HC Plzeň – Kladno 4:5 (0:1 po s.n.) | Mountfield HK – Písek 6:0 (kon.) | K. Vary – HC Litvínov 5:4 (kon.)
Zlín – Havířov 2:6 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 7:2 (kon.) | Vítkovice – Vsetín 4:3 (kon.)
Chomutov – Letňany 3:2 (kon.) | Olomouc – Jihlava 2:1 (kon.) | Pardubice – Kolín 7:2 (kon.)
Havlíčkův Brod – Č. Budějovice 0:1 (kon.)
konec
BK Mladá Boleslav
7:2 (2:0, 2:0, 3:2)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 28.10.2016, 15:00 • ŠKOENERGO Aréna - malá hala • Extraliga staršího dorostu • 17. kolo
Partner:
     
    Tolik pro tento týden z boleslavské malé haly. Hokejová pozornost se nyní přesouvá na hlavní ledovou plochu ŠKOENERGO Arény, kde budou diváci sledovat souboj mezi Mladou Boleslaví a Kometou Brno. Přeji dobrý večer s hokejem a pěkný víkend. Na počtenou. (17:21:32)
     
    Boleslavští starší dorostenci se radují ze zasloužené výhry ve středovém kruhu. Třetí letošní derby mezi Mladou Boleslaví a Libercem mělo ale obrovské grády! 85 diváků mohlo sledovat strhující podívanou s velkými šancemi na obou stranách a k tomu tři pořádné bitky. Boleslav může však děkovat především gólmanovi Haasovi, který ji dost podržel, a také druhé formaci, která zajistila výhru. Za liberecké se prosadil naopak pouze dvakrát Chrtek.
     
    Oba hráči dostanou tresty, ty však rozhodčí nyní nesdělili, a proto budou k dispozici až později ve finální verzi zápisu o utkání.
     
    Bitka mezi oběma kohouty trvala velice dlouho, snad dvě minuty! Peter Novák byl sice o něco lepší, ale nedokázal Adama Charváta složit k zemi, ani mu přetáhnout dres. Palec nahoru pro rozhodčí, že i třetí velkou bitvu v zápase nechali plynout až do konce.
     
    Po závěrečné siréně sledujeme ještě dlouhou bitku mezi Peterem Novákem a Adamem Charvátem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Zápas se dohrává před boleslavskou brankou.
     
    59:37
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Využitá přesilovka. K odraženému puku se dostal před brankou DOMINIK HRACHOVEC a ukázkově jej zametl pod víko Kristiánovy branky. Asistence: Petr Foerster, Jan Dvořák.
     
    59:12
    Při přesilovce je odpískáno zakázané uvolnění domácích.
     
    58:42
    Boleslavští se snaží zápas dohrát v poklidu v útočném pásmu, přesilovka jim však moc nejde.
     
    58:02
    Václav Mocek (LIB) dostal dvě minuty za podražení a Kryštof Bouřil (LIB) za napadení. Za Boleslav byl vyloučen Lukáš Kučera (MLB) – menší trest za napadení.
     
    58:02
    Rozhodčí řeší s kapitány tresty, mezitím se obě střídačky intenzivně radí, jak sehrát závěr duelu.
     
    58:02
    Dva fauly v jednom čase, přičemž jeden z nich, ten na Jana Dvořáka byl z kategorie zákeřnějších. Martin Blabola chtěl spoluhráče bránit, ale nakonec z toho bitka nebyla. Bude se ale vylučovat.
     
    57:27
    Další rychlý průnik Dominika Hrachovce, jenže ani tentokrát se boleslavský forward neprosadil. Trefil jen betony gólmana.
     
    56:38
    Hned po buly se napřáhl ke střele Dominik Hrachovec, Kristián Novák však ukázal divákům výborný zákrok lapačkou.
     
    56:31
    Po souboji u mantinelu byla přerušena hra. Hlavní rozhodčí neviděl puk.
     
    55:43
    Matěj Tóth by býval nejspíš dohonil puk, aby to nebyl icing, ale nakonec byl možná poněkud laxní, a tak Středočeši nemohli vystřídat. Domácí trenér mu za to následně vyčinil.
     
    55:15
    Od modré vypálil Petr Bitman, jenže puk trefil jen brusli jednoho z bránících hráčů Mladé Boleslavi.

    Vojtěch Drbohlav

    Branky a nahrávky: 2. Hrachovec (Dvořák, Foerster), 18. Tóth (Kučera, Křížek), 32. Dvořák (Foerster, Kučera), 37. Foerster (Kučera, Jirásek), 45. Šípek (Novák, Jirásek), 54. Foerster (Nepokoj, Dvořák), 60. Hrachovec (Foerster, Dvořák) – 51. Chrtek (Šír), 55. Chrtek (Kunst)


    BK Mladá Boleslav: Haas (V. Marek) – Beneš, P. Novák, Dlabola, Jirásek (C), Imlauf, Homolka, Červenka – Foerster, Čermák, Dvořák, Křížek (A), Tóth, Hrachovec, Šípek, Havelka, Jindra, Kučera
    Bílí Tygři Liberec: K. Novák (Zajíček) – Aubrecht, Turský (C), Charvát, Habermann, Had, Kunst, Ira, Bálik – Šír, Mocek, Maťátko, Litera, Damašek, Bitman, Hájek, Piroutek, Chrtek (A), Šafařovský, Bouřil

    Rozhodčí: Horinek – Gabriel, Zmeškal

    Diváci: 85
    thejrc.org