Nitra – Vítkovice 0:5 (kon.) | IFK Helsinky – TPS 5:4 (2:1 po s.n.) | Kärpät – Sparta 0:1 (po pr.)
Rauma – HV71 3:4 (kon.) | SaiPa – Tappara 4:2 (kon.) | Plzeň – Lugano 3:3 (kon.)
Färjestad – Liberec 2:0 (kon.) | Växjö – Mnichov 4:3 (kon.) | Skellefteå – JYP 4:2 (kon.)
Frölunda – Junosť Minsk 5:0 (kon.) | Djurgården – Kuopio 2:1 (kon.) | Bern – Salzburg 3:3 (kon.)
Zürich – Wolfsburg 5:2 (kon.) | Fribourg – Košice 4:1 (kon.) | Zug – Eisbären 1:2 (kon.)
Linköping – Davos 2:3 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
3:3 (1:1, 1:1, 1:1)
HC Lugano
Úterý 11.10.2016, 18:00 • Home Monitoring Aréna • Hokejová Liga mistrů • 1/32 finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný hokejový večer z Plzně dámy a pánové, na programu je odvetné utkání play-off hokejové Ligy mistrů mezi HC Škoda Plzeň a HC Lugano. Přeji příjemnou zábavu!
     
    První zápas vyhrálo Lugano
    V areně Resega se ale indiáni rvali statečně. První třetina branku nepřinesla, Švýcaři v ní ovšem byli aktivnějším celkem.

    I do druhé dvacetiminutovky měli domácí lepší vstup a tenotkráte byli i po zásluze odměněni. Ve 23. minutě po parádním pasu od Brunnera skóroval Gregory Hofmann. Na rozdíl dvou gólů krátce nato upravila švédská elitní formace Lugana, když parádní kombinaci zakončoval Linus Klasen. Indiánům svitla naděje ve 36. minutě po brance Jakuba Lva.

    A právě to bylo zřejmě důvodem drtivého nástupu Škody ve třetí třetině. Řada šancí však bohužel zůstala nevyužita a přišel trest. Po vyloučení Petra Kodýtka využil přesilovou hru Luca Fazzini, v 50. minutě ještě čtvrtý gól Lugana vsítil Ryan Gardner a bylo hotovo. Domácí vyhráli 4:1.

    Branky a nahrávky: 23. Hofmann (Brunner, Hirschi), 26. Klasen (Mårtensson, Zackrisson), 48. Fazzini (Bürgler, Hofmann), 50. Gardner (Bertaggia) – 36. Lev (Indrák, Slovák)
     
    Řekli před zápasem...
    Steve Hirschi (obránce Lugana): „Kousek po kousku se přesvědčujeme s naším systémem. Jsme připravení vyhrávat důležité zápasy, a to je základ našeho úspěchu. K zápasu v Plzni – víme, že mají problémy s naší kvalitou, nechceme jim dát šanci na zvrat. Musíme být pevní v obraně, potom budeme mít šance na vstřelení branek, jak tomu bylo v prvním duelu.“

    Dominik Kubalík (útočník Plzně): „My jsme rádi, že Ligu mistrů hrajeme, je to za odměnu. I když ten výsledek nehraje úplně do našich karet, tak se o to chceme porvat. My prostě půjdeme do utkání s tím, abychom vyhráli a dobře se i připravili na extraligové zápasy. Lugano je hodně dobrý tým, mají šikovné hráče. Hrají dobře kombinačně, dávají si přesné přihrávky. Ta jejich první lajna si to umí dát i v přesilovkách, to jim musíme znepříjemnit.“

    Doug Shedden (trenér Lugana): „Náš postoj je takový, že chceme v Plzni vyhrát, nesmíme se dostat do ztráty dvou branek, to by bylo příliš nebezpečné. Viděli jsme záznam jejich posledního utkání, ale nejdůležitější je, abychom se soustředili na naší hru, chceme v odvetě diktovat tempo. Aktuálně hrajeme dobře, tak není na místě žádný důvod, proč bychom neměli postoupit do dalšího kola.“
    Velký návrat hlásí Plzeň, v sestavě bude Ryan Hollweg

     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Sochůrek (Polívka) – Pulpán (A), Čerešňák, Kvasnička, Slovák, Moravčík, Kaňák – Kubalík, Kracík (A), Lev – Johnson, Kratěna (C), Schleiss – Svoboda, Kodýtek, Yellow Horn – Krliš, Koreis, Hollweg.

