Sparta – Pardubice 4:1 (kon.) | Třinec – Plzeň 3:4 (kon.) | Liberec – K. Vary 2:0 (kon.)
Olomouc – Mladá Boleslav 2:1 (kon.) | Mountfield HK – Kometa Brno 5:1 (kon.) | Zlín – Litvínov 4:1 (kon.)
Chomutov – Vítkovice 4:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:4 (0:1, 1:2, 2:1)
HC Škoda Plzeň
Neděle 23.10.2016, 15:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Tipsport extraliga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezké odpoledne z Třince přeji všem hokejovým příznivkyním a příznivcům! Vítejte při sledování textového online přenosu z 15. kola hokejové Tipsport extraligy. Naše nejvyšší soutěž má na programu sedm zápasů kompletního kola, v tomto přenosu se budeme podrobně věnovat utkání mezi týmy z opačných pólů tabulky, HC Oceláři Třinec a HC Škoda Plzeň. Oceláři se přetahují s Kometou o vedení, Plzeň se trápí na poslední pozici.

    Třinečtí hokejisté bodovali od začátku soutěže ve všech zápasech, pouze dvakrát prohráli na nájezdy. V tabulce po poslední výhře nad Pardubicemi o skóre předskočili Brňany. Naproti tomu Západočeši prožívají velké trápení a doposud jim nepomohla ani změna na trenérském postu. V Třinci se indiáni pokusí překvapit od 15:00, kdy zápas ve WERK ARENĚ startuje. Přenosem vás provede Ondřej Zoubek. Pěknou zábavu!
     


    HC OCELÁŘI TŘINEC
    1. místo, 35 bodů, skóre 51:21


    Tradičně velká očekávání, ale zároveň trocha nejistoty visely ve vzduchu před začátkem sezony v táboře Ocelářů. Třinec v létě ohlásil příchod nového trenéra Vladimíra Kýhose a provedl v šatně A-mužstva značnou obměnu. Posily typu Petružálka nebo Martina Růžičky se však velmi rychle adaptovaly, mužstvo si sedlo a od 1. kola šlape jako dobře namazaný stroj. V úvodní čtvrtině poztrácel Třinec jen sedm bodů, ale v každém zápase bodoval. Slezané prohráli na nájezdy pouze ve Zlíně a v Hradci Králové. Naposled hráli Oceláři dvakrát v řadě venku a obě utkání zvládli s čistým kontem. Nejdříve ovládli derby s Vítkovicemi a zvítězili také v Pardubicích.

    Poslední utkání Třince:

    14. kolo, pátek 21. října, 18:00, Pardubice:
    HC Dynamo Pardubice – HC Oceláři Třinec 0:4 (0:1, 0:0, 0:3)
    Branky a asistence: 5. Polanský (Hrabal, Hrňa), 46. Rákos (Martin Růžička, Petružálek), 49. Adamský, 60. Kreps (Dravecký).
    Diváci: 6 758 (66 % celkové kapacity).

    Sestava Třince: Hrubec (Hamerlík) – Roth, Linhart, Hrabal, M. Doudera, Nosek, Galvas, Jank, L. Doudera – Martin Růžička, Marosz, Petružálek (A) – Dravecký, Kreps, Rákos – Irgl (C), Polanský, Adamský (A) – Hrňa, Špirko, Jašek. Trenér: Kýhos.

    Nejproduktivnější hráči:
    Jakub Petružálek (5+8)
    Martin Růžička (5+7)
    Rostislav Marosz (4+7)
    Vladimír Dravecký (5+5)
    Daniel Rákos (3+6)

    Brankáři:
    Šimon Hrubec (12 utkání, 1,14, 96,01 %, 4 SO)
    Peter Hamerlík (2 utkání, 2,31, 91,67 %, 0 SO)
    V předvečer utkání s Oceláři ukončil Colton Yellow Horn na vlastní žádost angažmá v Plzni. Vrátí se zpět do Znojma?

     


    HC ŠKODA PLZEŇ
    14. místo, 8 bodů, skóre 30:52


    Plzeň přišla po uplynulé sezoně například o útočníky Poletína s Bližňákem, ale západočeské mužstvo naproti tomu posílili mimo jiné Stach, Yellow Horn nebo Čerešňák, a tak se propad rozhodně neočekával. V loňském ročníku skončili indiáni třetí, avšak na začátku nové sezony prožívají rozsáhlou krizi, s pouhými osmi body jsou poslední a ztrácejí na vedoucí Oceláře propastných sedmadvacet bodů. Plzeň zatím naplno bodovalo pouze jednou, v posledních čtyřech zápasech nezískala ani bod. Trenéra Michala Straku nahradil jeho bratr Martin Straka, ale ani on společně a asistentem Vlasákem zatím nedokázal mužstvo probudit. V pátek prohrála Plzeň na domácím ledě s Libercem 0:5.

    Poslední utkání Plzně:

    14. kolo, pátek 21. října, 17:30, Plzeň:
    HC Škoda Plzeň – Bílí Tygři Liberec 0:5 (0:1, 0:3, 0:1)
    Branky a asistence: 20. Bartovič (Svačina, Bližňák), 26. Radivojevič (Jelínek, Bulíř), 27. Stránský (Vlach, Vantuch), 32. Bartovič (Derner), 49. Derner (Jelínek).
    Diváci: 3 743 (45 % celkové kapacity).

