Eibar – Villarreal 2:1 (kon.) | Ath. Bilbao – Osasuna 1:1 (kon.) | Real Betis – Espanyol 0:1 (kon.)
Las Palmas – Celta Vigo 3:3 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
1:1 (1:1)
CA Osasuna
Neděle 30.10.2016, 16:15Španělská LaLiga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný zbytek dne! (18:11:36)
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 8:3. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 5:5. Fauly: 10:11.
     
    Je dobojováno! Athletic Bilbao překvapivě ztrácí body na domácí půdě za remízu 1:1 s Osasunou! Hosté vlétli do utkání neohroženě a už ve čtvrté minutě se dostali do první šance! Na gól si však museli počkat do 23. minuty, kdy se po rohovém kopu prosadil Oriol Riera ! Domácí se však rychle vrátili do zápasu. Po Sabinově akci vyrovnal Raúl García ! O minutu později už mohlo Bilbao vést, ale Iker Muniain vypálil nad branku! Ve druhém poločase už domácí pouze dobývali branku Osasuny! Aritz Aduriz po svém příchodu hlavou protáhl brankáře a poté sklepl míč pro Rica, ale ani on nerozjásal zaplněné tribuny! Dvě minuty před koncem odmítl slávu Iňaki Williams a hosté se tak úspěšně ubránili!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V závěrečné minutě nastavení zahrávali hosté přímý kop! Osasuna se ale rozhodla pro rozehrávku do kombinace. Hosté chtějí dnešní zápas dohrát s míčem na kopačkách.
     
    90+2
    Raúl García adresoval vysoký centr do pokutového území. Za míčem se hnal Aritz Aduriz, ale před domácí hvězdou sebral míč do rukavic Nauzet Pérez.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Osasuna se ubránila dalšímu výpadu Bilbaa po levé straně! Domácí fotbalisté se nemohou dostat do pokutového území. Hosté brání v deseti lidech.
     
    89
    Domácí už soupeři takřka nepůjčují míč! Po dlouhé době se probudili také příznivci Bilbaa, kteří své oblíbence ženou hlasitým skandováním za vstřelením vítězně branky.
    88. Williams pohrdl vítěznou brankou
     
    88
    To snad není možné! Domácí zahodili obrovskou možnost! Iňaki Williams si naběhl na malé vápno, kam obdržel centr, ale z těsné blízkosti poslal míč mimo tři tyče!
     
    87
    Hosté odkopli míč na polovinu Bilbaa. Domácí hráči zapojili do kombinace také svého brankáře. Baskickému celku ubíhá čas hodně rychle.
     
    86
    Iňaki Williams centroval z pravé strany do pokutového území. Před brankou Osasuny bylo snad sedm hráčů v zeleném a David García bez problémů odhlavičkoval balón do bezpečí.
     
    85
    Raúl García operoval s míčem na pravé straně. Oier jej skvělou poziční hrou vytlačil až k rohovému praporku a domácí fotbalista už nedokázal odcentrovat.
     
    84
    Další nedovolený zákrok domácích! Iňaki Williams se natahoval po míči, jenže místo něj trefil nohu jednoho ze soupeřů. Hosté nasbírají další vteřinky k dobru.
     
    83
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Sergio León, přichází Antonio Otegui.
     
    82
    Tlak domácích na malou chvíli ustane! Iñigo Lekue se totiž na pravé straně hrací plochy dopustil prohřešku proti pravidlům. Hosté s rozehrávkou přímého kopu nebudou spěchat.
     
    81
    Další velká šance Bilbaa! Aduriz sklepl míč pro sebe pro Rica, jež se bez váhání opřel do skákavého míče, jenže jeho dělovka skončila nad břevnem!
     
    80
    Hra je přerušena! V pokutovém území Osasuny zůstává ležet Miguel de las Cuevas. Hostující záložník se drží za levý kotník, ale podle všeho bude pokračovat.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 28. Raúl García (Sabin) – 23. O. Riera (R. Torres)

    Karty:   60. Muniain (ATB), 72. M. Rico (ATB) – 74. Oier (OSS)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 8:3. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 5:5. Fauly: 10:11.
    Athletic Bilbao: Iraizoz – de Marcos (46. Lekue), Etxeita, Laporte, Balenziaga – San José, Etxebarria (67. M. Rico) – I. Williams, Raúl García, Muniain – Sabin (55. Aduriz).
    Náhradníci: Arrizabalaga – Eraso, Susaeta, Lekue, M. Rico, Aduriz, Yeray.

    CA Osasuna: N. Pérez – Oier, D. García, M. Flaño, U. García, Berenguer – R. Torres, Digard (33. Fausto), de las Cuevas – O. Riera (40. Kenan), León (83. Otegui).
    Náhradníci: Fernández – Fausto, Romero, Mérida, Kenan, Buñuel, Otegui.
    thejrc.org