Celta Vigo – La Coruňa 4:1 (kon.) | Sevilla – Atlético 1:0 (kon.) | Villarreal – Las Palmas 2:1 (kon.)
Malaga – Leganés 4:0 (kon.) | Real Madrid – Ath. Bilbao 2:1 (kon.)
konec
Sevilla FC
1:0 (0:0)
Atlético Madrid
Neděle 23.10.2016, 16:15Španělská LaLiga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Domácí Sevilla je tak po neúplném devátém kole španělské ligy na prvním místě s dvaceti body, čtvrtý Real Madrid má o dva body méně a večerní zápas s Athleticem Bilbao na domácím hřišti k dobru. Je se s vámi budu muset rozloučit. Poděkuji vám za pozornost a popřeji krásný zbytek víkendu a příjemný vstup do nového pracovního týdne! (18:11:27)
     
    Tak Sevilla to dokázala a poprvé od roku 2010 poráží Atlético Madrid. Z prvního poločasu můžeme vyzdvihnout šanci hostujícího Correy, jinak se ale nic zásadního v úvodních pětačtyřiceti minutách nestalo. Ve druhé půli byla lepší Sevilla. Samir Nasri ve 49. minutě nastřelil levou tyč branky Jana Oblaka, ale v 73. minutě Steven N´Zonzi utekl hostující obraně a Jan Oblak inkasoval po dobře umístěném pokusu na vzdálenější tyč. Ve zbývajícím průběhu zápasu to měli domácí snazší, protože cestu za třemi body jim usnadnil Koke, který se po druhé žluté kartě nechal vyloučit. Druhý zákrok byl možná otázku frustrace hostujícího záložníka. I tak se ale svěřenci argentinského kouče Sampaoliho strachovali o výhru do posledních sekund. V posledních zhruba deseti minutách byli hráči v bílém pasivní směrem dopředu, nicméně Sergio Rico nepustil míč do své svatyně.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Jan Oblak rychle rozehrává a na programu dne je zřejmě poslední šance pro svěřence Davida Simeoneho.
     
    90+2
    Po centru Felipeho Luise z levé strany přišel o míč obránce Atlética Madrid Diego Godín.
     
    90+2
    Sevilla je blízko výhře nad Atléticem Madrid. Domácí fotbalista odkopává míč na polovinu hostujícího mužstva. Španělský sudí Martinéz nastavuje tři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Luciano Vietto, přichází Joaquín Correa.
     
    90
    Atlético svírá svého soupeře v kleštích, ale tenhle pokus neletí na branku Sergia Rica.
     
    88
    Tak tohle asi nebylo to nejpříjemnější pro nervy fanoušků Atlética. Filipe Luis prodloužil centr z levé strany, ale naštěstí pro domácí fanoušky hlavičkoval hráč Atlética do náruče Sergia Rica. Mezitím přichází na hřiště Iborra, odchází Vázquez.
     
    87
    Nico Parenja, kapitán domácích, stínoval svého soupeře v černém a v tom jej podrazil. Atlético už musí riskovat. Moc času na srovnání mu nezbývá.
     
    86
    Zdá se, že si domácí celek bude moci rozehrát v klidu z vlastní poloviny, protože hostující fotbalista se provinil útočným faulem.
     
    86
    Antoine Griezmann našel svého spoluhráče Nica Gaitana. Tak takhle přesně začala akce hostů vedená přes obránce Luise.
     
    85
    David Simeone pobíhá po lajně, co to dá a tlačí Atlético za srovnáním. Myslím si, že mu je úplně jedno, že v Seville hustě prší.
     
    84
    A Sevilla kombinuje na polovině hřiště. Je blízko tomu, aby porazila poprvé od roku 2010 Atlético Madrid. A pouze obrovská hloupost domácích fotbalistů by vzala svěřencům Argentince Sampaoliho tři body.
     
    83
    Vázquez to neměl špatně rozehrané, ale druhou branku nepřidal, protože postupem času ztrácel na rychlosti až ho předběhl v souboji Filipe Luis.
     
    82
    Centr z levé strany poslal z vápna Sevilly pryč Sergio Rico, ale brankář domácích nebyl při svém výběhu z branky zrovna dvakrát jistý.
     
    82
    Mariano si prohlédl něco, co už asi viděl v kariéře a rozhodně by nechtěl sbírku žlutých karet ve zbývajícím průběhu zápasu rozšířit.
     
    81
    Střelec první branky zápasu Steven N´Zonzi poslal k zemi Antoina Greizmanna a samozřejmě, že Davide Simeone začíná tento zápas pořádně prožívat. Asi ví, že to je s Atléticem hodně nahnuté.
     
    80
    A Samir Nasri samozřejmě nespěchá s rozehrávkou rohového kopu. Přihrál si nakrátko se spoluhráčem. To, že hraje Atlético v deseti, to bude hodně znát.

    Vít Muzikář

    Branky: 73. N'Zonzi (Vietto)

    Karty:   8. Rami (SEV), 38. N'Zonzi (SEV), 45. Nasri (SEV), 82. Mariano (SEV) – 43. Á. Correa (ATM), 44. Gabi (ATM), 62. Koke (ATM)   77. Koke (ATM)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:11.
    Sevilla FC: S. Rico – Mercado, Pareja (C), Rami, Escudero – Mariano, N'Zonzi, F. Vázquez (88. Iborra) – Vitolo, Vietto (90+1. Correa), Nasri.
    Náhradníci: Sirigu – Kolodziejczak, Iborra, Correa, Ben Yedder, Sarabia, Ganso.

    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Savić, Godín, Luís – Á. Correa (46. Gaitán), Koke, Gabi (C), Ferreira-Carrasco (56. Tiago) – Griezmann, Gameiro (66. F. Torres).
    Náhradníci: Moreira – Tiago, Ñíguez, F. Torres, Vrsaljko, Lucas Hernández, Gaitán.

    Rozhodčí: Martinéz – Dias, Noval (všichni Španělsko)
    thejrc.org