    Sestava Plzně: Hylák (od 32. Sochůrek) – Kvasnička, Čerešňák, Moravčík, Sklenička, Němeček, Slovák, Špaček – Kubalík (A), Kracík (A), Indrák – Johnson, Kodýtek, Kratěna (C) – Svoboda, Lev, Vondráček – Vracovský, Hrnka, Yellow Horn. Trenér: Martin Straka.

    Nejproduktivnější hráči:
    Ondřej Kratěna (4+5)
    Jaroslav Kracík (2+6)
    Dominik Kubalík (5+2)
    Jakub Lev (2+3)
    Colton Yellow Horn (4+0)

    Brankáři:
    Matěj Machovský (12 utkání, 3,16, 90,42 %, 0 SO)
    Alexandr Hylák (3 utkání, 6,29, 81,67 %, 0 SO)
    Patrik Polívka (2 utkání, 3,2, 89,47 %, 0 SO)
    Lukáš Sochůrek (1 utkání, 2,07, 88,89 %, 0 SO)
    Nominace národního týmu na zápasy v Plzni a Helsinkách obsahuje mimo jiné tři Oceláře a jednoho indiána.

     
    VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ VLONI A LETOS

    Třinec – Plzeň 5:1
    Plzeň – Třinec 3:2 sn
    Plzeň – Třinec 1:3
    Třinec – Plzeň 3:2 sn

    Plzeň – Třinec 1:2

    ABSENCE

    Třinečtí jsou herně ve velké pohodě, navíc je na rozdíl od loňské sezony netrápí nijak rozsáhlá marodka. V Pardubicích scházel Ocelářům akorát americký útočník Cory Kane, Slovák Ján Sýkora na svou šanci v týmu Třince stále čeká a působí na farmě ve Frýdku-Místku. Po zdravotních problémech se vrátil do sestavy Špirko.

    Plzeňským hokejistům naopak několik opor kvůli zdravotním indispozicím schází. Mimo hru jsou brankář Matěj Machovský, defenzivní matador Petr Kadlec a trojlístek útočníků, Ryan Hollweg, Miroslav Preisinger a David Stach. Uvidíme, zdali bude některý z těchto hráčů připraven v Třinci nastoupit.

    TÝMOVÉ STATISTIKY

    Třinec se tradičně může chlubit velmi dobrou hrou v oslabení. Oceláři eliminovali 87,69 % přesilovek soupeřů a patří jim v tomto ohledu vedoucí příčka v extralize. Navíc už dokázali v oslabení dvakrát skórovat. Se 166 trestnými minutami jsou Slezané čtvrtým nejslušnějším mužstvem soutěže, v týmovém Radegast indexu patří Ocelářům díky zisku 577 třetí příčka.

    Plzeň má třetí nejslabší přesilové hry, co se týče hry v oslabení, ta je u Západočechů lepší. 172 trestných minut řadí indiány na 5. místo mezi nejslušnějšími týmy. Zatímco Oceláři mají s jednadvaceti obdrženými brankami nejlepší defenzivu v soutěži, Plzeň inkasovala spolu s Karlovými Vary nejvíce krát (52 branek).

    JSOU V NOMINACI NA KARJALU

    TRI: Šimon Hrubec – Milan Doudera, Vladimír Roth
    PLZ: Dominik Kubalík
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi Třincem a Plzní, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat. Zároveň můžete připojit hashtagy #telh a #TRIvPLZ.

    Plzni se nedaří, v minulé sezóně přitom došla až do semifinále play-off. Odrazí se Západočeši k lepším výkonům? #ccmhockey #madeofhockey

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),

     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Nosek, M. Doudera, Hrabal, Galvas, Jank, L. Doudera – Petružálek (A), Špirko, Martin Růžička – Rákos, Kreps, Dravecký – Adamský (A), Polanský, Irgl (C) – Jašek, Marosz, M. Kovařčík. Trenér: Vladimír Kýhos.

    HC Škoda Plzeň: Hylák (Sochůrek) – Kvasnička, Čerešňák, Pulpán (A), Sklenička, Němeček, Moravčík, Slovák – Kubalík (A), Kracík, Kratěna (C) – Johnson, Lev, Vondráček – Svoboda, Kodýtek, Indrák – Vracovský, Koreis, Hrnka. Trenér: Martin Straka.

    Rozhodčí: Robin Šír, Roman Mrkva – Rudolf Tošenovjan, Petr Kotlík.
     
    Oceláře udělali v sestavě oproti zápasu v Pardubicích několik změn. Ani jedna z nich se ovšem netýká brankářů. Chytat bude znovu Šimon Hrubec, náhradníkem je Slovák Peter Hamerlík. Slezané dnes postrádají obránce Vladimíra Rotha, a tak nastoupí pouze se sedmi beky.

    Co se týče útočných formací, posunul trenér Kýhos do elitní řady Špirka, Marosz si proti Plzni zahraje ve čtvrtém útoku. Druhá a třetí formace zůstávají nezměněny, ve čtvrté chybějícího Erika Hrňu nahrazuje Michal Kovařčík. Vedle Rotha a Hrni schází Ocelářů také Američan Cory Kane. Šanci nedostane ani Ján Sýkora, který včera odehrál utkání ve Frýdku-Místku.
    V úvodní pětce Plzně nechybí ani starší dorostenec David Kvasnička. Indráka nahradil v prvním útoku Kratěna.

     
    V sestavě plzeňského kouče Martina Straky nalezneme změn více. Plzni stále chybí brankář Matěj Machovský, a tak bude i v Třinci chytat Alexandr Hylák. Jako dvojka je připraven Lukáš Sochůrek. Mezi sedmičkou zadáků registrujeme jednu změnu, místo Michala Špačka je na soupisce zapsán Lukáš Pulpán. Zraněný Petr Kadlec stále není připraven nastoupit.

