Mönchengladbach – Hamburg 0:0 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Ingolstadt 2:1 (kon.) | Augsburg – Schalke 1:1 (kon.)
Hoffenheim – Freiburg 2:1 (kon.) | Frankfurt – Bayern 2:2 (kon.) | W. Brémy – Leverkusen 2:1 (kon.)
konec
Werder Brémy
2:1 (1:1)
Bayer Leverkusen
Sobota 15.10.2016, 18:30 • Weserstadion, Bremen • Německá Bundesliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z přenosu velice dobrého zápasu německé ligy to je všechno. Děkujeme za pozornost, přejeme hezký zbytek nejen dneška, ale celého víkendu a u dalších přenosů se budeme těšit! Krásný večer! (20:26:20)
     
    Theodor Gebre Selassie zvedá ruce nad hlavu, a to znamená, že Werder Brémy je vítězem tohoto mače. Bayer Leverkusen byl dnes lepší v prvním poločase, ale nenavázal na svoji dobrou hru ve druhé pětačtyřicetiminutovce. Rozhodně se nedá říci, že by Brémy měly převahu, ale zkrátka Manneh se dokázal prosadit, posléze předvedli zelenobílí výbornou obranu a žádné větší nebezpečí před Wiedwaldem neumožnili. Brémy jsou v tabulce Bundesligy třinácté se sedmi body, Leverkusen devátý se deseti body.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Na začátku poslední minuty zápasu přišel centr do vápna domácích, kde hlavičkoval Mehmedi, ale nebyla to žádná tutovka. Wiedwald může pošetřit další sekundy.
     
    90+3
    Sane to provedl výborně. V těžké pozici odkopl míč do bezpečí a ještě k tomu otřel balon o soupeře. Werder bude vhazovat a než se začne zase hrát, tak to bude asi hodně dlouho trvat.
     
    90+2
    Mehmedi ještě k tomu fauloval na útočné polovině hostů, k tomu si Brandt diskutuje se sudím. Brémy jsou blízko třem bodům proti Leverkusenu.
     
    90+1
    Ne, ne! V útoku je v podání fotbalistů Leverkusenu velice špatné ve druhé půli, míč pouze propadl až k brankáři Wiedwaldovi.
     
    90+1
    Ještě čtyři minuty mají hosté na srovnání. Brankář Leno vykopává od vlastní branky. Předtím dostal žlutou kartu domácí Manneh.
     
    90
    Bayer se snažil zjednodušit hru za pomocí nákopu, jenže přišel útočný faul, a to je přesně to, co domácím fotbalistům naprosto vyhovuje.
     
    89
    Střídající Bauer se pokusil přihrát spoluhráči na pravé straně hřiště, ale ten jeho pas nezpracoval. Leverkusen se dostává k míči, ale musí pospíchat.
     
    88
    Gebre Selassie se vložil do rychlé kombinace hostujících fotbalistů. Brémy výborně brání ve druhém poločase. Wiedwald těch urgentních případů před vlastní brankou moc řešit nemusel.
     
    88
    Na začátku osmaosmdesáté minuty zápasu začíná jedna z posledních akcí Leverkusenu v tomto zápase od brankáře Lena!
     
    87
    Hernandéz byl teď hodně rozčílený, pustil se do křížku s dvěma fotbalisty Brém, přičemž jej tam trošku uklidnil domácí obránce, Argentinec Garcia.
     
    85
    Tak pakliže v prvním poločase byl herní projev Leverkusenu velice dobrý, tak v tom druhém se hra vyrovnala. Domácí kouč měl asi ke svým svěřencům v poločasové přestávce důrazný proslov. Určitě nemohl být spokojeni s tím, co Brémy předvádějí.
     
    84
    Čas utíká pro Bayer rychle. Je tady autové vhazování pro hosty, které zřejmě dolétne až do pokutového území domácích.
     
    83
    Také domácí kouč dnes naposledy střídá. Hajrovič odchází na lavičku, Bauer přichází na hřiště.
     
    83
    Tři a dost! Na řadu přichází poslední střídání Leverkusenu. Aránguiz dnes dohrál, Havrtz se přece jen podívá na trávník v Brémách.
     
    82
    Ve druhém poločase zatím neměl Leverkusen žádnou větší šanci. Werder velice dobře brání a nepouští soupeře ke vstřelení srovnávací branky.
     
    81
    Brazilec Wendell fauloval Rakušana Junuzoviče, domácí trenér jasně signalizuje, že hostující hráč už jednu žlutou kartu má, ale hlavní sudí jej nevyloučí.

    Vít Muzikář

    Branky: 13. Junuzović, 60. Manneh (Junuzović) – 27. Çalhanoğlu (Kampl)

    Karty:   52. Hajrović (BRM), 90+1. Manneh (BRM) – 56. Aránguiz (LEV), 69. Wendell (LEV)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 0:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:15.
    Werder Brémy: Wiedwald – Gebre Selassie, Sané, N. Moisander, Santiago García – Grillitsch – Hajrović (83. Bauer), Fritz (68. U. García), Junuzović, Gnabry (45. Bartels) – Manneh.
    Náhradníci: Zetterer – Bauer, Jóhansson, Veljković, U. García, Bartels, Fröde.

    Bayer Leverkusen: Leno – Henrichs, Tah, Toprak, Wendell – Brandt (73. Kießling), Aránguiz (83. Havertz), Kampl, Çalhanoğlu – Volland (57. Mehmedi), J. Hernández.
    Náhradníci: R. Özcan – Dragović, Kießling, Mehmedi, Baumgartlinger, D. da Costa, Havertz.
    thejrc.org