Opava – Kopřivnice 4:0 (kon.) | Šumperk – SHK Hodonín 1:2 (1:2 po s.n.) | Val. Meziříčí – Nový Jičín 3:2 (po pr.)
Nymburk – Pelhřimov 8:0 (kon.) | Havlíčkův Brod – Jindř. Hradec 8:2 (kon.) | Řisuty – Bílina 4:3 (kon.)
Vsetín – Poruba 2011 5:2 (kon.) | Žďár n/S – Písek 5:4 (po pr.) | Klatovy – Vrchlabí 5:3 (kon.)
Mor. Budějovice – David Servis 10:2 (kon.) | Tábor – Kolín 3:1 (kon.) | Trutnov – Klášterec nO 1:4 (kon.)
Jablonec n/N – Sokolov 5:1 (kon.) | Kobra – Děčín 5:4 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
5:2 (2:0, 1:0, 2:2)
HC RT TORAX Poruba 2011
Sobota 29.10.2016, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • 2. liga skupina Východ • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Krásné sobotní odpoledne ze vsetínského zimního stadionu, kde se dnes schyluje k dlouho očekávané bitvě. Domácí VHK ROBE Vsetín se totiž utká v přímém soubojí o první místo tabulky s ostravským celkem HC RT TORAX Poruba. Oba týmy budou usilovat o prodloužení dlouhé vítězné šňůry, jen jeden se však bude moci po utkání radovat. Kdo ovládne podzimní šlágr před zaplněným Lapačem?
     
    VHK ROBE Vsetín
    Také v táboře Valachů může před důležitým soubojem o první místo panovat spokojenost. Zelenožlutí vyhráli již sedm utkání v řadě a na vítězné vlně chcějí setrvat i nadále. Oba týmy již výrazně odskočily svým tabulkový pronásledovatelům a vše nasvědčuje tomu, že souboj o první místo proběhne výhradně mezi Vsetínem a Porubou. Vsetínští zaznamenali v této sezóně jen jednu porážku, a to právě na ledě Ostravanů. Nyní budou chtít svému soupeři tuto prohru oplatit.

    Generálka vyšla zelenožlutým na výbornou, na ledě Techniky rozhodli o svém vítězství již v první třetině, kterou vyhráli 5:1 a zbytek zápasu už byl jasnou záležitostí. Vsetín nakonec zvítězil 7:2 a ukázal svou ofenzivní sílu.

    Do ostré prověrky vstoupí v pozici lídra týmu Jan Kolařík (8+10), který v posledním utkání zaznamenal čtyři kanadské body a výrazně dopomohl svému týmu k vítězství. Největší hvězdou Valachů je Radim Kucharczyk, jenž odehrál bezmála 400 utkání v extralize.
     
    HC RT TORAX Poruba
    Hokejisté ostravské Poruby mohou být s dosavadním průběhem sezóny naprosto spokojeni. Ve všech dvanácti odehraných duelech dokázali bodovat, což je právem řadí na první příčku tabulky. Poruba ještě nezaznamenala porážku v základní hrací době, jediné bodové ztráty tak přišly vlivem třech proher v prodloužení či samostatných nájezdech. Tato herní činnost je zatím jedinou slabinou červenobílých, stále je však dostatek času na změnu.

    Poruba vyhrála šest utkání v řadě za sebou a je střelecky při chuti. Svědčí o tom i průměr více než pěti vstřelených branek za zápas. Poslední divoké představení viděli diváci v Porubě ve středu, kdy Ostravané zdolali Šumperk 7:5.

    V individuálních statistikách týmu dominuje ostrostřelec David Zachar(9+7), stejný počet branek má na svém kontě také Petr Seidler. Smolný osud potkal Tomáše Jáchyma, který byl nešetrně faulován v utkání s Valašským Meziříčím a sezóna pro něj skončila. Pozici jedničky mezi třemi tyčemi získal Jakub Čech.
     
    Na ledové ploše už skončilo rozbruslení, hráči se momentálně připravují v útrobách stadionu.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Hromada (Šurý) – Mojžíš, Ostrčil, Janáček, Hryciow, Žák, Stuchlík, Vrba, Weintritt – Kucharczyk, Vávra, Kolařík – Pokorný, Čech, Abdul – Čuřík, Šilhavý, Kajaba – Zúbek, Daněk, Hořanský.