    HC Lugano: Manzato (Merzlikins) – Wilson, Sartori, Furrer (C), Ulmer, Hirschi, Ronchetti – Klasen, Mårtensson, Zackrisson – Bürgler, Hofmann, Brunner (A) – Reuille, Sannitz (A), Gardner – Bertaggia, Morini, Fazzini – Romanenghi.

    Rozhodčí: Brill (GER), Hodek – Brejcha, Suchánek (všichni CZE).
     
    Hokejisté švýcarského Lugana již nastupují na hrací plochu! Podpořit je přijelo i zhruba deset fanoušků.
     
    Krátce po nich také nastupují domácí, které přivedl gólman Lukáš Sochůrek. Pro něj je to dnes soutěžní debut za áčko Plzně!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Úvodní buly zápasu vyhrál hostující centr Gregory Hofmann, jako první tak puk na hokejkách má Lugano.
     
    00:07
    Hrací předmět však okamžitě zapadl na střídačku a hra je přerušena, vhazovat se bude před útočným pásmem domácích.
     
    00:33
    Plzeň si hned v úvodu vybojovala přesilovou hru. Riccardo Sartori (LUG) dostává dvě minuty za vysokou hůl.
     
    01:02
    Ryan Wilson se v obranném pásmu dostal ke kotouči a poslal jej přes všechny čáry, indiáni musí dopředu znovu.
     
    01:32
    Tomáš Svoboda přihrál do střelecké pozice Coltonu Yellow Hornovi, jehož pokus dokázal Manzato bez větších problémů vyrazit ramenem.
     
    02:04
    Pokus Jakuba Lva od modré čáry byl ztečovaný do ochranné sítě, vhazovat se bude po pravici hostujícího brankáře.
     
    02:33
    Hosté v plném počtu.
     
    03:06
    Jan Schleiss u levého mantinelu bojoval o puk, nedokázal se ho ale zmocnit a dopředu může Lugano.
     
    03:27
    Stefan Ulmer je prvním hráčem Lugana v dnešním zápase, který si zapsal střelecký pokus. Bránu Sochůrka ale vůbec netrefil.
     
    03:45
    Z levého křídla zkusil své štěstí Patrik Zackrisson, zamířil ovšem jen do Lukáše Sochůrka, který prostor u své tyče utěsnil dobře.
     
    03:57
    Zakázané uvolnění Lugana.
     
    04:01
    Dnešní debutant Lukáš Kaňák nahazoval puk od modré čáry, gólman Manzato ale dokázal kotouč vyrazit betonem do bezpečných prostor.
     
    04:45
    Kaňák rozjel další akci, které se ujal Jakub Lev. Jeho individuální postup směrem k brance ale úspěchem neskončil, Manzato zasahuje.
     
    05:39
    Giovanni Morini mířil dopředu, neměl ale dostatečnou podporu spoluhráčů. K zakončení se tedy vůbec nedostal, akce přišla vniveč.
     
    06:17
    O založení další akce se snažil Ryan Wilson, kanadský bek už ale ztroskotal při svém postupu ve středním pásmu na připravených hráčích Plzně.
     
    06:51
    Linus Klasen zpoza branky vyzval k zakončení Tonyho Mårtenssona, jehož pokus ztečoval Michal Moravčík do ochranné sítě. Následuje komerční pauza.
     
    06:56
    A znovu tato švédská spolupráce. Mårtensson nyní zůstal opomenutý před bránou Sochůrka, kam mu opět přihrával Klasen, nicméně bez úspěchu.
     
    07:28
    A do třetice dobrá šance pro Tonyho Mårtenssona! Znovu ho ve velmi dobré pozici našel Linus Klasen, ale brankář Sochůrek se stačil přesunout do prostor, kde byl potřeba.
     
    07:39
    Úmyslný ofsajd Luganských, buly po levé straně Daniela Manzata.
     
