon.) | Liberec – Färjestad 4:1 (kon.)
Mnichov – Växjö 1:1 (kon.) | Tappara – SaiPa 0:2 (kon.) | JYP – Skellefteå 4:0 (kon.)
Salzburg – Bern 1:4 (kon.) | Wolfsburg – Zürich 1:4 (kon.) | Eisbären – Zug 4:0 (kon.)
Lugano – Plzeň 4:1 (kon.) | Košice – Fribourg 1:1 (kon.) | Davos – Linköping 4:7 (kon.)
HV71 – Rauma 2:0 (kon.)
konec
HC Lugano
4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
HC Škoda Plzeň
Úterý 04.10.2016, 19:45 • Resega, Lugano • Hokejová Liga mistrů • 1/32 finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z dnešního utkání to bude všechno. Děkuji Vám za pozornost a těšit se budu u odvetného utkání příští týden, kde budeme Plzni držet palce, aby Luganu oplatila dnešní porážku!

    Na počtenou. (21:59:41)
     
    Střely: 35:20 (7:5, 15:6, 13:9)
     
    Lepší výsledek si do odvetného zápasu v Plzni povezou hokejisté švýcarského Lugana, indiáni budou muset dotahovat tříbrankové manko.

    V areně Resega se ale rvali statečně. První třetina branku nepřinesla, Švýcaři v ní ovšem byli aktivnějším celkem.

    I do druhé dvacetiminutovky měli domácí lepší vstup a tenotkráte byli i po zásluze odměněni. Ve 23. minutě po parádním pasu od Brunnera skóroval Gregory Hofmann. Na rozdíl dvou gólů krátce nato upravila švédská elitní formace Lugana, když parádní kombinaci zakončoval Linus Klasen. Indiánům svitla naděje ve 36. minutě po brance Jakuba Lva.

    A právě to bylo zřejmě důvodem drtivého nástupu Škody ve třetí třetině. Řada šancí však bohužel zůstala nevyužita a přišel trest. Po vyloučení Petra Kodýtka využil přesilovou hru Luca Fazzini, v 50. minutě ještě čtvrtý gól Lugana vsítil Ryan Gardner a bylo hotovo. Domácí vyhráli 4:1.

    Nejlepší hráči: Gregory Hofmann – Jakub Lev
    Škodováci budou mít příští týden v Home Monitoring Aréně co dohánět...

     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Tvrdou střelu Koreise vyrazil Merzlikins, skóre už se měnit nebude.
     
    59:10
    Dario Bürgler si sjel do útočného pásma po levé straně a zakončoval zápěstím. Machovský byl tentokráte bez práce, domácí forvard mířil nad bránu.
     
    58:39
    Domácí celek v předposlední minutě znovu zahrozil! Rychlý protiútok zakončoval Luca Fazzini, Matěj Machovský byl ovšem naštěstí pro Plzeň připravený zasáhnout.
     
    57:45
    Další možnost skórovat měl útočník s indiánskými kořeny Colton Yellow Horn, jeho střela ale zamířila nad bránu Lugana.
     
    57:17
    V nadějné situaci byl před bránou Jakub Koreis! Plzeňský odchovanec měl na hokejce snížení, bohužel se mu to ale nepodařilo. Elvis Merzlikins si zcela jistě oddychnul.
     
    56:57
    Nicholas Johnson se při kličce na útočné modré čáře vystavil ofsajdu, takže z této akce indiánů nic nebude.
     
    56:26
    Zakázané uvolnění Lugana, hra se nyní nastěhuje do útočného pásma Plzně. Ta se snaží vstřelit ještě branku, která by ji pomohla v odvetném utkání.
     
    56:06
    Hosté v plném počtu.
     
    55:40
    Hokejisté domácího Lugana se drží v útočném pásmu a velmi dobře kombinují, ke střele se ale ne a ne dostat.
     
    54:55
    Velké šance domácího celku na vstřelení páté branky! Hned trojice hráčů se snažila dorážet před bránou Matěje Machovského, ten si ale situaci i s notnou dávkou štěstí pohlídal. Největší příležitost měl Luca Fazzini, který poloodkrytou bránu ovšem netrefil ideálně.
     
    54:30
    Patrik Zackrisson tak útočnou akci zakládá pozvolna, jelikož si je vědom, že Lugano nemusí nikam pospíchat.
    Do Lugana se vydalo podpořit plzeňský tým také pět věrných fanoušků.

    I v Luganu máme podporu našich fanoušků! Děkujeme ????

