Celta Vigo – Ajax 2:2 (kon.) | Standard – Panathinaikos 2:2 (kon.) | Šachtar – Gent 5:0 (kon.)
Konyaspor – Braga 1:1 (kon.) | FK Krasnodar – Schalke 0:1 (kon.) | Salzburg – Nice 0:1 (kon.)
Karabach – PAOK 2:0 (kon.) | Liberec – Fiorentina 1:3 (kon.) | Beer Ševa – Sparta 0:1 (kon.)
Inter – Southampton 1:0 (kon.) | FCSB – Curych 1:1 (kon.) | Osmanlispor – Villarreal 2:2 (kon.)
Olympiakos – Astana 4:1 (kon.) | Manchester Utd. – Fenerbahce 4:1 (kon.) | Feyenoord – Zorja Luhansk 1:0 (kon.)
Young Boys – APOEL 3:1 (kon.) | Saint-Étienne – Qäbälä 1:0 (kon.) | Mohuč – Anderlecht 1:1 (kon.)
Dundalk – Zenit 1:2 (kon.) | Alkmaar – Maccabi Tel Aviv 1:2 (kon.) | AS Řím – Austria 3:3 (kon.)
Plzeň – Astra Giurgiu 1:2 (kon.) | Genk – Ath. Bilbao 2:0 (kon.) | Rapid – Sassuolo 1:1 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
1:2 (0:1)
AFC Astra Giurgiu
Čtvrtek 20.10.2016, 21:05 • Doosan Arena, Plzeň • Evropská liga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:05.
     
    Krásný fotbalový večer z Plzně Vám přejí Michal Belšán a Jakub Vais! Na programu máme utkání skupinové fáze Evropské ligy mezi českou FC Viktorií Plzeň a rumunskou AFC Astrou Giurgiu. Přejeme příjemnou zábavu!
     
    FC Viktoria Plzeň
    Viktoriáni ve dvou zápasech skupiny E uhráli 2 body. Nejprve totiž doma remizovali s italským gigantem AS Řím 1:1, jemuž na hřišti nepomohl ani Francesco Totti. Posléze ještě získali bod ve Vídni, kde s tamní Austrií hráli bez branek. Prozatím jsou tedy na třetím místě skupiny.

    Současně si nevedou vůbec špatně ve své domácí soutěži. Na kontě již sice mají tři zápasy bez vítězství, nicméně po 10 odehraných kolech jsou o dva body druzí. Skóre 19:8 není vůbec špatné (společně se Slavií má Plzeň nejlepší obranu v lize) a svěřenci kouče Pivarníka zatím o obhajobu titulu bojují dobře.

    Naposledy však na výhru nedosáhli. V Uherském Hradišti hráli se Slováckem smírně 1:1, když bod zachránil v 85. minutě vytáhlý stoper Lukáš Hejda.

    Viktoria bude mít snahu prolomit české trápení s rumunskými soupeři. Z posledních osmi zápasů totiž česká mužstva získala proti nim jen dva body! Viktoria například před dvěma lety nastačila na Petrolul Ploješť.
    Viktoriáni naposledy remizovali se Slováckem 1:1

     
    AFC Astra Giurgiu
    To Astře se zatím vůbec nedaří. Ve skupině E Evropské lgiy je poslední se skóre 2:7, když nejprve doma padla s Austrií Vídeň 2:3 a pak schytala debakl 0:4 v Římě. Přitom ve čtvrtém předkole dokázala vyřadit anglický West Ham po výsledcích 1:1 a 1:0!

    Ani v lize to zatím u úřadujícího šampiona není ono. 12 zápasů jim přineslo pouhopouhých 12 bodů, Astra Giurgiu je tedy třetí od konce. Horší už jsou jen Poli Temešvár (11 bodů) a Târgu Mureş (7 bodů). Skóre 11:18 značí tárpící se sílu útoku.

