Helas Brno – Třinec 6:2 (kon.) | Slavia – Litoměřice 3:2 (kon.) | Vysoké Mýto – Zruč n/S 2:1 (kon.)
Hodonín – Sparta 4:0 (kon.) | Česká Lípa – Interobal Plzeň 6:4 (kon.)
konec
FC Démoni Česká Lípa
6:4 (2:0)
SK Interobal Plzeň
Pátek 14.10.2016, 20:30 • Sportovní hala Česká Lípa • 1. Futsal liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Příjemný páteční večer při sledování textového online přenosu z utkání 5. kola Chance futsal ligy mezi týmy FC Démoni Česká Lípa a SK Interobal Plzeň.
     
    SK Interobal Plzeň


    Západočechům se vstup do nového ročníku nejvyšší futsalové soutěže nepovedl, ze čtyř odehraných zápasů vytěžili pouhé tři body, když porazili na domácí palubovce Tango Hodonín. V ostatních případech prohráli s Rádiem Krokodýl Helas Brno, Vysokým Mýtem a Chrudimí. Momentálně se tak nachází na předposledním místě tabulky.


    Nejproduktivnějšími hráči Plzně jsou Václav Koc a Pavel Stejskal, oba si připsali čtyři kanadské body za dva góly a dvě asistence.


    Pakliže se bude chtít Interobal vyšvihnout do klidných vod tabulky, bude muset v Lípě uspět, čehož si je vědom i hostující trenér Petr Kučera: "Musíme, chceme a jedeme do Lípy vyhrát," nechal se slyšet před zápasem.

     
    FC Démoni Česká Lípa


    Českolipští jsou na tom o něco málo lépe, po čtyřech duelech mají na svém kontě čtyři body a aktuálně jim patří sedmá pozice. Démoni zahájili sezonu v Hodoníně, kde s tamním nováčkem soutěže remizovali 6:6, následně v domácím prostředí přetlačili Vysoké Mýto, ale pak prohráli v Chrudimi a v předchozím kole i s Litoměřicemi.


    Nejproduktivnějším hráčem týmu je nestárnoucí Stanislav Bejda, který k jedné vstřelené brance přidal dvě přesné přihrávky. Nejtrestanějším hráčem je Karel Kaňkovský, který dostal už tři žluté karty.


    Trenér České Lípy Karel Kruliš ví, že ačkoliv je Plzeň předposlední, čeká jeho svěřence náročný mač. "Domácí zápas s Plzní bude opět morálně těžký, ale chceme potvrdit naše předchozí výkony a doma bodovat za tři body. Víme, jaké má Plzeň ambice, a jak je hodně silná.“

     
    Úvodní sestavy:

    FC Démoni Česká Lípa: Kirov (Michálek) – Kaňkovský, Havlásek, Bažant, Švec, Mažári, Vobořil, Bejda, Havrda, Hrdlička, Fichtner.

    SK Interobal Plzeň: Kubíček (Landrgott) – Šíša, Koc, Mariánus, Kasýk, Štrajt, Stejskal, Abrham, Hibler, Holý, Hudaček, Havel, Forman.


    Rozhodčí: Lasch, Melničuk.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Českolipští zahrávali první standardní situaci. Patrik Mažári svým centrem od autové čáry ale nenašel žádného adresáta. Na druhé straně hřiště vystřelil Štrajt, jeho pokus Kirov vyrazil.
     
    2
    Do přečíslení vyrazili Havrda s Vobořilem. První jmenovaný předložil přesnou přihrávku, ale střela Vobořila skončila jen těsně vedle Kubíčkovy branky.
     
    3
    Štrajt centroval z půlky hřiště na Hudačka, jemu však chyběl k míči krok a nestačil tak pořádně zakončit.
     
    4
    Hosté sehráli další efektní kombinaci, Šíša zakončil ve skluzu a nechybělo moc, aby trefil prostor vymezený třemi tyčemi.
     
    5
    Plzeňští se usadili před Kirovem. Na hranici brankoviště operoval Šíša, ale balon nakonec nevybojoval, a tak zůstal Kirov bez práce.
     
    6
    Hráči Interobalu jsou v úvodu zápasu střelecky aktivnější, pozadu však nechtějí zůstat ani domácí. Fichtner napálil kulatý nesmysl na branku, míč ještě tečoval Vobořil, ale Kubíček bez problémů zakročil.
     
