HC Plzeň – Chomutov 3:5 (kon.) | K. Vary – HC Litvínov 3:5 (kon.) | Olomouc – Mountfield HK 2:3 (po pr.)
po prodl.
HC Olomouc
2:3 (0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)
Mountfield HK
Čtvrtek 20.10.2016, 18:00 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.500 míst. • DHL Extraliga juniorů • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    63:54
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté těží z chyby domácích, když jeden z vracejících se hráčů upadl a DAVID CHALUPA mířil lapačku Pospíšila. Asistence: Aleš Dufek, František Hnik.
     
    60:53
    Macuh s Kubou vyrazili ve dvou do útoku. Macuh ještě před kruhy hledal přihrávkou Kubu, narazil ale na hůl jednoho z hostujících hráčů.
     
    59:27
    Olomoučtí potřebují trochu uklidnit hru, a tak si vybírají oddechový čas.
     
    57:55
    Šťastný se znovu ve středním pásmu dostal k puku a mířil do útoku. Mezi kruhy ještě zkusil obhodit posledního obránce, trefil ale jen jeho brusle.
     
    54:48
    Ke Šťastnému se u levého mantinelu odrazil puk. Olomoucký útočník nabral rychlost a prosprintoval až před Bechného. Na pravé straně mu ještě najížděl jeden ze spoluhráčů, Šťastný to ale vzal na sebe a z dolní hranice levého kruhu střílel. Tvrdá střela jen zaduněla o zadní mantinel.
     
    45:31
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohouti znovu srovnávají, když bleskově využívají přesilovku po akci dvou obránců, když Jaroslav Škoda nahrával a MATĚJ HUDEČEK střílel. Asistence: Jaroslav Škoda.
     
    45:24
    Na dvě minuty za podražení putuje na trestnou lavici Aleš Dufek (HKM).
     
    40:53
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield využívá zmatku před brankou a bere si své vedení zpět. Nad rameno Pospíšila mířil přesně TOMÁŠ ZAHRADNÍK. Asistence: František Hnik.
     
    32:58
    Říčkova střela z otočky z levého kruhu škrtla o betony hostujícího brankáře a zamířila jen těsně vedle tyčky královéhradecké branky.
     
    31:28
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je srovnáno! I Kohouti ukázali, že umí využívat přesilovky. Na pravé straně napřáhl RADEK JELÍNEK a mířil přesně až za záda hostujícího brankáře. Asistence: Denis Šťastný.
     
    30:14
    Martin Štohanzl (HKM) míří na trestnou lavici. Hostující forvard si odsedí dvě minuty za vysokou hůl.
     
    29:28
    Za olomouckou brankou zůstal, zřejmě po dohrání, ležet Macuh. Urostlý domácí útočník se dlouho nezvedal a na led spěchal doktor, nakonec ale slovinský forvard dojel na střídačku sám.
     
    29:10
    Na modré napřáhl jeden z hostujících hráčů, puk se ale zastavil o několik padajících hráčů, a to nejen těch olomouckých.
     
    22:31
    Po střetu ve středním pásmu zůstal na ledě ležet Radim Šalda. Hostující obránce po chvíli míří na střídačku, Lukáš Spurný (OLO) na trestnou lavici, a to na dvě minuty za faul kolenem.
     
    21:58
    Cach se za brankou Mountfieldu dostal k puku, obtočil se kolem svatyně hostů a hledal skulinku u levé tyčky, Bechný ale včas volný prostor ucpal.
     
    20:30
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté nakonec přesilovku čtyři na tři využívají, když střela hostujícího kapitána FRANTIŠKA HNÍKA odrazila od Pospšilovy výstroje a přes rameno olomouckého brankáře zapadla až do branky. Asistece: Aleš Dufek, Štěpán Havránek.
     
    19:21
    Kohouti jdou do tří! Na dvě minuty na trestnou lavici za zdržování hry vyhozením puku míří Rok Macuh (OLO).
     
    18:41
    Bude se hrát ve čtyřech. Dvě minuty za napadení si odpyká Tomáš Hofman (HKM) a dvě minuty za vysokou hůl Matěj Hudeček (OLO).
     
    15:46
    Zabloudil se ve vlastním pásmu dostal k puku a vyvezl jej až do středního pásma, kde jej posílal najíždějícímu Cachovi. Olomoucká desítka ale mířila trochu vedle.
     
    14:05
    Blízko gólu byl Macuh, který se protáhl kolem Bechného a zkoušel to z levé strany bekhendem, puk ale zamířil trochu mimo.
     
    12:27
    Pořádně horko teď bylo před brankou Mountfieldu, kde se několikrát snažil dorážet Beier s Cachem. Hostující brankář ale všechny pokusy zneškodnil.
     
    10:12
    Po nešťastném střetu u mantinelu zůstal za brankou ležet Beutl, který po chvíli za pomoci Dajčara zamířil na střídačku.
     
    07:09
    Další trest pro Olomouc. Lukáš Spurný putuje na dvě minuty na trestnou lavici za vysokou hůl.
     
    05:46
    Až před královéhradeckou branku prokličkoval Jeklič, jeho střelu ale na poslední chvíli zblokovala hůl Šaldy.
     
    03:49
    Za podražení si dvě minuty odpyká i Tomáš Zahradník (HKM). Přesilovku si tak zahrají i domácí.
     
    01:13
    První přesilovku si zahrají hosté. Miroslav Kuba (OLO) si odpyká menší trest za podražení.
    Marken.cz

    Zuzana Spurná

    Branky a nahrávky: 32. Jelínek (Šťastný), 46. Hudeček (Škoda) – 21. Hnik (Dufek, Havránek), 41. Zahradník (Hnik), 64. Chalupa (Dufek, Hnik)


    HC Olomouc: Pospíšil (Sonnek) – Štreit, Hudeček, Spurný, Dajčar, Beutl, Škoda – Zabloudil, Husták, Cach, Říčka, Beier, Macuh, Marek (C), Tomaník, Jelínek, Jeklič, Šťastný, Kuba.
    Mountfield HK: Bechný (Dvořák) – Hroudný, Kynčl, Havránek, Gaspar, Šalda, Moník, Lier, Bureš – Matouš, Dufek, Zahradník, Malík, Štohanzl, Hnik (C), Hofman, Jirásek, Řepík, Chalupa.

    Rozhodčí: Přikryl – Hanzlík, Vengřín
    thejrc.org