    Naposledy se Astře podařilo alespoň uhrát remízu 1:1. S týmem Concordia Chiajna ji, podobně jako u Plzně, však zachránila v posledních minutách zápasu. Konkrétně v 84., kdy srovnával Daniel Niculae.

    Hlavní hvězdou soupeře je rumunský útočník Denis Alibec, loni hned autor 15 ligových branek. Letos se ale, podobně jako celý jeho mančaft, trápí. Dal prozatím jen jednu branku v sedmi ligových kláních.
     
    Řekli před zápasem

    Trenér Plzně Roman Pivarník: „Čekáme na předzápasový trénink. Roman Hubník netrénoval ani individuálně, ani s týmem. U něj je velká pravděpodobnost, že nebude. Radim Řezník včera lehce trénoval, uvidíme, jak to s ním bude vypadat.„Astru neznám z minulosti, víme o nich, jak hrají letos. Z naší strany žádné podcenění v žádném případě nehrozí. Je to loňský mistr, který postoupil od základních skupin, což svědčí o kvalitě. Mají kvalitním tým a na této úrovni není slabého mužstva.“

    Brankář Plzně Matúš Kozáčik: „Je to jednoznačně zápas, který nám může hodně pomoc v našem boji o postup. Navíc hrajeme doma.Astra není v ideální situaci, to vnímáme, ale nijak si to nepřipouštíme. Nikoho z hráčů soupeře bych nijak nevyzdvihoval, musíme se na ně připravit jako na tým.“

    Trenér Astry Marius Șumudică: „Po loňské sezóně jsme přišli o několik hráčů, přišli za ně náhrady, ale nové posily se ještě nedokázali dobře zapracovat. V tom je změna oproti loňsku. Dostali jsme čtyři góly v Římě, který je však velmi kvalitním týmem a patří v Evropě hodně vysoko. Budeme se snažit dát o jeden gól více než soupeř, obrana sice není v ideální kondici, ale věříme si.“

    Obránce Astry Geraldo Alves: „Plzeň je jiný tým, než když jsme tu hráli s Ploještí. Tým tehdy stál na výkonech Pavla Horvátha, teď je to kompaktní tým, který má dobře organizovanou hru. Byla to zvláštní situace, kdy jsme byli 2 měsíce bez trenéra a nebyl to ideální stav. Věřím, že se zvedneme a uspějeme.“
    Předzápasový trénink Plzně
     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Baránek, Limberský – Petržela, Kaçe, Hořava, Zeman – Ďuriš, Bakoš (C).

    AFC Astra Giurgiu: Lung – Săpunaru, Geraldo Alves, Fabrício – Júnior Morais (C), Seto, Lovin, Mansaly, Lazic – Alibec, Budescu.

    Rozhodčí: Jeskov – Mosjakin, Demeško (všichni Rusko).
     
    Náhradníci:

    FC Viktoria Plzeň: Bolek – Matějů, J. Kovařík, Hromada, Krmenčík, Hrošovský, Poznar.

    AFC Astra Giurgiu: Gavrilas – Constantin Florea, Moise, Oroş, Nicoara, Ionita, Stan.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

    Choreo domácích fanoušků!

     
    Oba celky jsou na hrací ploše, před začátkem utkání ještě probíhá společné focení obou týmů na podporu kampaně UEFA No to Racism.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí Plzeň měla úvodní výkop dnešního utkání a hned v úvodních vteřinách přišla šance na ohrožení branky.
     
    2
    Plzeňští hráči zatím kontrolují více balón, ale stále se nedostali k ohrožení branky.
     
    3
    Po faulu mohli domácí hráči rozehrávat standardní situaci, která nebyla vůbec zlá. Viktoria bude moci pokračovat v tlaku po rohovém kopu.
     
    4
    Bakoš se nedokázal s míčem dostat před branku Astry, hostům však odkop nevyšel a odevzdali míč zpět na plzeňské kopačky.
     
