Plzeň – Mountfield HK 3:1 (kon.) | Sparta – Liberec 1:4 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Mountfield HK
Úterý 25.10.2016, 17:30 • Home Monitoring Aréna • Tipsport extraliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V předehrávce 34. kola mezi domácí Plzní a hosty z Hradce Králové zvítězili indiáni, kteří tak navázali na poměrně překvapivou výhru z nedělního duelu na ledě lídra. Mountfield porazili 3:1.

    Do utkání daleko lépe vstoupil domácí tým, který byl od úvodních minut tím aktivnějším na ledové ploše. Vyzkoušel si také dvě přesilové hry, zatímco Mountfield jednu. Branku jsme však v úvodních 20 minutách neviděli.

    Druhá dvacetiminutovka už gólové momenty přinesla. Škodovka šla do vedení zásluhou Tomáše Vondráčka, který dobře tečoval Pulpánovo nahození od modré čáry. Mountfieldu se však podařilo srovnat, po zaváhání Sochůrka se k puku dostal Köhler, který jej předložil Jaroslavu Bednářovi. A ten už si věděl rady. I přes převahu domácích se do kabin šlo za vyrovnaného stavu.

    Třetí třetina přinesla rozuzlení tohoto pohledného duelu. Krátce před polovinou dvacetiminutovky indiáni vměstnali své dvě branky do pouhých 13 sekund, když nejprve skvělou kombinaci s Moravčíkem proměnil ve druhý gól domácích Tomáš Hrnka, aby krátce po něm skóroval i kapitán Škody Ondřej Kratěna. Hosté zkoušeli utkání zdramatizovat v dlouhé powerplay, ale na mladíka v brance Západočechů Sochůrka nevyzráli.

    Nejlepší hráči:Lukáš Pulpán – Martin Štajnoch.

    Střely: 36:24 (12:6, 19:9, 5:9).

    Z Plzně to bude všechno. Loučí se s Vámi Michal Belšán, těšit se u plzeňského přenosu budu opět v pátek, kdy na západ Čech zavítá Chomutov. Na počtenou! (19:56:58)
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Tak nakonec nestihli, stav zápasu se tedy nemění a tři body dnes zůstávají v Plzni!
     
    59:59
    Ještě vteřinu před koncem se bude prohlížet záznam hry, jelikož Hradečtí dopravili kotouč do brány, ta ale byla současně posunuta. Není tedy jisté, jestli to hosté stihli včas.
     
    59:36
    Vondráček vydoloval puk a poslal ho až k opuštěné brance Hradce Králové.
     
    59:31
    29 sekund před koncem třetí třetiny je Jakub Lev (PLZ) vyloučen na 2+2 minuty za vysokou hůl. Mountfield tak dohraje třetí třetinu v šesti proti čtřem!
     
    59:13
    Jake Newton měl před bránou několik spoluhráčů a snažil se jim přihrát, defenziva Plzně si ale počínala dobře.
     
    59:05
    Západočeši se provinili zakázaným uvolněním, a oddechový čas si tak pochopitelně bere domácí střídačka.
     
    58:42
    Po ráně slovinského obránce nyní Sochůrkovi puk propadl mezi betony, za brankovou čáru se ale nedošoural! Velké štěstí pro indiány.
     
    58:18
    Další nepřesný pokus Gregorce, který nyní poslal puk nad bránu Škodovky.
     
    58:01
    Sochůrek toho při střele Gregorce moc neviděl, hrací předmět však zamířil mimo tři tyče brány Plzně.
     
    57:37
    Jakub Koreis s Tomášem Hrnkou u mantinelu vybojovali kotouč pro Kratěnu, ten ho ale nedostihl včas. Hradec jde do další akce!
     
    57:22
    Patrik Rybár už zůstává na střídačce a Mountfield se pokusí o vyrovnání se šesti hráči v poli!
     
    57:22
    A další přerušení po zásahu Lukáše Sochůrka, který to hraje na jistotu. Hosté toho využívají k oddechovému času.
     
    57:05
    Jakub Koreis už potřeboval vystřídat, a tak jen nahodil puk do útočného pásma za bránu Patrika Rybára, aby to stihli i jeho spoluhráči.
     
    56:29
    René Vydarený si vybruslil do střelecké pozice a vyslal nadějný pokus, branku domácích však trefit nedovedl.
     
    56:23
    Reprezentační forvard Richard Jarůšek chtěl překvapit brankáře Sochůrka střelou zprava, ale to se nepodařilo. Domácí gólman přerušil hru.
     
    56:01
    Jake Newton sice dostal puk za bránu Lukáše Sochůrka, jako první u něj ale byli protihráči, což v plánech amerického obránce rozhodně nebylo.
     
    55:27
    Ihned po vhazování nadějně nahazoval kotouč Stanislav Dietz, k přesné teči ale nedošlo a do protiútoku vyrazila Plzeň. Johnson ovšem neměl dostatečnou rychlost.
    Marken.cz

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 22. Vondráček (Pulpán), 48. Hrnka (Moravčík), 49. Kratěna (D. Kubalík, Kracík) – 34. Bednář (Köhler)


    HC Škoda Plzeň: Sochůrek (Zeman) – Kvasnička, Čerešňák, Pulpán (A), D. Sklenička, Němeček, Moravčík, Slovák – D. Kubalík (A), Kracík, Kratěna (C) – Johnson, Lev, Vondráček – T. Svoboda, Kodýtek, Indrák – Vracovský, Koreis, Hrnka.
    Trenér: Ladislav Čihák.

    Mountfield HK: Rybár (Kacetl) – Gregorc, Štajnoch, Pavlas, Newton, Vydarený (A), Pláněk, Dietz, Čáp – Šimánek, Dragoun, Jarůšek – T. Knotek, Bednář (C), Köhler (A) – Bulík, Potulny, R. Pavlík – J. Dvořák, Nedvídek, J. Veselý.
    Trenér: Václav Sýkora.

    Rozhodčí: Pražák, Hribik – Bláha, Špůr.

    Diváci: 3548
    thejrc.org