Sokolov – Olomouc 1:2 (kon.) | Frýdek-Místek – Třinec 4:1 (kon.) | Prostějov – Pardubice 3:0 (kon.)
Vlašim – Č. Budějovice 2:1 (kon.) | Ostrava – Žižkov 1:0 (kon.) | Opava – Táborsko 5:0 (kon.)
konec
Slezský FC Opava
5:0 (2:0)
FC SILON Táborsko
Sobota 15.10.2016, 18:00 • Městské sady, Opava • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    SFC Opava si na stadionu v Městských sadech otevřel střelnici a FC MAS Táborsko vyprovodil pěti góly. Zpáteční cesta Frňkových svěřenců na jih Čech tak rozhodně nebude veselá, zatímco hráči Opavy si užívají zasloužených ovací publika. (19:49:33)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Opava právě vstřelila branku!
    Útok tři na tři domácí zvládli a svým soupeřům nabalili na cestu na jih Čech nepopulárního "bůra". NEMANJA KUZMANOVIĆ precizně oslovil Mozola, jehož pokusu o gól dloubáčkem Toma dlaní vystavil stopku, ale na jedovatou dorážku srbského fotbalisty už byl táborský gólman krátký.
     
    89
    Několikátý ofsajd Opavy, tentokrát v něm byl přistižen Grussmann.
     
    87
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Petr Zapalač, přichází Matěj Helebrand.
     
    86
    Džafićův pokus zpoza pokutového území se stal Fendrichovou kořistí.
     
    85
    Kuzmanović měl ve vápně spoustu místa. Přestože mohl přihrát nikým nehlídanému Zapalačovi, kterého si ovšem nejspíš nevšiml, zvolil přímou střelu na Tomu, jenž se proti tvrdé ráně zaskvěl úspěšným zákrokem.
     
    83
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Václav Jurečka, přichází Václav Mozol.
     
    81
    Teď se do střeleckého postavení probojoval Grussmann a jeho nepříliš razantní střela po zemi byla pro Tomu doslova lahůdkou, na které si strážce táborské svatyně s chutí smlsl.
     
    80
    A další těsný ofsajd v posledních minutách velmi aktivní Opavy.
     
    79
    Kuzmanović si znovu naběhl za záda táborských obránců a opět mu bylo odmáváno postavení mimo hru.
     
    76
    Střídání v týmu FC MAS Táborsko: ze hřiště odchází Tomáš Mrázek, přichází George Alaverdašvili.
     
    75
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Jakub Janetzký, přichází Radim Grussmann.
     
    75
    Kuzmanović obdržel přihrávku za obranu a adresoval balon Jursovi, jenž skóroval. Hlavní arbitr ale na pokyn svého asistenta, který odmával ofsajd, gól neuznal. Ofsajdová byla už první přihrávka na srbského útočníka.
     
    75
    Javorkovu střelu z šestnáctky metrů tečoval Žídek k Fendrichovi.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Jakub Janetzký (SFC Opava).
     
    72
    Žlutou kartu dostává Aleš Kočí (FC MAS Táborsko).
     
    69
    Opava právě vstřelila branku!
    Trhliny v táborské defenzivě NEMANJA KUZMANOVIĆ potrestal až nyní, když mu do stoprocentrní šance přihrál Jurečka. Opavští fotbalisté směřují za jednoznačným vítězstvím a vypadá to, že hostující výběr si ze slezské metropole odveze pořádný debakl.
     
    68
    Opava je střelecky při chuti! Další šanci domácího klubu si vytvořil Kuzmanović, jenž se zbavil obránce a před ním stál jen Toma. "Kuzma" se ho snažil obstřelit a jen o nepatrný kousek minul tyčku.
     
    67
    Jursova křižná rána z pravého okraje vápna jen těsně minula tyč!
     
    66
    Na pravé straně se pro Opavu otevřela dálnice, kterou domácí celek využil k centru, jenž byl sražen na roh. Z něj nic zajímavého nevzešlo.
     
