Pittsburgh – Florida 3:2 (kon.) | New Jersey – Arizona 5:3 (kon.) | Boston – Minnesota 0:5 (kon.)
Detroit – Carolina 4:2 (kon.) | Philadelphia – Buffalo 4:3 (2:0 po s.n.) | Toronto – Tampa 3:7 (kon.)
St. Louis – Calgary 1:4 (kon.) | Dallas – Winnipeg 3:2 (kon.) | Vancouver – Ottawa 0:3 (kon.)
San Jose – Anaheim 2:1 (po pr.) | Los Angeles – Columbus 3:2 (po pr.)
konec
Toronto Maple Leafs
3:7 (0:3, 1:1, 2:3)
Tampa Bay Lightning
Středa 26.10.2016, 01:40 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    200. zápas Andreje Šustra.
     
    Z dnešního zápasu NHL je to všechno. Děkujeme za pozornost a přejeme dobrou noc! (04:40:41)
     
    Československá stopa v utkání:
    Roman Polák (TOR) 0+0, 1 střela na branku, čas na ledě: 16:10
    Ondřej Palát (TBL) 0+0, 2 střely na branku, čas na ledě: 15:38
    Andrej Šustr (TBL) 0+2, 0 střel na branku, čas na ledě: 17:20
     
    Hvězdy utkání
    1. Steven Stamkos (TBL) 2+2
    2. Nikita Kučerov (TBL) 1+3
    3. Vladislav Naměstnikov (TBL) 1+1
     
    Tampa Bay poráží Toronto Maple Leafs 7:3!

    Domácí byli od začátku aktivnější, jenže první třetinu prohráli 0:3. Nejprve za to mohl proměněný samostatný únik Stevena Stamkose, posléze se prosadil Alex Killorn. Na konci první části hry zaznamenal přesnou trefu z mezikruží opět Steven Stamkos.

    Po první přestávce promarnil nejprve Victor Hedman obrovskou šanci, kdy netrefil odkrytou branku Frederika Andersena, ale krátce na to už dorazil puk za záda dánského brankáře. William Nylander dal Torontu určitou naději na zvrat brankou, kterou uznali sudí až po výzvě Jona Coopera.

    Ve třetí dvacetiminutovce se krásně trefil Nikita Kučerov střelou do horního rohu branky Frederika Andersena. S tím opravdu nešlo nic dělat. Následně ale Toronto dalo dvě branky v rozmezí necelé minuty a půl, kdy se prosadili James Van Riemsdyk a posléze Austin Matthwes. Jenže Michell Marner se nechal úplně zbytečně vyloučit za vysokou hůl. Následovala čtyřminutová přesilovka hostů. Naměstnikov s Drouinem rozhodli definitivně o výhře hostujícího mužstva v poměru 7:3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Nazem Kadri (TOR) se tomu strašně diví, ale ono není vůbec čemu. Zbytečné oplácení a trošku frustrace hráče domácích, takže dvě minuty za sekání.
     
    59:09
    V době, kdy začala poslední minuta zápasu sledujeme výborné napadání, výborné bruslení a pohyb hokejistů v bílých dresech.
     
    58:18
    Na ledě je český útočník Ondřej Palát, ale právě on ztratil kotouč na pravém kruhu útočného pásma Tampy. Dnešní zápas se mu zrovna dvakrát nevyvedl.
     
    57:50
    Roman Polák to měl složité při rozehrávce, jelikož Alex Killorn mu nedal žádný prostor na to, aby se český obránce rozhlédl. Zkrátka účastník Světového poháru 2016 neměl žádný klid!
     
    57:17
    Austin Matthews byl v ofsajdu. Toronto už tenhle zápas nevyhraje a může za to především hloupý faul Mitchella Marnera v době, kdy se Maple Leafs nadechovali k náporu!
    55:57 Jonathan DROUIN - 3:7
     
    55:57
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tak tohle musí mrzet domácí, protože Toronto se hnalo do protiútoku, ale výborně zasáhl obránce Tampy, načež Nikita Kučerov poslal do dobré pozice svého spoluhráče a ten situaci dva na jednoho vyřešil razantní střelou JONATHAN DROUIN – 3:7. Asistence: Nikita Kučerov!
    55:10 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 3:6
     
    55:10
    Tampa právě vstřelila branku!
    VLADISLAV NAMĚSTNIKOV dává na 6:3 pro Tampu. Výborně clonil Rus brankáři Frederiku Andersenovi až se dostal k dorážce střely Antona Stralmana a snadno zakončil do prázdné branky Toronta! Zkrátka a dobře krásná černá práce, hosté si vytvořili tlak a Anton Stralman dostal strašně místa ke střele od modré čáry! Asistence: Anton Stralman, Tyler Johnson! 3:6.
     
    54:47
    A Tampa samozřejmě nikam nespěchá. Má tohle utkání výborně rozehrané. Ondřej Palát byl důrazný před Frederikem Andersenem.
     
    53:26
    Ale tohle je velká škoda pro domácí. Protože Mitchell Marner (TOR) dostává čtyři minuty za vysokou hůl. Teď skončila hokejka hráče Toronta v obličeji Fina Valterriho Fillpuly.
     
    53:06
    Nazem Kadri teď úplně zbytečně šel po odpískání do Bena Bishopa a to samozřejmě viděli obránci Tampy, takže následovala rozmíška před brankou hostů. Ještě předtím clonil Leo Komarov americkému gólmanovi Blesků.
     
    52:42
    Jenže právě Austin Matthews ztratil puk na útočné modré čáře, když se pustil mezi dva hráče. A Tyler Johnson šikovně šetří čas pro Tampu Bay.

    Vít Muzikář

    Branky a nahrávky: 40. W. Nylander (Kadri, Matthews), 49. J. van Riemsdyk (N. Zajcev, Rielly), 50. Matthews (W. Nylander) – 2. Stamkos (Šustr), 8. Killorn (Coburn, Point), 18. Stamkos (Šustr, Kučerov), 28. Hedman (Stamkos, Naměstnikov), 47. Kučerov (Stamkos, Naměstnikov), 56. Naměstnikov (Strålman, T. Johnson), 56. Drouin (Kučerov)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (Enroth) – Rielly, N. Zajcev, Gardiner, R. Polák, Hunwick, C. Carrick – Hyman, Matthews, W. Nylander – J. van Riemsdyk, Bozak, Marner – Co. Brown, Kadri, Komarov – M. Martin, Ben Smith, Holland.
    Tampa Bay Lightning: Bishop (Vasilevskij) – Hedman, Strålman, Garrison, Šustr, Nestěrov, Coburn – Naměstnikov, Stamkos, Kučerov – Palát, T. Johnson, Drouin – Killorn, Filppula, Point – Paquette, Boyle, J.T. Brown.

    Rozhodčí: Nicholson, O´Rourke – Cherrey, Knorr
    thejrc.org