    V první formaci dnes po boku Kubalíka s Kracíkem nastupuje kapitán Kratěna, Indrák se přesunul do třetí řady ke Svobodovi s Kodýtkem. Ke dvojici Lev a Vondráček přidal plzeňský trenérský štáb Johnsona. Ani v jednom útoku tedy nezůstal na kameni kámen. Coltona Yellow Horna, jenž ukončil angažmá v Plzni, nahrazuje ve čtvrtém útoku Jakub Koreis. Na soupisce opět scházejí útočníci Ryan Hollweg, Miroslav Preisinger a David Stach.
    Rozbruslení třineckých hokejistů

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Do začátku zápasu zbývá zhruba deset minut a mnoho sedaček ve WERK ARENĚ zatím zůstává neobsazených. Obdiv zaslouží hrstka plzeňských příznivců.
     
    Na řadě je video-mapping, poté už nastoupí hráči.
     
    Utkání za pár okamžiků začne. Oceláři nastoupili v bílých dresech, indiáni v modrém.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    Zápas odstartoval a Plzeň rozehrála první útočnou akci jen na zakázané uvolnění. Na vhazování před Hylákem jdou Špirko a Kracík.
     
    00:37
    Třinečtí se v útočném pásmu neudrželi a museli se pro puk vracet. Nosek se při rozehrávce dostal do problémů, ale s pomocí Linharta dostrkal kotouč do střední třetiny.
     
    01:16
    Sklenička tvrdě narazil Rákose na mantinel, provedl to ovšem v souladu s pravidly. Třinecký útočník mu vše hned v dalším souboji vrátil se slovním přídavkem navrch.
     
    01:54
    Druhá formace Ocelářů se usadila před Hylákem, Draveckému byla při zakončení zablokována hůl. Nahození Adamského od modré čáry letí mimo.
     
    02:32
    Koreis vybojoval kotouč v útočné třetině u mantinelu a posunul jej na Čerešňáka. Ten se neodhodlal ke střele a hra zůstává u hrazení.
     
    03:00
    Oceláři donutili Západočechy k další nepřesné rozehrávce přes všechny čáry a Linhart pálil po vyhraném buly od Marosze těsně vedle.
     
    03:19
    Plzeň si nechce na začátku zápasu komplikovat život a raději vyhazuje puky na zakázané uvolnění. Proti Kracíkovi jde na vhazování tentokrát Kreps.
     
    03:40
    Indiáni se dostali dopředu a konečně mohli vystřídat. Pulpán poprvé zaměstnal Hrubce nepříjemnou ranou od modré čáry. Třinecký brankář vyrazil puk před sebe.
     
    04:21
    Oceláři trochu ležérním přístupem v obraně nabídli Plzni dvě šance. Kracíkovi sjel kotouč v dobré pozici z hole, Kubalík střílel jen do Hrubcova ramena.
     
    04:55
    Třinec posunul hru směrem do útoku a snaží se usadit v útočné třetině. Plzeň teď ale velmi dobře brání modrou čáru.
     
    05:25
    Špirkovi se odrazil puk příhodně na hůl a slovenský útočník mohl z pravého kruhu střílet. Místo toho ještě nepřesně přihrával Linhartovi.
     
    05:54
    Slezané nakonec vůbec nevystřelili a Plzeň dostala hru do středního pásma. S další útočnou akcí se vrací kapitán Irgl.
     
    06:23
    Adamský byl při snaze zakončit faulován a Třinečtí hrají v šesti proti pěti. Rozehrávka jim trvá už dlouhou dobu, snaží se dostat do útočného pásma.
     
    06:54
    Tomáš Slovák (PLZ) fauloval svého spoluhráče z minulé sezony Adamského a odsedí si dvě minuty za nedovolené bránění. Třinecká přesilovka začne po komerční přestávce.
     
    07:18
    Plzeň hned na úvod oslabení vyhodila kotouč až k Hrubcovi. Draveckého průnik přibrzdil Moravčík a tečoval puk do ochranné sítě.
     
    07:40
    Martin Růžička to vzal na sebe, jenže puk v útočné třetině neudržel. Po neúspěšné předávce mezi Draveckým a Noskem na modré čáře je pískán ofsajd.
     
    08:24
    Irgl nečekal Maroszovu přihrávku a k puku se dostal Moravčík. Nedokázal ovšem vyhodit, kotouč u mantinelu zachytili Špirko s Krepsem.
     
    08:56
    Marosz se protlačil do zajímavé pozici na vrcholku levého kruhu, ale Hylák si s jeho střelou poradil. Slovák se vrací na led, Plzeň je v pěti.
     
    09:25
    Polanský zkrotil v útočném pásmu skákavý puk a nabídl jej Jankovi. Ten se rychle srovnal, avšak trefil pouze clonícího Johnsona.
     
    09:54
    Ve velké šanci Ocelářů nedokázal Nosek z prostoru před bránou překonat Hyláka! Galvasovu střelu od modré čáry srazil mimo branku Indrák.
     
    10:14
    Třinec je o něco aktivnějším mužstvem, ale zatím si příliš šancí nevytváří. Plzeň se brání velmi pečlivě, zvládla už také ubránit oslabení.
     
    11:15
    Hrubec musel po delší době dvakrát v krátkém čase zasahovat. Nejdříve zkrotil nahození od mantinelu, podruhé přizvedl Pulpánův pokus do ochranné sítě.
     