    62
    Střídání v týmu FC MAS Táborsko: ze hřiště odchází Elvist Ciku, přichází Antonín Presl.
     
    60
    Opava právě vstřelila branku!
    Odvážný průnik VÁCLAVA JUREČKY pokutovým územím byl po zásluze odměněn třetím míčem v síti Táborska. Manko jihočeského týmu je po hodině hry už poměrně vysoké a bude obtížné ho stáhnout.
     
    59
    Jursův milimetrově přesná pobídka doplachtila až ke Kuzmanovićovi, který ze značky pokutového kopu hlavou zacílil metr a půl vedle tyče.
     
    58
    Kuzmanović předal balon Zapalačovi a jeho centr Ciferský odvrátil na roh.
     
    54
    Zazlobili také hosté, nicméně pouze mírně. Do střelecké pozice se dokázal dostat Mrázek, ale jen tak plácl do míče, který nakonec skončil vedle brány.
     
    52
    Obrovská šance Opavy gólem neskončila! Jurečka vymyslel chytrou přihrávku pro Kuzmanoviće, který si zpracoval balon a z úhlu postupoval sám na Tomu. Hosté sice reklamovali ofsajd, ale praporek asistenta zůstal dole. Srbský forward tak mohl ve své šanci pokračovat, bohužel pro Opavu ji zakončil ranou do gólmana Táborska.
     
    51
    Ofenzivní akci Opavy zastavil ofsajd.
     
    49
    Pět metrů před šestnáctkou si Nešický srovnal míč na střelu, ale ta mu vůbec nesedla. Balon směřoval vysoko nad břevno a jediná práce opavského brankáře tak bude odkop.
     
    47
    Fulnek si naběhl do vápna na dalekonosný centr z levé strany, musel se ale ještě věnovat souboji, takže neměl moc času na zpracování a podle toho to taky dopadlo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Úvodní dějství nabídlo divákům dva góly a radost z nich měli pouze příznivci Opavy. Ty poprvé ve třinácté minutě rozjásal Jurečka a o dvanáct minut později navázal na trefu svého kolegy Schaffartzik. Domácí fotbalisté kontrolovali hru, a když už se jejich soupeři dostali ke střele, obvykle mířili daleko od cíleného zařízení. Fendrich proto za celý první poločas nemusel řešit žádnou vážnou situaci.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Po centru z rohového kopu si Javorek uvnitř pokutového území zpracoval míč a poté ho svižným pokusem poslal nad břevno. Fendrich se po jeho ráně pouze ohlédl.
     
    43
    Místo pro zakončení si na hranici šestnáctky vytvořil Kuzmanovič a svou navštívenku nasměroval přesně do náruče Tomy.
     
    41
    Táborští fotbalisté přesto vydrželi u míče a pokračovali v ofenzivních choutkách, které ukončili nepřesnou Cikuovou střelou z rohu vápna, jež zaplula asi metr od vzdálenější konstrukce brány.
     
    40
    Hosté zakombinovali poblíž rohového praporku a po zásahu opavské defenzivy zahrávali roh, z něj nezapršelo.
     
    39
    Před hranicí pokutového území se do balonu opřel Hanzlík, fotbalová brána mu však byla příliš malá a Fendrich tak nemusel zasahovat.
     
    37
    Střídání v týmu FC MAS Táborsko: hrací plochu opouští Peter Mráz, kapitána jihočeského mančaftu nahradí Aleš Kočí.
     
    35
    Zbytečný zákrok Tomáše Jursy (SFC Opava), který na útočné polovině stáhl soupeře k zemi, byl "odměněn" žlutým kartonkem.
     
    32
    Hanzlík u rohového praporku Hrabinu sice neobehrál, ale pro svůj tým alespoň vybojoval rohový kop. K němu se sám postavil a jeho centr jeden z opavských zadáků odhlavičkoval mimo nebezpečnou zónu.
     
    30
    Útočná akce Táborska byla zastavena jen za cenu nedovoleného zákroku. K exekuci nařízené standardní situace z pětadvaceti metrů se postavil Džafič a balon napálil přímo do žlutomodré zdi.
     
    28
    Schaffartzik se přímo ve středovém kruhu dopustil faulu a s míčem mohou hrát Jihočeši.
     
    27
    Opava právě vstřelila branku!
    Náskok slezského mužstva je už dvougólový. V předbrankovém prostoru si balon po předchozím odrazu našel nikým nehlídaný JAN SCHAFFARTZIK, a přestože se mu z otočky nepovedlo trefit míč ideálně, ten i přesto doskákal do sítě.
     