    4
    Martin Zeman se dral za centrovaným míčem, jeho snaha však přinesla i nedovolený zákrok a ztrátu míče.
     
    5
    Hosté se poprvé dostali s míčem na útočnou polovinu a hned z toho byla hodně zajímavá šance. Alibec šel ze strany na plzeňskou branku, ale v poslední chvíli se vrátil Řezník a míč odvrátil na rohový kop.
     
    6
    Rohový kop se Astře nezdařil a musí se s míčem vrátit až k brankáři Lungovi.
     
    6
    Alibec předvedl hodně velkou sílu a poradil si hned ve dvou osobních soubojích za sebou a dokázal ještě přihrát na nabíhajícího Budesca. Druhý z útočníků hostů zakončit nedokázal.
     
    7
    Martin Zeman se dral do zajímavého zakončení, z levé strany však nedokázal nijak zakončit.
     
    9
    Budescu opět ukázal velkou sílu hostů v osobních soubojích a dokázal si poradit hned se dvěma bránícími hráči. Třetího v řadě už obejít nedokázal, ale vybojoval si alespoň nedovolený zákrok.
     
    10
    Plzeň se ubránila i při další možnosti dostat se k ohrožení branky Matúše Kozáčika.
     
    10
    Alibec dostal parádní pas do běhu a šel sám na Matúše Kozáčika! Domácí brankář dokázal vyběhnout a zmenšit střelecký úhel hostujícímu kanonýrovi.
    10. Alibec se v samostatném úniku neprosadil!
     
    11
    Velmi zajímavá akce nyní přišla i na druhé straně hřiště. Střela v podání domácích viktoriánů končí těsně mimo levé tyče Lungovy branky.
    11. Střela Řezníka se stočila mimo branku!
     
    12
    Hosté se kombinací dostali až do pokutového území, kde se snažil o zakončení Constantin Budescu. Jeho střela však ohrozila pouze diváky za brankou.
     
    13
    Milan Petržela rozjel akci Viktorie, kterou si málem i sám zakončil. Celá situace se ale pokazila v předfinální fázi, kdy nepřesně přihrál Zeman.
     
    15
    Viktoria nyní drží balón na svých kopačkách, ale hosté velmi dobře zastavují všechny útočné pokusy ještě v začátku.
     
    16
    Plzeň se nikam nežene, to nyní předvedli i Hořava a Ergys Kaçe, kteří místo postupu kupředu raději podrželi míč ve středu hřiště.
     
    17
    Do zakončení se opět dostal Constantin Budescu, jeho pokus kryje Kozáčik.
     
    18
    Velká šance na úvodní branku v podání Plzně! Centr na zadní tyči našel nakonec kapitána Marka Bakoše, jenže ten nedokázal usměrnit balón mezi tři tyče!
    18. Bakoš se gólu nedočkal, míč letí vedle branky!
     
    19
    David Limberský to provedl výborně na levém kraji. Po narážečce se dostal do šestnáctky a připravil i možnost pro zakončení, jenže míč nakonec zamířil až na střechu tribuny za brankou.
     
    21
    Viktoria má nadále míč ve svém držení, dostat se však k ohrožení branky se příliš nedaří.
     
    22
    Ke střele z dálky se dostal Tomáš Hořava, pokus z 20 metrů však zamířil přesně do středu branky, kde byl připraven gólman Silviu Lung.
     
    22
    DO pokutového území Astry přilétl centr z levé strany, který byl poměrně snadnou kořistí pro gólmana Lunga.
     
    23
    Denis Alibec zatím dělá domácí defenzivě poměrně velké starosti! Nyní se znovu dostal k zakončení, kterému chybělo jen málo k úspěšnému konci.
    23. Alibec v další šanci, ale gól nedal!
     
    24
    Hosté se znovu po rychlé akci dostali k plzeňskému vápnu. Zpoza něj pálil po zemi Takayuki Seto, Kozáčik míč v klidu zastavil.
     