    Fotka zveřejněná uživatelem HC Škoda Plzeň (@hcplzen),

     
    54:06
    A pozor, Dominik Kubalík (PLZ) navíc inkasuje dvouminutový trest za podražení! To už je pro indiány velká komplikace, vzhledem k odvetě ale bude důležité ještě zabojovat.
     
    54:06
    Dominik Kubalík nedokázal obehrát bránícího Fazziniho, kterému navíc na pomoc přispěchal Sannitz. A kvůli němu se plzeňský útočník dostal do ofsajdu.
     
    53:28
    Michal Moravčík to nahozením do útočného pásma nemyslel vůbec špatně. Dojet si pro něj chtěl Kubalík, ale brankář Merzlikins ho zachytil dříve.
     
    52:50
    Giovanni Morini měl poměrně dosti prostoru na levém křídle. Využil toho ke střele, ale na Machovského si nepřišel.
     
    52:05
    Pořádně tvrdou ránu z prostoru mezi kruhami vyslal Jakub Lev, bohužel ale neměl dobře seřízená mířidla.
     
    51:28
    Po nahození Tonyho Mårtenssona podržel Machovský puk pod lapačkou. Švédský spoluhráč Linus Klasen si poté ještě něco vyřizoval s rozhodčím, byl poměrně nespokojený.
     
    50:52
    Podél mantinelu se do pásma chtěl prosmýknout Petr Kodýtek, vracející se obránce Ryan Wilson ho ovšem přišpendlil na mantinel.
     
    50:22
    Z pozice falešného obránce střílel Damien Brunner, pokus domácího útočníka byl ale zblokovaný a hosté šli do protiútoku. Ten však nedokázali zakončit.
     
    50:11
    A další rozruch před bránou Matěje Machovského způsobil dobře hrající Dario Bürgler, jemuž pěkně přihrával Gregory Hofmann. Brankář Plzně ale pokryl touš včas.
     
    49:47
    Indiánům se vůbec nedaří dostat zpět do zápasu. Na Luganu je vidět větší sebevědomí a také nebezpečí při kombinačních akcích.
    49:04 Ryan GARDNER - 4:1
     
    49:04
    Lugano vstřelilo branku!
    Nyní už na to ale Matěj Machovský nestačil, Švýcaři se tak ujímají vedení o tři góly. Alessio Bertaggia drzou přihrávkou napříč brankovištěm našel v levém kruhu stojícího RYANA GARDNERA, který nekompromisní jedovkou do víka Machovského svatyně dává na 4:1. Asistence: Alessio Bertaggia.
     
    48:23
    A Lugano je evidentně na koni, znovu nebezpečně operuje v útočném pásmu. Zprava to dobře zkoušel Tony Mårtensson, Machovský byl připraven a zachránil Plzeň od tříbrankového manka.
    47:37 Luca FAZZINI - 3:1
     
    47:37
    Lugano vstřelilo branku!
    Tak tohle je veliká škoda pro Západočechy. Lugano využívá přesilovou hru a dostává se do vedení o dva góly. Dario Bürgler přihrávkou od levého mantinelu našel před bránou nedůsledně pokrytého LUCU FAZZINIHO, který z blízkosti upravil stav zápasu na 3:1. Asistence: Dario Bürgler a Gregory Hofmann.
     
    47:12
    Škoda Plzeň mohla srovnat při vlastním oslabení! Parádní práci odvedla dvojice Jakub Lev – Ondřej Kratěna. Druhý jmenovaný přihrával svému spoluhráči, který ale zblízka neskóroval.
     
    46:35
    Ještě tu ale máme komerční pauzu.
     
    46:35
    Tak tohle je pro Plzeň škoda. Osmnáctiletý mladík Petr Kodýtek (PLZ) nešťastně strčil hokejku pod útočícího Hofmanna, jehož tím podrazil. A za to inkasuje dvouminutový trest, sudí ho ovšem označili jako hákování.
     
    45:54
    Ryan Gardner zachytil rozehrávku plzeňských hokejistů podél mantinelu. Pak zajel za branku Machovského a po vyjetí před ní přihrával, nicméně nepřesně.
     
    45:13
    Nebezpečná dělovka v podání Tomáše Svobody z levého křídla zamířila bohužel nad bránu Elvise Merzlikinse.
     
    44:56
    Do útočného pásma velice rychle vnikl Luca Fazzini, spoluhráči ale neměli mnoho prostoru s kotoučem.
     
    44:36
    Jakub Lev se před bránou švýcarského týmu chtěl dostat k puku, ale Merzlikins řekl ne a přerušil hru. Následně se strhla menší potyčka, jelikož Lev se aktivně snažil vyšťourat puk. Vylučovat by se ale nemělo.
     