    07:51
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni se dostávají do vedení, to je velmi dobrý úvod pro český tým! Jaroslav Kracík pěknou přihrávkou z rohu našel v ideální pozici JAKUBA LVA, jehož ránu z voleje nedokázal Daniel Manzato zkrotit dostatečně. Puk tak zapadl až do brány a Plzeň vede 1:0! Asistence: Jaroslav Kracík.
    07:51 Jakub LEV - 1:0
     
    08:14
    Petr Kodýtek navzdory svému nepříliš velkém vzrůstu statečně bojoval u mantinelu o puk, nakonec se k němu ovšem nepropracoval.
     
    08:34
    Alessio Bertaggia se pokoušel procpat puk za záda Lukáše Sochůrka, domácí gólman si však dával pozor a dokázal jej pokrýt včas.
     
    09:03
    Na druhou stranu mířil Raffaele Sannitz, ale ani on nedokázal uspět. Jeho nahození totiž zblokoval Peter Čerešňák.
     
    09:47
    Lugano vstřelilo branku!
    A máme vyrovnáno. Lugano se dostalo do útočného pásma a dokázalo upravit stav zápasu na 1:1. Po prudké střele Riccarda Sartoriho se k dorážce dostal švédský útočník PATRIK ZACKRISSON, Lukáš Sochůrek neměl v této situaci nárok zachránit domácí celek od inkasování. Asistence: Riccardo Sartori a Tony Mårtensson.
    09:47 Patrik ZACKRISSON - 1:1
     
    10:26
    Damien Brunner se nádherným způsobem prokličkoval až těsně před bránu Lukáše Sochůrka, své zakončení ale poslal vysoko nad bránu.
     
    10:40
    Západočechy čeká druhá přesilová hra v zápase. Damien Brunner (LUG) se provinil sekáním a míří na trestnou lavici na dvě minuty.
     
    10:57
    Po nepřesné kombinaci Škody Plzeň dokázal bez problémů odpálit touš přes všechny čáry Raffaele Sannitz.
     
    11:16
    V mezikruží zápěstím při vlastním oslabení pálil Wilson, domácí brankář byl připraven.
     
    11:34
    Neúspěšný průnik Jakuba Lva vedl k dalšímu výhozu v podání luganských hokejistů, ti se zatím brání opravdu dobře.
     
    11:50
    Žlutočerní se provinili ofsajdem, vhazovat se bude před útočným pásmem Plzně, jelikož z těchto prostor šla přihrávka.
     
    12:40
    Hosté v plném počtu.
     
    13:00
    Jakub Koreis po levém křídle vyslal do útočného pásma Václava Krliše. Ten to zkusil po zemi, ale Manzato se v poklidu přesunul a betonem zakročil.
     
    13:28
    A znovu Koreis, tentokráte se snažil přihrát na volného Ryana Hollwega. Do cesty však svoji hokejku vložil Dario Bürgler.
     
    14:22
    Elitní formace Lugana na ledě = velké nebezpečí. Především poté, co Linus Klasen zachytil rozehrávku Petera Čerešňáka. Hostující forvard však akci nedotáhl do úspěšného konce, Sochůrek přerušil hru.
     
    14:22
    Komerční přestávka.
     
    14:37
    Forčeking švédských hokejistů v dresu Lugana je opravdu nepříjemný, nyní to pocítil David Kvasnička. Linus Klasen ovšem nestihl nic vymyslet.
     
    15:24
    První početní výhoda čeká na hráče Lugana. Tomáš Svoboda (PLZ) hákoval Klasena u mantinelu a míří na trestnou.
     
    15:43
    Nebezpečné nahození Gregoryho Hofmanna bylo sice tečováno, ale mezi tři tyče nezamířilo.
     
    16:00
    Střílenou přihrávku hostí zachytili bránící hráči Plzně, díky čemuž se mohli osvobodit.
     
    16:23
    Díky skvělé práci při napadání se domácí kapitán Ondřej Kratěna dostal ke střele v početní nevýhodě, trefil ale jen Daniela Manzata.
     
    16:48
    Další dobré počínání Plzně. Nyní se o něj společně s Janem Schleissem postaral i navrátilec Ryan Hollweg.
     
    17:13
    Philippe Furrer střílel od modré čáry, před bránou byl na číhané ještě Tony Mårtensson. Tomu nechybělo mnoho, aby dorazil puk do brány, ale Lukáš Sochůrek dobře zakročil!
     