    25
    Ergys Kaçe poslal centr před branku, kde jej jeden z obránců dostal jen k nabíhajícímu Hejdovi, který však nepočítal se zakončením a vůbec mu nesedlo.
     
    27
    Viktoria má možnost na ohrožení branky po standardní situaci.
     
    28
    Viktoria se ze standardní situace neprosadila, hosté hned vzápětí kontrují střeleckým pokusem z větší vzdálenosti.
     
    29
    Další rozehrávka pro domácí Viktorii, ovšem Ergys Kaçe se rozhodl pro přihrávku na spoluhráče a nikoliv směřovat balón do ohně.
     
    30
    Lukáš Hejda se dopustil nedovoleného zákroku a zastavil rodící se útok. Sudí Jeskov vše řeší domluvou.
     
    32
    Petržela předvedl sprint po pravé straně, ale do šestnáctky se nakonec neprodral. O moc lépe si nevedl po něm ani Bakoš.
     
    32
    Domácí se dostali k zakončení, Silviu Lung musel opět zasahovat a vyrazit míč alespoň na roh.
    32. Kace se dostal ke střele, tento pokus byl zblokován na roh!
     
    34
    Obrovský závar před brankou rumunského celku! Bakoš ani Ďuriš se však nedokázali prosadit!
    34. Obrovský závar před hostující brankou, gól z toho nebyl!
     
    35
    Ergys Kaçe se rozhodl vzít zakončení na sebe, jeho dělovka zpoza vápna nakonec zamířila přesně do středu branky, kde stál připravený Lung.
    35. Kace vypustil pumelici, která zamířila do koše brankáře Lunga!
     
    37
    Viktoria pokračuje v držení míče, momentálně na polovině hřiště.
     
    38
    Nákop na Alibeca nebyl vůbec špatný, hostující útočník si však při snaze dostat se k míči fauloval.
     
    40
    Další volný přímý kop pro Plzeň, Lung si celou situaci pohlídal.
     
    40
    Plzeň znovu ohrožuje branku rumunského celku, Lung opět bez problémů kryje.
    41. Denis ALIBEC - 0:1
     
    41
    Astra Giurgiu právě vstřelila branku!
    Domácí defenziva nerozehrála dobře a hosté to ihned trestají. Mansaly našel přihrávkou Budesca, jenž posunul dál na DENISE ALIBECA, který otevírá skóre.
     
    43
    Viktoria má míč pod svoji kontrolou, dál než za polovinu hřiště se teď ale nedostala.
     
    45
    Hosté se v závěru ještě dočkají standardní situace.
     
    45
    Fabricio pálil po standardní situaci, Matúš Kozáčik musel být pozorný.
    45. Kozáčik si připsal zákrok proti střele Fabricia!
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta nad rámec první půle.
     
    45+1
    Viktoria u míče, ale vypadá to, že už se domácí k ničemu nedostanou.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi první poločas, ve kterém měli domácí několik zajímavých šancí na ohrožení branky, ale ani Bakoš v největší šanci nedokázal uspět. Hosté hrozili především z brejků a jeden z nich i přetavili v jediný dosavadní gól utkání, který vsítil Alibec.
    Viktoria Plzeň prohrává po prvním poločase 0:1!

     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:06.
     
    Hráči se již pomalu trousí na hrací plochu plzeňské Doosan Areny, druhá půle co nevidět začne. Doufejme, že uvidíme úspěšnější výkon českého mistra!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Takayuki Seto se pokusil o narážečku s Denisem Alibecem, ale nic z toho nakonec nebylo, neboť pro balon si jako první došel Kozáčik.
     
    47
    Michal Ďuriš se v souboji s Cristianem Săpunarem provinil útočným faulem. Astra tedy může v poklidu rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    48
    Výkop Kozáčika zachytil pouze aktivně napadající Boubacar Mansaly, než si ale stačil ideálně zpracovat míč, tak o něj byl opět připraven.
     