    44:29
    Tohle je úplně jiná Plzeň! Dobrou práci odváděla čtvrtá lajna, v mezikruží se ke střele pak dostal Jan Schleiss, ale Merzlikins byl znovu pozorný.
     
    43:48
    Domácí v plném počtu.
     
    43:47
    Sebevědomý mladíček Petr Kodýtek střílel z levého křídla přímo do připraveného brankáře Lugana, který sekundu před vypršením Hirschiho trestu přerušil hru.
     
    43:30
    Dominik Kubalík přihrál Tomáši Slovákovi na modrou čáru, tomu však kotouč v rozhodující moment unikl. Lugano následně chtělo zahrozit v oslabení po nedobré rozehrávce Machovského, naštěstí se mu to ale nepovedlo dle představ.
     
    42:57
    Po ráně Tomáše Slováka se v předbrankovém prostoru snažil dorážet Lukáš Pulpán, lotyšský reprezentační gólman však dobře zakročil a přerušil hru.
     
    42:24
    Po nepřesné přihrávce za branku Merzlikinse ztratili Plzeňané puk. Domácí ho tedy okamžitě vyhodili až k bráně Machovského.
     
    41:48
    Škodovka pokračuje v obrovském tlaku a zahraje si přesilovou hru! nick Johnson v obrovské šanci trefil jen Merzlikinsův beton, poté byl faulován Jakub Koreis. Steve Hirschi (LUG) tak míří na trestnou lavici za nedovolené bránění.
     
    Dnešní utkání sleduje 4783 diváků.
     
    41:16
    Tohle je nástup, který indiáni potřebovali. Velkou aktivitou obléhají branku Lugana, před Koreisem nyní ale touš podržel Elvis Merzlikins.
     
    40:55
    Další veliká šance českého celku! Po přihrávce Dominika Kubalíka objel branku Merzlikinse Petr Kodýtek, který předložil přihrávku Miroslavu Indrákovi. Ten však v obrovské příležitosti trefil jen boční síť.
     
    40:25
    A mohlo být vyrovnáno, to je velká škoda! Po pravém křídle unikal Jakub Lev, nalevo se mu ještě nabízel Tomáš Svoboda. A právě tam nesobecky posílal Lev přihrávku, bohužel nepřesnou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Do začátku třetiny zbývají zhruba dvě minuty, takže hráči už pomalu míří na led.
     
    Již za sebou máme 40 minut zápasu. Lugano je stále o něco lepším celkem. Odměnou mu za to byly dvě branky, o které se postarali Gregory Hofmann s Linusem Klasenem. Indiáni však dokázali kontrovat ve 36. minutě, kdy Merzlikinse prostřelil Jakub Lev. Stav zápasu je tedy 2:1 pro domácí.

    Střely: 22:11 (7:5, 15:6)
     
    Další třetina začne přibližně ve 21:22.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:25
    Brunner za bránou Machovského napadal obranný pár Kvasnička – Moravčík, ten to ale dokázal vyřešit velice dobře.
     
    38:59
    Potřetí v krátkém sledu se bude vhazovat u českého gólmana, nynějším důvodem je zakázané uvolnění, na které odpálil malého černého neposedu David Kvasnička.
     
    38:43
    A další Machovského zákrok, znovu tedy dochází k přerušení hry. Lugano se na plzeňskou bránu snaží valit jeden útok za druhým.
     
    38:17
    Matěj Machovský si nyní musel trochu připadat jako rybička. Po odražení puku vedle brány po něm musel skočit, aby ho přikryl. A povedlo se mu to.
     
    38:05
    Střelecky velice aktivní Dario Bürgler se na levém křídle dostal k dalšímu pokusu, ale ten byl zblokovaný, takže žádné větší nebezpečí nenadělal.
     
    37:49
    Ihned po vhazování nahazoval touš kanadský obránce Ryan Wilson, Machovského mrštná lapačka ale tento pokus zastavila.
     
    37:46
    A Michal Straka si pro jistotu vyžádal oddechový čas. Jeho svěřenci totiž nemohou vystřídat a potřebovali si vydechnout.
     
    37:46
    Zakázané uvolnění českého celku, vhazovat se tedy bude u Matěje Machovského.
     
    37:33
    Lugano se usadilo v útočném pásmu a dobře si přihrává podél levého mantinelu, aktivní přístup obránců Plzně jim ale nyní neumožňuje vystřelit.
     
