Magnitogorsk – Barys 3:1 (kon.) | Čeljabinsk – Chanty-Mansijsk 0:2 (kon.) | Ufa – Jekatěrinburg 5:1 (kon.)
Toljatti – Chabarovsk 5:1 (kon.) | Čerepovec – Jokerit 4:3 (po pr.) | Kazaň – Vladivostok 3:0 (kon.)
Nižněkamsk – Kunlun 4:3 (kon.) | N.Novgorod – Omsk 3:2 (kon.) | CSKA Moskva – Minsk 7:2 (kon.)
Petrohrad – Riga 4:1 (kon.) | Soči – Novosibirsk 6:2 (kon.) | Spartak Moskva – Novokuzněck 2:3 (kon.)
konec
Neftěchimik Nižněkamsk
4:3 (1:0, 3:0, 0:3)
Red Star Kunlun
Čtvrtek 13.10.2016, 18:00 • Neftěchim Arena, Nižněkamsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Slovenská stopa v utkání

    Tomáš Marcinko (KRS) 0+0, 6 střel, čas na ledě 18:09 (20:37:31)
     
    Statistiky: Střely: 67-80; Střely na bránu: 34-46; Vhazování: 15-26; Zablokované střely: 20-23; Hity: 12-21; Fauly: 6-5; Trestné minuty: 12-24.
     
    Nižněkamsk vedl po čtyřiceti minutách čtyřbrankovým rozdílem a zdálo se, že snadno dokráčí pro vítězství. Jenže hráči Kunlunu vstoupili do poslední části jako vyměnění a třemi góly v řadě se dokázali vrátit zpět do hry. Na poslední a nakonec vítězný gól Nižněkamsku ze druhé třetiny v podání Pavla Kulikova, který se prosadil po nádherném bekhendovém blafáku, už ale odpovědět nedokázali. Konečný výsledek fantastického a nakonec dramatického utkání. Neftěchimik Nižněkamsk 4 Kunlun Red Star 3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Tuuka Mäntylä a Dan Sexton byli pouhé dvě sekundy před koncem zápasu vyloučeni za hrubost, respektive nedovolené bránění, na výsledku už to ale nic nezmění.
     
    59:52
    Dnešní utkání sleduje 5000 diváků.
     
    59:52
    Linus Videll se sice ocitl ve středu útočného pásma proti trojici protihráčů, přesto ale vypálil a donutil Villeho Kolppanena k zákroku! Ten byl ale připraven a puk ukryl ve svém náručí.
     
    58:45
    Arťom Zagidulin opustil svou bránu a Kunlun to zkouší ve hře bez brankáře! Dokáží hráči čínského týmu vyrovnat?
     
    58:43
    Tomáš Marcinko byl důrazně odstaven od puku a skončil na ledě. K dorážce se poté snažili prodrat Chad Rau a Max Wärn, ani jeden z nich ale z blízkosti Villeho Kolppanena nepřekonal!
     
    58:00
    Do konce dnešního zápasu zbývají odehrát 2 minuty.
     
    57:31
    Geoffrey Kinrade si srovnal na vrcholu levého kruhu pro vhazování puk na hůl a poté ho nahodil směrem k přední tyči, tam ho ale nedokázal žádný z jeho clonících spoluhráčů tečovat a Arťom Zagidulin puk ukryl ve své výstroji.
     
    56:51
    V první chvíli to vypadalo, že se bude vylučovat. Hra ale nakonec byla přerušena kvůli postavení mimo hru, kterého se dopustili hokejisté čínského klubu.
     
    56:23
    Chad Rau byl zřejmě tím hráčem, který nabral na levém křídle rychlost a z kruhu pro vhazování mířil ke vzdálenější pravé tyči, jenže Ville Kolppanen předvedl skvělý zákrok a lapačkou puk dokázal vyrazit!
     
    55:51
    Hokejistům Nižněkamsku se navíc nyní nepodařilo rozehrát a po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před Villem Kolppanenem.
     
    53:23
    Vyloučený Brett Bellemore je zpět na ledové ploše a Kunlun má stále šanci na dovršení úžasného comebacku.
     
    51:22
    Brett Bellemore si počínal v obranném pásmu neobezřetně a za podražení si půjde sednout podruhé v zápase na trestnou lavici.
     
    50:31
    Kunlun vytvořil před domácí bránou velký závar a zavánělo to vyrovnávacím gólem, žádný ze tří hráčů ale puk nedokázal dobře zasáhnout a brankář Ville Kolppanen zasahovat nemusel!
    49:16 Joonas JÄRVINEN - 4:3
     
    49:16
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Max Wärn napřáhl v blízkosti modré čáry ke tvrdé střele s příklepem, kterou Ville Kolppanen nedokázal udržet, a JOONAS JÄRVINEN volný puk vpádu dorazil do prázdné brány. Kunlun vstřelil v řadě tři góly a nyní prohrává pouze o jednu branku! Asistence: Max Wärn a Tuuka Mäntylä.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 12. Zdunov, 27. K. Makarov (D. Makarov, Rjasenskij), 30. Gynge (Sexton), 32. P. Kulikov (Porjadin, Fazylzjanov) – 45. Videll (Collins, Jüe), 47. Lahti (Rau), 50. Järvinen (Wärn, Mäntylä)


    Neftěchimik Nižněkamsk: Kolppanen (Chakimov) – Kinrade, Lekomcev, An. Sergejev, Rjasenskij, Bryncev, Ščitov (C), Berezin, Fazylzjanov – Gynge, Sexton, Polygalov – K. Makarov, D. Makarov, J. Grigorenko – Jakimov, Sallinen, Koňkov – P. Kulikov, Porjadin, Zdunov.
    Red Star Kunlun: An. Makarov (30. Zagidulin) – Järvinen, Mäntylä (C), Bellemore, Viklund, Jüe, Pereťagin, Mikulovič – Rau, Wärn, Lahti – Videll, Fleury, Collins – Pereskokov, Marcinko, Jašin – T. Sia, Veličkin, Jing – Wang.

    Rozhodčí: Alexej Ravodin, Martin Fraňo. Čároví: Dmitrij Golovjov, Sergej Šeljanin

    Diváci: 5000
    ocianews.com