    48
    Centr Tomáše Hořavy sice nadějně mířil do pokutového území, ale odhlavičkoval jej pouze hostující obránce Fabrício. Z této akce tak Viktoria branku neohrozila.
     
    49
    Florin Lovin po levém křídle vyslal kupředu Júniora Moraise. Kapitánovi rumunského celku se ale nepodařilo přes obranný val Plzně odcentrovat.
     
    50
    „Kluci bojovat!“ – tento pokřik se hrne z plzeňského kotle a celý stadion se přidává k fandění. Vyslyší viktoriáni tento pokyn?
     
    50
    Constantin Budescu po dlouhém odkopu Geralda Alvese zpracoval balon pro aktivního Alibeca, jenž ale zamířil do prostor, kam si naskočil slovenský brankář červenomodrých.
     
    51
    Michal Ďuriš na levé lajně vybojoval autové vhazování, míč totiž za čáru zakopl Cristian Săpunaru.
     
    52
    Proti dopředu postupujícímu Tomáši Hořavovi nyní velice dobře vystoupil Geraldo Alves, který tak dokázal zastavit vznikající akci domácích.
     
    52
    Velice dobře to na pravém křídle udělal Vlatko Lazic, který po narážečce se spoluhráčem vybojoval rohový kop pro Astru Giurgiu.
     
    53
    Jenže ten se vůbec nepodařil, nikdo neměl žádnou šanci dostat se k hlavičce. Viktoria chystá první střídání...
     
    53
    Útočná síla Viktorie Plzeň nebyla úplně dle představ. Trenér Pivarník tak ze hřiště stahuje Michala Ďuriše, kterého nahradí Tomáš Poznar.
     
    54
    Denis Alibec pospíchal za poskakujícím balonem před Kozáčikem. Rovněž ale stoper Hejda, který jej odhlavičkoval do náruče gólmana.
     
    55
    Centr Martina Zemana odkopl bránící Geraldo Alves, krátce nato se však k míči probojoval David Limberský, jenž vystřelil. Bohužel pro domácí šel míč ale hodně vedle branky.
     
    56
    Nadějný centr Petržely z pravého křídla zvládla zpracovat hostující obrana. Míč tak skončil v náruči Silvia Lunga, jenž bude vykopávat.
     
    56
    Seto si dobře počínal v hlavičkových soubojích ve středu hřiště. Balon získal pro svůj tým, ale spoluhráči už nedokázali japonského záložníka podpořit dostatečně.
     
    57
    Plzeň rozehrála standardku velice rychle a Tomáši Poznarovi se podařilo získat rohový kop pro Martina Zemana.
     
    58
    A byl to znovu Poznar, který se snažil využít své výšky a hlavičkovat po centru do vápna. Obrana však nakonec situaci zvládla uhlídat.
     
    58
    Do třetice útočník, který Viktorii Plzeň posílil ze Zlína. Opět ale skrze dva zadáky Astry neprošel. Krátce nato posílal Hořava až příliš dlouhou přihrávku Bakošovi.
     
    59
    David Limberský centroval na levou stranu za obranu Astry, ta si však počínala dobře. Rumuni zatím své těsné vedení zdárně brání.
     
    60
    Boubacar Mansaly zachoval klidnou hlavu, ačkoliv ho zezadu dobře napadal Zeman. Nakonec z toho alespoň bude aut pro tým Romana Pivarníka.
     
    61
    Po přihrávané mezi Ergysem Kaçem a Milanem Petrželou pospíchal za míčem z nohy druhého jmenovaného Radim Řezník, ale opět šlo až o příliš dlouhou přihrávku.
     
    61
    Ajaj, tohle je nepříjemný obrázek a na stadionu je ticho jako v hrobě. Lukáš Hejda po jednom ze soubojů zůstal ležet na trávníku a přivolává si lékařskou pomoc...
     
    62
    Hejda nakonec pomalu kulhá za postranní čáru. Zřejmě však nebude potřebovat vystřídat a po chvíli se zapojí do hry, což je poměrně dobrá zpráva.
     