    17:24
    Domácí v plném počtu.
     
    17:52
    Jaroslav Kracík má puk za bránou Sochůrka a vyčkává, až jeho spoluhráči dostřídají, aby založil útočnou akci.
     
    18:16
    Manzato nepůsobil moc jistě, zcela zbytečně přišel o puk a od modré poté nahazoval Kvasnička. Jeho pokus byl ovšem zblokovaný.
     
    18:44
    U levé tyče se k dobré příležitosti dostal Ryan Wilson, přes Sochůrka se ale neprosadil. Vše bylo při ponechané výhodě, jelikož Dominik Kubalík (PLZ) se krátce před touto situací provinil podražením.
     
    19:28
    Krásná kombinace hokejistů Lugana zatím postrádá střelbu. Šanci k tomu měl Bürgler, ale zradilo ho zpracování kotouče.
     
    19:50
    Indiáni se osvobodili a na zbytek třetiny posílají na led čerstvé hráče.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:49.
     
    První část zápasu je za námi a už jsme viděli dvě branky. V osmé minutě skóre otevřel domácí forvard Jakub Lev, krátce nato srovnával na 1:1 Patrik Zackrisson. Západočeši v současné situaci potřebují vstřelit tři branky, aby šel zápas do prodloužení. Druhou třetinu se ale ještě 44 sekund budou bránit kvůli vyloučení Kubalíka.

    Střely: 8:12
     
    Hokejisté obou celků již nastupují na hrací plochu Home Monitoring Arény, za pár okamžiků pokračujeme!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Výhoz Petera Čerešňáka z velké vzdálenosti skončil až na betonech Daniela Manzata, kde domácí vidí puk velice rádi v současné chvíli.
     
    20:44
    Domácí v plném počtu.
     
    20:45
    Nahození Stefana Ulmera bylo nebezpenčě tečováno, ale úspěchem neskončilo, Sochůrek zakročil.
     
    21:03
    Za Danielem Manzatem zvonila tyčka! Díky dobrému zrychlení se na pravém křídle dostal ke střele Dominik Kubalík, ale jeho pokus zastavila branková konstrukce.
     
    21:49
    Kratěna skvěle zabojoval o puk, zatím ale čeká na podporu spoluhráčů.
     
    22:05
    Do dobré střelecké pozice se dostal kapitán Ondřej Kratěna, jeho pokus zápěstím však vracející se Ryan Wilson ztečoval do ochranné sítě.
     
    22:19
    Giovanni Morini neskutečně zrychlil a po levé straně se prodral až před Lukáše Sochůrka, který ho dokázal vychytat! Zatím si mladý brankář Plzně nevede špatně.
     
    22:50
    Na druhé straně se něco snažil vymyslet Petr Kodýtek, místo střelby ale přihrával před bránu, což se ukázalo jako horší varianta.
     
    23:44
    Damien Brunner spěchal za volným pukem, proti kterému vyrazil také Lukáš Sochůrek. A domácí gólman tento souboj vyhrál!
     
    24:14
    Tak tohle byla nádherná akce Václava Krliše, které scházelo už jen přesnější zakončení! Domácí mladík projel hostující obranou jako nůž máslem, následně však střílel těsně vedle brány.
     
    25:06
    Hokejisté Lugana už pochopitelně nechtějí podobné zaváhání dopustit a snaží se projít do útočné akce.
     
    25:33
    Jan Schleiss se pokoušel prokličkovat k zakončení, měl to ale těžké, velký počet hráčů ho napadal. A Reuille se nakonec ke kotouči probojoval, takže z toho nic nebylo.
     
    26:20
    Sebastien Reuille se po přihrávce od Fazziniho protlačil k puku těsně před Sochůrkem, ale domácí zadáci v zakončení zabránili.
     
    26:49
    Lugano vstřelilo branku!
    Hosté se dostávají do vedení z nenápadné akce. Na levém křídle dostal až příliš prostoru GREGORY HOFMANN, jenž toho využil naprosto parádně. Pěknou přízemní ranou o tyč prostřelil Lukáše Sochůrka a upravil stav zápasu na 2:1 ve prospěch Lugana! Asistence: Stefan Ulmer.
    26:49 Gregory HOFMANN - 1:2
     
    27:35
    Damien Brunner si zpracoval parádní přihrávku od Bürglera a zakončoval, Kvasnička kotouč ještě lehce tečoval, ale naštěstí pro Sochůrka těsně mimo branku.
     
