Magnitogorsk – Barys 3:1 (kon.) | Čeljabinsk – Chanty-Mansijsk 0:2 (kon.) | Ufa – Jekatěrinburg 5:1 (kon.)
Toljatti – Chabarovsk 5:1 (kon.) | Čerepovec – Jokerit 4:3 (po pr.) | Kazaň – Vladivostok 3:0 (kon.)
Nižněkamsk – Kunlun 4:3 (kon.) | N.Novgorod – Omsk 3:2 (kon.) | CSKA Moskva – Minsk 7:2 (kon.)
Petrohrad – Riga 4:1 (kon.) | Soči – Novosibirsk 6:2 (kon.) | Spartak Moskva – Novokuzněck 2:3 (kon.)
po prodl.
Severstal Čerepovec
4:3 (1:1, 2:0, 0:2 - 1:0)
Jokerit Helsinky
Čtvrtek 13.10.2016, 18:00 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit při některém z dalších zápasů KHL. Dnes je to ode mě už opravdu vše, a tak vám přeji příjemný zbytek večera. (20:29:36)
     
    Československá stopa

    Jakub Kovář (CER) 20 zákroků, 3 inkas. branky
    Vojtěch Polák (CER) (1+1), 3 střely, 19:39 čas na ledě
     
    Střely na branku: 27:23.
     
    V dnešním utkání jsme sledovali tři rozdílné třetiny. V té první jsme sledovali vyrovnanou partii a ve druhé dvacetiminutovce byl lepší Severstal. Naopak od třetí dvacetiminutovky byl na ledové ploše pouze Jokerit. V prodloužení rozhodla o konečném stavu chyba finského gólmana, jenž propustil kotouč do branky z velkého úhlu, a tak se Čerepovec raduje z vítězství.
     
    Konec zápasu.
    63:37 Dmitrij KAGARLICKIJ - 4:3
     
    63:37
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    V tuto chvíli se musí brankář Helenius pod maskou červenat, jelikož po jeho chybě přichází rozhodnutí zápasu! DMITRIJ KAGARLICKIJ přebral od spoluhráče kotouč ve vlastní obranné třetině a podél mantinelu se dostal až do útočného pásma. Tam člen první domácí formace překonal z úhlu finského gólmana a připisuje Severstal bod navíc. Asistence: Anton Sizov a Denis Ježov.
     
    62:58
    Finský tým se usadil v útočné třetině, jakoby hrál přesilovou hru. Ovšem po nepřesné přihrávce se skvěle se soupeřem vrátil jeden z hostujících obránců.
     
    62:04
    Kotouč se nachází za brankou domácího celku a oba týmy posílají do hry čerstvé síly. Hned poté se Jokerit vydal do protiútoku, ale Regin trefil pouze beton Jakuba Kováře.
     
    61:07
    Velkou šanci registrujeme také na domácí straně! Z druhé vlny si najel Kagarlickij, jehož pumelice zamířila do nohy bránícího hráče. Ovšem jinak by měl Helenius plné ruce práce.
     
    60:34
    Severstal kombinuje za vlastní brankou, ale je opět bez pochybu, a tak je k vidění další zakázané uvolnění. Hra se vrátí zpátky před Jakuba Kováře, jenž bude muset být v pohotovosti.
     
    60:10
    Hlavní sudí vhodil úvodní buly prodloužení, které vyhrál hostující tým. Po chybě domácí obrany sledujeme obrovskou šanci, kterou promarnil Genoway. Kanadský gólman se dostal až před Jakuba Kováře, jehož trefil do hrudi.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Střely na branku: 25:21.
     
    Po šedesáti minutách můžeme říct, že každý z týmů zaslouženě získává bod. První perioda byla vyrovnaná, ve druhé byl Severstal lepším týmem a v té třetí bylo vše obráceně. Uvidíme, který z celků si připíše bonusový bod navíc.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:45
    V posledních vteřinách mají kotouč na hokejkách hráči Severstalu, a tak se zdá, že po šedesáti minutách vítěze nenajdeme.
     
    58:37
    Po další rotaci hostujícího celku se dostal k zakončení Genoway, jehož tvrdá rána skončila jen nad brankou, kterou hájí český gólman. Čerepovec opravdu hraje ve třetí třetině hodně pasivně.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 10. Vovčenko (Stasenko, V. Polák), 32. Kagarlickij (Masuhr), 36. V. Polák (Vovčenko, Jevsejenkov), 64. Kagarlickij (Sizov, D. Ježov) – 12. O'Neill (Regin), 47. Lajunen, 49. Regin (Joensuu, Ch. Genoway)


    Severstal Čerepovec: Jakub Kovář (Smirjagin) – Sizov, Masuhr, Jevsejenkov (C), Stasenko, D. Ježov, Kudako, Chochlov – Mons, P. Černov, Kagarlickij – Truňov, Vovčenko, V. Polák – Avcin, Skorochodov, Magogin – A. Vorobjov, Monachov, Karlin – Orlov.
    Jokerit Helsinky: Helenius (Zapolski) – A. Kulda, Ch. Genoway, Jalvanti, Jaakola, Lajunen, Rautanen, Lauridsen – O'Neill, Regin (C), Joensuu – Salminen, Niemi, Pihlström – Anttila, Mäki, Keränen – Gymer, Wirtanen, Talaja.

    Rozhodčí: Alexej Vasiljev, Jurij Cyplakov – Tornike Kučava, Nikita Novikov
    thejrc.org