    36:47
    Dario Bürgler neměl moc možností na přihrávku. Řídil se tedy známou hokejovou frází – když nevíš co s pukem, vystřel. Matěj Machovský a jeho beton byl ovšem na správném místě.
     
    36:05
    Škodovka je evidentně pozvbuzená kontaktním gólem a snaží se znovu hnát dopředu. Nyní je na ledě aktivnější, což u českého zástupce rádi vidíme!
    35:15 Jakub LEV - 2:1
     
    35:15
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A je sníženo, velmi dobře provedený protiútok indiánů! JAKUB LEV si po přistrčení od Miroslava Indráka parádně vybruslil do mezikruží a pěknou střelou zápěstím o tyč dopravil kotouč za záda Elvise Merzlikinse, ten byl bez šance. Pro český celek svitla naděje. Asistence: Miroslav Indrák a Tomáš Slovák.
     
    34:49
    Po nahození Indráka od mantinelu se před bránou k dorážce protlačil Dominik Kubalík. Byl ale tísněný, a tak jeho střela neměla potřebnou razanci.
     
    34:07
    Řada nepřesností ve středním pásmu málem přinesla Luganu brejk. Na málem se ovšem nehraje, obrana Plzně to nakonec zvládla.
     
    33:36
    Na modré se k puku dostal Peter Čerešňák. Slovenský obránce ho nekompromisně nahazoval před bránu Elvise Merzlikinse, ten byl ovšem nakonec bez práce.
     
    33:17
    Damien Brunner se snažil dorážet v předbrankovém prostoru, ale Matěj Machovský podržel puk. Hra je přerušena a na programu je komerční přestávka.
     
    33:16
    Hosté v plném počtu.
     
    33:08
    A další výhoz v podání svěřenců trenéra Michala Straky, tohle oslabení již přežijí.
     
    32:35
    Západočeši se nyní brání velmi dobře. Skvělou práci při početní nevýhodě odváděl Tomáš Slovák, který aktivním napadáním rozehrávky soupeři zabránil v kombinaci.
     
    32:00
    Indiáni dokázali vyhodit kotouč a mohli na led poslat čerstvou čtveřici bránících hokejistů.
     
    31:44
    Na modré čáře se do puku opeřl Ryan Wilson, branku Machovského ale nakonec minul.
     
    31:16
    Jakub Lev (PLZ) podruhé v dnešním utkání jde na trestnou lavici. Znovu to je za podražení, když vleže hokejkou poslal k zemi útočícího Tonyho Mårtenssona.
     
    30:54
    Luca Fazzini zpoza branky vybruslil až do levého kruhu pro vhazování, odkud střílel zápěstím. Machovský puk chytil do své výstroje, poté se ještě marně snažil dorážet Sannitz.
     
    30:41
    Nahození Miroslava Indráka od mantinelu úspěšné nebylo, jeho spoluhráči totiž nebyli v prostorách, kde bylo třeba.
     
    30:05
    Domácí v plném počtu.
    Divácká momentka z právě probíhajícího utkání.

    #HCL#chl#

    Fotka zveřejněná uživatelem Peppo Ancona (@peppoancona72),

     
    29:54
    Colton Yellow Horn zdárně zabojoval o puk a udržel ho v útočném pásmu. Následně ho ale zalehl brankář Elvis Merzlikins, jelikož před bránou nebezpečně operoval Nick Johnson.
     
    29:06
    A další neúspěšná kombinace hostujícího mužstva, Lugano tak opět dokázalo poslat kotouč přes všechny čáry.
     
    28:30
    Domácí hokejisté ale vyhodili puk až za bránu Matěje Machovského, kde jej nyní na své hokejce drží Jakub Lev.
     
    28:05
    Druhá přesilovka pro Plzeň! Luca Fazzini (LUG) u mantinelu seknul Michala Špačka a míří na trestnou lavici.
     
    28:00
    Dobře to provedl Dominik Kubalík. Útočník Plzně se vehnal do útočného pásma, jeho střelu ale dokázal Merzlikins vyrazit.
     
    27:08
    A už to mohlo být klidně o tři góly! Tvrdou dělovku ze své hokejky vyslal Ryan Gardner, na dorážku byl připraven Raffaele Sannitz, ale kotouč mu v rozhodující moment unikl.
     
    26:43
    Rodila se nadějná ofenzivní akce Škody Plzeň. Zprava přihrával Ondřej Kratěna na Jakuba Lva, jenomže pas nebyl úplně přesný, jak si hostující centr představoval.
     