    28:32
    Po pěkné práci Jaroslava Kracíka měl obrovskou příležitost na vyrovnání Jakub Lev. Na něj již zívala poloodkrytá branka, ale domácí útočník nezakončil ideálně.
     
    29:15
    Ryan Gardner rychle tečoval pokus obránce Stefana Ulmera, ke štěstí Plzeňských ale mimo branku Sochůrka.
     
    29:38
    Výborný Lukáš Sochůrek! V mezikruží se do puku opřel Stefan Ulmer, v předbrankovém prostoru ještě dorážel Ryan Gardner, nicméně brankář Plzně skvělým tygřím skokem zabránil gólu.
     
    30:10
    A další dobrá šance pro Lugano, které má obrovský tlak. Až příliš prostoru měl v útočném pásmu Ryan Gardner, jehož pokus zastavila tyčka!
     
    30:20
    Na druhé straně vyrážel Daniel Manzato střelu Coltona Yellow Horna do ochranné sítě nad branku, hra je přerušena.
     
    30:39
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A máme podruhé v dnešním utkání vyrovnáno! Osmnáctiletý útočník PETR KODÝTEK se dočkal své první trefy mezi dospělými, když sebral puk v pravém kruhu útočného pásma a střelou zápěstím o tyč upravil stav zápasu na 2:2! Domácí mladíček měl pochopitelně obrovskou radost. Asistence: Lukáš Pulpán.
    30:39 Petr KODÝTEK - 2:2
     
    31:06
    Do další akce se pokusilo vyrazit Lugano. Damien Brunner ale neposlal přesnou přihrávku, aby z toho vzniklo nějaké nebezpečí.
     
    31:26
    Od modré tvrdě střílel kapitán Philippe Furrer, branku Sochůrka ovšem vůbec nedokázal trefit.
     
    31:44
    Další pokus si na své konto připisuje švédský útočník Linus Klasen, zápěstím ale mířil až příliš vysoko.
     
    32:37
    Dominik Kubalík se po práci Jaroslava Kracíka za bránou dostal k hracímu předmětu, ale za Manzata jej nezasunul. Hostující gólman přerušil hru a následuje komerční přestávka.
     
    32:58
    Díky skvělému zrychlení Patrika Zackrissona dostal střeleckou možnost Raffaele Sannitz, Sochůrek byl ale pozorný a podržel puk pod lapačkou.
     
    33:15
    Nahození Ryana Wilsona skončilo přímo v lapačce gólmana Plzně, na kterého už mířilo 20 střel.
     
    34:03
    V nadějné pozici se ocitl americký útočník Nicholas Johnson po přihrávce od Ondřeje Kratěny, zamířil ovšem jen do lapačky Manzata.
     
    34:22
    Sebastien Reuille kličkoval za bránou a následně střelou vyzval k zakončení Stefana Ulmera. Pokus obránce Lugana ale kvůli teči zamířil nad bránu.
     
    34:57
    Lukáš Kaňák prudkou rozehrávkou z obranného pásma přihrál na Coltona Yellow Horna, který měl ale možnost jen nahodit.
     
    35:03
    Domácí přesto získávají útočné pásmo, jelikož hráči Lugana se provinili zakázaným uvolněním.
     
    35:41
    Luca Fazzini se zmocnil touše v obranném pásmu a mířil kupředu. Dobře se ale vrátil i Václav Krliš, který ho obral o puk a akci zastavil.
     
    35:56
    Damien Brunner (LUG) podruhé v utkání míří na trestnou lavici. Nyní navíc inkasuje dva tresty – za hákování a za nesportovní chování. Plzeň si zahraje čtyřminutovou přesilovku!
     
    36:54
    Indiáni kombinovali v útočném pásmu, nedostali se ale ke střele a Lugano se postaralo o vyhození kotouče až k brance Plzně.
     