    11:34
    Jank si za Hrubcovou brankou důrazně odstavil Kubalíka a Oceláři mohli do protiútoku. Rákose nepustil do plnohodnotného zakončení Slovák.
     
    12:12
    Vondráček zavezl kotouč za branku Hrubce a předal Johnsonovi. Americký útočník byl faulován Jiřím Polanským (TRI), který je potrestán dvěma minutami za podražení. Plzeň si zahraje v početní výhodě po komerční pauze.
     
    12:46
    Pulpán nedokázal zachytit Noskovo vyhození po mantinelu, nyní už je Plzeň zpět v útočném pásmu. S pukem operuje Kratěna.
     
    13:11
    Po dalším vyhození Třince zavezl puk do útočné třetiny Lev a nahodil na Hrubce. Třinecký gólman udržel puk ve výstroji, vhazuje se po jeho pravici.
     
    13:28
    Kubalík zastavil na modré čáře Adamského a o faul se podle rozhodčích nejednalo. Po nepřesnosti v podání Kodýtka vyhodil puk z pásma M. Doudera.
     
    14:09
    Obrovské šance Plzně v závěru přesilové hry! Hrubcovi vypadla Pulpánova střela, ale následně si i se značnou porcí štěstí poradil s pokusy Indráka a Kracíka!
     
    14:49
    Pořádně horko bylo také před brankou Hyláka, který jen s vypětím všech sil odolal tlaku Krepsovy formace a udržel puk před brankovou čárou! Třinec už je v plném počtu.
     
    15:33
    Oceláři jsou hladoví po vedoucím gólu a tlačí se před bránu. Hylák vytěsnil Petružálkovu střelu a lapačkou sebral puk Martinu Růžičkovi.
     
    15:46
    Linhartova přihrávka ze středního pásma končí zakázaným uvolnění. Marosz už Kvasničku nedojel, hra jde před Hrubce.
     
    16:08
    Třinečtí vybojovali kotouč na své hole, jenž Noskova přihrávka znovu nenašla žádného adresáta. Další zakázané uvolnění Slezanů.
     
    16:25
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni se v Třinci ujímají vedení po chybě domácích v rozehrávce! Kodýtek zachytil puk u mantinelu a bleskově přihrál před branku MIROSLAVU INDRÁKOVI. Ten zblízka propálil Hrubce a puk se pomalu došoural až za čáru! Linhart už zasahoval pozdě – 0:1! Asistence: Petr Kodýtek.
    16:25 Miroslav INDRÁK - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    16:47
    Rozhodčí se pro jistotu poradil s kolegou u videa, ale v tomto případě to byla formalita. Plzeň tak překvapivě vede, Hylák teď ovšem rozehrál jen na domácího Krepse.
     
    17:19
    Oceláři nedokázali menší zaváhání plzeňského brankáře potrestat a sami čelili náporu. Kratěna si za bránou poradil s M. Douderou, Hrubce už ale nepřelstil.
     
    17:43
    Hrnka přihrál zpoza brány Koreisovi, který střílel z nadějné pozice těsně vedle! Hrubec pak musel vytáhnout skvělý zákrok proti dorážejícímu Vracovskému!
     
    18:24
    Zmatky před třineckou bránou zdaleka neskončily. Pulpánovo nahození z těžkého úhlu Hrubcovi vypadlo, Johnson se k dorážce neprotlačil.
     
    18:56
    Závěr úvodního dějství patří Západočechům, které vedoucí branka pořádně povzbudila. Plzeň zakládá novou útočnou akci.
     
    19:12
    Běží poslední minuta první třetiny a hraje se před Hrubcem. Třinecký gólman si poradil s nahozením rozjetého Svobody.
     
    19:53
    Rákos připravil rozehrávajícího Kvasničku o puk, ale na místo rychle přispěchal Čerešňák. Kotouč se odrazil do středního pásma.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 15:50.
     
    Máme za sebou první třetinu duelu mezi prvním a posledním týmem extraligy. Oceláři v úvodních minutách nevyužili přesilovku po vyloučení Slováka, v první velké šanci vychytal Hylák o něco později Noska. Když seděl na trestné lavici Polanský, vytvořila Plzeň před bránou Hrubce pořádnou skrumáž, jenže kotouč nedostrkali za brankovou čáru Pulpán, Indrák ani Kracík. Na opačné straně odolal Hylák se štěstím tlaku Ocelářů.

    Tři minuty před koncem první periody otevřeli indiáni skóre. Třinečtí ztratili kotouč u mantinelu, Kodýtek pohotově přihrál Indrákovi, a ten propálil Hrubce. Puk sotva došel za brankovou čáru, přesto Západočechy řádně povzbudil. Závěr třetiny už patřil poslednímu mužstvu soutěže. Koreis střílel těsně vedle, Hrubec musel zasahovat proti dorážce Vracovského. Třinec zatím roli favorita nepotvrzuje.
    Miroslav Indrák se trefil proti Ocelářům také podruhé v sezoně.

     
    Statistiky po první třetině:

    Střely: 6 – 10
    Střely mimo: 2 – 4
    Hity: 5 – 5
    Vhazování: 11/19 – 8/19
    Úspěšnost na vhazování: 58 % – 42 %
    Trestné minuty: 2 – 2
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:23
    Druhá třetina odstartovala a Třinečtí se natlačili do útoku. Po Noskově nahození se ale před Hylákem neudrželi a dopředu může Kracík.
     
    20:56
    Zkušený plzeňský útočník ztratil kotouč ve středním pásmu, Hylák si poradil s nahozeními Draveckého i Rákose od modré čáry.
     