    63
    Uuuu, tak tohle bylo velké nebezpečí! Velmi prudce napálil míč hostující útočník Constantin Budescu, domácím poměrně zatrnulo, ale naštěstí šel balon nad bránu Matúše Kozáčika.
     
    64
    Zeman zkusil na levém křídle prorazit přes bránící hráče Astry. Nakonec se ale o zastavení jeho průniku postaral kvalitně bránící Vlatko Lazic.
     
    64
    Astra Giurgiu právě vstřelila branku!
    Tak tohle je šok pro Západočechy! Po velké chybě v obraně Viktorie Plzeň se k míči dostal Denis Alibec, jehož zakončení za záda vlastního brankáře ztečoval TOMÁŠ HOŘAVA. Vlastní gól a Astra Giurgiu jde do dvougólového trháku.
    64. Tomáš HOŘAVA - 0:2
     
    65
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Marek Bakoš, přichází Michael Krmenčík.
     
    66
    Astra je pochopitelně na koni a získala nadějnou standardku z pravé strany. Ve vápně se tak staví dohromady hned několik hráčů...
     
    66
    ... Jenže marně. Balon zprava vůbec do šestnáctky neprošel, Matúš Kozáčik tedy neměl s touto situací žádnou práci, vyřešila to za něj defenziva českého celku.
     
    67
    Plzni se nadále nedaří, nyní se navíc dopustila i útočného faulu a z řad fanoušků se místy ozývá i pískot. Tohle si rozhodně nikdo nepředstavoval...
     
    68
    Constantin Budescu byl faulován na levém křídle a celek z Giurgiu znovu rozehraje standardní situaci. Pochopitelně to hostům naprosto vyhovuje.
     
    68
    Jenomže centr faulovaného byl až příliš přetažený, míč skončil vedle Kozáčikovy klece. Slovenský gólman tedy bude mít práci až nyní při výkopu.
     
    69
    Těžký centr Lovina si na pravém křídle chtěl zpracovat Júnior Morais, měl k tomu ale opravdu daleko. Viktoria zahraje autové vhazování.
     
    70
    Astra se vůbec nikam nežene, zato ale velice zodpovědně brání. Vytvořila si pohodlný náskok, který může po zbytek zápasu v poklidu držet.
     
    71
    Boubacar Mansaly si nabíhal aktivně za obranu Viktorie Plzeň, rychleji byl však u míče vracející se Radim Řezník.
     
    71
    Michael Krmenčík nabral rychlost středem hřiště a pokusil se dostat do střelecké pozice, ale obránci Astry ho nepropustili do vápna.
     
    72
    V něm nyní nebezpečně nahrával albánský záložník Ergys Kaçe, bohužel pro domácí to ale bylo v pádu, takže tomu chyběla i přesnost.
     
    72
    Nynější kapitán Milan Petržela byl sražen na pravém křídle, žádný velký úmysl v tom ale nebyl. Po krátké době se Petržela zvedl z trávníku a je schopen nadále pilovat pravý kraj zálohy.
     
    74
    Z dálky to nyní zkusil Boubacar Mansaly, Matúš Kozáčik stál ale přesně tam, kde měl, a míč tak naprosto v pohodě zachytil do náruče.
     
    74
    Viktoria Plzeň se snaží soustředit veškeré síly do útoku, obranný val Astry Giurgiu si však počíná naprosto perfektně.
     
    75
    A pak přijdou tyto situace, kdy to viktoriánům vůbec nevyjde... Po pravé straně nadějně postupoval Radim Řezník, ale jeho přihrávka postrádala přesnost. Velká škoda pro domácí mužstvo.
     
    76
    Júnior Morais se pokusil odkopnout míč z obrany, soupeř ho ale velice aktivně napadal. Přesto nakonec může Astra v klidu rozehrát, neboť Poznar se dopustil faulu.
     
