Ázerbájdžán – Norsko 1:0 (kon.) | Arménie – Rumunsko 0:5 (kon.) | Černá Hora – Kazachstán 5:0 (kon.)
Anglie – Malta 2:0 (kon.) | Německo – Česko 3:0 (kon.) | Sev. Irsko – San Marino 4:0 (kon.)
Polsko – Dánsko 3:2 (kon.) | Skotsko – Litva 1:1 (kon.) | Slovinsko – Slovensko 1:0 (kon.)
konec
Polsko
3:2 (2:0)
Dánsko
Sobota 08.10.2016, 20:45 • Stadion Narodowy, Varšava • Kvalifikace MS (Evropa)
Předzápasové kurzy
     
    Národní stadion ve Varšavě propuká obrovskou radostí! Polsko po klopýtnutí proti Kazachstánu na domácí půdě poráží zásluhou hattricku Roberta Lewandowskiho ambiciózní Dánsko, které po přestávce inkasovalo třetí gól, navzdory tomu se ale nevzdalo. Naopak. Dánové na rozdíl od prvního poločasu předvedli diametrálně odlišný výkon a zásluhou gólu Kamila Glika, který se trefil do vlastní sítě, a střídajícího Yussufa Poulsena ještě utkání výrazně zdramatizovali, vyrovnat už se jim ovšem nepodařilo. Konečný výsledek. Polsko 3 Dánsko 2. (22:43:04)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Národním stadionem ve Varšavě se rozléhal hlasitý pískot, který po centru Thomase Delaneyho z levého křídla vystřídal hlasitý potlesk. Łukasz Fabiański totiž v pohodě stáhl míč ze vzduchu.
     
    90+2
    Pierre-Emile Højbjerg zkusil vypálit ze střední vzdálenosti, jenže střela mu vůbec nesedla a zamířila po zemi daleko vedle vzdálenější levé tyče.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního nádherného a dramatického utkání byly nastaveny 3 minuty. Dokáží Dánové vyrovnat?
     
    90
    Jakub Błaszczykowski si při odchodu ze hřiště vysloužil standing ovation a místo něho na hřiště vyběhl na závěrečné sekundy čerství Pawel Wszolek.
     
    89
    Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Jakub Błaszczykowski, přichází Sławomir Peszko.
     
    88
    Łukasz Fabiański v pohodě stáhl další diagonální centr Dánů z levého křídla ze vzduchu a Polsko připravuje střídání.
     
    87
    Poláci zpřesnili kombinaci a středem hřiště se prokombinovali až do pokutového území, jejich následná střela ze značky pokutového kopu ale byla zablokována.
     
    86
    Do konce utkání zbývá odehrát pouze pět minut a Polsko si je vědomo toho, že jedna chyba ho může stát hodně draho.
     
    85
    Hosté posílali do pokutového území z levé strany hřiště dlouhý diagonální pas, který na vzdálenější pravé tyči v pohodě stáhl ze vzduchu připravený brankář Łukasz Fabiański.
     
    84
    Hra se odehrává převážně na obranné polovině Polska, jenže Dánové se během posledních minut marně snaží dostat do zakončení.
     
    83
    Yussuf Poulsen se snažil prosadit na pravém křídle, jenže vysoký pas svého spoluhráče zasáhl rukou a vzápětí k zemi povalil Artura Jędrzejczyka.
     
    82
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Jannik Vestergaard, přichází Thomas Delaney.
     
    81
    Dánsko vyslalo na bránu Polska minimálně čtyři přesné střely a Łukasz Fabiański se v závěru utkání zřejmě ještě zapotí.
     
    80
    Podle oficiálních statistik UEFA vyslali hráči Dánska na polskou bránu pouze dva střelecké pokusy, to je ale pěkný nesmysl, nezlobte se na mě.
     
    79
    Pione Sisto se uvedl na hřišti nádherným průnikem po levém křídle a z brankové čáry poté dokázal odcentrovat. Na vzdálenější pravé tyči už se chystal zakončovat Christian Eriksen, jeden z polských obránců ale míč zachytil a poté odkopl do bezpečí.
     
    78
    Na kopačky polských fotbalistů se snesla nervozita, tu se ale snaží oslabit fanoušci v hledišti, kteří jako jeden muž mávají šálami.

    Tomáš Reiner

    Branky: 20. Lewandowski (Grosicki), 36. Lewandowski (pen.), 47. Lewandowski – 49. Glik (Y. Poulsen) (vla.), 69. Y. Poulsen (P. Ankersen)

    Karty:   53. Cionek (POL) – 36. Schmeichel (DEN), 62. Eriksen (DEN)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 3:5. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:10.
    Polsko: Fabiański – Piszczek, Glik, Cionek, Jędrzejczyk – Błaszczykowski (89. Peszko), Krychowiak, Piotr Zieliński, Grosicki (74. Rybus) – Lewandowski (C), Milik.
    Náhradníci: Szczęsny, Boruc – Pazdan, Lewczuk, Jodłowiec, Linetty, Rybus, Teodorczyk, Peszko, Salamon, Kapustka, Wilczek.

    Dánsko: Schmeichel – Kjær (C), Christensen, Vestergaard (82. Delaney) – P. Ankersen, Kvist, Højbjerg, Durmisi – Fischer (75. Sisto), Eriksen, N. Jørgensen (46. Y. Poulsen).
    Náhradníci: Lössl, Rønnow – Delaney, Nielsen, M. Jørgensen, Thomsen, Sisto, Stryger Larsen, Wass, Schøne, Y. Poulsen, Cornelius.

    Rozhodčí: Gianluca Rocchi. Asistenti: Alessandro Costanzo, Filippo Meli. Čtvrtý rozhodčí: Davide Massa (všichni ITA)
    ocianews.com