Toulouse – Lyon 1:2 (kon.) | Nancy – Caen 2:0 (kon.) | Saint-Étienne – Monaco 1:1 (kon.)
Lorient – Montpellier 2:2 (kon.) | Bastia – Dijon 0:0 (kon.) | Guingamp – Angers 1:0 (kon.)
konec
Toulouse FC
1:2 (1:1)
Olympique Lyon
Sobota 29.10.2016, 17:00 • Stadium Municipal, Toulouse • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše, díky za pozornost. Přeji příjemný zbytek sobotního večera a budu se těšit na další shledání u sportovních přenosů, do té doby na počtenou! (18:57:11)
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 8:2. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 16:16.
     
    Je dobojováno, Lyon díky heroickému bránění poráží čtvrté Toulouse na jeho hřišti a připisuje si velmi důležité tři body.

    Po prvním poločase byl stav nerozhodný, v tom druhém jsme pak viděli už jen jednu branku. V 52. minutě využil parádní Tolissovu kolmici Alexandre Lacazette a svým druhým gólem rozhodl o dělbě bodů. Jen o čtyři minuty později byl vyloučen Rafael a Toulouse pak svého soupeře zle mačkalo, na vyrovnání ale domácí nedosáhli. Naopak chvilku před koncem mohl výhru Lyonu potvrdit Ghezzal, ve velké šanci ale pálil jen do Lafonta.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Už v poslední minutě nastavení se do střelecké pozice dostal Moubandje, jeho střela ale končí mimo prostor tří tyčí. Lopes s rozehrávkou ani v nejmenším nepospíchá.
     
    90+4
    Ghezzal se zmocnil balonu a jelikož viděl, že Lafont je hodně vyběhnutý, zkusil jej ještě z vlastní poloviny překonat. Mířil ale hodně vedle.
     
    90+4
    Somáliův centr zprava odpravil na rohový kop pozorný Mapou Yanga-Mbiwa.
     
    90+3
    Braithwaite se parádními jeslemi uvolnil na levé straně, ale jeho přetažený centr vyústil jen v zablokovanou ránu.
     
    90+3
    Alexandre Lacazette (LYO) fauloval u postranní čáry Moubandjeho a vyfasoval žlutou kartu.
     
    90+2
    Rachid Ghezzal si při zpracování pomohl rukou a balon se stěhuje zpátky na kopačky domácího týmu. Braithwaite ale balon nezkrotil a Tolisso vhazuje aut.
     
    90+1
    Nad rámec druhé půle je nastaveno rovnou pět minut.
     
    90
    V souboji dvou hráčů s číslem 29 zezadu zválcoval domácí Moubandje lyonského Tousarta a hosté mají k dispozici přímý kop na středu hřiště.
     
    89
    Z následného rohu hosté nezahrozili, naopak dopředu zase vyrazila fialová lavina a Lopes musel tygřím skokem sbírat balon ze vzduchu před naskakujícím Edouardem.
    88. Šance Ghezzala a dobrý zákrok Lafonta.
     
    88
    Obrovská šance Lyonu! Prakticky z ničeho vytvořil Lacazette výborným driblinkem šanci, když překonal dva obránce a na středu našel osamoceného Ghezzala, jehož bombu ale vyrazil nad pohotový Lafont!
     
    87
    Domácí měli k dispozici přímý kop z nějakých 33 metrů, který rozehrál Trejo dobrým centem do vápna. Tam na míč naskočil Odsonne Edouard, ale zády k bráně hlavičkoval výrazně mimo.
     
    86
    A hned byl Lopes zase v permanenci, po centru Moubandjeho zleva musel na zem, aby alespoň změnil dráhu míče před všudypřítomným Braithwaitem.
     
    85
    Po zhruba 80 sekundách se portugalský gólman postavil na nohy, zadribloval s balonem a dal najevo, že je připraven pokračovat v zápase.

    Michal Konvalina

    Branky: 26. Jullien (Trejo) – 15. A. Lacazette (pen.), 52. A. Lacazette (Tolisso)

    Karty:   32. Sylla (TOU), 35. Durmaz (TOU) – 43. Rafael (LYO), 54. Mammana (LYO), 90+3. A. Lacazette (LYO)   56. Rafael (LYO)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 8:2. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 16:16.
    Toulouse FC: Lafont – Yago (75. Edouard), Diop, Jullien, Moubandje – Blin, Bodiger (60. Toivonen) – Durmaz, Trejo, Sylla (61. Somália) – Braithwaite (C).
    Náhradníci: Goicoechea – Amian Adou, Sirieix, Somália, Cafaro, Toivonen, Edouard.

    Olympique Lyon: A. Lopes – Rafael, Mammana (74. Yanga-Mbiwa), Diakhaby, Morel – Ghezzal, Gonalons (C), Tolisso, Cornet (69. Rybus) – Fékir (61. Tousart), A. Lacazette.
    Náhradníci: Gorgelin – Rybus, Yanga-Mbiwa, Ferri, Tousart, Darder, G. Kalulu.

    Rozhodčí: Benoît Millot – Luzi, Pacelli – Batta
    thejrc.org