Barys – Toljatti 2:4 (kon.) | Jekatěrinburg – Nižněkamsk 3:2 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Kazaň 3:6 (kon.)
konec
Jugra Chanty-Mansijsk
3:6 (2:1, 0:2, 1:3)
Ak Bars Kazaň
Pátek 07.10.2016, 16:00 • Arena Jugra • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:08
    Kazaňský kapitán Svitov (KZN) vyfasoval dvě minuty za nedovolené bránění, domácí tak budou mít možnost snížit v přesilové hře.
    55:30 Andrej POPOV - 3:6
     
    55:30
    Kazaň vstřelila branku!
    Nyní už je rozhodnuto definitivně, hosté opět odskakují na rozdíl tří gólů! Malychin naznačil přihrávku na opačnou stranu a nezištně našel trestuhodně neobsazeného ANDREJE POPOVA, který se trefil přesně do Fokinova protipohybu! Asistence: Fjodor Malychin, Anton Glinkin.
     
    55:21
    Tak to je velká komplikace pro Jugru. Roman Ljudučin (JUG) dostal trest na 2+10 minut za vražení Tkačjova na hrazení, hosté si tak zahrají přesilovku.
     
    55:14
    Jiří Sekáč proti dvojnásobné přesile hráčů v modrém o puk přišel, o chvilku později se ovšem ve skvělé palebné pozici ocitl Azevedo, který přestřelil!
     
    53:22
    Gól platí, pokračovat tak budeme za stavu 3:5 z pohledu domácí Jugry!
     
    53:22
    Zinetula Biljadetdinov si vybral trenérskou výzvu, tato branka se tak bude ještě kontrolovat u videa!
    53:22 Andrej ANKUDINOV - 3:5
     
    53:22
    Jugra právě vstřelila branku!
    Po nepřehledném závaru před Garipovem se domácím podařilo snížit! Igor Radulov zavezl kotouč až k hostujícímu brankovišti a po sérii odrazů se ke kotouči dostal ANDREJ ANKUDINOV, který černou pryž dorazil do sítě! Asistence: Roman Ljudučin, Igor Radulov.
    52:33 Alexandr SVITOV - 2:5
     
    52:33
    Kazaň vstřelila branku!
    O chviličku později už to ale hostům vyšlo a troufám si říct, že je rozhodnuto! Justin Azevedo na levém kruhu přenechal kotouč ALEXANDRU SVITOVOVI, který si nabruslil do předbrankového prostoru a nadvakrát propasíroval puk do sítě! Asistence: Justin Azevedo, Vladimir Tkačjov.
     
    51:20
    Kazaňští jsou i nadále aktivnějším týmem. Stefan Elliott to teď vzal na sebe a bude z toho přesilovka pro hosty, Oleg Pogorišnyj (JUG) vyfasoval dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    47:19
    Jugra si zahraje přesilovku, dvě minuty za podražení si půjde odsedět Vasilij Tokranov (KZN).
    41:48 Andrej POPOV - 2:4
     
    41:48
    Kazaň vstřelila branku!
    Z 2:0 na 2:4, s Jugrou už to nevypadá vůbec dobře! ANDREJ POPOV se zmocnil odraženého kotouče v mezikruží a jeho střela bekhendem vymetla pavučinky v levé šibenici Fokinovy svatyně! Bez asistence.
     
    41:05
    Takový vstup do třetí třetiny si hráči Jugry rozhodně nepředstavovali, Roman Ljudučin (JUG) usedne za katr na dvě minuty za podražení.
    39:53 Anton GLINKIN - 2:3
     
    39:53
    Kazaň vstřelila branku!
    Tak to je krutá rána pro Jugru, dezorientovaný Fokin těsně před druhou sirénou kapituloval potřetí! O dokonání obratu se postaral dorážkou z předbrankového prostoru ANTON GLINKIN. Asistence: Fjodor Malychin.
     
    38:02
    Hosté jsou na koni a nyní si navíc zahrají další přesilovku, dvě minuty za hákování vyfasoval Roman Ljudučin (JUG).
    36:41 Stefan ELLIOTT - 2:2
     
    36:41
    Kazaň vstřelila branku!
    Máme vyrovnáno! Ve svém druhém utkání po příchodu k Ak Bars se o to svým prvním gólem postaral STEFAN ELLIOTT, jehož střela po krásné přihrávce Sekáče se zastavila až v síti! Asistence: Jiří Sekáč, Stěpan Zacharčuk.
     