    37:32
    Tomáš Svoboda nabil na volej Coltonu Yellow Hornovi, který bez váhání vystřelil, ovšem jen do připraveného Daniela Manzata.
     
    37:54
    Lugano se aktivním napadáním zmocnilo touše a vyhodilo jej až k Sochůrkovi, odkud začíná další akce modrobílých.
     
    38:15
    A znovu, nyní už se přesilová hra Plzni moc nedaří. Uvidíme, jak tomu bude v její druhé polovině...
     
    38:40
    Lukáš Pulpán (PLZ) tvrdým hitem srazil Tonyho Mårtenssona a sudí chtěli vylučovat. Ihned poté se ještě strhla šarvátka, švédského spoluhráče se rozhodl pomstít Ryan Wilson (LUG). A přichází tresty – Wilson má čtyři minuty za hrubost, Pulpán také a navíc inkasuje i dvě plus deset minut za zásah do hlavy nebo krku. Menší trest za Pulpána odsedí Václav Krliš.
     
    39:56
    Hosté v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Dvě části utkání jsou za námi a stav je stále vyrovnaný. Hosty poslal ve 27. minutě do vedení Gregory Hofmann, indiánům všam vyrovnání zařídil osmnáctiletý útočník Petr Kodýtek. Lugano začne ve třetí třetině hrát v početní výhodě, která bude trvat 40 vteřin.

    Střely: 13:21 (8:12, 5:9)
     
    Před třetí třetinou jako první přišli na led domácí hráči, krátce po nich následuje Lugano.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Linus Klasen po pasu od Brunnera střílel z první, zamířil ovšem jen do bránícího Michala Moravčíka.
     
    40:33
    Zakázané uvolnění Lugana.
     
    40:40
    Domácí v plném počtu.
     
    40:58
    Linus Klasen za bránou Lukáše Sochůrka nabral kotouč na čepel hole a po vzoru florbalových kolegů se ho snažil dostat do branyk, ale domácí gólman byl pozorný!
     
    41:28
    Johnson z levé strany přihrál do dobré pozice na Ondřeje Kratěnu, jeho pokus byl ovšem zblokovaný.
     
    41:42
    Kapitán Lugana Philippe Furrer (LUG) je vyloučen za hákování, Plzeň si zahraje přesilovou hru.
     
    41:54
    Dlouhý pas Jakuba Lva podél mantinelu nebyl přesný, zamířil až do obranného pásma svěřenců kouče Michala Straky.
     
    42:44
    Domácí se drží v pásmu a dobře kombinují. Ke střele se dostal Jakub Lev, ale domácí kanonýr vyprášil pouze betony Manzata.
     
    43:10
    Petr Kodýtek šikovně tečoval nahození Michala Moravčíka, bohužel pro Plzeň ale mimo tři tyče.
     
    43:28
    Steve Hirschi vypíchl Kracíkovi puk od hokejky, ten ale zamířil pouze do ochranné sítě. Znovu se tak vhazuje v útočném pásmu Plzně.
     
    43:42
    Hosté v plném počtu.
     
    44:18
    Petru Kodýtkovi premiérová trefa evidentně hodně přidala na sebevědomí. Po jeho pěkném průniku nyní střílel Svoboda, ale pouze do Daniela Manzata.
     
    44:32
    Hostující Cramo Top Scorer Dario Bürgler si pěkně vybruslil po levé straně ke střele zápěstím, Lukáš Sochůrek ho však vychytal.
     
    44:41
    Nahození Václava Krliše díky velké snaze dojel Ryan Hollweg, bekhendem ale neprostrčil touš za Manzata. Dobrá práce navrátilce do sestavy indiánů!
     
    45:31
    Linus Klasen si hodně věřil, zmocnil se puku v obranném pásmu a dobruslil až do toho útočného. Krátce za modrou pálil do Sochůrka, který byl pozorný!
     
    46:28
    Jan Schleiss krásnou zadovkou založil útočnou akci pro Tomáše Slováka, který se pokusil jej napodobit ve spolupráci s Johnsonem. Dvakrát to však Plzni neprošlo.
     