    76
    Viktoria potřetí střídá. Ke změně dochází na levém křídle, Martina Zemana nahradí Jan Kovařík, který se poslední neděli byl rozehrát za juniorský tým Plzně.
     
    77
    Milan Petržela po pravé straně vysunul Michaela Krmenčíka, jenž už dobře postupoval do vápna! Sudí ho ale zastavil kvůli ofsajdu.
     
    78
    A znovu rychlonohý záložník nosící číslo 11 na dresu. Nyní odcentroval přesně na Tomáše Poznara, který byl ale velice tísněný, a tak jeho hlavička zamířila jen do pozorného Silvia Lunga.
     
    79
    Další ofsajd Michaela Krmenčíka. Nyní v něm byl urostlý útočník nachytán po centru Davida Limberského.
     
    80
    Viktoria prostě hraje v křeči. Znovu se to ukázalo při přihráva Tomáše Hořavy, která byla jen pohodovou pro hostující stopery.
     
    81
    Tak tohle byla velice pěkná akce Milana Petržely! Domácí křídelní záložník obešel asi čtyři protihráče, ale pak už nedokázal odcentrovat tak, jak by potřeboval.
    81. Krásný průnik Milana Petržely!
     
    Dnešní utkání sleduje 9440 diváků.
     
    82
    Matúš Kozáčik si nebyl úplně jistý při rozehrávce. Dával si s tím tedy poměrně načas, což se pochopitelně fanouškům Plzně nelíbilo. Nyní však Viktoria už míří kupředu...
     
    83
    Michael Krmenčík nedokázal odcentrovat přes Fabrícia s Florinem Lovinem. Při následném napadání zboural Júniora Moraise a dostává žlutou kartu.
     
    83
    Mozek první gólové akce Astry Constantin Budescu odchází ze hřiště, od této chvíle ho nahradí sedmadvacetiletý útočník Alexandru Ionita.
     
    84
    Boubacar Mansaly vrazil loket do obličeje Jana Baránka a také je potrestán žlutým kartónkem.
     
    85
    Tomáš Poznar byl faulován v rohu pokutového území a Viktoria Plzeň bude zahrávat penaltu! Že by jiskřička naděje pro červenomodré?
    86. Poznar vybojoval pokutový kop!
     
    86
    Tomáš Hořava svůj pokutový kop neproměnil, ale následovala dorážka a ta už brankou skončila!
     
    86
    Plzeň právě vstřelila branku!
    TOMÁŠ HOŘAVA přispěchal s dorážkou neúspěšného pokutového kopu a snižuje na 1:2! Domácí tak mají ještě naději, uvidíme, jestli je první gól nakopne.
    86. Tomáš HOŘAVA - 1:2
     
    86
    Tohle byla velice dobrá střele Jana Kovaříka, Silviu Lung ji ale dokázal vyrazit. Tlak Plzeňských tedy nadále pokračuje.
     
    87
    A nyní budou viktoriáni dokonce kopat rohový kop.
     
    88
    Po centru Jana Kovaříka dokázala ale míč do bezpečných prostor odhlavičkovat obrana Astry Giurgiu, následně si navíc domácí celek pomohl útočným faulem.
     
    89
    A další faul Plzně, po němž bude rumunský tým rozehrávat ze středu trávníku. Pochopitelně tedy vůbec nemá kam pospíchat.
     
    90
    Ionita byl až příliš agresivní při napadání, je tedy pískán nedovolený zákrok v jeho podání.
     
    90+1
    Střídání v týmu AFC Astra Giurgiu: ze hřiště odchází Denis Alibec, přichází Constantin Florea.
     
    90+1
    Nastavovat se budou ještě tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+2
    Krmenčík sice vyhrál hlavičkový souboj zhruba metr před pokutovým územím, co mu to ale bylo platné, když se k balonu jako první dostali obránci hostí.
     
    90+2
    Snad všichni hráči Viktorie se sešli ve vápně a snažili se dostat k odraženému míči po centru Hořavy, ale nepovedlo se to.
     