    26:05
    Gregory Hofmann se při napadání plzeňské rozehrávky dostal k puku, ale sudí nakonec přerušili hru. Prostor tak nyní má komerční přestávka.
    25:23 Linus KLASEN - 2:0
     
    25:23
    Lugano vstřelilo branku!
    A krátce po srovnání sil na ledě se švýcarský celek dostává již do dvoubrankového vedení. Nádherně to nyní provedla elitní formace. Po průniku Patrika Zackrissona se k puku na levém křídle dostal Tony Mårtensson, který jej přihrál na druhou stranu LINUSI KLASENOVI. A na něj už zívala odkrytá brána, Machovský byl bez šance. Asistence: Tony Mårtensson a Patrik Zackrisson.
     
    25:05
    Domácí v plném počtu.
     
    25:01
    Západočeši se nyní při kombinaci vystavili do ofsajdu. Konkrétně to byl Tomáš Slovák, kterému po pasu od Indráka ujel puk za modrou čáru.
     
    24:34
    Čerešňák se pokoušel na pravé straně kombinovat s Coltonem Yellow Hornem, ale do toho jim vstoupili bránící hráči Lugana.
     
    23:47
    Indiáni se znovu snažili něco vymyslet v útočném pásmu, ale zradila je nepřesná kombinace. Domácí se tak snadno osvobodili.
     
    23:20
    Na modré se do puku opřel slovenský zadák Peter Čerešňák, Merzlikinsova lapačky ale byla připravena a navíc ani neumožnila agilnímu Johnsonovi dorážet.
     
    23:05
    Plzeňané dostávají možnost vyrovnat v přesilové hře. Sébastien Reuille (LUG) se totiž provinil hákováním zakončujícího Ondřeje Kratěny, dostává tak dvě trestné minuty.
     
    22:36
    Domácí hráči pokračují v útočné aktivitě, jednobrankové vedení je pochopitelně neuspokojuje. Od mantinelu nahazoval dobře Ulmer, ale nikdo touš netečoval.
    22:12 Gregory HOFMANN - 1:0
     
    22:12
    Lugano vstřelilo branku!
    Švýcarský tým se dostává do vedení. Damien Brunner naprosto špičkovou přihrávkou zpoza branky vybídl ke skórování GREGORYHO HOFMANNA, který touto velkou šancí nepohrdl. Jakub Koreis ho nestihl uhlídat a domácí útočník z bezprostřední blízkosti otevírá skóre zápasu. Asistence: Damien Brunner a Steve Hirschi.
     
    21:35
    V útočném pásmu se nyní usadili hráči modrobílé Plzně, konkrétně třetí lajna. A podařilo se jim vybojovat vhazování po levici Merzlikinse.
     
    21:02
    Od modré čáry své štěstí zkusil Philippe Furrer, domácí kapitán ale nezamířil úplně přesně. Dost možná ještě jeho střela škrtnula tyčku plzeňské brány.
     
    20:37
    Do útoku se však dostalo Lugano a znovu z toho bylo poměrně nebezpečí. Ryan Wilson napálil odražený kotouč, k dorážce se snažil dostat Linus Klasen, ale ten už nepochodil.
     
    20:02
    Ve druhé třetině byl na úvodním vhazování úspěšnější plzeňský útočník Jakub Lev.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hokejisté obou celků již nastupují na ledovou plochu stadionu Resega, brzy budeme pokračovat! Doufejme, že uvidíme zlepšený výkon českého zástupce.
     
    První dvacetiminutovka je minulostí. Domácí Lugano v ní bylo jasně lepším a aktivnějším týmem, hrálo i přesilovou hru, ale stav je přesto bezbrankový. Plzeňský gólman Matěj Machovský se rozhodně nenudí, nějakou práci už musel ale řešit i domácí Elvis Merzlikins.

    Střely: 7:5
    V první třetině měl švýcarský tým více ze hry, branka ale nepadla ani na jedné straně.

     
    Další třetina začne přibližně ve 20:30.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:19
    Zajímavé šance hokejistů Plzně! Tomáš Svoboda dorážel z bezprostřední blízkosti puk po neúspěšné střele Petra Kodýtka, ale Elvis Merzlikins to spolu s obranou zvládl vyřešit.
     
    18:27
    Ryan Gardner clonil před Machovského brankou v době, kdy střílel Raffaele Sannitz. A puk ho nakonec trefil a zamířil do ochranné sítě, přesto se nakonec vhazuje v útočném pásmu Lugana.
     
    18:21
    Opavský rodák v plzeňské brance se rozhodně nenudí. Obrana nyní nechala poměrně dosti prostoru Reuillemu, který si tak vybruslil ke střele, ale tu Machovský chytil do své výstroje!
     
