Chelsea – Leicester 3:0 (kon.) | Bournemouth – Hull City 6:1 (kon.) | Arsenal – Swansea 3:2 (kon.)
Manchester City – Everton 1:1 (kon.) | Stoke – Sunderland 2:0 (kon.) | West Brom – Tottenham 1:1 (kon.)
Crystal Palace – West Ham 0:1 (kon.)
konec
West Bromwich Albion
1:1 (0:0)
Tottenham Hotspur
Sobota 15.10.2016, 16:00 • The Hawthorns, West Bromwich • Anglická Premier League • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, s konstatováním toho, že na The Hawthorns dnešní utkání sledovalo 24 263 diváků, se s Vámi loučím. Děkuji za pozornost a někdy příště zase na počtenou! (18:11:57)
     
    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 3:3. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 14:10.
     
    Je dobojováno, sledovali jsme velice kvalitní utkání, po jehož skončení budou asi mírně spokojenějším týmem domácí, kteří přestáli hned několik šancí svého soupeře, a nakonec berou cenný bod za remízu 1:1! V prvním poločase Tottenham zcela dominoval, hlavním hrdinou ale bez diskuzí byl Ben Foster, který lapil hned několik tutových šancí Kohoutů, když dvakrát vychytal Eriksena, jednou obránce Daviese a po fantastickém zásahu i Alliho samostatný únik!

    Ve druhé půli už Pochettinova družina tak dominantní nebyla, naopak fotbalisté WBA začali vystrkovat růžky, žádnou tutovou příležitost si ale nevypracovali. Nakonec to ale byli právě oni, kdo mohl brát tři body, ve dvaaosmdesáté minutě je totiž do vedení poslal bývalý hráč Kohoutů Nacer Chadli, jenž se v dresu svého nového zaměstnavatele trefil už počtvrté v pěti zápasech. Radost domácím fanouškům ale příliš dlouho nevydržela, těsně před začátkem nastaveného času totiž po zmatcích před Fosterem skóroval Dele Alli, díky němuž Londýňané ani z osmého kola tohoto ročníku Premier League nevyšli bodově naprázdno.

     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+5.
     
    90+5
    Hrdinou dnešního klání je bezpochyby Ben Foster! Exekuce přímého kopu se podle očekávání ujal Christian Eriksen, po jehož parádní pumelici se balon kroutil pod břevno, domácí gólman, který dnes své spoluhráče hned několikrát podržel, ale předvedl tygří skok a s největší pravděpodobností West Bromu zachránil remízu!
     
    90+4
    Vypadá to, že poslední šanci tohoto mače budou mít hosté. Alli využil volného prostoru a vyslal vpřed Sona, který byl kousek od šestnáctky faulován Evansem, ten navíc dostává žlutou kartu.
     
    90+3
    Tohle bylo možná trochu uspěchané. Další akci Spurs znovu táhl Son, který přesnou kolmicí oslovil Janssena, poté si žádal zpětnou přihrávku. Ta ale nepřišla, bývalý útočník alkmaarského AZ se obtočil okolo Dawsona, jeho rána ale byla mimořádně nepřesná.
     
    90+2
    Son Heung-min má parádní formu, je to vidět na každém jeho kontaktu s balonem. Korejský šikula si nyní navedl kulatý nesmysl směrem ke středu a pokusil se vypálit, obrana WBA ale znovu vystavěla nepropustnou hráz.
     
    90+1
    Sudí Friend se rozhodl dnešní utkání protáhnout ještě o pět minut!
     
    90
    Toto je pro domácí, kteří byli po vedoucí brance tohoto mače v naprosté euforii, veliká rána. Závěr slibuje strhující podívanou, tak se nechme překvapit, co si pro nás jeho aktéři přichystají!
    89. Dele Alli (TOT) - 1:1
     
    89
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Tak pozor, Tottenhamu se závěrečný tlak podařilo přetavit v gól, a na The Hawthorns tak máme srovnáno! Son se nedokázal prosadit přes důrazného Nyoma, alespoň však nahrál Eriksenovi. Dánský šikula nadvakrát zvládl balon propasírovat k DELE ALLIMU, který v tutové šanci zachoval chladnou hlavu a zacílil přesně k tyči!
     
    87
    The Hawthorns je na nohou, ze hřiště totiž odchází hrdina předchozích okamžiků Nacer Chadli, který s výkonem proti svému bývalému zaměstnavateli může být spokojen! V rámci posílení defenzivy jej nahrazuje Craig Gardner.
     
    86
    Moussa Dembélé se po parádním slalomu dostal až na hranici šestnáctky, kde si chtěl vymodlit faul od hráčů soupeře, udělal to ale až příliš okatě a za jeho teatrální pád mu sudí Friend udělil žlutý kartónek.
     
    85
    Teď musel všem domácím příznivcům spadnout obrovský balvan ze srdce! Po dalekonosné pumelici v podání Vincenta Janssena se totiž balon ve vzduchu nepříjemně zatočil a poté vypadl Fosterovi z náruče, brankář WBA se ale stačil rychle zorientovat a své zaváhání napravil.
     
    84
    Hostům se téměř vzápětí málem podařilo srovnat. Po šikovné narážečce s Allim se před Fosterem zničehonic zjevil Vincent Janssen, tomu ale v zakončení na poslední chvíli zabránil ve skluzu hrající Gareth McAuley.
    82. Nacer Chadli (WBA) - 1:0

    Vojtěch Tůma

    Branky: 82. Chadli – 89. Alli (Eriksen)

    Karty:   44. McClean (WBA), 90+4. J. Evans (WBA) – 54. Vertonghen (TOT), 86. Dembélé (TOT)


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 3:3. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 14:10.
    West Bromwich Albion: Foster – Nyom, C. Dawson, McAuley, J. Evans – D. Fletcher (C), Yacob – Phillips (69. Brunt), Chadli (87. C. Gardner), McClean – Rondón.
    Náhradníci: Myhill – J. Olsson, J. Morrison, C. Gardner, Leko, Brunt, Robson-Kanu.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker, Alderweireld (60. Dier), Vertonghen, Davies – Wanyama – Moussa Sissoko (65. Dembélé), Alli, Eriksen, Lamela (72. Son Heung-min) – V. Janssen.
    Náhradníci: Vorm – Trippier, Dier, Dembélé, Onomah, N'Koudou, Son Heung-min.

    Rozhodčí: Kevin Friend – Jake Collin, Darren Cann
    thejrc.org