NY Islanders – Montreal 2:3 (kon.) | NY Rangers – Boston 5:2 (kon.) | Edmonton – Washington 4:1 (kon.)
Anaheim – Nashville 6:1 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
6:1 (1:0, 5:0, 0:1)
Nashville Predators
Čtvrtek 27.10.2016, 04:30 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v utkání

    Marek Mazanec (NSH) čas na ledě 24:56, 7 zákroků, 2 góly, úspěšnost zákroků 77,8% (07:38:12)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Jakob Silfverberg (ANA) 2+0
    2. Andrew Cogliano (ANA) 1+0
    3. Shea Theodore (ANA) 0+1
     
    Statistiky: Střely na bránu: 26-29; Zablokované střely: 16-9; Vhazování: 55%-45%; Hity: 20-17; Přesilové hry: 3/4-1/5; Trestné minuty: 10-8.
    Statistiky po skončení zajímavého a jednostranného zápasu.

     
    Anaheim se podruhé v letošní sezóně představil v Honda Center a svým fanouškům přichystal nevídanou podívanou. Ducks po gólu Nicka Ritchieho v přesilové hře vstupovali do druhé třetiny s jednobrankovým vedením, po přestávce se ovšem začaly dít neskutečné věci. Jakob Silfverberg nejprve skóroval v oslabení a vzápětí v přesilové hře. Tím ovšem jízda domácích hráčů nekončila, když se po krásné individuální akci prosadil Corey Perry a v oslabení po samostatném úniku Andrew Cogliano, který českého brankáře Marka Mazance v bráně přivítal krásným bekhendovým blafákem. Dokonalou prostřední část, ve které Ducks skórovali dvakrát v oslabení i přesilové hře, zakončil Ryan Kesler. Nashville se po druhé přestávce už nezmohl kromě čestného gólu Colina Wilsona na nic. Konečný výsledek. Anaheim Ducks 6 Nashville Predators 1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Colton Sissons střelou z pravého kruhu pro vhazování zamířil vedle přední pravé tyče a v dnešním zápase se už s největší pravděpodobností nic nestane, ne, že by toho bylo málo!
     
    59:00
    Do konce zápasu zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:28
    Filip Forsberg si v blízkosti levé tyče dobře pokryl puk a poté se ho bekhendem snažil usměrnit na bránu, jeho pokus ovšem zamířil mimo a John Gibson mohl zůstat v klidu.
     
    57:56
    Hráči Nashvillu byli v útočném pásmu příliš rychle a jejich akci zastavilo postavení mimo hru.
    Skóre na kostce nad ledem v Honda Center mluví úplně za vše.

     
    56:54
    Ducks založili po levém křídle rychlý útok a z ostrého úhlu napřáhli ke střele, která skončila na hrudi Marka Mazance, který po snadnějším zákroku puk podržel a přerušil hru.
     
    56:23
    Zaměřeno na ...

    Jakob Silfverberg v dnešním zápase vyslal na bránu Nashvillu čtyři střely a dvě z nich skončily gólem. Útočník Anaheimu se nejprve prosadil v oslabení a poté přesilové hře. Jsem moc zvědavý na to, zda bude vyhlášen první hvězdou utkání, protože horkým kandidátem je také brankář John Gibson.
     
    55:57
    Predators založili na pravém křídle rychlý výpad a poté přišla nebezpečná střela z pravého kruhu pro vhazování, John Gibson ale vytáhl další famózní zákrok a puk ukryl ve své lapačce!
     
    55:27
    Do konce zápasu zbývá odehrát necelých pět minut a Predators si alespoň tím čestným gólem trochu vylepšili hodně pošramocenou reputaci.
     
    54:02
    Za bránou Marka Mazance už se rozsvítilo červené světlo a vypadalo to na gól, jenže puk se po střele Josepha Cramarossa z mezikruží od horní tyče v blízkosti levého horního rohu brány odrazil zpět do hry!
     
    53:27
    Po krátké odmlce kvůli ošetření čárového rozhodčího Dereka Amella je hra opět v plném proudu a Predators se snaží dát zapomenout na katastrofální druhou třetinu.
     
    52:14
    Čárový rozhodčí Derek Amell utrpěl nějaké zranění ruky a dojel na střídačku Anaheimu, aby ho jeden z lékařů ošetřil.
     
    52:14
    Ryan Johansen na pravém křídle nabral dobrou rychlost a z vrcholu pravého kruhu pro vhazování po krásné stahovačce vypálil mezi nohama jednoho z protihráčů, John Gibson si ale dokázal puk najít a ukryl ho ve svém náručí.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 3. N. Ritchie (Sgarbossa, Vermette), 25. Silfverberg (Theodore, Garbutt), 30. Silfverberg (Vatanen, Fowler), 36. Perry, 37. Cogliano, 40. Kesler (Fowler, Vatanen) – 48. C. Wilson


    Anaheim Ducks: Gibson – Fowler, Manson, Holzer, Vatanen, Theodore, Bieksa – N. Ritchie, Vermette, Perry – Cogliano, Kesler, Silfverberg – Garbutt, Wagner, Etem – Cramarossa, Sgarbossa, Boll.
    Nashville Predators: Rinne (36. Mazanec) – Ekholm, P. K. Subban, Josi, Ellis, Carle, Y. Weber – Arvidsson, Johansen, Neal – Forsberg, Ribeiro, Fiala – C. Wilson, Fisher (C), C. Smith – Järnkrok, Sissons, Watson.

    Rozhodčí: Kelly Sutherland, Ian Walsh. Čároví: Shandor Alphonso, Derek Amell

    Diváci: 15421
    thejrc.org