    HC RT TORAX Poruba 2011: Čech (Kubáň) – Kuťák, Puškár, Flašar, Tichý, Puzič, Rudl, Bail, Adamik – Ballner, Kafka, Piecha, Smrčka, Vaněk, Tomčák, Sedlář, Orság, Seidler, Slováček, Zachar

    Rozhodčí: Slavka – Maloušek, Maťašovský.
     
    Oba celky již nastoupily na led, za malou chvíli proběhne čestné vhazování, které obstará bývalý vsetínský trenér Viktor Hlobil.
     
    První formace už jsou připraveny na ledě, utkání za malou chvíli začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    O první pozastavení hry se postaral Martin Piecha, který nahodil kotouč na Hromadu ze středního pásma, vsetínský gólman puk raději přikryl před dotírajícími útočníky.
    Budou se dnes gólmani ve 2. lize činit?

     
    00:26
    Piecha opět v akci, tentokrát vysřelil po odražení z mezikruží a pořádně protáhl Hromadu, který si připsal první vážnější zákrok.
     
    01:22
    Kajaba se zbavil obránce, prošel do útočného pásma a z pravého kruhu vystřelil, jeho pokus však letěl daleko mimo tři tyče.
     
    01:41
    Petr Hromada si připsal třetí zákrok v krátkém časovém sledu, zatím má více práce než jeho protějšek.
     
    02:25
    Čárový rozhodčí odpískal po dlouhé prodlevě offside, domácí fanoušci si žádali vhazování v útočném pásmu, sudí je však jiného názoru.
     
    03:01
    Zatím působí oba týmy nervozně, přímý souboj o první místo tak začal hodně opatrně. Chyby v rozehrávce se kupí na obou stranách. Uvidíme, co naznačí následující minuty.
     
    04:31
    Čech se probíjel do útočného pásma, střela mu sjela a Dominik Pokorný už se k dorážce v příhodné pozici nedostal.
     
    05:26
    Hořanský pořádně vyprášil Čechovy betony, porubský gólman zachoval chladnou hlavu a puk vyrazil do rohu.
     
    05:55
    Piecha stál nebezpečně před bránou a pokoušel se tečovat kotouč letící od modré čáry, Hromada však nakonec nemusel zasahovat.
     
    06:31
    Kafka objel Ostrčila a vyzkoušel pozornost Hromady, ten si povyjel z brankoviště a spolehlivě zasáhl.
     
    06:55
    Nováček v sestavě Valachů, Jindřich Abdul, se vydal ve velké rychlosti do útočného pásma, obránce Flašar ho však zkušeně zastavil.
     
    07:49
    Kuťák využil propadnutí domácí obrany a chvíli to vypadalo na přečíslení, domácí obránce však neměl dostatek sil a obránci ho dojeli, následna střela letěla nad levou horní tyč.
     
    08:43
    Hře zatím chybí větší řád, hráči se bojí jít do rizika a hlavním krédem je zabezpečená obrána.
     
    09:40
    Ostrčil dostal ideální pas od Kucharczyka na pravý kruh, jeho dělovka byla zblokována obětavým obráncem. Vzápětí se k dorážce propracoval Vávra, kterého vychytal spolehlivý Jakub Čech.
     
    10:55
    Valachům se dvakrát nevydařila rozehrávka, hosté dobře vyčetli, kam budou přihrávky směřovat, nicméně žádný větší problém pro Hromadu z toho nevyplynul.
     
    11:40
    Šilhavý vybruslil zpoza branky a pokoušel se zasunout kotouč za Čechovy betony, hostující gólman odolal.
     
    11:44
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši se dostávají z první větší šance do vedení! Nádherná kombinace vyústila až v zakončení RENÉHO KAJABY, který stál osamocen před brankou a zbývalo mu jen doklepnout kotouč za bezmocného Čecha. Absolutorium si zaslouží celá útočná formace zelenožlutých, zvláště pak přihrávka Jakuba Čuříka, který naservíroval kotouč Kajabovi do ideální pozice. Asistence: Jakub Čuřík, Vojtěch Šilhavý.
     
    12:46
    Kafka vybídl do výborné šance Zachara, který jel sám na Hromadu, vsetínský gólman však zachoval klid a zabránil rychlému srovnání skóre.
     
    13:14
    Vsetínští po první brance výrazně ožili a nyní je jich plný led.
     
    13:35
    Tlak Valachů však nyní končí, na dvě minuty za sekání je vyloučen Vojtěch Šilhavý a zelenožlutí se budou muset bránit.
     