    7
    Za polovinou hříště se napřáhl Havlásek, jehož bombu Kubíček vyboxoval. V držení míče zůstanou Démoni, protože Kubíček vytěsnil Havláskovu střelu do autu.
     
    8
    Démoni podnikli rychlý protiútok, Bejda přihrával na střed palubovky Švecovi, který si hrací předmět zpracoval, ale bohužel pro domácí jeho zakončení nebylo přesné.
     
    8
    Na hrací ploše teď vzplály emoce. Žlutou kartu za nedovolený zákrok dostal Fichtner, za následné oplácení i hostující Šíša.
     
    10
    Zápodočeši si nyní nerozuměli při rozehrávce a lacino tak přišli o balon. Démoni tedy mohou zahájit další útočnou akci.
     
    10
    Bažant se hnal za dlouhou přihrávkou, načež jej nedovoleně srazil brankář Kubíček, za což od rozhodčího Lasche dostal žlutý kartónek.
     
    12
    Démoni právě vstřelili branku!
    Českolipští převedli nacvičený signál. Fichtner nacentroval na zadní tyč, kde číhal nikým nekrytý TOMÁŠ VOBOŘIL, jenž střelou do protipohybu překonal Kubíčka. Asistence: Tomáš Fichtner.
     
    13
    Trenér Plzně Petr Kučera zřejmě není spokojen s výkonem svých svěřenců, neboť skoro všechny na lavičce doslova seřval.
     
    15
    Bejda se elegantně zbavil dotírajícího protihráče, načež vysunul dopředu Martina Švece. Ten nakonec celou akci zbrzdil a domácí svůj únik ani nezakončili.
     
    16
    Vobořil se už nadechoval k dalšímu bleskovému kontru, tentokrát však zakročila pozorná plzeňská obrana, která českolipského hráče nepustila k bezprostřednímu ohrožení branky.
     
    17
    Míč putoval po ose Havrda, Mažári, Fichtner, ale posledně jmenovaný trefil pouze stojícího protihráče. Následně za nesportovní chování inkasoval žlutou kartu Stejskal.
     
    18
    Z pravého křídla se napřáhl Švec, ale střelou z první nastřelil pouze stojícího protivníka. Do úniku se posléze dostal Havlásek, ale vzhledem k tomu, že byl trochu přistrčen, nestihl zakončit. Havlásek pak za protesty uviděl žlutou kartu.
     
    19
    Po faulu Bejdy zahrávali hosté volný přímý kop. Holý nejprve trefil zeď a vzápětí jeho tečovaná střela skončila v zámezí.
     
    19
    Démoni právě vstřelili branku!
    Teď už se hostitelé dočkali. Švec našel na zadní tyči STANISLAVA BEJDU, který doslova procpal míč za Kubíčkova záda. Asistence: Martin Švec.
     
    20
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, v jehož úvodu byli sice střelecky aktivnější hosté, ale branku ze své územní převahy nevytěžili. Udeřilo naopak na druhé straně, když se prosadili Vobořil s Bejdou, kteří zajistili Démonům dvoubrankový náskok. Druhá půle začne přibližně ve 21:30.
     
    21
    Začal druhý poločas.
     
    21
    Těsně za polovinou hrací plochy vypálil Štrajt, Kirov nakonec zasahovat nemusel, protože pokus plzeňského hráče skončil mimo.
     
    22
    Zápodočeši sehráli pohlednou kombinaci, na jejímž konci stál zakončující Havel, ovšem i jemu byly rozměry futsalové branky poněkud malé.
     
    23
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    V úvodu druhého poločasu se hosté dostávají na dostřel. ZDENĚK KASÝK se probil českolipskou defenzivou a tváří v tvář nedal Kirovovi žádnou šanci. Asistence: Michal Holý.
     
    24
    Za zády českolipských obránců se zčista jasna objevil Holý, jeho teč ale Kirova nikterak nevystrašila.
     
    25
    Plzeň je na začátku druhé půle aktivnější, své střelecké štěstí zkusil z pravé strany Štrajt. Jeho pozdrav vyrazil Kirov do bezpečí.
     
    26
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Plzeňští jsou za svoji agilní hru odměněni vyrovnávacím gólem. Holý přistrčil míč do strany JANU HAVLOVI, který neměl problém dopravit kulatý nesmysl za brankovou čáru. Asistence: Michal Holý.
     