    17:56
    Linus Klasen si z pravého kruhu sjel do lepšího prostoru a okamžitě zakončoval, zamířil ale jen do hrudi Machovského.
     
    17:21
    Stefan Ulmer hodně váhal se střelou na modré, nakonec se k ní odhodlal. Branku ale svým poměrně tvrdým projektilem trefit nedokázal.
     
    16:53
    ... Podporoval ho Damien Brunner, domácí Cramo Top Scorer. Po několika kličkách krátce za modrou čárou byl ale o kotouč připraven.
     
    16:33
    Raffaele Sannitz se zmocnil hracího předmětu a zpoza brány Lugana se snaží rozjet útočnou akci svého celku...
     
    15:48
    Když už se svěřenci trenéra Michala Straky dostanou do útoku, snaží se ho co nejdřívě proměnit alespoň ve střelu. Tak to bylo i nyní, ale obrana Lugana si počínala organizovaně, a žádné nebezpečí tak nedovolila.
     
    15:05
    Nebezpečný Dario Bürgler se po dobré práci Damiena Brunnera uvolňoval před bránu Plzně. Tam se nakonec dostal, snažil se zakončit bekhendem, ale hostující zadáci mu to neumožnili!
     
    14:34
    Sébastien Reuille byl upadl při snaze vyrazit do útočného pásma. A jelikož se zapomenul za modrou čárou a jeho spoluhráč v akci pokračoval, byl pískán ofsajd.
     
    14:04
    Osmnáctiletý centr Petr Kodýtek si krátce po přejetí modré čáry připsal nadějný střelecký pokus, ten byl ale zblokován nad bránu Merzlikinse.
     
    13:42
    Skrze obránce nyní zakončoval Dario Bürgler, Machovský se ale stihl přesunout a bez problémů puk vyrazil do bezpečí.
     
    13:01
    Po další zajímavé kombinaci se z prostoru pravého kruhu pro vhazování snažil střílet Patrick Zackrisson, bránící hokejisté ale ztečovali jeho pokus mimo tři tyče. První formace Lugana je velmi nebezpečná.
     
    12:26
    Tak tohle byla nebezpečná dělovka! Na modré čáře se k odraženému kotouči dostal kapitán Philippe Furrer a bez váhání se do něj opřel. Matěji Machovskému touš propadl mezi betony, nakonec se ale zastavil před brankovou čárou.
     
    12:14
    Po zákroku Matěje Machovského máme přerušenou hru a čeká nás druhá komerční přestávka v dnešním zápase.
     
    11:45
    Od mantinelu velice rychlou přihrávku posílal do předbrankového prostoru Colton Yellow Horn, nicméně Koreis se k zakončení nedostal.
     
    11:10
    Pěknou individuální akcí se prezentoval Dominik Kubalík! Po řadě kliček se odhodlal i vystřelit, ale bohužel neuspěl. Kromě zakončení byla celá akce velice podařená.
     
    10:31
    Prudká rozehrávka indiánů z obrany úspěšná nebyla, pouze se tímto způsobem lacino dostali k puku opět domácí hráči. Philippe Furrer ho nyní drží za bránou a rozmýšlí se, jak akci založí.
     
    10:11
    Hosté v plném počtu.
    Nicholas Johnson se dnes pochlubil fotkou z krásného prostředí švýcarského Lugana.

    Swiss sightseeing #lugano #chl #bolevak

    Fotka zveřejněná uživatelem @nickjohnson80,

     
    09:47
    Až nyní mohou hokejisté Plzně vystřídat, když střelecký pokus Linuse Klasena srazili obránci Plzně nad bránu Machovského.
     
    09:31
    A znovu Mårtensson, nyní operoval u levé tyče Machovského brány. Přes bránícího Čerešňáka se ale nepropracoval k zakončení.
     
    09:12
    Lugano se stále drží v útočném pásmu a nebezpečně kombinuje. Hosté se nemohou dostat ke kotouči.
     
    08:43
    Tony Mårtensson posílal nebezpečnou přihrávku napříč mezikružím, naštěstí pro Plzeň ji ale nikdo nedokázal zachytit.
     
    08:27
    Hráči švýcarského týmu tak okamžitě zahájili kombinaci v útočném pásmu. Po střele Linuse Klasena se k dorážce snažil dostat Zackrisson, ale Machovský puk podržel.
     
