Michalovce – Senica 0:0 (kon.) | Myjava – Dunajská Streda 1:2 (kon.) | Trenčín – Zlaté Moravce 2:0 (kon.)
Trnava – Ružomberok 0:1 (kon.)
konec
MFK Zemplín Michalovce
0:0 (0:0)
FK Senica
sk Sobota 29.10.2016, 17:00Niké liga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Úvodná hodina zápasu mala jednotný priebeh. Domáci futbalisti boli aktívnejší, tvorili hru a vypracovali si aj gólové šance. Hostia naopak čakali v defenzíve a podnikali protiútoky, prostredníctvom ktorých dokázali podkúriť michalovskej obrane. Všetko však zmenila červená karta pre Koscelníka. Odvtedy mala Senica častejšie loptu a po vylúčení Žofčáka sa jej prevaha ešte zvýšila. Domáci vsadili na bránenie, v deviatich mužoch nechceli inkasovať a napokon sa ubránili. Mali však aj kúsok šťastia, pretože v 90. minúte spálil obrovskú možnosť Samuel Mráz. (18:52:34)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Zemplínčania držia loptu v blízkosti rohovej zástavky a postupne zbierajú sekundy.
     
    90+1
    Domáci brankár čakal na svoj zákrok až do posledných sekúnd riadneho hracieho času, no potom zachránil svoj tím. Ukázala sa však futbalová spravodlivosť, pretože Michalovce si za dnešný výkon určite nezaslúžia prehrať.
     
    90
    Senica mala na dosah gól a možno aj rozhodnutie. Po centri Weritona sa lopta odrazila k Mrázovi, ktorý bol úplne sám pred Macejom. Striedajúci záložník hostí prudko vystreli, no michalovský gólman loptu stihol vyraziť aspoň na brvno.
     
    89
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Stanislav Danko, prichádza Jakub Grič.
     
    89
    Senica mala možnosť po štandardke. Hlavičkou zakončoval Pillár, no nebezpečný bol najmä nábeh Březinu, pred ktorým stihol zasiahnuť Macej.
     
    88
    Kristian Kushta (Michalovce) fauloval zozadu prenikajúceho Quayeho a uvidel žltú kartu.
     
    88
    Michalovce mali k dispozícii rohový kop, ale opäť ho nevyužili. Center smeroval priamo do rukavíc Šullu.
     
    87
    Michal Sipľak ostal sedieť na trávniku a ukazoval, že má zdravotné problémy. Po chvíli sa však zdvihol a pokračoval.
     
    85
    Záver duelu je poriadne nervózny. Emócie pracujú hlavne na domácej strane a prispievajú k tomu aj pískajúci či bučiaci fanúšikovia zo Zemplína.
     
    84
    Seničania majú dvojnásobnú početnú výhodu, no v dnešnom zápase ešte ani raz nevystrelili a smerom dopredu sú neškodní. Hrozili iba po brejkoch či michalovských chybách.
     
    83
    Nastala veľmi zaujímavá situácia. Igor Žofčák utekal z ihriska rovno do šatne a zabudol si dať dole kapitánsku pásku. Preto museli jeho spoluhráči čakať asi minútu, kým sa našla ďalšia a dostal ju Kunca.
     
    82
    Fanúšikovia Zemplínu Michalovce nie sú spokojní s priebehom dnešného duelu. Hlavný rozhodca totiž viackrát rozhodol v ich neprospech.
     
    81
    Igor Žofčák (Michalovce) dostal druhú žltu kartu a musel opustiť ihrisko. Domáci dohrávajú iba s deviatimi hráčmi a navyše bez kapitána.
     
    81
    Domáci hráči často váhajú s centrami či prihrávkami a dávajú Seničanom čas na to, aby sa sformovali. Teraz na to doplatil Danko.
     
    80
    Seničanom sa otváral priestor na rýchly brejk do otvorenej obrany. Luiz Gutierre Weriton však katastrofálne prihral spoluhráčovi.
     
    79
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Emmanuel Mensah, prichádza Kristian Kushta.
     
    77
    Hostia sa takmer dostali ku gólu ako slepé kura k zrnu. Sipľak chcel odkopnúť loptu do bezpečia, no trafil Kratochvíla, od ktorého smerovala tesne vedľa žrde.

    Tomáš Lengyel

    Branky:

    Karty:   41. Škutka (MIC), 54. Sedlák (MIC), 54. Žofčák (MIC), 64. Sipľak (MIC), 88. Kushta (MIC) – 54. Turyna (SEN), 76. Šulla (SEN)   81. Žofčák (MIC)   59. Koscelník (MIC)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 3:5. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 3:5.
    MFK Zemplín Michalovce: Macej – Koscelník, Podhorin, Sipľak, Qose – Sedlák – Kotora, Žofčák (C), Danko (89. Grič), E. Mensah (79. Kushta) – Škutka (46. Kunca).
    Náhradníci: Kira – Grič, Turik, Regáli, Lazarus, Kushta, Kunca.

    FK Senica: Šulla (C) – Kosorín, Březina, Pillár, Delgado (72. Mráz) – Kopičár, Quaye – Kratochvíl, Ebwelle (59. Gonchar), Gutierre Weriton – Turyna.
    Náhradníci: Plach – Gonchar, Mráz, Jedinák, Blažek, Varga.

    Rozhodčí: Mastiš – Weiss, Lieskovský
    bahis siteleri