    21:32
    M. Doudera zvládl souboj s napadajícím Vondráčkem a sklepl puk na Špirka. Ten si jej zpracoval ještě na modré čáře, a tak mohl ve hře pokračovat.
     
    21:55
    Hrubec poprvé ve druhé periodě přerušil hru, když přikryl volný puk lapačkou. Na vhazování po jeho pravici jdou Polanský a Koreis.
     
    22:13
    Adamský se nezvedal po souboji u mantinelu, a tak byla hra přerušena. Nyní už je třinecký útočník na nohách a nejspíš bude po ošetření pokračovat.
     
    22:35
    Dravecký nahodil puk od mantinelu před branku a Hylák jej vytěsnil holí. Ze vzduchu se pokusil dorážet Rákos, avšak měl malou šanci, že kotouč trefí.
     
    23:21
    Rákos po dlouhé přihrávce od M. Doudery objel Skleničku, ale vystřelit už nedokázal. O něco později rozehrála Plzeň na zakázané uvolnění.
     
    23:33
    Rychlá kombinace útočníků třinecké čtvrté řady skončila u Galvase, jehož nahození srazil mimo Hylákovu branku Vondráček.
     
    24:29
    Mladíček Kvasnička nechtěl udělat chybu, a tak poslal puk raději po mantinelu. Nikdo ze spoluhráče ale kotouč nezachytil, a tak se píská icing.
     
    24:55
    Indiáni dostali puk do středního pásma a přečkali také další útočný nájezd Ocelářů. Ti zatím ani ve druhé části nedokáží nic kloudného vymyslet.
     
    25:19
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši přidávají druhý gól a navyšují svůj náskok! Pulpán na modré čáře nabil Skleničkovi, jehož nahození usměrnil za Hrubce šikovným způsobem JAROSLAV KRACÍK! Plzeňský útočník změnil směr dráhy letu puku umnou tečí – 0:2! Asistence: David Sklenička, Lukáš Pulpán.
    25:19 Jaroslav KRACÍK - 0:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    25:53
    Oceláři ještě ani jednou v této sezoně neprohráli v základní hrací době, nyní už ztrácí na Plzeň dva góly. Po zákroku Hrubce se Jank pošťuchoval s Němečkem.
     
    26:34
    Tvrdá rána M. Doudery od modré čáry prosvištěla mimo branku. Odražený puk zachytil u mantinelu Hrabala a pokračuje v akci.
     
    27:06
    Jenomže Třinec o puk přišel a do útoku mohla Plzeň. Po Pulpánově nahození se Západočeši usadili před Hrubcem a kombinují.
     
    27:23
    Pulpán to zkoušel také o něco později, Hrubec jeho pokus zkrotil a přerušil hru. Ocelářům nástup do druhé části nevyšel, pokračovat se bude po komerční pauze.
     
    27:41
    Nevinné nahození od modré čáry zaměstnalo Hrubce více, než by čekal. Třinecký brankář nevěděl o puku a raději se rozhodl nerozehrávat.
     
    28:04
    Irglova přihrávka zpoza brány neprošla mezi kruhy, Linhartovo nahození od mantinelu potom nepustil na Hyláka Kvasnička.
     
    28:38
    Hrubec si poradil se svižnou střelou Lva a vyrazil kotouč do ochranné sítě. Hra se vrací před jeho branku po zakázaném uvolnění.
     
    29:16
    Svoboda unikl po levém křídle a nebezpečně nahazoval puk před bránu. Jenže bez odezvy. Nahození Moravčíka od modré čáry branku minulo.
     
    29:36
    Oceláře brzdí nepřesnosti v rozehrávce, potřetí v krátké době jim bylo odpískáno zakázané uvolnění. Střelu Čerešňáka v poklidu lapil Hrubec.
     
    30:08
    Galvas nastřeloval puk ze středního pásma, ale trefil jen Kracíkovu hůl. Kotouč skončil v ochranné síti, vhazuje se v neutrální zóně mezi modrými čarami.
     
    30:52
    Irglovu přihrávku zachytil Pulpán a postrčil puk pryč z pásma. Po nepřesné rozehrávce Linharta se hra stěhuje znovu před Hrubcovu bránu.
     
    31:24
    Moravčík si poradil s nájezdem Polanského a o něco později nepustil do útočné třetiny ani Hrabala. Hraje se ve středním pásmu.
     
    31:31
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Oceláři se ocitají ještě hlouběji v krizi dnešního utkání, Plzeň vede už o tři branky! Svoboda rozehrál napravo na TOMÁŠE HRNKU, kterého pustili třinečtí obránci ke střele. Hrubec vyrazil puk jen na hůl slovenského útočníka, jenž už se napodruhé nemýlil, a ještě za bránou naboural do Marosze – 0:3! Asistence: Tomáš Svoboda.
    31:31 Tomáš HRNKA - 0:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    32:11
    Třinec se nepřestává trápit, znovu rozehrál dvakrát během dvaceti sekund na zakázané uvolnění. Naposled neměl Dravecký šanci dojet Jankovu přihrávku.
     
    32:30
    Bohumil Jank (TRI) dohrál po přerušení hry Skleničku čistým způsobem a následně se pustil do pěstní výměny názorů s Tomášem Vondráčkem (PLZ). Třinecký obránce vyšel z bitky jako vítěz, oba kohouti si odsedí čtyři minuty za hrubost. Po komerční pauze se bude hrát v pěti na obou stranách. Za Vondráčka odpykává trest Tomáš Vracovský.
     
