NY Rangers – San Jose 7:4 (kon.) | Pittsburgh – Colorado 3:4 (po pr.) | Detroit – Ottawa 5:1 (kon.)
Winnipeg – Boston 1:4 (kon.)
konec
New York Rangers
7:4 (1:1, 2:0, 4:3)
San Jose Sharks
Úterý 18.10.2016, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše. Dobrou noc! (03:57:07)
     
    Československá stopa v utkání:
    Tomáš Hertl (SJS) 0+1, 2 střely, čas na ledě 14:55.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Chris Kreider (NYR) 1+1
    2. Joe Pavelski (SJS) 1+3
    3. Brent Burns (SJS) 2+1.
     
    To byla divočina! Velmi špatná první třetině, lepší druhá část zejména od Rangers a perfektní třetí perioda po všech stránkách. Ve třetí třetině jsme totiž viděli celkem sedm branek a neskutečné pohyby ve skóre.

    San Jose nejprve snížili po trefě Brenta Burnse na 2:3. Domácí Kevin Hayes a Jimmy Vesey však dokázali udeřit během jednadvaceti vteřin a Rangers vedli o tři branky. I přes tento nášup nebylo rozhodnuto. O minutu a dvacet vteřin později snížil opět Burns a krátce po něm přidal čtvrtý gól Joe Pavelski. Stejný muž ovšem zachyboval při power play svého týmu a Mats Zuccarello přidal šestý gól, na který ještě v závěru navázal Michael Grabner.
     
    Konec zápasu.
    59:53 Michael GRABNER - 7:4
     
    59:53
    Rangers právě vstřelili branku!
    Není, protože tu máme sedmý gól Jezdců. MICHAEL GRABNER zachytil nepřesnou rozehrávkou San Jose a bezpečně dovezl kotouč do prázdné branky Žraloků, čímž definitivně upravil konečné skóre zápasu – 7:4! Bez asistence.
     
    59:35
    Marleau pálil od modré čáry, ale Raanta byl pozorný. Domácí opět vyhazují, to už je asi definitivní tečka.
     
    59:13
    Vhazování vyhráli hosté, ale nepodařilo se jim zakončit. Zakázané uvolnění Rangers.
     
    58:57
    Minutu a tři vteřiny do závěrečné sérii se bude vhazovat před domácí brankou. Hostující brankář je opět na své střídačce a San Jose si bere oddechový čas!
    58:24 Mats ZUCCARELLO - 6:4
     
    58:24
    Rangers právě vstřelili branku!
    Bohužel pro fanoušky Žraloků nemáme dobré zprávy. Hosté se o bodový zisk připravují zřejmě sami. Martin Jones totiž opustil branku, což netušil Joe Pavelski, který v obležení protihráčů posunul na polovině hřiště kotouč pouze do strany, kde byl MATS ZUCCARELLO a poslal puk do prázdné klece – 6:4! Bez asistence.
     
    57:46
    Hosté přepnuli na vyšší otáčky, podobně jako odehráli finálovou sérii s Pittsburghem.
     
    57:13
    Fantastický Martin Jones udržel naděje San Jose! Do zajímavého úniku se po parádní přihrávce Hayese dostal J. T. Miller, který se snažil překonat Jonese zakončením do protipohybu, ale hostující brankář vyrazil puk pravým betonem!
     
    57:03
    Necelé tři minuty před koncem je opět přerušeno, protože Chris Kreider vyhodil kotouč na svou střídačku. Bude se vhazovat před brankou Anttiho Raanty.
     
    56:31
    Tlak Žraloků sílí a domácí opět vyhazují na zakázané uvolnění. Unavená sestava Jezdců bude muset zůstat na ledě.
     
    56:14
    Antti Raanta se musí mít na pozoru, protože domácí inkasované branky zjevně rozhodily a San Jose se tlačí za vyrovnáním.
    55:31 Joe PAVELSKI - 5:4
     
    55:31
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Pokud jste chtěli jít spát, ještě se usaďte, protože není hotovo. Od modré pálil Brent Burns, ale hattrick nedovršil. Jeho střelu totiž tečoval JOE PAVELSKI a připsal si první trefu sezony – 5:4! Svůj první kanadský bod si připsal Tomáš Hertl. Asistence: Brent Burns, Tomáš Hertl.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 13. M. Staal (Stepan, Zuccarello), 25. Rick Nash (McDonagh, Kreider), 31. Kreider (McDonagh, Raanta), 53. K. Hayes (Fast, J. T. Miller), 53. Vesey (Stepan, Zuccarello), 59. Zuccarello, 60. Grabner – 20. Couture (Pavelski, J. Thornton), 50. Burns (Pavelski, P. Martin), 54. Burns (Pavelski), 56. Pavelski (Burns, Hertl)


    New York Rangers: Raanta – Holden, McDonagh (C), Clendening, M. Staal, McIlrath, Skjei – Rick Nash, Zibanejad, Kreider – Zuccarello, Stepan, Vesey – Fast, K. Hayes, J. T. Miller – Grabner, Jooris, Pirri.
    San Jose Sharks: M. Jones – Burns, P. Martin, Braun, Vlasic, Schlemko, Dillon – Pavelski (C), J. Thornton, Hertl – Donskoi, Couture, Bødker – J. Ward, Tierney, Marleau – M. Karlsson, Wingels, Nieto.

    Rozhodčí: McCauley, Kowal – Pancich, Barton.
    thejrc.org