Vítkovice – Nitra 7:0 (kon.) | Sparta – Kärpät 1:1 (kon.) | Junosť Minsk – Frölunda 3:2 (kon.)
Kuopio – Djurgården 2:0 (kon.) | TPS – IFK Helsinky 1:1 (kon.) | Liberec – Färjestad 4:1 (kon.)
Mnichov – Växjö 1:1 (kon.) | Tappara – SaiPa 0:2 (kon.) | JYP – Skellefteå 4:0 (kon.)
Salzburg – Bern 1:4 (kon.) | Wolfsburg – Zürich 1:4 (kon.) | Eisbären – Zug 4:0 (kon.)
Lugano – Plzeň 4:1 (kon.) | Košice – Fribourg 1:1 (kon.) | Davos – Linköping 4:7 (kon.)
HV71 – Rauma 2:0 (kon.)
konec
Tappara Tampere
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
SaiPa Lappeenranta
Úterý 04.10.2016, 18:00 • Hakametsä • Hokejová Liga mistrů • 1/32 finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro dnešní den vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný zbytek večera! (20:10:51)
     
    Střely na branku: 11 – 27
     
    Je dobojováno! Favorizovaná Tappara na úvod vyřazovací části Ligy mistrů překvapivě podlehla na domácím ledě Lappeenrantě! Hosté byli od úvodní minuty aktivnější, ale slabá první třetina branku nenabídla! Do druhé třetiny vlétli houževnatí hosté ještě aktivnější a Tomi Leivo krátce po skončení přesilové hry otevřel skóre! Tappara se po zbytek zápasu snažila o vyrovnání, ale brzdily ji zbytečné fauly! Pět minut před koncem ještě ujel domácím obráncům Eetu Koski a nadvakrát propálil brankáře Lassilu! SaiPa si do odvetného utkání odváží vítězství 2:0!
     
    Konec zápasu.
     
    59:04
    Na dobrou přihrávku před branku hostů si sjížděl Järvinen, před kterým hostující brankář na poslední chvíli vypíchl kotouč špičkou hokejky!
     
    58:28
    Puk je znovu u branky domácího brankáře. Tappara se stále nemůže prodrat do útočného pásma. Diváci se zvedají ze svých míst a opouštějí halu.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:33
    SaiPa se protlačila do útočného pásma. Aktivní Leivo vybojoval puk na modré čáře, jenže byl osamocený, a proto kotouč raději nahodil na zadní mantinel.
     
    57:13
    Ilomäki přenechával puk na pravém kruhu pro lépe postaveného spoluhráče. Nikdo v modrém se však ke kotouči nedostal, hostující obrana opět odvrátila hrozbu.
     
    56:35
    Rantakari se z obrany vydal na výlet do útočného pásma. Domácí bek vyslal za modrou čárou prudkou ránu, kterou však Olkinuora s přehledem chytil.
     
    56:10
    Tappara se i po druhé inkasované brance dere do útoku. Domácí si alespoň chtějí vylepšit pozici pro odvetné utkání. Obrana SaiPy je zatím stoprocentní.
    55:06 Eetu KOSKI - 0:2
     
    55:06
    SaiPa právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Hosté navyšují své vedení! EETU KOSKI se hnal do rychlého přečíslení, na pravé straně se mu nabízel spoluhráč, ale Koski vzal odpovědnost na sebe. Jeho první ránu ještě Lassila vyrazil, ale na dorážku mezi betony už nestačil! Asistence: Ville Vainikainen.
     
    54:41
    Carson se s pukem ocitl až v rohu útočného pásma, vymyslel přihrávku před branku a Mäkinen střelou příklepem daroval puk do lapačky domácího brankáře.
     
    54:10
    Trápení domácího celku stále nebere konce! Tappara se snaží prodrat do útočného pásma, nicméně domácí útoky končí už na modré čáře.
     
    53:30
    Hlavní rozhodčí si proti sobě poštval domácí fanoušky! Arbitr totiž neodpískal tvrdý zákrok u mantinelu, který zaváněl vražením na hrazení! Na rozhodčího se snáší pískot!
     
    53:10
    Domácí v plném počtu.
     
    52:25
    Hosté překombinovali přesilovku v rohu útočného pásma. Ke kotouči se prodral Elorinne, jež jej okamžitě vyhodil přes celé kluziště.
     
    52:00
    Až nyní musel Lassila zasahovat. Domácí brankář si poradil s tečovaným nahozením od modré čáry. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 24. Leivo (Strömberg, Lappalainen), 56. Koski (Vainikainen)


    Tappara Tampere: Lassila (Hrachovina) – Kemiläinen, Elorinne, Bonsaksen, Rantakari, Salonen, Sammalkangas, Saravo – Lajunen, Haapala, Karjalainen, Ilomäki, Jasu, Peltola, Nurmi, Röymark, Järvinen, Rauhala, Heikkilä, Peltonen, Honkanen
    SaiPa Lappeenranta: Olkinuora (Ruokonen) – Carson, Sneck, Lappalainen, Taipalus, Backman, Savilahti-Nagander, Maalahti, Mäkinen – Hamilton, Koskiranta, Kuronen, Leivo, Strömberg, Koski, Virkkunen, Salminen, Vainikainen, Kettunen

    Rozhodčí: Sjöberg, Lindqvist – Puolakka, Pesonen
    Úterý 11.10.2016
    SaiPa - Tappara 4:2

    Branky a nahrávky: 8. Koskiranta (Backman, Hamilton), 27. Kuronen (Leivo, Carson), 29. Koski (Leivo, Kuronen), 45. Trotter (Maalahti, Carson) – 19. Honkanen (Ellorinne, Heikkila), 28. Honkanen (Heikkila, Rauhala)

    thejrc.org