    33:37
    Jank potěšil boxerskou vložkou třinecké publikum, které toho od Ocelářů zatím příliš nevidělo. Naposled znovu zakázané uvolnění.
     
    33:57
    Západočeši jsou při bránění velmi obětaví a zablokují mnoho střel. Nadvakrát teď nepustili na bránu ránu Adamského ani M. Doudery.
     
    34:23
    Hrabalova dělovka od modré čáry už prošla, ale proti ní byl zase pro změnu připraven Hylák. Oceláři přicházejí s tlakem.
     
    34:48
    David Sklenička (PLZ) fauloval Draveckého a odjíždí na trestnou lavici na dvě minuty za podražení. Hylák si v pokračující výhodě poradil s dorážkou Krepse.
     
    35:12
    Rákos si u mantinelu neporadil se skákavým pukem a Moravčík jej potom vyhodil přes všechny čáry. Novou akci zakládá Nosek.
     
    35:53
    Třinečtí obléhají Hylákovu branku, ale nemohou se dostat ke gólové příležitosti. Přihrávku Martina Růžičky se štěstím srazil mimo Němeček.
     
    36:32
    Němeček vykopl Noskovo nahození bruslí a Plzeň se po delší době osvobodila. Za malou chvilku přesilovka skončí.
     
    36:53
    Sklenička naskočil z trestné lavice do hry a rovnou jel sám na branku! Hrubec jeho bekhendový blafák přečetl a čtvrtý gól nepustil.
     
    37:53
    Slezané viditelně přidali a vykoledovali si další faul. Marosze atakoval nedovoleným způsobem Nicholas Johnson (PLZ) a odsedí si dvouminutový trest za hrubost.
     
    38:08
    Nosek se octl v nadějné situaci před brankou a snažil se zakončovat bekhendem. Jenže puk mu vypíchl Sklenička a vyhodil.
     
    38:31
    Dravecký se prokličkoval až před branku, avšak poté zakončoval nepřesně. Nosek u modré čáry nezachytil skákavý kotouč.
     
    39:25
    Běží poslední minuta druhé třetiny a Oceláři dohrávají přesilovou hru. Marosz zavezl kotouč do útočného pásma, kde Třinec kombinuje.
     
    39:40
    Třinec právě vstřelil branku!
    Kombinace Ocelářů končí gólem, Třinec snižuje dvanáct sekund před koncem přesilovky na rozdíl dvou branek. ROSTISLAV MAROSZ zachytil před bránou Špirkovu přihrávku od mantinelu a zády k brance poslal puk bekhendem mezi Hylákovy rozkročené betony – 1:3! Asistence: Rastislav Špirko.
    39:40 Rostislav MAROSZ - 1:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 16:49.
     
    Vstup do druhé třetiny vyšel lépe západočeskému celku, který po šesti minutách navýšil své vedení. Skleničkovo nahození od modré čáry tečoval mimo Hrubcův dosah Kracík. Zatímco se favorizovaní Oceláři stále nemohli dostat do tempa, indiáni přidali třetí zásah. Obrana nechala po pravé straně uniknout Hrnku a slovenský útočník nadvakrát překonal domácího brankáře. Nepříznivý vývoj celého utkání z pohledu Třince se pokusil svým způsobem zvrátit obránce Jank, který shodil rukavice a v pěstní šarvátce skolil na led Vondráčka.

    Oceláři za stavu 0:3 přeci jen přidali, ale ani po vyloučení Skleničky skórovat nedokázali. Sklenička pak přímo z trestné lavice ujížděl sám na Hrubce, který si s jeho bekhendovým zakončením poradil. Naději pro Oceláře vykřesal v poslední minutě druhé části Marosz, jenž zády k brance překonal Hyláka a využil přesilovku. Plzeň byla ve druhé třetině dlouho lepším mužstvem, v závěru už se ale dostávala pod tlak Slezanů. Uvidíme, zdali indiáni uhájí náskok až do konce.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely: 15 (6, 9) – 19 (10, 9)
    Střely mimo: 7 (2, 5) – 8 (4, 4)
    Hity: 15 (5, 10) – 13 (5, 8)
    Vhazování: 28/47 (11, 17) – 19/47 (8, 11)
    Úspěšnost na vhazování: 60 % – 40 %
    Trestné minuty: 6 (2, 4) – 10 (2, 8)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Oceláři nastoupili do třetí třetiny urputně a nastěhovali se před Hylákem. Draveckého nahození naštěstí pro Plzeň nikdo netečoval.
     
    40:48
    Také puk z hole Noska proskákal před bránou Západočechů až k mantinelu. Indiáni se vymanili a sami mohou zaútočit.
     
    41:23
    M. Doudera sice nezachytil puk u mantinelu, ale Vondráček už na útočnou snahu rezignoval. Raději následoval své spoluhráče na střídačku.
     
    41:44
    Adamský neuspěl po vhazování před Hylákem v přetlačované s plzeňskými obránci. Hra je vytažena do středního pásma.
     
    42:01
    Třinečtí si na začátku třetí periody zahrají přesilovou hru. David Sklenička (PLZ) je potrestán dvěma minutami za faul kolenem proti Jankovi.
     
    42:35
    Oceláři se usadili v útočném pásmu a nahození od Martina Růžičky tečoval Rákos. Hylák skvěle zareagoval a puk ukryl ve výstroji.
     
    42:45
    Hrabalova bomba od modré čáry minula cíl a Svoboda následně dokázal nadvakrát vyhodit. Pro puk se vracejí Špirko s Hrabalem.
     