    08:11
    Poprvé v dnešním utkání se vylučuje. Plzeňský útočník Jakub Lev (PLZ) se provinil ve středním pásmu podražením Sartoriho. Po komerční přestávce si Lugano zahraje první přesilovou hru.
     
    07:39
    Poměrně dlouho se hraje bez přerušení, zápas má solidní tempo. Oba celky se snaží aktivně útočit, mírně navrch mají Luganští.
     
    07:04
    Luca Fazzini zrychlil a snažil se Plzeňské obrat o puk za jejich vlastní bránou. Defenziva Škody si to ale dobře pohlídala.
     
    06:20
    Za svatyní domácího mužstva dobře bojoval Jakub Koreis. Centr třetí formace se ale nakonec k ničemu nedostal, obrana Lugana pracovala organizovaně.
     
    05:44
    Po soubojích u mantinelu se k hracímu předmětu dostal plzeňský obránce Michal Špaček, který jej poslal na Slováka. A ten zajíždí za svoji branku, jelikož spoluhráči střídají.
     
    05:12
    Indiáni se pokusili držet v útočném pásmu, soupeř jim však puk sebral a vyhodil ho až k Machovského bráně. Zakázané uvolnění to nebylo, Tomáš Slovák tedy musí okamžitě rozehrávat.
     
    04:48
    Napadající Dario Bürgler zachytil rozehrávku Davida Kvasničky po nepříliš povedeném pasu Michala Moravčíka, ale naštěstí pro hosty z toho nic nebylo.
     
    04:05
    Tony Mårtensson dobře zapracoval za Machovského brankou. Elitní švédská formace Lugana se ale více v pásmu již prosadit nedovedla.
     
    03:30
    Teď se ale do pásma dobře probojoval Jan Schleiss. Díky tomuto členovi čtvrté formace si Plzeň na chvíli mohla oddychnout od bránění.
     
    03:10
    Domácí nadále pokračují v dobré aktivitě. Západočechy navíc velice aktivně napadají, čímž jim neumožňují vyrazit do útoku.
     
    02:33
    Stefan Ulmer to nyní udělal velice dobře! U mantinelu si pěknou kličkou položil obránce a následně zakončoval z mezikruží, Plzeňští mu však pokus dokázali zblokovat.
     
    01:55
    Dominik Kubalík sice dostal kotouč do útočného pásma, ale tam se ho opět zmocnili hráči Lugana. Ti tak znovu můžou vyrazit kupředu.
     
    01:23
    Domácí celek se usadil v útočném pásmu a bylo z toho velké nebezpečí pro Plzeňany! Z předbrankového prostoru zakončoval Gregory Hofmann, branku ale naštěstí pro český tým netrefil ideálně.
    Zápas začal...

    Začínáme! #hcskoda #hcplzen #chl #HCLvPLZ

    Fotka zveřejněná uživatelem HC Škoda Plzeň (@hcplzen),

     
    00:51
    Na druhé straně již lépe zakončoval Tomáš Svoboda, jeho pokus však vyrazil pozorný Merzlikins svými betony. K dalšímu pokusu se dostal Jakub Lev, nicméně kotouč poslal jen do ochranné sítě.
     
    00:24
    Od modré odražený touš napálil Riccardo Sartori, Machovského branku ale vůbec trefit nedokázal.
     
    00:02
    Úvodní vhazování zápasu získali na své hokejky hokejisté švýcarského týmu, kteří se tak pokusí založit útočnou akci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů už jsou na ledové ploše haly Resega, za pár minut začínáme!
    V Luganu probíhá právě rozbruslení obou týmů před úvodním utkáním prvního kola play off.

     
    V dresech Cramo Top Scorerů pro nejproduktivnější hráče se dnes představí za domácí již zmíněný Damien Brunner, bývalý hráč Detroitu či New Jersey. Po jeho boku ve formaci budou Gregory Hofmann a Dario Bürgler.

    Za indiány tento dres nosí Dominik Kubalík. V minulé sezoně nejlepší extraligový střelec opět bude spolupracovat s Miroslavem Indrákem, místo zraněného centra Kracíka dnes ve druhé formaci dostává šanci teprve osmnáctiletý Petr Kodýtek.
     
    Předzápasové rozbruslení obou mančaftů se pomalu chýlí ke svému konci. V domácí brance by měl začít lotyšský reprezentant Elvis Merzlikins, který ještě nedávno laboroval se zraněním. Za hosty suverénní jednička Matěj Machovský.
    Sestava Škody do dnešního zápasu:

     
    Úvodní sestavy:

    HC Lugano: Merzlikins (Manzato) – Wilson, Sartori, Furrer (C), Ulmer, Hirschi, Fontana – Klasen, Zackrisson, Mårtensson – Brunner (A), Hofmann, Bürgler – Sannitz (A), Walker, Gardner – Bertaggia, Morini, Reuille – Fazzini.

    HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Pulpán (A), Čerešňák, Kvasnička, Moravčík, Špaček, Slovák – Svoboda, Lev, Kratěna (C) – Kubalík, Kodýtek, Indrák – Johnson (A), Koreis, Yellow Horn – Schleiss, Suchý, Švarc.

    Rozhodčí: Brüggemann (GER), Wiegand – Bürgi, Kovacs (všichni SUI).
    Plzenští hokejisté vyrazili do Švýcarska už v pondělí dopoledne.

    Odjezd směr Lugano! #hcskoda #hcplzen #chl

    Fotka zveřejněná uživatelem HC Škoda Plzeň (@hcplzen),

     
    HC Škoda Plzeň
    Indiáni ze své skupiny postoupili z druhého místa. Na své konto si připsali celkem šest bodů poté, co dvakrát porazili norský Stavanger. Ten skončil ve skupině poslední se třemi body, vítězem se stala slovenská Nitra s devíti body.

    Ani na plzeňské straně to v lize zatím moc neklape. Osm zápasů týmu kouče Michala Straky přineslo jen šest bodů a skóre 22:29. To dohromady znamené dvanácté místo. Naposledy však plzeňští hokejisté porazili na domácím ledě Hradec Králové v prodloužení, čímž si vlili sebevědomí do žil.

    Cramo Top Scorer bude za plzeňskou stranu znovu Dominik Kubalík. Ten v základní skupině ve čtyřech zápasech vstřelil čtyři góly a na další dva přihrál. Nejlepšímu střelci minulé extraligové sezony ale na paty šlape Miroslav Indrák s pěti body.
    Povzbudí Plzeňany tato výhra dostatečně?

     
    HC Lugano
    Tým z jihovýchodu Švýcarska svoji skupinu C ovládl. Se ziskem osmi bodů se radoval z postupu prvního místa a za sebou nechal finskou Tapparu Tampere (6 bodů) a německý Adler Mannheim (4 body). Jedinou porážku ve skupině uštědřila Luganu finská Tappara, která si z haly Resega odvezla tři body za výhru 3:1.

    Ve švýcarské lize se zatím Luganu nedaří úplně dle představ. Po 10 odehraných zápasech mají na kontě 15 bodů a skóre 32:33, což stačí jen na osmé místo. V předposledním kole si však připsali cenný skalp, když 5:3 porazili nyní druhý celek ligy Lausanne.

    Dres Cramo Top Scorer v utkání oblékne švýcarský forvard Damien Brunner, který má bohaté zkušenosti z NHL. Třicetiletý útočník zde odehrál přes 130 utkání za Detroit a New Jersey.
     
    Krásný večer u sledování zápasu play-off hokejové Ligy mistrů! Český zástupce HC Škoda Plzeň dnes sehraje první duel šestnáctifinále na ledě švýcarského HC Lugano. Přeji příjemnou zábavu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 23. Hofmann (Brunner, Hirschi), 26. Klasen (Mårtensson, Zackrisson), 48. Fazzini (Bürgler, Hofmann), 50. Gardner (Bertaggia) – 36. Lev (Indrák, Slovák)


    HC Lugano: Merzlikins (Manzato) – Wilson, Sartori, Furrer (C), Ulmer, Hirschi, Fontana – Klasen, Mårtensson, Zackrisson – Brunner (A), Hofmann, Bürgler – Sannitz (A), Walker, Gardner – Bertaggia, Morini, Reuille – Fazzini.
    Trenér: Douglas Shedden.

    HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Pulpán (A), Čerešňák, Kvasnička, Moravčík, Špaček, Slovák – Svoboda, Lev, Kratěna (C) – Kubalík, Kodýtek, Indrák – Johnson (A), Koreis, Yellow Horn – Schleiss, Suchý, Švarc.
    Trenér: Michal Straka.

    Rozhodčí: Brüggemann (GER), Wiegand – Bürgi, Kovacs (všichni SUI).

    Diváci: 4783
    Úterý 11.10.2016
    Plzeň - Lugano 3:3

    Branky a nahrávky: 8. Lev (Kracík), 31. Kodýtek (Pulpán), 60. Svoboda (Kratěna) – 10. Zackrisson (Sartori, Mårtensson), 27. Hofmann (Ulmer), 48. Sannitz (Gardner, Bertaggia)

    thejrc.org