Minsk – Spartak Moskva 1:5 (kon.) | Novokuzněck – Petrohrad 0:6 (kon.) | Novosibirsk – CSKA Moskva 3:2 (1:0 po s.n.)
Omsk – Čerepovec 5:2 (kon.) | Barys – Viťaz 5:0 (kon.) | Jekatěrinburg – Dynamo Moskva 3:2 (1:0 po s.n.)
Chanty-Mansijsk – Jaroslavl 0:1 (kon.)
konec
Jugra Chanty-Mansijsk
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Lokomotiv Jaroslavl
Čtvrtek 20.10.2016, 16:00 • Arena Jugra, Chanty-Mansijsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky Střely: 46-46; Střely na bránu: 28-21; Vhazování: 28-36; Zablokované střely: 10-5; Hity: 15-5; Fauly: 3-5; Trestné minuty: 33-12. (18:34:44)
     
    Jugra v závěru první třetiny nevyužila přesilovou hru 5 na 3, během které mohla odpovědět na úvodní a nakonec jedinou branku Pavla Koledova, a ve zbytku utkání už se ji vyrovnat nepodařilo, přestože si místy vytvořila drtivý tlak a před druhou přestávkou dokonce orazítkovala tyč. Utkání nedohrál Konstantin Majorov, který v závěru utkání zbytečně narazil na mantinel Maxime Talbota a dostal trest do konce utkání, čímž připravil svůj tým o možnost vytvořit tlak. Konečný výsledek. Jugra Chanty-Mansijsk 0 Lokomotiv Jaroslavl 1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Vladislav Fokin zastavil střelu Pavla Kraskovskije od modré čáry v době, kdy do konce utkání zbývají pouhé 2 sekundy.
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:53
    Petri Kontiola mířil z blízkosti v pravém kruhu pro vhazování ke vzdálenější levé tyči, Vladislav Fokin ale vytáhl skvělý zákrok a vyrážečkou jeho pokus vyrazil mimo!
     
    58:00
    Jugra po zbytečném a hloupém faulu Konstantina Majorova v útočném pásmu dohrává zbytek utkání ve čtyřech a rozpadly se mu plány na vyrovnání.
    56:15 Talbot tvrdě narazil na mantinel po faulu Majorova.
     
    56:15
    Konstantin Majorov poslal zezadu na mantinel Maxime Talbota, který po tvrdém nárazu zůstal ležet na ledě, a dostal trest do konce utkání.
     
    56:15
    Maxime Talbot v pravém rohu obranného pásma podstoupil tvrdý osobní souboj s Konstantinem Majorovem, který ho krosčekem poslal na mantinel, a zůstal ležet na ledě! Vypadá to, že to nepříjemně odneslo levé rameno.
     
    55:34
    Jugra navíc přenechala iniciativu Jaroslavli a ve zbytku utkání zřejmě bude spoléhat pouze na rychlé protiútoky.
     
    54:46
    Jugra v závěru úvodní části zápasu nevyužila přesilovou hru 5 na 3, a to je zatím klíčový moment dnešního utkání.
     
    54:00
    Do konce utkání zbývá odehrát pouhých šest minut a Lokomotiv Jaroslavl po ukončení série tří venkovních proher míří na ledě soupeře k druhému vítězství v řadě.
     
    52:38
    Lokomotiv mohl zlomit utkání na svou stranu, jenže střela jednoho z hostujících hráčů z pravého kruhu pro vhazování zamířila těsně vedle bližšího horního rohu brány!
     
    51:43
    Jevgenij Lapenkov přihrál na pravém křídle Denisovi Gorbunovi, který si srovnal puk na hokejku, z úhlu ale Alexandra Sudnicina zaskočit nedokázal. Další úspěšný zákrok hostujícího brankáře.
     
    51:26
    Jevgenij Lapenkov z pravého kruhu pro vhazování nahazoval puk před bránu, kde ho jeden z jeho spoluhráčů dokázal tečovat, Alexandr Sudnicin byl ale opět na svém místě a přerušil hru.
     
    51:00
    Denis Gorbunov zamíchal v blízkosti modré čáry s pukem a poté střelou zápěstím mířil do pravého horního rohu brány, Alexandr Sudnicin ovšem vytáhl proti jeho pokusu skvělý semafor!
     
    50:31
    Petri Kontiola si počínal v rohu obranného pásma nedovoleně, když podrazil Nikitu Chlystova, který si dobře pokryl kotouč.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 7. Koledov (Kozun)


    Jugra Chanty-Mansijsk: Fokin (Bojaršinov) – Valentěnko, Želdakov, N. Chlystov, Malevič, Ugolnikov, S. Romanov, Orlov – Panov (C), D. Chlystov, Ljudučin – Varfolomejev, Gorbunov, Lapenkov – K. Majorov, Dvurečenskij, P. Medveděv – Sokolov, Chacej, Akmaldinov – Beljajev.
    Lokomotiv Jaroslavl: Sudnicin (Krasotkin) – Ljubuškin, Koledov, Kronwall (C), Manuchov, Rafikov, Pašnin, D. Osipov – Čistov, Averin, Loktionov – Talbot, Kozun, Kontiola – Mosaljov, Apalkov, E. Galimov – Kadějkin, Kraskovskij, Polunin – Korškov.

    Rozhodčí: Rafael Kadyrov, Jurij Cyplakov. Čároví: Konstantin Gordenko, Viktor Tomilov

    Diváci: 2550
    thejrc.org