    43:26
    Kreps před brankou Hyláka neuspěl a plzeňského brankáře nepřekonal po Hrabalově zadovce ani Špirko. Střela slovenskému útočníkovi nesedla.
     
    43:58
    A další příležitost Ocelářů. Hrabal si sjel pro přihrávku k levému kruhu, jenomže v dobré pozici zamířil těsně mimo Hylákovu klec.
     
    44:23
    Johnson si po zakázaném uvolnění Třince povedeně vyměnil puk s Vondráčkem a zakončoval bekhendem! Hrubec dokázal proti nepříjemné ráně zasáhnout.
     
    44:53
    Kreps se na pravém křídle dostával do střelecké pozice, ale nakonec Hyláka neohrozil. Odvezl puk za plzeňskou bránu.
     
    45:21
    Oceláři mají možnost další přesilové hry a znovu mají šanci na snížení. Jaroslav Kracík (PLZ) je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    45:45
    Moravčík zachytil Hrabalovo nahození a vyhodil puk z obranného pásma Plzně. Totéž předvedl bek indiánů také po průniku Marosze.
     
    46:21
    Linhart se vydal na útočný výlet a přihrál za branku Petružálkovi. Ten chtěl prvním dotekem oslovit někoho před Hylákem, jenže puk je místo toho ve středním pásmu.
     
    46:48
    Tato přesilovka Ocelářům vůbec nevychází a nemohou se usadit před Hylákem. Moravčík vyhodil po mantinelu a odjíždí střídat.
     
    47:32
    Irgl zachytil puk na modré čáře a lehkým nahozením na Hyláka získal útočné pásmo. Strkanice mezi Polanským a Pulpánem brzy skončila, Plzeň už bude po komerční pauze pokračovat v pěti.
     
    47:56
    Přesilovka Ocelářů skončila a kontaktní branky se domácí tým nedočkal. Plzeňská obrana zastavila přihrávku M. Doudery na modré čáře.
     
    48:50
    Slezané hrají s pukem mnohem častěji než soupeř, to je ale dáno stavem utkání. Plzni stačí bránit, což se jí zatím ve třetí části daří výborně.
     
    49:24
    Petružálek přihrál zadovkou v útočné třetině na Martina Růžičku, kterému však trvala příprava střelecké pozice příliš dlouho.
     
    49:54
    Plzeňští odrážejí jeden útok Třince za druhým. Po přihrávce od Adamského zavezl kotouč za Hylákovu branku Irgl.
     
    50:10
    Třinec právě vstřelil branku!
    Na startu poslední desetiminutovky třetí části snižují Oceláři na rozdíl jediného gólu! Odvážným průnikem před bránu všechno začal Hrabal. Rozhodil Hyláka a v nepřehledné situaci se puk odrazil k MARTINU ADAMSKÉMU, jenž doklepl do prázdné klece – 2:3! Asistence: Josef Hrabal, Jiří Polanský.
    50:10 Martin ADAMSKÝ - 2:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    50:19
    Třinečtí příznivci pořádně ožili a ženou Oceláře za vyrovnáním. Indiáni si vzali po inkasovaném gólu oddechový čas, nyní už se znovu hraje před Hylákem.
     
    50:40
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni si berou dvoubrankový náskok zpět, a to po čtyřiceti sekundách! Vondráček zavezl puk do útočné třetiny a přihrál doleva LUKÁŠI PULPÁNOVI. Přesnou ránu plzeňského beka neviděl Hrubec přes clonícího Johnsona a kotouč skončil v levém horním růžku branky – 2:4! Asistence: Tomáš Vondráček.
    50:40 Lukáš PULPÁN - 2:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    51:31
    Po nahození od Irgla se k odraženému puku dostal Adamský a střelou z úhlu zaměstnal Hyláka. Plzeňský brankář vyrazil puk k mantinelu.
     
    51:53
    Hrubec si vyjel pro puk a bleskově rozehrál na obránce. Do konce třetí části zbývá osm minut a Slezané opět prohrávají o dva góly.
     
    52:54
    Marosz ani Nosek se svými pokusy okolo Hylákovy branky neuspěli a dopředu mohl vyrazit Svoboda. V souboji s Krepsem ale přišel o hůl.
     
    53:24
    Petružálkovi se skoro povedlo zaskočit Hyláka nahozením od mantinelu. Plzeňskému gólmanovi vypadl puk z lapačky, nikdo z domácích ale nebyl připraven na dorážku.
     
    53:53
    Stále sledujeme ten samý obraz hry. Třinečtí zakládají jednu útočnou akci za druhou a snaží se usadit v plzeňské obranné třetině.
     
    54:13
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí hokejisté se nechtějí vzdát a třetím gólem dramatizují konec třetí třetiny! Oceláři se natlačili do pásma a Irgl zleva přihrál před bránu na volného JIŘÍHO POLANSKÉHO. Ten si kotouč zpracoval a zakončil pod horní tyčku – 3:4! Asistence: Zbyněk Irgl, Martin Adamský.
    54:13 Jiří POLANSKÝ - 3:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    54:57
    Marosz na modré čáře upadl, ale i tak dokázal udržet útočné pásmo. Linhartův pokus poté prosvištěl těsně vedle branky.
     
    55:15
    Na opačné straně pronikl po levém křídle Kracík a po otočce střílel bekhendem do Hrubcova betonu. U mantinelu pak došlo k přerušení hry, je tu komerční přestávka.
     
    55:53
    Špirko s Martinem Růžičkou dostali kotouč před branku, ale během toho byla Hylákova klec posunuta. Vhazuje se před plzeňským gólmanem.
     