    24
    Toma teď vytáhl parádní robinsonádu proti ráně zpoza šestnáctky. Slezský FC Bude kopat roh.
     
    23
    Petr Zapalač (SFC Opava) dýchal na záda Cikuovi, který po pár krocích upadl na trávník. Verdikt hlavního arbitra byl jasný, faul a navrch žlutá karta.
     
    21
    Dlouhý nákop z vlastní poloviny měl rozběhnout Džafiče, přihrávka na jeho osobu však byla příliš prudká a u míče byl proto dříve brankář Fendrich, jenž balon odkopl zpátky k půlící čáře.
     
    18
    Na opačné straně si prostor pro střelu vybojoval Fulnek, jeho ránu z rohu vápna opavská defenziva přibrzdila a Fendrich měl pak snadnou práci.
     
    15
    Záhy mohl opavský náskok zdvojnásobit Janetzký, na jehož hlavě přistál načechraný centr z levé strany hřiště. Talentovaný hráč domácího klubu mířil z hranice malého vápna do levého horního rohu Tomovy pokladnice a ten zhruba o metr minul.
     
    14
    Opava právě vstřelila branku!
    Neuběhla ani čtvrthodina hry a Slezský FC jde do vedení! VÁCLAV JUREČKA se v pravé části pokutového území stal adresátem přihrávky za obranu a po jejím převzetí se objevil až před samotným Tomou, jehož pokořil přízemní střelou ke vzdálenější tyči.
     
    11
    Džafič se rozeběhl po pravé straně a přetaženým centrem hledal některého z nabíhajících spoluhráčů, balon ovšem prolétl vysoko nad jeho hlavou.
     
    8
    Ze střední distance napřáhl ke střele Džafič, neměl ale dostatečně přesně seřízena mířidla a prostor mezi tyčemi netrefil.
     
    4
    Slezané kousek od pravého rohu šestnáctky zahrávali standardní situaci. Postavil se k ní Zapalač, jenž si se svým spoluhráčem vyměnil balon, který posléze z velké vzdálenosti napálil vysoko nad břevno.
     
    3
    Fulnek na pravém křídle obdržel míč a po jeho převzetí cpal kulatý předmět do vápna. Tam si nabíhal Nešický, ale nabídka k němu přes pozorné obránce nedoputovala.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Jan Váňa společně se svými asistenty právě přivádí hlavní aktéry na travnatou plochu.
     
    Úvodní sestavy:

    SFC Opava: Fendrich – Simerský, Žídek (C), Jursa, Kuzmanović – Hrabina, T. Čelůstka, Jurečka, Zapalač – Schaffartzik, Janetzký.
    Náhradníci: Lasák – Helebrand, Grussmann, Mozol, Radić, T. Machálek.

    FC MAS Táborsko: Toma – Navrátil, Nešický, Džafić, Cíferský – Ciku, Mráz (C), Hanzlík, Fulnek – Javorek, Mrázek.
    Náhradníci: Brych – Kočí, Landovský, Presl, Alaverdašvili.

    Rozhodčí: Váňa – Vlček, Poživil.
    Dějištěm duelu bude moderní opavský stadion anglického typu, ležící v malebném prostředí Městských sadů
     
    Informace o stadionu

    Opavský Městský stadion se nachází v příjemném prostředí Městských sadů a do provozu byl uveden 9. května 1973. Stadion anglického typu bez běžecké dráhy je částečně zastřešený, krytá není pouze jedna z celkových čtyř tribun. Jeho kapacita činí 7 758 míst, z toho je 5 607 krytých a 2 117 nekrytých, všechna místa jsou určena k sezení. Hrací plocha má rozměry 105 x 68 metrů a jejím povrchem je přírodní trávník. Pro spokojenost diváků je po celém areálu stadionu k dispozici Wi-Fi síť zdarma.
     
