Magnitogorsk – Novokuzněck 3:2 (kon.) | Čeljabinsk – Novosibirsk 3:2 (kon.) | Ufa – Omsk 2:3 (kon.)
Dynamo Moskva – Riga 2:1 (2:1 po s.n.) | Viťaz – Jokerit 1:2 (kon.) | Soči – N.Novgorod 1:2 (kon.)
konec
HK Soči
1:2 (0:2, 0:0, 1:0)
Torpedo Nižnij Novgorod
Středa 26.10.2016, 18:30 • Ledový palác Bolšoj • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Torpedo Nižnij Novgorod porazilo HK Soči na jeho ledě 2:1, a vyhrálo nad tímto soupeřem již posedmé v řadě, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (21:03:18)
     
    Zajímavostí je také to, že ačkoliv bylo za první dvě třetiny uděleno rozhodčími celkem 67 trestných minut, ve třetím dějství nešel na trestnou lavici žádný z hráčů.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 1-2.
    Střely na branku: 20-18.
    Zásahy gólmanů: 16-19.
    Vyloučení: 6-5.
    Vyšší tresty: 2-2.
    Trestné minuty: 32-35.
    Využití: 0-1.
    V oslabení: 0-0.
    Hity: 8-13.
    Vyhraná vhazování: 22-25.
     
    Zápas rozhodla první třetina, ve které Torpedo dokázalo využít nejprve nedisciplinovanosti domácích. V desáté minutě se Kaspars Daugavinš nejprve střelecky prosadil a o šest minut hezkou akcí přihrál na gól Kirillu Vorobjovovi. Od druhé třetiny, přesněji od času 21:43, kdy začala přesilovka Soči pět na tři, byli domácí lepším týmem. Hnali se do zakončení, rvali se o kontaktní gól, jenže jejich příležitosti končily buď na pozorné obraně hostí nebo na výborném Iljovi Proskurjakovovi, jenž má hlavní podíl na výhře svého týmu. Čísly řečeno, v druhé a třetí třetině si Torpedo připsalo dohromady deset střel. Snižující branku se domácím přece jen podařilo vstřelit, ale až v času 59:03 zásluhou Erica O'Della, a to už i přes drtivý tlak Soči v poslední minutě bylo málo – 1:2.
    Hlavní hrdina zápasu - gólman Torpeda Ilja Proskurjakov
     
    Už se jim to ale nepovede, protože Torpedo zásluhou Ilji Proskurjakova s vypětím všech sil uhájilo tři body, které si veze z Bolšoj ledového paláce.
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Tohle je skutečně obrovský tlak domácích, kteří se ženou za vyrovnáním.
     
    59:30
    Domácí se hned po buly dostali znovu před Proskurjakova a rána Krikunova z pravého kruhu vyplavala těsně vedle vzdálenější tyče branky Torpeda.
    59:03 Eric O'DELL - 1:2
     
    59:03
    Soči právě vstřelilo branku!
    Rázem je zaděláno na drama. Soči 57 vteřin před koncem snižuje na rozdíl jedné branky. Krikunov se za klecí Proskurjakova nenechal odstavit od puku. Naopak si jej dal na forhend a přihrál před brankáře Torpeda na zcela volného ERICA O'DELLA, který bleskově zblízka snižuje. Asistence: Ilja Krikunov, Igor Levickij.
     
    58:57
    63 vteřin před koncem třetí třetiny to domácí zkusí v šesti hráči bez gólmana. Konstantin Barulin jen smutně usedá na střídačku, protože dnes rozhodně nepředvedl špatný výkon.
     
    58:57
    HK Soči si vyžádalo oddechový čas.
     
    58:37
    Konstantin Barulin sice parádně lapil ránu Šurakova z pravé strany do lapačky, jenže ihned poté udělal tři čtyři rychlé kroky a mezi kruhy sklepl puk na spoluhráče. Ti mu ale vůbec nepomohli a měli štěstí, že se kus černé gumy neodrazil na hole hostí.
     
    58:20
    Za brankou Proskurjakova vybojoval puk Gračjov a už jej vyváží na druhou stranu kluziště.
     
    58:11
    Domácí musí znovu začít od svojí klece.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny a troufám si tvrdit, že i celého zápasu.
     
    57:44
    Přejít přes dobře hrající pětici hostí ve středním pásmu je zatím pro Soči věc neřešitelná. Jen co Torpedo dostane kotouč, přejede s ním červenou a vyhodí za branku Barulina, tak jako nyní Osipov.
     
    57:20
    Nevím, kolik času dnes strávil Alexandrov na ledě, ale je to vskutku dost. Nyní z něj prakticky neslézá a rozehrává další útok svého týmu.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 60. O'Dell (Krikunov, Levickij) – 13. Daugavinš (A. Potapov), 16. K. Vorobjov (Daugavinš)


    HK Soči: Barulin – Alexandrov, Ibragimov, Mamkin, S. Kuzněcov, Glazkov, Mamašev – O'Dell, I. Zacharčuk, Levickij – Padakin, Krikunov, Ignatuškin – Jacenko, Tolpeko, Morozov – Tomilin, Ščegolkov, Dělnov.
    Torpedo Nižnij Novgorod: Proskurjakov – M. Osipov, K. Vorobjov, Jegoršev, I. Višněvskij, Lofquist, Šulenin, Kolganov – Ashton, Rasskazov, Žerděv – Daugavinš, Frolov, D. Sjomin – Šurakov, Pettersson, Gračjov – D. Iljin, Urakov, A. Potapov – V. Kuljomin.

    Rozhodčí: Alexej Bělov, Denis Naumov – Eduard Metalnikov, Alexander Sirotkin
    thejrc.org