Myjava – Zlaté Moravce 2:0 (kon.) | Prešov – Ružomberok 2:1 (kon.) | Michalovce – Trenčín 2:0 (kon.)
Trnava – Podbrezová 0:2 (kon.) | Dunajská Streda – Žilina 0:6 (kon.)
konec
FC Tatran Prešov
2:1 (1:1)
MFK Ružomberok
sk Sobota 15.10.2016, 17:00Niké liga • 12. kolo
     
    Je dobojované. 1. FC Tatran Prešov zdolal pred očami vlastných divákov 2:1. Skóre zápasu otvoril v 17. minúte Kolčák, ktorý sa presadil hlavou po krásnom centri Saparu. Po necelých troch minútach ale vyrovnal Katona, ktorý stál na konci vydarenej akcii Šarišanov. O trojbodovom zisku domáceho celku napokon rozhodol v 54. minúte Olasunkanmi, ktorý dnes na ihrisku miestami doslova dominoval a nádherným projektilom vybojoval pre Prešov cenné tri body. (18:50:40)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Ružomberku sa ale nepodarilo z rohového kopu nič vyťažiť a hlavný rozhodca Michal Očenáš hvizdom ukončil dnešné stretnutie.
     
    90+3
    A v úplnom závere bude Ružomberok zahrávať ešte jeden rohový kop.
     
    90+3
    A je to ďalší úspešný osobný súboj domácej obrany, ktorá v posledných minútach predvádza prvotriedny výkon.
     
    90+2
    Po autovej rozohrávke Prešov opäť odkopo loptu ďaleko od svojej brány. Ružomberok bude zakladať jednu z posledných akcií zápasu.
     
    90+2
    Kubus teraz zvádzal šprintérsky súboj s jedným z protihráčov. Prešov si dal pozor na krídelnú akciu súpera a vybojoval loptu.
     
    90+2
    A za nami je prvá minúta nadstaveného času. Prešov drží loptu ďaleko od svojej brány a Ružomberku vôbec nedovoľuje vypracovať si záverečný tlak.
     
    90+1
    Duel vstúpil do trojminútového nadstaveného času. Lopta teraz skončila pri brankárovi Jozefovi Talianovi, ktorý sa s rozohrávkou nikam neponáhľa.
     
    90
    V závere zápasu sa budú nadstavovať tri minúty.
     
    90
    Hráčov MFK ale Prešovčania dokázali odzbrojiť od lopty.
     
    90
    Loptu do hry z autu vhodí Bujňák, k lopte sa dostal Rolinc, ktorý ju prenechal Leškovi, no ten zaváhal a Ružomberok tak môže ísť do rýchleho protiútoku.
     
    90
    Pred nami je posledná minúta základnej hracej doby. Prešov má stále loptu na svojich kopačkách. Poslednú päťminútovku má prakticky celý čas loptu vo svojej moci a umne kontroluje jednogólové vedenie.
     
    89
    A je to ďalší faul zo strany hostí. Na ihrisku sa teraz ocitol kapitán Patrik Jacko.
     
    89
    Pri lopte sú opäť domáci futbalisti, ktorí umne kontrolujú hru a držia si svojho súpera na dištanc.
     
    88
    A Prešovčania si svojou aktivitou v strede poľa vypýtali ďalší faul a opäť tak môžu pozbierať cenné sekundy vo svoj prospech.
     
    88
    Prešovčania sa nikam neponáhľajú, snažia sa držať loptu čo najďalej od svojej brány a udržať si tak jednogólové vedenie, ktoré Šarišanom vystrelil v 54. minúte Olasunkanmi.
     
    87
    V závere zápasu sa do hry dostane Jozef Bujňák, ktorý na ihrisku vystrieda Lukáša Micherdu, ktorý má za sebou vydarený zápas.

    Dávid Lech

    Branky: 20. Katona, 54. Olansunjanmi – 17. Kolčák (Sapara)

    Karty:   27. Jacko (PRE) – 39. Lačný (RUZ), 65. Kolčák (RUZ)


    FC Tatran Prešov: Talian – Petko (34. Kačala), Jacko (C), Katona (78. Kubus), Leško – Rolinc, Dzurík, Olansunjanmi, Keresteš – Streňo, Micherda (87. Bujňák).
    Náhradníci: Penksa – Bujňák, Tubonemi, Kačala, Straka, Haladej, Kubus.

    MFK Ružomberok: Macík – Kružliak, Maslo, Gál-Andrezly, Mareš (46. Chrien) – Nagy, Maslo, Daniel, Sapara (C) (64. Ďubek) – Kolčák (83. Kupec), Lačný.
    Náhradníci: Hajdúch – Faško, Kupec, Chrien, Menich, Ďubek.

    Rozhodčí: Očenáš – Brendza, Kováč

    Diváci: 1260
    thejrc.org