    47:39
    Lugano vstřelilo branku!
    Švýcaři se podruhé v dnešním utkání ujímají vedení. Dobrou práci odváděla třetí útočná formace a přišla odměna. Ryan Gardner pěkně posunul puk do prostor, kde stál RAFFAELE SANNITZ. Asistent kapitána Luganských tak neměl příliš složitou úlohu – a dokázal toho využít na jedničku, je to 3:2 pro hosty. Asistence: Ryan Gardner a Alessio Bertaggia.
    47:39 Raffaele SANNITZ - 2:3
     
    48:13
    Ofsajd hráčů Plzně zastavil vznikající kombinační akci.
     
    48:42
    Peter Čerešňák dobře nahodil kotouč na branku a Dominik Kubalík s Jakubem Lvem se snažili o dorážku, nicméně Daniel Manzato se překonat nenechal!
     
    48:45
    Manzatovi spadla maska a sudí raději přerušili hru. Navíc přichází na řadu komerční přestávka.
     
    48:56
    Raffaele Sannitz prudce napálil puk ze středního pásma a donutil tak Lukáše Sochůrka k přerušení hry.
     
    49:22
    Sebastien Reuille střílel od modré čáry velice nepřesně, Sochůrek byl tedy bez práce.
     
    49:49
    Jakub Koreis aktivně napadal rozehrávku obránců Lugana, čímž jim značně znepříjemnil situaci. Nic víc z toho ale nebylo.
     
    50:28
    Přes dva obránce se snažil dostat až před branku Damien Brunner. První příprad mu vyšel, druhý již nikoliv.
     
    51:02
    K nahození od modré čáry se odhodlal Peter Čerešňák, trefil ale jen Tonyho Mårtenssona, tudíž z toho nic zajímavého nevzniklo.
     
    51:38
    Nicholas Johnson už měl zajímavou střeleckou pozici, místo zakončení ale jen přihrával Kratěnovi, a to nakonec celou akci zhatilo.
     
    52:16
    Colton Yellow Horn spěchal kupředu po přistrčení od Petra Kodýtka, ale ke střele se nakonec díky rychle se vracejícímu Hirschimu nedostal.
     
    53:10
    Jakub Koreis výborně využívá svých parametrů a bojuje o puk za bránou u mantinelů, sudí ale zatím nepřerušují.
     
    54:00
    Indiáni se snaží své fanoušky potěšit další brankou, momentálně jsou o něco aktivnějším celkem.
     
    54:26
    Jakub Lev dobře zapracoval a na levé straně se probojoval ke střeleckému pokusu záěpstím, zamířil ale jen do Daniela Manzata. Následuje komerční přestávka.
     
    Dnešní utkání sleduje 2065 diváků.
     
    54:52
    Jan Schleiss se parádním způsobem protlačil do zakončení, na Manzata ovšem nedokázal nalézt recept.
     
    55:10
    Na druhé straně Patrik Zackrisson vybízel k zakončení Linuse Klasena, který ale nedovedl Lukáše Sochůrka překonat!
     
    55:18
    Domácí si zahrají přesilovou hru. Raffaele Sannitz (LUG) dostává dvě trestné minuty za podražení.
     
    55:39
    V oslabení pronikl do útočného pásma Ryan Gardner, ale Lukáš Sochůrek zvládl jeho střelu vyrazit hokejkou nad branku. Brankář Plzně si nevede vůbec špatně při svém debutu.
     
    56:29
    Tomáš Svoboda nabil v útočném pásmu Nicholasi Johnsonovi, jemuž ovšem zakončení vůbec nevyšlo. Velká škoda pro domácí tým.
     
    56:53
    Ryan Wilson měl problémy při snaze o vyhození kotouče, a tak pro jistotu hrací předmět podržel pod lapačkou Daniel Manzato.
     
    57:18
    Hosté v plném počtu.
     
    57:23
    Tomáš Slovák přihrával Jakubu Koreisovi u útočné modré čáry, z čehož nakonec resultuje jen ofsajd.
     
    57:51
    Přihrávku Michala Moravčíka si zpracovával Jakub Lev, kotouč ovšem zapadl jen na střídačku Lugana, takže z toho nebylo nic.
     
    58:12
    Diváci se nyní bavili pádem jednoho z hlavních rozhodčích, hra během toho ale pochopitelně pokračovala a Lukáš Sochůrek byl donucen k přerušení hry.
     
