NY Rangers – Detroit 1:2 (kon.) | Winnipeg – Toronto 5:4 (po pr.)
po prodl.
Winnipeg Jets
5:4 (0:2, 1:2, 3:0 - 1:0)
Toronto Maple Leafs
Čtvrtek 20.10.2016, 02:15 • MTS Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Patrik Laine (WPG) (3 + 0)
    Mark Scheifele (WPG) (1 + 2)
    Nazem Kadri (TOR) (2 + 0) (05:03:27)
     
    Československá stopa v utkání

    Milan Michálek (TOR) (0 + 0, 1 střela na branku, čas na ledě 15:39)
    Martin Marinčin (TOR) (0 + 0, 5 střel na branku, čas na ledě 24:47)
     
    Střely na branku v zápase

    Winnipeg Jets: 34

    Toronto Maple Leafs: 40
     
    Mohli jsme sledovat ještě lepší bitvu, než jsme viděli? Takový zápas byl skvělou reklamou na hokej. Utkání mezi Winnipegem a Torontem nabídlo spoustu branek, šancí, brankářských zákroků, zvratů a nakonec i hattrick mladíka Patrika Laineho. Ten ve sledovaném souboji dvou nejvýše draftovaných hráčů letošního roku předčil Matthewse z Toronta.

    A co je hlavně důležité zmínit, Winnipeg Jets otočili výsledek ze stavu 0:4 na konečných 5:4 po prodloužení. Maple Leafs musí taková ztráta pochopitelně obrovsky mrzet, příznivci Jets naopak propadli euforii. A není divu, podobné utkání vskutku není k vidění každý den. Ode mě je to pro dnešek vše, po skvělé podívané se s vámi loučím a přeji hezký čtvrtek.
     
    Konec zápasu.
    62:40 Patrik LAINE - 5:4
     
    62:40
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné, opravdu téměř neuvěřitelné, co dokázal PATRIK LAINE ve druhé polovině utkání. Finský útočník teď všechny přesvědčil o tom, kdo zvládl lépe tento souboj dvou nejvýše draftovaných hráčů letošního roku! Laine totiž završuje hattrick, rozhoduje zápas a hala ve Winnipegu se otřásla v základech. Jedná se pochopitelně o Finův první hattrick v NHL v kariéře. Ještě předtím Matthews neproměnil samostatný únik a Laine symbolicky odpověděl. Tohle je konec z říše snů pro Winnipeg, kšiltovky létají na led. Asistence: Dustin Byfuglien.
     
    62:03
    Wheeler a Matthias si dávali pozor, aby za svou klecí neudělali chybu, pak vyrazili dopředu. Jenže to byl Matthews, kdo ohrozil zařízení Hutchinsona. Další velká možnost Leafs.
     
    61:24
    Patrik Laine podcenil trošku situaci v obranném pásmu a Toronto mohlo rozhodnout. Jenže gólman Jets zatím svůj celek v prodloužení skvěle drží, natáhl se do brankoviště a zachránil situaci.
     
    61:02
    Leo Komarov hledal na levé straně Kadriho. Ten sice vystřelil, avšak Hutchinson byl na jeho střelu moc dobře připraven, takže ji v pohodě zastavil.
     
    60:25
    Morgan Rielly mohl klidně zkusit sám zaútočit, ale raději ještě počkat ve středním pásmu. A to se mu později málem vymstilo, jelikož mohl do šance i soupeř.
     
    60:09
    Prodloužení začíná, jako první v něm na vhazování uspěli hostující Maple Leafs. Ti už také hledají cestu směrem do útoku.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Osm branek, spoustu šancí, spoustu velkých akcí, dvě branky nováčka Laineho a pokračování kanadského souboje do prodloužení. Tento zápas má úplně vše, Winnipeg srovnal ze stavu 0:4 na 4:4!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:45
    Winnipeg Jets nic nepodceňují, také oni si berou pár vteřin před koncem třetí třetiny oddechový čas. Uvidíme, jestli ještě někdo změní výsledek do konce základní hrací doby.
    59:06 Patrik LAINE - 4:4
     
    59:06
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Tak tohle je velký večer kanadského hokeje ve Winnipegu, stále bylo na co koukat a vypadá to, že tento zápas bude mít ještě přídavek! Jak symbolické, že se o domácí vyrovnání postaral PATRIK LAINE, který druhým gólem v utkání zařizuje, že se pravděpodobně bude hrát prodloužení. Najednou je jasné, kdo má statisticky z dvojice Laine – Matthews navrch. Ale to vše jde teď stranou, máme totiž vyrovnaný stav 4:4 a ještě bude na co koukat! Andersen neměl šanci se stihnout přesunout. Asistence: Nikolaj Ehlers.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 34. Myers (Scheifele, Matthias), 41. Laine (Byfuglien, Scheifele), 47. Scheifele (Morrissey), 60. Laine (Ehlers), 63. Laine (Byfuglien) – 7. Carrick (J. van Riemsdyk, Marner), 17. Kadri (Rielly), 27. W. Nylander (Matthews, N. Zajcev), 27. Kadri (W. Nylander, Komarov)


    Winnipeg Jets: Hutchinson (Hellebuyck) – Morrissey, Byfuglien, Enström, Myers, Chiarot, Postma – Laine, Scheifele, Wheeler – Ehlers, Perreault, Stafford – Connor, Burmistrov, Armia – Matthias, Lowry, Tanev.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (Enroth) – Rielly, Marinčin, Gardiner, Carrick, Hunwick, N. Zajcev – W. Nylander, Matthews, Hyman – J. van Riemsdyk, Bozak, Marner – M. Michálek, Kadri, Komarov – M. Martin, Holland, Co. Brown.

    Rozhodčí: Jackson, Chmielewski – Murchison, Gawryletz

    Diváci: 15 294
    thejrc.org