Chabarovsk – Čeljabinsk 4:2 (kon.) | Vladivostok – Magnitogorsk 3:0 (kon.) | Kunlun – Ufa 3:2 (kon.)
Jokerit – Soči 2:3 (po pr.) | Riga – N.Novgorod 1:2 (0:1 po s.n.) | Minsk – Spartak Moskva 1:5 (kon.)
Záhřeb – Nižněkamsk 4:1 (kon.) | HC Slovan – Kazaň 2:1 (po pr.)
konec
HC Dinamo Minsk
1:5 (0:1, 0:1, 1:3)
Spartak Moskva
Středa 19.10.2016, 18:30 • Minsk Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Dinamo Minsk na domácím ledě po nedobrém výkonu podlehlo Spartaku Moskva 1:5, a hlavní zásluhu na vítězství má gólman hostí Nikita Bespalov, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (10:53:36)
     
    Československá stopa v utkání:
    Lukáš Krajíček (MIN) – do utkání nezasáhl
    Lukáš Radil (SPM) 0+1, 2 střely, čas na ledě: 15:26.
     
    Zápas je u konce a dal by se popsat asi takto. První dvě třetiny Minsk soupeře tlačil, ovšem svá šance pálil na výborném gólmanu hostí Nikitovi Bespalovovi. Naopak Spartak se v první i druhé části jednou prosadil, nejprve zásluhou Konstantina Glazačeva a poté díky Anatoliji Nikoncevovi. Když ve třetí třetině Dinamo stále nemohlo překonat Bespalova a ve 48. minutě dal svůj druhý gól dnes a podruhé v přesilovce Konstantin Glazačev, bylo rozhodnuto. Hosté si navíc přibalili na cestu domů další dva zásahy, v čase 57:14 zvyšoval Arťom Voronin a za dalších 43 vteřin poslal Spartak do hrozivého vedení 5:0 druhým gólem v utkání Anatolij Nikoncev. Domácí už v poslední minutě pouze korigovali na konečných 1:5, když Nikita Ustiněnko propálil od modré vše, co mu stálo v cestě.
     
    Konec zápasu.
    Bude se volat videorozhodčímu? :-)

    59:23 Nikita USTINĚNKO - 1:5
     
    59:23
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Alespoň čestný úspěch pro domácí, kteří korigují na 1:5. To je taky hrozivé skóre, ale lepší, než kdyby na kontě domácích svítila nula. Chenkel poslal kotouč podél modré na NIKITU USTINĚNKA, jenž ranou z první propálil vše, co mu stálo v cestě: Asistence: Kristian Chenkel, Nikita Komarov.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny i celého zápasu.
    57:57 Anatolij NIKONCEV - 0:5
     
    57:57
    Spartak právě vstřelil branku!
    Zkáza domácího celku pokračuje. Berdnikov přešel modrou jako nůž máslem, na pravé straně přenechal puk ANATOLIJI NIKONCEVOVI, jenž si nabruslil mezi kruhy a trefil se přesně pod víko. Asistence: Vadim Berdnikov.
    57:14 Arťom VORONIN - 0:4
     
    57:14
    Spartak právě vstřelil branku!
    A hosté přidávají navíc ještě jednu branku. Vasiljev na hranici ofsajdu zavezl puk přes modrou. Ač byl stíněn obráncem, který mu vypíchl puk, tak se kus černé pryže dostal přímo mezi kruhy na ARŤOMA VORONINA, který pohotově zamířil pod víko. Asistence: Alexandr Vasiljev.
     
    56:00
    Už jen čtyři minuty chybí do konce dnešního zápasu, o výsledku je samozřejmě jasno.
     
    54:55
    Dinamo hraje v plném počtu. Ubráněná přesilovka je pro domácí fanoušky malou náplastí na dnešní bídě, kterou jim Býci naservírovali.
     
    54:11
    Dinamu se dvakrát podařilo vyhodit puk ven z pásma.
     
    53:25
    Spartak samozřejmě v přesilové hře nikam nespěchá. Kombinuje sice před Scrivensem, ale dává pozor na zadní vrátka a na udržení čistého konta pro Nikitu Bespalova, dnes skvěle chytajícího.
     
    52:55
    Tresty jsou rozdány jasně. Za domácí jde ven na dvě plus dvě minuty za napadení Matt Ellison, hosté si naopak zahrají přesilovku, jelikož vyloučeným hráčem Spartaku je pouze Vladislav Provolněv.

    Na vyloučení: 9-8.
     
    52:55
    Scrivense, jenž měl puk jasně ve své moci, dohrál Arťom Voronin, kterého ihned vzal do klinče Rob Klinkhammer. Je jasné, že se bude vylučovat, do šarvátky za domácí brankou se zapojili z každé strany čtyři plejeři.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 60. Ustiněnko (Chenkel, N. Komarov) – 10. Glazačev (Gilroy, Radil), 29. Nikoncev (Högström, Gilroy), 48. Glazačev (Gilroy), 58. A. Voronin (Alexandr Vasiljev), 58. Nikoncev (V. Berdnikov)


    HC Dinamo Minsk: Scrivens (M. Karnauchov) – Lisovec, Korobov, Gragnani, Ustiněnko, Šinkevič, Chenkel – Stas, Matěruchin, Kitarov – Linglet, Ellison, Klinkhammer – Kulakov, An. Stěpanov, Pavlovič – Drozd, N. Komarov, S. Kosticyn – Karaban.
    Spartak Moskva: Bespalov (Svensson) – Gilroy, Högström, Dyblenko, Kalinin, Provolněv, Bondarev, Jermakov – Stoa, Radil, Leščenko – M. Plotnikov, A. Voronin, Alexandr Vasiljev – Glazačev, Nikoncev, V. Berdnikov – Kuvajev, Bobyljov, Bobrov – N. Li.

    Rozhodčí: Andris Ansons, Eduard Odins – Alexej Majtak, Roman Šichanov
    thejrc.org