    58:21
    Od modré střílel Stefan Ulmer, puk ale trefil jen betony Lukáše Sochůrka. Domácí okamžitě míří do útočného pásma.
     
    58:46
    Sochůrek míří z branky, domácí už sice prakticky nemají šanci na postup, ale pokusí se alespoň vyrovnat!
     
    59:11
    Sudí se chystali vylučovat domácí celek za příliš mnoho hráčů na ledě, svojí chybu ale odvolali. Trest tak nepřichází, hraje se pět na pět, jelikož Sochůrek se vrací do branky.
     
    59:35
    Nyní ale opět míří Sochůrek na střídačku a šestý hráč na led!
     
    59:46
    Peter Čerešňák se snažil o cosi mezi střelou a přihrávkou, což úspěch neoslavilo – puk v ochranné síti.
     
    59:46
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:46
    Na led za Plzeň míří Pulpán, Yellow Horn, Kratěna, Johnson, Čerešňák a Svoboda. To je velká útočná síla...
     
    59:51
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak aspoň malá útěcha pro Plzeňské! Devět sekund před koncem základní hrací doby srovnávají indiáni na 3:3, když se na modré do kotouče pořádně opřel TOMÁŠ SVOBODA. Daniel Manzato toho ani moc neviděl, takže neměl šanci zakročit. Asistence: Ondřej Kratěna.
    59:51 Tomáš SVOBODA - 3:3
     
    Konec zápasu.
     
    V první části zápasu byly k vidění dvě branky. V osmé minutě skóre otevřel domácí forvard Jakub Lev, krátce nato srovnával na 1:1 Patrik Zackrisson. Oba celky předváděly velice dobrý a rychlý hokej.

    Ve druhé třetině pohledný zápas pokračoval. Nejprve napálil tyč Dominik Kubalík, poté mělo více ze hry Lugano. Hosty poslal ve 27. minutě do vedení Gregory Hofmann, indiánům však vyrovnání zařídil osmnáctiletý útočník Petr Kodýtek.

    Ve třetí periodě se hra mírně uklidnili. Z tohoto pohodového stavu vybočilo jako první Lugano, které se opět dostalo do vedení. Raffaele Sannitz obdržel přihrávku před branku, kde byl úplně osamocený. Poté poslal touš neomylně pod břevno. Devět sekund před koncem vyrovnal Tomáš Svoboda a stanovil stav utkání na 3:3.
    Nejlepšími hráči utkání se stali Petr Kodýtek a Linus Klasen.

    Střely: 21:29 (8:12, 5:9, 8:8)

    Z Plzně je to pro dnešek všechno, děkují všem divákům za pozornost! U dalšího přenosu se bude opět těšit Michal Belšán. (20:15:53)

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 8. Lev (Kracík), 31. Kodýtek (Pulpán), 60. Svoboda (Kratěna) – 10. Zackrisson (Sartori, Mårtensson), 27. Hofmann (Ulmer), 48. Sannitz (Gardner, Bertaggia)


    HC Škoda Plzeň: Sochůrek (Polívka) – Pulpán (A), Čerešňák, Kvasnička, Slovák, Moravčík, Kaňák – Kubalík, Kracík (A), Lev – Johnson, Kratěna (C), Schleiss – Svoboda, Kodýtek, Yellow Horn – Krliš, Koreis, Hollweg.
    Trenér: Michal Straka.

    HC Lugano: Manzato (Merzlikins) – Wilson, Sartori, Furrer (C), Ulmer, Hirschi, Ronchetti – Klasen, Mårtensson, Zackrisson – Bürgler, Hofmann, Brunner (A) – Reuille, Sannitz (A), Gardner – Bertaggia, Morini, Fazzini – Romanenghi.
    Trenér: Douglas Shedden.

    Rozhodčí: Brill (GER), Hodek – Brejcha, Suchánek (všichni CZE).

    Diváci: 2065
    04.10.2016
    Lugano - Plzeň 4:1

    Branky a nahrávky: 23. Hofmann (Brunner, Hirschi), 26. Klasen (Mårtensson, Zackrisson), 48. Fazzini (Bürgler, Hofmann), 50. Gardner (Bertaggia) – 36. Lev (Indrák, Slovák)

    thejrc.org