    13:49
    Hosté drželi kotouč v útočném pásmu, pak se však v nepřehledné situaci nejlépe zorientoval Vávra a vyhodil kotouč až k Čechovi.
     
    14:47
    Kafka s Ballnerem nadělali velké problémy vsetínské obraně, Hromada byl několikrát v problémech, vypadl mu kotouč, pak mu však pomohli spoluhráči a rozhodčí přerušuje hru.
     
    15:41
    Valaši oslabení přečkali bez úhony, Šilhavý je zpět na ledě a domácí pokračují v pěti.
     
    15:57
    Janáček chtěl vybídnout lobem do útoku Kucharczyka, přihrávka však přišla o sekundu později a vsetínský forvard dostal puk na paty.
     
    17:00
    Čech obešel dva obránce a vypálil, k dorážce jeho střely se prodral Abdul, který byl při zakončení faulován a Valachy čeká první přesilová hra.
     
    17:50
    Valaši dlouho drželi kotouč v útočném pásmu, k většímu úspěchu však chyběla střela. Z nouze posléze vypálil Pokorný, jehož pokus zblokoval Puzič.
     
    18:43
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši se v přesilovce prosazují a vedou již o dvě branky! Po nahrávce Kolaříka stál před hostující svatyní neobsazený RADIM OSTRČIL, který ranou z první propálil Jakuba Čecha. Také druhému gólu předcházela nádherná kombinace, na jejímž konci stál právě Ostrčil, jež se do sestavy vrátil po táhlém zranění. Asistence: Jan Kolařík, Radim Kucharczyk.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina souboje o vedoucí pozici v druhé lize je za námi a mnohem spokojenější mohou být Vsetínští. Oba týmy vstoupily do utkání ze zabezpečné obrany, nikdo se nechtěl dopustit chyby v rozehrávce a první desetiminutovce chyběly větší brankové příležitosti. Pak se však chopili iniciativy Valaši, kteří otevřeli skóre po nádherné kombinaci, na jejímž konci stál René Kajaba. Druhou branku přidal v úplném závěru Ostrčil. Hosté si také vypracovali několik solidních šancí, Hromada však zatím působí jistě a všechny příležitosti zlikvidoval. Druhá perioda začne v 18:17.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:27
    Kucharczyk hledal z pravého rohu najetého Ostrčila, jeho pokus zblokoval první stojící hráč, z čehož vznikl následný protiútok. Flašar obešel dva obránce, ke střele se však nepropracoval.
     
    21:27
    Hosté se snaží s kotoučem na holi něco podniknout, Ballner otestoval z levé strany Hromada, rána po ledě však nenadělala domácímu gólmanovi žádné potíže.
     
    21:59
    Čuřík vybídl dobrou přihrávkou k zakončení Šilhavého, jeho dělovka jen prosvištěla kolem pravé tyčky porubské branky.
     
    22:27
    Hosté vyhodili na zakázané uvolnění, poslední chvíle patřily Vsetínským, kteří několikrát ohrozili Čecha.
     
    22:51
    Čtvrtá formace Valachů nadělala pořádné potíže obrany Poruby, která měla namále, Hořanského dorážku z brankoviště však Čech zlikvidoval. Domácí útočník stál příliš blízko brance a nedokázal zvednout kotouč nad beton.
     
    23:37
    Situaci dva na jednoho vyřešili vsetínští hokejisté výborně, Vávra nabídl kotouč Kolaříkovi, který zakončoval z prvního dotyku, Čech se stihl přemístit a výborným zákrokem zabránil třetí brance.
     
    24:43
    Po dlouhé době přichází na řadu vyloučení, na dvě minuty putuje za katr Adamik a Valaši budou hrát přesilovou hru. První šanci vsetínští hokejisté proměnili, jak si poradí tentokrát?
     
    25:10
    Hosté se zatím výborně brání, Vsetín nedostal možnost ke střele.
     
    25:26
    První pokus vyslal na bránu Vávra, dělovkou od modré čáry vyprášil Čechovy betony.
     
    25:33
    Valaši budou hrát minutu a deset vteřin přesilovou hru pěti proti třem! Tomčák zbytečně fauloval Hromadu v prostoru brankoviště a je odkázán na trestnou lavici! Velká šance na navýšení skóre.
     
    25:46
    Mojžíš dostal nabito na modrou čáru, kde byl úplně osamocen. Bez váhání vystřelil, jenže rána mu sjela a Čech měl jednoduchou práci.
     
    26:01
    Valaši kombinují v útočném pásmu, zatím tomu však chybí zakončení.
     