    34:53
    Přesilovka domácích je u konce, dvě minuty za hákování vyfasoval Denis Gorbunov (JUG)
     
    34:29
    Další komplikace pro Kazaň! Hosté hráli v šesti, dvouminutový trest za hráčskou lavici odpyká Maxim Lazarev (KZN).
     
    31:37
    Dvouminutový trest za podražení vyfasoval Fjodor Malychin (KZN), tento faul byl z kategorie těch naprosto zbytečných.
     
    23:49
    Jevgenij Lapenkov byl na útočné modré o kotouč připraven a Ak Bars se poté usadili v útočném pásmu. Stefan Eliott už se ocitl v zajímavé pozici, jeho střela směřující do odkryté části domácí svatyně ale byla zblokována!
    16:58 Fjodor MALYCHIN - 2:1
     
    16:58
    Kazaň vstřelila branku!
    Hosté stihli ještě před první sirénou snížit! Michail Žukov našel v mezikruží hůl Glinkina, jehož následnou střelu vyrazil Fokin pouze k FJODORU MALYCHINOVI a ten v pádu uklidil touš do sítě! Asistence: Anton Glinkin, Michail Žukov.
     
    12:23
    Po další zajímavé šanci Jugry se Andrej Čibisov vydal do rychlého protiútoku a v mezikruží našel úplně volného Arťoma Lukojanova, který si ovšem vylámal zuby na skvělém Fokinovi!
     
    08:12
    Domácí si zahrají přesilovku. Stěpan Zacharčuk (KZN) zbytečně podrazil Akmaldinova, za což vyfasoval dvouminutový trest.
    06:48 Pavel VARFOLOMEJEV - 2:0
     
    06:48
    Jugra právě vstřelila branku!
    Outsider zvyšuje své vedení a nutno říct, že zcela zaslouženě! PAVEL VARFOLOMEJEV po levém křídle zamířil do rychlého protiútoku a zadáci Kazaně mu dali spoustu prostoru, čehož Varfolomejev využil k překonání Emila Garipova! Asistence: Jevgenij Lapenkov.
     
    05:23
    Už to mohlo být o dva góly! Arsenij Chacej a Alexandr Akmaldinov ujeli do přečíslení a střelu prvního jmenovaného Garipov vyrazil pouze k Akmaldinovovi, který ale z bezprostřední blízkosti neuspěl!
    03:11 Oleg POGORIŠNYJ - 1:0
     
    03:11
    Jugra právě vstřelila branku!
    Domácí se proti favoritovi ujímají brzkého vedení! Pavel Medveděv z vrcholu pravého kruhu nahodil kotouč do předbrankového prostoru, odkud ho mimo Garipovův dosah tečoval OLEG POGORIŠNYJ! Asistence: Pavel Medveděv.

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 4. Pogorišnyj (P. Medveděv), 7. Varfolomejev (Lapenkov), 54. Ankudinov (Ljudučin, Radulov) – 17. Malychin (Glinkin, Žukov), 37. Elliott (Sekáč, S. Zacharčuk), 40. Glinkin (Malychin), 42. An. Popov, 53. Svitov (Azevedo, Tkačjov), 56. An. Popov (Malychin, Glinkin)


    Jugra Chanty-Mansijsk: Fokin (Šaryčenkov) – N. Chlystov, Želdakov, S. Gusev, Pogorišnyj, Ugolnikov, S. Romanov, Orlov – Panov, Gorbunov, P. Medveděv – Varfolomejev, Ljudučin, Lapenkov – Kurjanov, Ankudinov, Radulov – Sokolov, Chacej, Akmaldinov – Beljajev.
    Ak Bars Kazaň: Garipov (S. Galimov) – D. Musin, Čerepanov, Elliott, S. Zacharčuk, Tokranov, Abrosimov, Sidorov – Glinkin, An. Popov, Žukov – Čibisov, Tkačjov, Lukojanov – Obuchov, Varnakov, Malychin – M. Lazarev, Svitov, Sekáč – Azevedo.

    Rozhodčí: Konc (SVK), Beljajev – Majtak, Nestěrov
    thejrc.org