Ottawa – Montreal 4:3 (2:1 po s.n.) | Tampa – New Jersey 3:2 (kon.) | Minnesota – Winnipeg 4:3 (kon.)
Pittsburgh – Anaheim 3:2 (kon.) | Columbus – San Jose 2:3 (kon.) | Florida – Detroit 4:1 (kon.)
Washington – NY Islanders 2:1 (kon.) | Toronto – Boston 4:1 (kon.) | St. Louis – NY Rangers 3:2 (kon.)
Chicago – Nashville 5:3 (kon.) | Arizona – Philadelphia 4:3 (po pr.) | Colorado – Dallas 6:5 (kon.)
Vancouver – Calgary 2:1 (1:0 po s.n.)
konec
Pittsburgh Penguins
3:2 (1:1, 2:1, 0:0)
Anaheim Ducks
Neděle 16.10.2016, 01:10 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto příspěvkem se s vámi loučím a přeji vám příjemnou dobrou noc. (04:05:36)
     
    Hvězdy utkání:

    1. Conor Sheary 1+0
    2. Ian Cole 1+0
    3. Ryan Getzlaf 0+2
     
    Československá stopa

    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hráč.
     
    V ofenzivně laděném utkání jsme viděli pět branek, ale také spoustu obrovský šancí. Z vítězství a dvou bodů do tabulky se radují domácí hráči, kteří jsou dnes šťastnějším týmem. Anaheim odehrál také dobrý duel, ale v tomto zápase to na soupeře prostě nestačilo. Uznání si zaslouží také Marc-Andre Fleury a Marc-Andre Fleury, oba gólmani předvedli hned několik výborných zákroků a patřili k ozdobám duelu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Jonathan Bernier se vrací do branky, jelikož se bude vhazovat ve středním pásmu. Pittsburgh vyhrál vhazování a drží kotouč v útočném pásmu, to pro domácí vypadá již dobře.
     
    59:31
    Pittsburgh Penguins si bere oddechový čas, jelikož tlak Kačerů je v posledních desítkách vteřin neskutečný!
     
    58:54
    Jonathan Bernier míří na střídačku a ve stejném čase kotouč poskakoval v brankovišti domácího celku. Ovšem ani jeden z hráčů Anaheim jej nedokázal dopravit za brankovou čáru. Corey Perry byl tím hráčem, který byl nejblíže dorážce.
     
    58:22
    Za obranu hostujícího týmu si najížděl Phil Kessel, k němuž dlouhá přihrávka přes obránce neprošla.
     
    57:30
    Anaheim zjednodušil hru a nahodil puk na domácího gólmana, jenž kotouč vyrazil do rohu. Pittsburgh ale jednoduše posunul hru zpátky do středního pásma.
     
    56:32
    Po zisku kotouče mohli jít domácí do přečíslení, ale Eric Fehr nezvládl přihrávku na spoluhráče. Hra plynula dále a zakončení Justina Schultze vyrazil hostující brankář.
     
    55:45
    Hra se po chvíli přesunula před branku Kačerů, kde se zjevil Phil Kessel, jehož rána zamířila do ramene Jonathana Berniera. Hostující brankář drží svůj tým ve hře o body.
     
    55:04
    Hosté se usadili v útočném pásmu, ale Ryan Getzlaf přihrávkou mezi kruhy našel jen bránícího hráče. ten se vůbec nerozpakoval a obloučkem vyhodil černou gumu do středního pásma.
     
    54:08
    Anaheim se čas velmi rychle krátí, ale hostující hráči jsou u kotouče a mohou tedy přijít s dalším útokem. Jenže Pens brání dobře střední pásmo, a tak další šance Kačerů nepřichází.
     
    52:40
    Odražený kotouč poskakoval na hranici brankoviště, kde se snažil zakončit Corey Perry, jemuž se puk zamotal pod nohy obránce. Do celé akce se přimotal Chris Kunitz, jenž poslal puk do bezpečné vzdálenosti.
     
    52:06
    Domácí tým uklidňuje hru a pouští do hry čerstvé síly. Následná přihrávka Pittsburghu končí na hokejkách hostujících obránců.
     
    50:18
    Puk se od zadního mantinelu před branku Pittsburghu, kde se nejlépe zorientoval Phil Kessel, jenž puk odpálil do středního pásma. Hraje se opravdu výborný zápas, kterému nic neschází.
     
    49:08
    Přes celou šířku ledové plochy dostal kotouč Conor Sheary, jemuž v rozhodujícím momentu přeskočil kotouč hůl. Domácí útočník by jinak zakončoval do odkryté branky.
     
    48:15
    Tvrdou ránu na domácího gólmana vyslal Kevin Bieksa, ale také tentokrát si Marc-Andre Fleury poradil. Následná dorážka Anaheimu se už mezi tři tyče nevešla.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 12. Cole (Daley, Malkin), 23. Sheary (Kunitz, Cullen), 28. Kessel (Hörnqvist) – 15. Fowler (Getzlaf, Kesler), 31. Perry (Getzlaf)


    Pittsburgh Penguins: M.-A. Fleury (Condon) – Letang, Dumoulin, Daley, Määttä, J. Schultz, Cole – Hörnqvist, Malkin, S. Wilson – Kessel, Bonino, Sheary – Hagelin, Cullen, Kunitz (C) – Kühnhackl, Fehr, Sestito.
    Anaheim Ducks: Bernier (Gibson) – Manson, Fowler, Vatanen, Holzer, Bieksa, Ja. Larsson – Perry, Getzlaf (C), Ritchie – Silfverberg, Kesler, Cogliano – Sörensen, Vermette, Raymond – Boll, Wagner, Garbutt.

    Rozhodčí: Marc Joannette, Kendrick Nicholson – Brian Murphy, Ryan Daisy

    Diváci: 18452
    bahis siteleri