    26:20
    Hosté vyhazují až před Hromadu, sekundy z přesilovky běží a zdá se, že hosté dlouhé oslabení přečkají.
     
    26:43
    Adamik je na ledě, Vsetín však pokračuje ve standardní přesilovce pěti proti čtyřem, kombinace však zatím vázne a hosté se bez potíží osvobozují.
     
    27:35
    Hosté hrají v plném počtu, tato přesilovka se rozhodně nemůže řadit mezi nejvydařenější. Naopak hosty musíme pochválil za zodpovědnou obrannou činnost.
     
    28:33
    Flašarovo nahození od modré čáry se nepříjemně odráželo před Hromadou, vše vyřešil Janáček, který vyrazil kotouč ven z pásma.
     
    28:39
    Josef Tichý nešetrně zasáhl Daňka při útočném výpadu, toto zavánělo faulem na pět minut. Rozhodčí však pískají podražení a dopřávají Valachům dvouminutovou přesilovku.
     
    29:12
    Ostravané však hrají nedisciplinovaně a přichází další faul a přesilovka pět na tři, která může trvat až 87 vteřin. Vyloučen je Zachar za podražení. Naloží s touto situací Valaši lépe, než tomu bylo v předchozím případě?
     
    29:34
    Kolařík vybídl ke skórování Ostrčila, puk jen těsně minul pravou tyč.
     
    30:10
    Další akci incioval opět Kolařík, který tentokrát našel v dobré pozici Vávru, jeho dělovku schytal první stojící hráč do kolene.
     
    30:19
    Přesilová hra pět na tři je u konce, rozhodčí vylučují Radima Kucharczyka, který si před bránou počínal až příliš důrazně a následující dvě minuty stráví na trestné lavici.
     
    31:14
    Hosté hrají v plném počtu, nyní začne jejich zkrácená přesilová hra, ve které budou usilovat o snížení stavu.
     
    31:52
    Ballnerova přihrávka se odrazila od brusle až k Hromadovi, ten byl připraven a na situaci dobře zareagoval.
     
    31:52
    Jen chvíli hráli Ostravané v pěti a hned přichází další vyloučení. Za sekání je vyloučen David Zachar, což se nelíbilo Josefu Tichému a ihned šel diskutovat s rozhodčími. Zřejmě však použil příliš peprná slova, za která si vysloužil trest na deset minut a v obraně hostů nyní bude absentovat.
     
    32:20
    Valaši jsou už pěti a nyní kombinují v útočném pásmu při další přesilové hře.
     
    33:28
    Weintritt s Mojžíšem vystřelili z nouze na bránu hostů, Čech nemusel zasahovat, o všech se postarali obránci.
     
    34:02
    Kolařík dostal kotouč do samostatného úniku, pokusil se o bekhendový blafák, jenže Čech jej vychytal!
     
    34:10
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vávra zachytil vyhození z obranného pásma a naservíroval kotouč na hůl DOMINIKA POKORNÉHO, který chladnokravně zavěsil pod horní tyč a navyšuje vedení Valachů. Domácí zatím zvládají důležité utkání o první místo s přehledem. Asistence: Tomáš Vávra, Jan Kolařík.
     
    35:15
    Tomčák vypálil švihem od levého mantinelu, Hromada bez větších potíží vyrážečkou odrazil kotouč do rohu kluziště.
     
    36:09
    Hra se výrazně zklidnila, Valaši si s přehledem drží vypracovaný náskok a zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se měl obraz hry změnit.
     
    36:39
    Nyní však přichází pro Porubu jistá šance na zvrat. František Zúbek sekl unikajícího Piechu a je odkázán na trestnou lavici.
     
    37:50
    Valaši se v oslabení vydali do přečíslení tři jednoho, celou situaci však pokazil Ostrčil, jehož přihrávka byla příliš čitelná a obránce Puškár jí zblokoval.
     
    38:39
    Vsetínští hrají opět v plném počtu a mohou zbrojit do útoku.
     
    39:10
    Vávra prokázal velké sebevědomí, obkroužil bránu a ještě stihl vypálit bekhendem, kotouč jen těsně minul pravou tyč.
     