    56:23
    Plzeňští beci zastavili na modré čáře rozjetého Adamského, hra byla posléze přerušena v souboji u mantinelu ve středním pásmu.
     
    56:57
    Linhart zachytil nepřesnou přihrávku Plzně, ale střílel vedle. Branku netrefil ani Lev na druhé straně. Oceláři se vracejí před Hyláka.
     
    57:12
    Hrabalova rána z mezikruží byla sražena vedle, další útočnou akci Třince zastavilo postavení mimo hru. Na buly jdou Špirko a Kracík.
     
    57:49
    Plzeň si nijak nekomplikuje situaci a vystřeluje puky z obranného pásma. To samé předvedl Kracík a odjel střídat.
     
    58:15
    Irgl udržel puk v souboji se třemi indiány a zavezl jej k mantinelu. Po předávce s Polanským zakončoval právě Irgl zblízka pouze do Hyláka!
     
    58:15
    Oceláři si vybírají oddechový čas, vhazovat se bude před Hylákem. Brankář Hrubec zůstává na střídačce, Třinec to zkouší v šesti.
     
    58:19
    Kreps vyhrál buly na Hrabala, který při střele sice zlomil hůl, ale přesto donutil Hyláka k zákroku. Plzeňský gólman vykopl puk betonem do ochranné sítě.
     
    58:32
    Nebezpečno bylo před Hylákem také po dalším Hrabalově nahození. Plzeň se ale ubránila a Kubalík vyhodil z pásma.
     
    59:37
    Třinečtí dlouho obléhali plzeňskou bránu, ale indiáni odolali. Linhartovo nahození bylo zablokováno, Krepsovu střelu vyrazil Hylák.
     
    59:47
    Čerešňák se po buly ve středním pásmu zmocnil puku a nahodil jej směrem na branku. Sice přehodil M. Douderu, ale je z toho jen zakázané uvolnění.
     
    59:55
    M. Doudera nedokázal proti dvojici plzeňských hráčů udržet modrou čáru a indiáni jsou velmi blízko třem bodům. Hra byla přerušena po ofsajdu Plzně.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí druhým vítězstvím Plzně v sezoně za tři body. Do třetí části vstupovali indiáni s dvoubrankovým náskokem, která udržela ještě dalších deset minut. Právě tehdy totiž po průniku Hrabala snížil Adamský na 2:3. Plzeň si vybrala oddechový čas a za dalších čtyřicet sekund byl rozdíl ve skóre znovu dvoubrankový. Pulpánova střela našla cíl v horním růžku Hrubcovy branky.

    Oceláři se nevzdali a opět dosáhli kontaktní branky. Irglovu přihrávku zužitkoval přesným zakončením pod břevno Polanský. V závěru se Plzeň ubránila tlaku Třince ve hře bez brankáře a překvapivě okradla lídra tabulky o všechny tři body. Oceláři poznali hořkost zápasu bez bodů v této sezoně vůbec poprvé.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Rostislav Marosz – TRI (1+0)
    Lukáš Pulpán – PLZ (1+1)
     
    Statistiky po skončení utkání:

    Střely: 29 (6, 9, 14) – 24 (10, 9, 5)
    Střely mimo: 21 (2, 5, 14) – 9 (4, 4, 1)
    Hity: 22 (5, 10, 7) – 17 (5, 8, 4)
    Vhazování: 45/67 (11, 17, 17) – 22/67 (8, 11, 3)
    Úspěšnost na vhazování: 67 % – 33 %
    Trestné minuty: 6 (2, 4, 0) – 14 (2, 8, 4)
     
    Oceláři klesli v tabulce na 2. místo, ale pokud Kometa prohraje v Hradci Králové v základní hrací době, zůstanou Třinečtí první. V dalším kole budou hrát Slezané znovu na domácím ledě, v pátek 28. října hostí od 17:00 Litvínov.

    Indiáni poskočili z posledního místa na 12. příčku a mají jistotu, že po odehrání všech dnešních zápasů budou před Pardubicemi. Karlovy Vary by mohly Plzeň odsunout případnou výhrou v Liberci. Západočeši budou v úterý 25. října v 17:30 předehrávat utkání 34. kola, a to doma proti Hradci Králové.
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli všechno. Děkuji vám za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Přeji hezký zbytek neděle a příště se těším, na počtenou! (17:39:59)
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 40. Marosz (Špirko), 51. Adamský (Hrabal, Polanský), 55. Polanský (Irgl, Adamský) – 17. Indrák (Kodýtek), 26. Kracík (D. Sklenička, Pulpán), 32. Hrnka (T. Svoboda), 51. Pulpán (Vondráček)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Nosek, M. Doudera, Hrabal, Galvas, Jank, L. Doudera – Petružálek (A), Špirko, Martin Růžička – Rákos, Kreps, Dravecký – Adamský (A), Polanský, Irgl (C) – Jašek, Marosz, M. Kovařčík. Trenér: Vladimír Kýhos.
    HC Škoda Plzeň: Hylák (Sochůrek) – Kvasnička, Čerešňák, Pulpán (A), Sklenička, Němeček, Moravčík, Slovák – Kubalík (A), Kracík, Kratěna (C) – Johnson, Lev, Vondráček – Svoboda, Kodýtek, Indrák – Vracovský, Koreis, Hrnka. Trenér: Martin Straka.

    Rozhodčí: Robin Šír, Roman Mrkva – Rudolf Tošenovjan, Petr Kotlík

    Diváci: 4 751 (91 % celkové kapacity)
    thejrc.org