    90+2
    Sudí teď k velké nelibosti domácích odpískal útočný faul Krmenčíkovi a Milan Petržela za následné protesty dostává žlutou kartu.
     
    90+3
    Střídání v týmu AFC Astra Giurgiu: ze hřiště odchází Florin Lovin, přichází Cristian Oroş.
     
    90+4
    Kaçemu se ještě málem podařilo získat rohový kop, ale Cristian Săpunaru dokázal zakopnout míč do bezpečí.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    A je hotovo, Viktoria Plzeň dnes selhala a přenechala tři body rumunské Astře Giurgiu!

    Ta se dostala do vedení ve 41. minutě, kdy se po parádní kombinaci prosadil kanonýr Denis Alibec. Domácí celek do druhého poločasu vstoupil aktivní hrou, ale těžce se prosazoval přes obranný val hostí. V 64. minutě bohužel přišel smolný moment, kdy si střeli Alibece za záda Kozáčika srazil Tomáš Hořava – vlastní gól. Střední záložník však ještě vykřesal v 86. minutě naději, když po neproměněné penaltě dorazil míč do branky, ale na více už se viktoriáni nezmohli.

    Astra Giurgiu tedy na západě Čech zvítězila 2:1 a Plzeň má nadále ve skupině jen dva body.
    Astra Giurgiu si odváží z Doosan Areny všechny tři body!

     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 7:10.
    Střely mimo: 6:1.
    Rohy: 5:2.
    Ofsajdy: 2:0.
    Fauly: 21:24.
     
    Ohlasy trenérů
    Roman Pivarník, trenér Plzně: „Odehráli jsme nejhorší zápas na podzim. Zaostávali jsme ve všem, pro nás je to trochu nepochopitelné. Odehráli jsme řadu dobrých zápasů, ale dnes jsme zaostávali fotbalově, ale i v dalších aspektech jako agresivita. Dnes jsme si nezasloužili žádný bod.“

    Marius Șumudică, trenér Astry Giurgiu: „Chtěl bych pochválit svůj tým. Splnili jsme veškeré taktické pokyny a povedlo se nám eliminovat kraje plzeňské zálohy. Věděli jsme, že Plzeň měla problém na stoperském postu a využili jsme toho. Alibec odehrál životní zápas. Výsledek je spravedlivý a postup má každý ve svých rukou. Musíme se nyní připravit na domácí zápas s Plzní, protože to bude další náročný zápas.“
     
    Od nás to pro dnešek bude vše, děkujeme za pozornost a někdy příště na počtenou! (22:58:05)

    Jakub Vais

    Michal Belšán

    Branky: 86. Hořava – 41. Alibec (Budescu), 64. Hořava (Alibec) (vla.)

    Karty:   83. Krmenčík (PLZ), 90+2. Petržela (PLZ) – 84. Mansaly (ASG)

    Neproměněná penalta: 86. Hořava (PLZ), brankář Lung zneškodnil


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 7:10. Střely mimo: 6:1. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 21:24.
    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Baránek, Limberský – Petržela, Kaçe, Hořava, Zeman (76. J. Kovařík) – Ďuriš (53. Poznar), Bakoš (C) (65. Krmenčík).
    Náhradníci: Bolek – Matějů, J. Kovařík, Hromada, Krmenčík, Hrošovský, Poznar.

    AFC Astra Giurgiu: Lung – Săpunaru, Geraldo Alves, Fabrício – Júnior Morais (C), Seto, Lovin (90+3. Oroş), Mansaly, Lazic – Alibec (90+1. Constantin Florea), Budescu (83. Ionita).
    Náhradníci: Gavrilas – Constantin Florea, Moise, Oroş, Nicoara, Ionita, Stan.

    Rozhodčí: Jeskov – Mosjakin, Demeško (všichni Rusko).

    Diváci: 9440
    bahis siteleri