    27
    Hostujícím hráčům opět tečou nervy. Žluté karty dostali Koc s Havlem.
     
    27
    Démoni právě vstřelili branku!
    Českolipští přispěchali s rychlou odpovědí. Švec přihrál JANU HAVLÁSKOVI, který vrátil České Lípě jednobrankový náskok. Asistence: Martin Švec.
     
    28
    Démoni právě vstřelili branku!
    Domácí odskakuji na rozdíl dvou gólů. Efektní individuální akci předvedl ONDŘEJ HAVRDA, který překonal Kubíčka počtvrté. Bez asistence.
     
    29
    Démoni právě vstřelili branku!
    Hostitelé rozjeli brankostroj. Fichtner oslovil před brankou operujícího PATRIKA MAŽÁRIHO, který nikým nehlídán zatížil konto Plzně pátým gólem. Asistence: Tomáš Fichtner.
     
    29
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Západočeši ale neskládají zbraně. Před Kirovem byl dostatečně důrazný ZDENĚK KASÝK, který doslova dotlačil míč za brankovou čáru. Bez asistence.
     
    31
    Další gól Plzně měl na kopačce znovu Kasýk, tentokrát byl úspěšnější českolipský gólman, který Kasýkovi zmenšil střelecký úhel.
     
    32
    Hosté zkouší hru bez brankáře, čehož chtěl využít zakončující Havrda, ale jeho střela přes celé hřiště nenašla požadovaný cíl.
     
    33
    Plzeň opět hraje power-play, ale jejich kombinace na útočné polovině se jim zatím nedaří zakončit.
     
    34
    Démoni právě vstřelili branku!
    Hra bez brankáře se hostům prozatím nevyplácí. Fichtner předložil balón úplně volnému ONDŘEJI HAVRDOVI, který bez potíží trefil zcela odkrytou klec. Asistence: Tomáš Fichtner.
     
    35
    Po centru Štrajta hlavičkoval Kasýk, jeho navštívenka ovšem nemohla Kirova nikterak vyděsit, neboť postrádala razanci a přesnost.
     
    36
    Kirov si všiml, že Plzeň opět hraje bez brankáře, a tak zkusil trefit prázdnou bránu přes celé hřiště. Nakonec zůstalo jen u přání.
     
    38
    Čas se Plzni pomalu krátí, Západočeši jsou znovu bez gólmana a usadili se na útočné polovině.
     
    39
    Plzeň se dostala do přečíslení tří na jednoho, ale celou situaci vyřešil včasným vyběhnutím brankář Kirov.
     
    40
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    V samotném závěru ještě hosté snižují. Po přihrávce Štrajta uzavřel gólový účet utkání JAN HAVEL. Asistence: Michal Štrajt.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou zajímavé utkání, na jehož konci se z vítězství a zisku tří bodů radují Démoni, kteří přetlačili Plzeň 6:4. Zápas se definitivně zlomil v rozmezí 27. – 29. minuty, kdy domácí nastříleli tři góly a rozhodli tak o tom, že všechny body zůstávají v České Lípě. To je ode mě pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji hezký víkend. (22:14:11)

    Michal Šandor

    Branky: 12. Vobořil (Fichtner), 19. Bejda (Švec), 27. Havlásek (Švec), 28. Havrda, 29. Mažári (Fichtner), 34. Havrda (Fichtner) – 23. Kasýk (Holý), 26. Havel (Holý), 29. Kasýk, 40. Havel (Štrajt)

    Karty:   8. Fichtner (CLI), 18. Havlásek (CLI) – 8. Šíša (PLZ), 10. Kubíček (PLZ), 17. Stejskal (PLZ), 27. Koc (PLZ), 27. Havel (PLZ)


    FC Démoni Česká Lípa: Kirov (Michálek) – Kaňkovský, Havlásek, Bažant, Švec, Mažári, Vobořil, Bejda, Havrda, Hrdlička, Fichtner.
    SK Interobal Plzeň: Kubíček (Landrgott) – Šíša, Koc, Mariánus, Kasýk, Štrajt, Stejskal, Abrham, Hibler, Holý, Hudaček, Havel, Forman.

    Rozhodčí: Lasch, Melničuk
    thejrc.org