    39:39
    Hromada byl podruhé v dnešním utkání faulován a nyní si bude moci odpočinout, jelikož Valachy čeká přesilová hra. Zatím je nejčastěji faulovaným hráčem na ledě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Valaši si v dnešním utkání o první místo v tabulce počínají znamenitě a po druhé třetině vedou již o tři branky. Prostřední periodu poznamenalo velké množství vyloučených hráčů. Zelenožlutí hráli dvakrát více než minutovou přesilovou hru pěti proti třem, ani jednou se však neprosadili. Mrzet je to však nemusí, jelikož se dokázali potřetí prosadit, když se ujala střela Dominika Pokorného do horních partií branky. Třetí třetinu zahájí Vsetínští v přesilové hře, uvidíme, zda-li se dočkáme další branky. Pokračujeme v 19:10.
     
    Hráči jsou již připraveni na ledě, třetí třetina za malou chvíli začne.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:27
    Kolařík udělal kličku na modré čaře a vystavil spoluhráče do offsidu, domácí se zatím nemohou v přesilovce dostat do útočného pásma.
     
    40:45
    Hosté opět vyhazují až před Hromadu, úvod přesilovky se zelenožlutým nevydařil.
     
    41:15
    Kucharczykova rána z pravého mantinelu neměla daleko k tomu, aby zasáhla Vávru, který stál před bránou. Domácí forvard však reflexicně uhnul a zabránil nepříjemné situaci. O několik sekund vystřelil Kucharczyk znova, tentokrát měla rána mnohem lepší parametry, Čech však vyrazil kotouč do rohu.
     
    41:39
    Hosté hrají v plném počtu, Smrčka je zpět na ledě.
     
    42:39
    Najetý Čuřík dostal kotouč přesně na hůl, obešel Flašar a ve vhodném okamžiku vystřelil, Čech udělal pohyb k pravé tyčce a zachytil kotouč do výstroje.
     
    43:28
    Vrba dlouhou dobu bojoval o kotouč v rohu kluziště, pak se vymanil ze spleti těl a nabízel kotouč Hořanskému, přihrávka jen těsně minula jeho hůl.
     
    44:10
    Kolařík se zjevil v další výborné příležitosti, když kličkou zmátl obránce a vydal se sám na Čecha. Hostující gólman vydržel v dobrém postoji, nešel ihned na kolena a to rozhodlo. Výborným zákrokem lapačkou poslal kotouč do ochranné sítě.
     
    44:53
    Po delší době se blýskl také Jindřich Abdul, který objel bránu a nabízel kotouč spoluhráčům, k odraženému kotouči se propracoval Hryciow a tvrdou dělovkou vyzkoušel pozornost Čecha.
     
    45:33
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Zelenožlutí vymíchali obranu Poruby a přidávají čtvrtou branku! Podruhé v utkání se krásnou kombinací prezentovali Čuřík s Kajabou a právě RENÉ KAJABA doklepl kotouč za Čecha. Akce na jeden dotek byla efektivní. Asistence: Jakub Čuřík, Martin Janáček.
     
    45:33
    Střídání v týmu HC RT TORAX Poruba 2011: ze hřiště odchází Čech, přichází Kubáň.
     
    45:53
    Poruba právě vstřelila branku!
    Hosté záhy korigují stav a Hromada tak může na čisté konto zapomenout! Kafka našel zpoza branky DAVIDA BALLNERA, který zavěsil k levé tyčce. Asistence: Dominik Kafka.
     
    46:42
    Domácí mohou udeřit v přesilovce, na dvě minuty je vyloučen Marek Bail za držení.
     
    47:38
    Valachům zatím přesilovky nevycházejí, Čuříkův pokus letěl mimo.
     
    47:59
    Šilhavý si vybruslil mezi kruhy a tvrdou ránou orazítkoval pravou tyč!
     
    48:25
    Kajaba útočil po Žákově pasu na hattrick, jeho ránu z levého kruhu zlikvidoval střídající Kubáň.
     
    48:42
    Hosté hrají v plném počtu a mohou se pokusit vyvinout tlak na vsetínskou bránu.
     
    Dnešní utkání sleduje 2884 diváků, což je rekordní počet v rámci letošní sezóny.
     
    50:20
    Domácí čeká další přesilová hra, za krosček je vyloučen Martin Piecha.
     
    51:13
    Kajaba vymýšlel, co provede s kotoučem v útočném pásmu. Po chvíli čekání se rozhodl ke střele, kterou hostující obrána zblokovala a následovalo vyhození kotouče na druhou stranu.
     
    52:20
    V závěru přesilovky drželi zelenožlutí Ostravany v obranném pásmu, po Kolaříkově nepřesném pasu však letí kotouč zpět před Hromadu.
     
