Buffalo – Minnesota 0:4 (kon.) | Philadelphia – Arizona 4:5 (kon.) | Pittsburgh – NY Islanders 4:2 (kon.)
Toronto – Florida 3:2 (kon.) | Montreal – Tampa 3:1 (kon.) | St. Louis – Detroit 1:2 (1:2 po s.n.)
Winnipeg – Dallas 4:1 (kon.) | San Jose – Columbus 3:1 (kon.) | Los Angeles – Nashville 3:2 (po pr.)
konec
San Jose Sharks
3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Columbus Blue Jackets
Pátek 28.10.2016, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Martin Jones (SJS) (24 zásahů)
    Tomáš Hertl (SJS) (2 + 0)
    Sergej Bobrovskij (CBJ) (26 zásahů) (07:19:41)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (2 + 0, 2 střely na branku, čas na ledě 16:24)
    Lukáš Sedlák (CBJ) (0 + 1, 1 střela na branku, čas na ledě 8:40)
     
    Střely na branku v zápase

    San Jose Sharks: 29

    Columbus Blue Jackets: 25
     
    Utkání mezi San Jose a Columbusem přineslo spoustu zajímavých momentů a nakonec i čtyři branky. Přestože to vypadalo, že dnes moc gólů neuvidíme. V první třetině poslal domácí do vedení Joonas Donskoi, pak ale dlouho nikdo neoslavoval. Navíc se kvůli problémům se světlem v hale dohrával zbytek druhé třetiny až na začátku té třetí, také méně obvyklá situace. A aby toho nebylo málo, branku Brendona Dillona ve třetím dějství neuznali rozhodčí pro postavení mimo hru.

    Sharks přesto zápas zvládli ovládnout. Druhý gól Kaliforňanů přidal Tomáš Hertl a ten samý hráč se radoval i při gólu do prázdné klece. Trefa Scotta Hartnella za Jackets hostům nepomohla. A ještě jedna věc, český útočník Lukáš Sedlák si díky asistenci u jediného gólu Columbusu připsal první kanadský bod v NHL. Ode mě je to pro dnešek vše, po zajímavé podívané přeji hezký sváteční den.
     
    Konec zápasu.
    59:59 Tomáš HERTL - 3:1
     
    59:59
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen to ještě Žraloci stihli s gólem do prázdné branky. I když opravdu v poslední možnou chvíli, později už by to nešlo. Útočník z České republiky TOMÁŠ HERTL se trefil necelou vteřinu před koncem základní hrací doby a potvrzuje domácí vítězství. Sledovali jsme ale slušné drama před koncem třetí třetiny. Asistence: Joe Thornton.
     
    59:25
    Patrick Marleau podruhé za sebou minul prázdnou branku. Tohle už musí zkušeného domácího útočníka opravdu hodně mrzet.
     
    58:50
    Gagner a jeho kombinace se spoluhráčem na pravé straně útočného pásma. Ale Columbus potřebuje nějakou lepší střeleckou možnost. Ta zatím nepřichází.
     
    58:19
    Columbus už hraje s prázdnou brankou a šesti muži v poli. Patrick Marleau mohl rozhodnout, ale netrefil odkryté zařízení hostujícího celku.
     
    58:03
    Až nyní se San Jose osvobozuje vyhozením, to začínají poslední dvě minuty základní hrací doby.
     
    57:34
    Po komerční přestávce opět pokračujeme ve hře, teď budeme sledovat hodně důležitou část utkání. Hraje se převážně před Jonesem.
    57:10 Scott HARTNELL - 2:1
     
    57:10
    Columbus právě vstřelil branku!
    Ještě ale v žádném případě není o vítězi tohoto zápasu rozhodnuto, což nyní jasně potvrzuje útočník Jackets SCOTT HARTNELL. Je pravda, že hosté měli docela štěstí. Ale doposud se jich držela hlavně smůla, takže se není čemu divit. Hartnell možná ani sám nevěděl, že od Lukáše Sedláka dostane na brankoviště nabídku. Ale dostal ji a pro Hartnella už se jednalo o poměrně snadný úkol, celkem s klidem doklepl kotouč do sítě. Sedlák má první kanadský bod v NHL vůbec. Asistence: Lukáš Sedlák, Brandon Saad.
     
    56:24
    Mikkel Boedker kličkoval tak dlouho, až se prokličkoval po pravé straně do velké šance. V rozhodujícím okamžiku ale minul branku, takže třetí gól San Jose nepřidá.
     
    55:51
    Gagner dlouho váhal s rozehrávkou z obranného pásma. Nakonec ji uskutečnil až poté, co zbytek jeho formace dostřídal a poslal na led čerstvé síly.
     
    55:19
    Znovu dlouhá pasáž bez přerušení a nyní se jedná o vodu na mlýn pro kalifornský celek. Nebude dlouho trvat a hosté budou muset přemýšlet o hře bez gólmana.
     
    54:35
    Ještě jednou ten samý hráč Modrokabátníků u kotouče, pak už se chystal k zakončení také Dubinsky. Gólam San Jose v tuto chvíli zatím bez práce.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 13. Donskoi (Schlemko), 53. Hertl (Vlasic, Schlemko), 60. Hertl (J. Thornton) – 58. Hartnell (Sedlák, Saad)


    San Jose Sharks: M. Jones – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Schlemko – Bødker, J. Thornton, Pavelski (C) – Donskoi, Couture, J. Ward – Marleau, Hertl, M. Karlsson – Haley, Tierney, Wingels.
    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, Prout, Nutivaara – Jenner, Dubinsky, Atkinson – Saad, Wennberg, N. Foligno (C) – Calvert, W. Karlsson, J. Anderson – Hartnell, Sedlák, Gagner.

    Rozhodčí: Pochmara, Morton – Heyer, Mach

    Diváci: 17 229
    thejrc.org