    Delegace Fotbalové asociace České republiky

    Rozhodčí: Váňa – Vlček, Poživil
    Delegát: Hojsík
     
    Střelci

    SFC Opava
    5 – Schaffartzik, Smola
    2 – Janetzký, Zapalač
    1 – Grussmann, Jursa, Mozol, Pospěch, Radić, Žídek

    FC MAS Táborsko
    3 – Džafić
    2 – Ciku, Mrázek
    1 – Javorek, Presl
     
    Výsledky posledních vzájemných konfrontací

    16.04.2016 FNL: Opava – Táborsko 1:1 (0:1)
    03.10.2015 FNL: Táborsko – Opava 2:2 (0:2)
    04.04.2015 FNL: Táborsko – Opava 2:2 (1:1)
    20.09.2014 FNL: Opava – Táborsko 3:3 (2:1)
    04.05.2013 FNL: Táborsko – Opava 5:3 (4:2)
    20.10.2012 FNL: Opava – Táborsko 2:0 (2:0)
     
    FC MAS Táborsko

    Aktuálně dvanácté Táborsko výrazně zaostává za svými výkony z předchozích sezon, v nichž se pohybovalo v horní polovině tabulky. Bodíky střádá jihočeský celek především v domácím prostředí, kde doposud nepoznal přemožitele, naopak na hřištích soupeřů jeho vzdor na vítězství prozatím nestačil. Pohlédneme-li na tabulku, zjistíme, že každý druhý zápas FC MAS skončil nerozhodným stavem, klub si jich připsal už pět. Vyrovnanou partií skončilo také poslední utkání Jihočechů, v němž před svými příznivci remizovali 2:2 s jedním z hlavních aspirantů na postup, a sice Baníkem Ostrava.

    Poslední ligová utkání:
    FC MAS Táborsko – FC Baník Ostrava 2:2
    SK Sigma Olomouc – FC MAS Táborsko 2:0
    FK Ústí nad Labem – FC MAS Táborsko 0:0
     
    SFC Opava

    Slezský FC zatím prožívá vydařenou část podzimní sezony a po desátém kole se v tabulce Fotbalové národní ligy může pyšnit čtvrtým místem. Opavský klub zaznamenává úspěchy nejen na bitevním poli druholigové soutěže, ale také v národním poháru. V jeho třetím kole k obrovskému překvapení zaskočil 1. FC Slovácko, účastníka první ligy přestřílel na jeho půdě 4:3 po prodloužení. V rámci FNL se Opavští naposledy představili v Českých Budějovicích a přímý souboj o třetí pozici nezvládli, na Střeleckém ostrově prohráli těsně 1:2.

    Poslední ligová utkání:
    SK Dynamo České Budějovice – SFC Opava 2:1
    SFC Opava – 1. SK Prostějov 3:1
    FK Viktoria Žižkov – SFC Opava 3:3
     
    Příjemný sobotní podvečer přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům, které zároveň vítám u online reportáže zápasu 11. kola Fotbalové národní ligy, v jehož rámci se na stadionu v Městských sadech představí domácí Slezský FC Opava a FC MAS Táborsko. Zápas začne v 18 hodin a u textového přenosu se na vás bude těšit Lukáš Jasoněk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 14. Jurečka, 27. Schaffartzik, 60. Jurečka, 69. Kuzmanović, 90. Kuzmanović

    Karty:   23. Zapalač (OPA), 35. Jursa (OPA), 72. Janetzký (OPA) – 72. Kočí (TAB)


    Slezský FC Opava: Fendrich – Hrabina, Simerský, Žídek (C), T. Čelůstka – Janetzký (75. Grussmann), Schaffartzik, Zapalač (87. Helebrand) – Jursa – Kuzmanović, Jurečka (83. Mozol).
    Náhradníci: Lasák – Helebrand, Grussmann, Mozol, Radić, T. Machálek.

    FC SILON Táborsko: Toma – Navrátil, Mráz (C) (37. Kočí), Cíferský, Hanzlík – Nešický, Javorek, Ciku (62. Presl) – Fulnek, Džafić – Mrázek (76. Alaverdašvili).
    Náhradníci: Brych – Kočí, Landovský, Presl, Alaverdašvili.

    Rozhodčí: Váňa – Vlček, Poživil

    Diváci: 2324
    thejrc.org