    52:20
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    52:57
    Janáčkovo nahození od pravého mantinelu zachytil Čech do výstroje, nyní se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    53:38
    Kafka se pokoušel prosadit prostřednictvím individuální akce, obešel obránce a zkoušel štěstí, rána však k Hromadovi ani nedoputovala.
     
    53:50
    Že by ještě přišla šance na zvrat? Za hákování je vyloučen Jakub Čuřík.
     
    54:15
    Domácí se opět vydali v oslabení do přečíslení, nádherná kombinace na jeden dotek skončila střelou těsně vedle pravé tyče. Kucharczyk to však provedl znamenitě.
     
    55:15
    Kubáň špatně rozehrál, címž zbrzdil další útočné snažení hostů. Vsetín se zatím bez větších potíží brání.
     
    55:36
    Úctyhodná obětavost na straně Valachů, dva obránci padli do Flašarovy sřely od modré čáry a kotouč letí za modrou čáru.
     
    55:50
    Domácí hrají v plném počtu, Čuřík přečkal dvě minuty na trestné lavici a nyní se může zapojit do útoku.
     
    56:24
    Poruba právě vstřelila branku!
    Přesilová hra se sice porubským hokejistům příliš nevyvedla, hned po jejím skončení je tu však branka na 2:4. PATRIK FLAŠAR vypálil od pravého mantinelu a kotouč Hromadovi propadl mezi rukou a tělem až do brány. Zdánlivě lehké nahození tak končí gólem. Asistennce: Dominik Kafka.
     
    Domácí tým si vyžádal oddechový čas.
     
    57:03
    Hosté rázem chytli chuť do hry a ještě vyvíjejí tlak na vsetínskou obranu, domácí však zatím odolávají.
     
    57:40
    Další Flašarovu střelu od pravého mantinelu zblokoval obránce svou holí do ochranné sítě, následuje vhazování před Hromadou.
     
    58:00
    Hosté hrají bez brankáře v šesti mužích na ledě. Přijde ještě zdramatizování utkání?
     
    58:10
    Rozhodčí chtěli vylučovat za příliš mnoho hráčů na ledě. Nevšimli si, že Kubáň je venku z branky a hosté hrají power-play. I taková situace se občas stane, sudí však uznal protest hostující střídačky a vylučovat se nebude.
     
    59:04
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Je definitivně rozhodnuto! Hosté ztratili kotouč v útočném pásmu a Kajaba vyhodil do střední třetiny, kde se puku ujal VOJTĚCH ŠILHAVÝ a dovezl jej s přehledem až do prázdné brány. Asistence: René Kajaba.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí, Valaši důležitou bitvu o první místo zvládli a mohou se radovat z tříbodového zisku a posunu do čela tabulky! Závěrečná třetina nabídla otevřený hokej s velkým množstvím šancí. Zelenožlutí po čtvrtém vstřeleném gólu trochu polevili, což Ostravané využili a snížili na rozdíl dvou branek. Další góly však hosté přidat nedokázali a v závěrečné power-play přinesl definititivní rozhodnutí Šilhavý. Poruba prohrála poprvé v sezoně v základní hrací době a klesá na druhou příčku, Vsetín má navíc dva zápas k dobru.
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše, děkuji za pozornost a přeji krásný zbytek víkendu. (19:47:44)

    Tomáš Kopecký

    Branky a nahrávky: 12. Kajaba (Čuřík, Šilhavý), 19. Ostrčil (Kolařík, Kucharczyk), 35. Pokorný (Vávra, Kolařík), 46. Kajaba (Čuřík, Janáček), 60. Šilhavý (Kajaba) – 46. Ballner (Kafka), 57. Flašar (Kafka)


    VHK ROBE Vsetín: Hromada (Šurý) – Mojžíš, Ostrčil, Janáček, Hryciow, Žák, Stuchlík, Vrba, Weintritt – Kucharczyk, Vávra, Kolařík – Pokorný, Čech, Abdul – Čuřík, Šilhavý, Kajaba – Zúbek, Daněk, Hořanský.
    HC RT TORAX Poruba 2011: Čech (od 46. Kubáň) – Kuťák, Puškár, Flašar, Tichý, Puzič, Rudl, Bail, Adamik – Ballner, Kafka, Piecha, Smrčka, Vaněk, Tomčák, Sedlář, Orság, Seidler, Slováček, Zachar

    Rozhodčí: Slavka – Maloušek, Maťašovský

    Diváci: 2884
    thejrc.org