NY Islanders – Montreal 2:3 (kon.) | NY Rangers – Boston 5:2 (kon.) | Edmonton – Washington 4:1 (kon.)
Anaheim – Nashville 6:1 (kon.)
konec
New York Islanders
2:3 (0:0, 1:1, 1:2)
Montreal Canadiens
Čtvrtek 27.10.2016, 01:00 • Barclays Center, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v utkání

    Tomáš Plekanec (MTL) 0+0, 2 střely, čas na ledě 17:02 (04:01:50)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Shea Weber (MTL) 1+1
    2. Phillip Danault (MTL) 1+0
    3. John Tavares (NYI) 1+0
     
    Statistiky: Střely na bránu: 28-29; Zablokované střely: 28-18; Vhazování: 55%-45%; Hity: 20-19; Přesilové hry: 1/2-1/1; Trestné minuty: 2-4.
    Obránce Shea Weber vystřelil Montrealu páté vítězství v řadě.

     
    Hráči New Yorku Islanders dokázali zásluhou Johna Tavarese a Dennise Seidenberga dvakrát zareagovat na vedení Montrealu, o které se nejprve zasloužil Paul Byron a poté Phillip Danault, na další gól z hole Shea Webera, který se prosadil necelé tři minuty před koncem, už ale odpověď nalézt v zajímavém a dramatickém závěru nedokázali. Canadiens neprohráli v normální hrací době ani pošesté v řadě a prodloužili svou skvělou bilanci. Konečný výsledek. New York Islanders 2 Montreal Canadiens 3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Johnny Boychuk na vrcholu levého kruhu pro vhazování po vyhraném vhazování tvrdě vypálil, jeho následnou ránu ale Al Montoya u své pravé tyče vyrazil.
     
    59:40
    Brendan Gallagher u mantinelu na levé straně útočného pásma zasáhl do obličeje vysokou holí Cala Clutterbucka a Islanders si 20 sekund před koncem a přesilovou hrou vzali oddechový čas.
     
    58:46
    Thomas Greiss naskočil na střídačku a Islanders to v závěru zkouší v šesti bruslařích na ledě.
     
    58:00
    Do konce utkání zbývají odehrát 2 minuty a ve třetí třetině jsme svědky obrovského dramatu.
    57:03 Shea WEBER - 2:3
     
    57:03
    Montreal právě vstřelil branku!
    Jeff Petry z pravého křídla krásně přenesl hru doleva, kde na vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl k jedovaté střele s příklepem bez přípravy SHEA WEBER a nádhernou ránou nad vyrážečkou Thomase Greisse zamířil k přední levé tyči. Montreal využívá v samotném závěru utkání přesilovou hru a potřetí vede! Asistence: Jeff Petry a Max Pacioretty.
     
    56:10
    Nick Leddy dostal dvě minuty za sekání a Montreal může v závěru utkání strhnout vedení zpět na svou stranu. Canadiens dvakrát vedli, ani jednou ale své vedení nedokázali udržet.
     
    56:10
    Nathan Beaulieu se dostal mezi kruhy pro vhazování k odraženému puku a těsně nad ledem ho bez přípravy posílal k levé tyči, jenže Thomas Greiss tam dokázal vytasit svůj pravý beton a jeho střelu senzačním zákrokem vyrazil!
     
    55:01
    Andrew Shaw se dostal do samostatného úniku a svůj úprk se pokusil zakončit střelou do pravého horního rohu brány, jenže prostor mezi třemi tyčemi minul a jeho pokus zamířil mimo!
    54:16 Dennis SEIDENBERG - 2:2
     
    54:16
    Islanders právě vstřelili branku!
    DENNIS SEIDENBERG po přihrávce Calvina de Haana z levého křídla napřáhl v blízkosti pravého kruhu pro vhazování bez přípravy ke střele a nádhernou ranou s příklepem o břevno vymetl přesně vzdálenější levý horní roh brány. Asistence: Calvin de Haan a Ryan Strome.
     
    53:47
    Anthony Beauvillier se před bránou ocitl v obrovské šanci, jenže puk nějakým zázračným způsobem nedokázal poslat za záda Ala Montoyi, který stále inkasoval pouze jednou.
     
    52:29
    Cal Clutterbuck se pokusil vypálit z pravého kruhu pro vhazování, jeho následná střela ale byla sražena mimo.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 36. Tavares, 55. Seidenberg (de Haan, R. Strome) – 24. Byron (Gallagher, Jemelin), 52. Danault (S. Weber, T. Mitchell), 58. S. Weber (Petry, Pacioretty)


    New York Islanders: Greiss – Leddy, Hamonic, Hickey, Boychuk, de Haan, Seidenberg – Ladd, Tavares (C), Jo. Bailey – Lee, B. Nelson, Beauvillier – Quine, Barzal, R. Strome – Chimera, Cizikas, Clutterbuck.
    Montreal Canadiens: Montoya – Jemelin, S. Weber, Markov, Petry, Beaulieu, Pateryn – Pacioretty (C), Galchenyuk, Gallagher – Lehkonen, Plekanec, Radulov – Byron, Desharnais, Shaw – Danault, T. Mitchell, Flynn.

    Rozhodčí: Frederick L'Ecuyer, Chris Lee. Čároví: Darren Gibbs, Pierre Racicot

    Diváci: 12194
    ocianews.com