Jaroslavl – Záhřeb 2:1 (kon.) | Viťaz – HC Slovan 3:2 (kon.)
konec
Lokomotiv Jaroslavl
2:1 (2:0, 0:1, 0:0)
Medveščak Záhřeb
Pátek 14.10.2016, 18:00 • Arena 2000 • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dramatický zápas končí. Prví branku vstřelili v šesté minutě domácí, prosadil se Petri Kontiola. Krátce před koncem prvního dějství navýšil vedení Lokomotivu Emil Galimov. Za stavu 2:0 skončila první třetina. Pak se prosadili hosté, ve 37. minutě se po chybě domácí defenzivy prosadil Alexandre Giroux. Ve třetí třetině jsme žádnou branku sice neviděli, ale nebyla nouze o zajímavé momenty před brankami. Lokomotiv nakonec vyhrává tento zápas 2:1 a získává další body do tabulky. (20:20:18)
     
    Česká stopa v zápase
    Jakub Krejčík (ZAG) 0+0, 3 střely, čas na ledě 26:52;
    Tomáš Mertl (ZAG) 0+0, 0 střel, čas na ledě 21:49.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Hosté nyní nedokázali využít tlak před brankou, puk se dostává do rohu hrací plochy, kde jej mají pod kontrolou domácí obránci.
     
    59:21
    Medveščak se dostal do útočného pásma, střela od modré čáry byla zblokovaná do rohu hrací plochy.
     
    58:42
    Medveščak Záhřeb odvolal brankáře, hosté to nyní zkouší v šesti, pokouší se vyrovnat.
     
    58:12
    Souboj o puk probíhá v útočném pásmu hostujícího celku, ke střele se ale Záhřeb nemůže dostat. Výborně brání domácí hokejisté.
     
    57:31
    Hraje se nyní ve středním pásmu, ani jeden celek nechce udělat chybu. Hosté budou muset otevřít hru, neboť prohrávají o jednu branku a čas do konce třetí třetiny se krátí.
     
    56:41
    Mnoho času do konce třetí třetiny už nezbývá. Domácí hokejisté drží vedení o jednu branku a hosté nemají mnoho prostoru pro vyrovnání.
     
    56:30
    Andrej Loktionov se dostal do výborně střelecké pozice, skvěle ho ale vychytal hostující maskovaný muž. Danny Taylor kryje obrovskou šanci Lokomotivu.
     
    56:00
    Andrej Loktionov se dostal do zakončení, jeho střelecký pokus jen o malý kousek minul branku. Gólman zasahovat nemusel.
     
    55:30
    Alexej Murygin nyní hned dvakrát dokázal výborně zasáhnout proti střele Bobbyho Butlera. Skvěle nyní zastavil akci hostů domácí brankář.
     
    54:55
    Sledujeme rychlý hokej, který mnoho šancí nenabízí, domácí hokejisté drží hru poměrně daleko od své branky. Hrají tak, aby nedali soupeři šanci pro zakončení a vyrovnání.
     
    53:29
    Oba vyloučení hokejisté se vrací do hry, sledujeme tedy hru pět na pět. Mnoho času už hostující celek na vyrovnání nemá. Naopak domácí hrají zodpovědně a zkušeně.
     
    53:15
    Hra čtyři na čtyři se blíží ke svému konci, Medveščak Záhřeb se teď dostal do postavení mimo hru, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    52:46
    Nyní se do útočného pásma dostali hosté, ti se ale stabilněji nedokázali prosadit v útočném pásmu. Obrana Jaroslavle rychle změnila směr hry.
     
    52:00
    Domácí fanoušci hlasitě podporují své oblíbence, ti se snaží vstřelit třetí branku, a tak si upevnit vedení. Výborně nyní hraje obrana hostů.
     
    51:29
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Alexandr Polunin – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Medveščak Záhřeb (Mark Katic – 2 min., sekání). Vzájemné vyloučení, hrát se bude čtyři na čtyři.

    Jan Prošek

    Branky a nahrávky: 6. Kontiola (Kozun), 19. E. Galimov (Apalkov, Mosaljov) – 37. A. Giroux (Bolduc)


    Lokomotiv Jaroslavl: Murygin (Sudnicin) – Koledov, Gavrikov, Kronwall, Ljubuškin, Pašnin, Rafikov, Manuchov – Polunin, Loktionov, Averin – Čistov, Kontiola, Kozun – Talbot, E. Galimov, Apalkov – Mosaljov, Korškov, Kraskovskij – Kadějkin.
    Medveščak Záhřeb: Taylor (Hovinen) – Morrisonn, Parlett, Bezina, J. Krejčík, D. Smith, T. Larkin, Sauve – Mertl, Co. Genoway, McMillan – Katic, Butler, Paré – Glumac, A. Giroux, Bolduc – Arkalov, Hedberg.

    Rozhodčí: Ibatulin, Morozov – Sjusujev, Zacharov

    Diváci: 8 500
    thejrc.org