Montreal – Toronto 2:1 (kon.) | Detroit – Boston 0:1 (kon.) | New Jersey – Tampa 3:1 (kon.)
Philadelphia – Pittsburgh 4:5 (kon.) | St. Louis – Los Angeles 1:0 (kon.) | Arizona – Colorado 2:3 (kon.)
Minnesota – Dallas 4:0 (kon.) | Vancouver – Washington 2:5 (kon.) | San Jose – Nashville 4:1 (kon.)
Winnipeg – Buffalo 1:3 (kon.) | Carolina – Philadelphia 3:4 (kon.) | Detroit – Florida 2:5 (kon.)
NY Islanders – Toronto 5:1 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
2:5 (0:3, 1:2, 1:0)
Florida Panthers
Neděle 30.10.2016, 22:05 • Joe Louis Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u NHL zase někdy nashledanou. (00:45:15)
     
    Československá stopa v utkání

    Petr Mrázek (DET) 26 minut, 6 zákroků, 4 góly, 60%
    Tomáš Tatar (DET) 0+0, 1 střela, čas na ledě 19:47
    Jaromír Jágr (FLA) 0+0, 0 střel, čas na ledě 14:46
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Colton Sceviour (FLA) 3+1
    2. Vincent Trocheck (FLA) 1+1
    3. Jason Demers (FLA) 0+2
     
    Utkání je u konce! Florida své čtyřbrankové vedení sice neudržela, ale i tak se může radovat z hodně cenné výhry.

    Hned v první přesilovce se dokázal prosadit Colton Sceviour, jenž zakončoval po krásné přihrávce do prázdné branky. Stejný hráč se v brankovišti prosadil i po dalších sedmadvaceti sekundách. Třetí branku přidal v závěru první třetiny Jonathan Marchessault, který zakončoval taktéž do odkryté branky.

    Dylan Larkin na začátku druhé třetiny v přesilové hře snížil a schylovalo se k dramatu. Poté ovšem ujeli Vincent Trocheck a Colton Sceviour, jenž přidali další branky. Stav po dvou třetinách byl 5:1 pro pantery.

    Detroitu sice patřila třetí třetina, ale k vidění byla jediná branka. V jedna padesáté minutě se po přihrávce Franse Nielsena prosadil Brendan Smith, jenž upravil na konečných 2:5 v neprospěch jeho celku.

    Střely na branku: 36:24
     
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Pětačtyřicet sekund před koncem tohoto utkání se ještě jednou přerušuje hra. Vhazovat se po vyhození puku bude ve středním pásmu.
     
    58:28
    Domácí celek se sice pokoušel něco vymyslet, ale bránící hráči Floridy puk nakonec poslali mimo svou třetinu. Tříbrankové vedení již neztratí.
     
    57:53
    Hosté v plném počtu.
     
    57:28
    Floridě se povedlo třikrát během chvilky vyhodit kotouč mimo obranné pásmo. Ani jeden pokus ovšem neskončil v odkryté brance.
     
    56:57
    James Reimer si následně poradil se střeleckým pokusem Darrena Helma. Tři minuty před koncem se tak bude vhazovat po jeho levici.
     
    56:45
    Obrovskou šanci nyní spálil Andreas Athanasiou! K němu se dostal odražený kotouč, který mohl posílat do odkryté branky. Tu ale netrefil!
     
    55:53
    Domácímu celku nezbylo nic jiného, než odvolat Jimmyho Howarda. Vidíme tedy přesilovou hru šesti hráčů proti čtyřem!
     
    55:53
    Velký tlak domácího celku je ukončen poté, co se faulem provinil hostující Aaron Ekblad. Ten si odsedí dvě minuty za držení.
     
    55:34
    Po delší době se přerušuje. Florida vyhodila směrem dopředu, ale jejich pokus skončil pouze na zakázaném uvolnění. Následuje vhazování.
     
    54:54
    A po svém snažení mohli opět inkasovat. Jaromír Jágr se po pravé straně dostal až do brankoviště, kde zakončoval bekhendem. Howard byl ovšem se svým betonem připraven.
     
    54:15
    Domácí celek stále kombinuje před brankou Jamese Reimera. Již nějakou dobu se hraje bez přerušení a u puku jsou po celou dobu domácí.
     
    53:21
    Až nyní tu byl nějaký náznak šance. Pokus Darrena Helma ovšem neskončil za zády připraveného Jamese Reimera.
     
    52:40
    Red Wings kombinují po celé šíři kluziště. Do nějaké příležitosti se jim ovšem přes skvěle postavenou obranu projít nedaří.
     
    51:45
    Detroit je usazen v útočném pásmu, ale nějaké střelecké šance zatím nevidíme. Dylan Larkin nyní nahazoval jen před branku, kde nikdo nebyl.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 23. D. Larkin (Br. Smith, Nielsen), 51. Br. Smith (Nielsen, Sheahan) – 7. Sceviour (Trocheck, Demers), 7. Sceviour (Yandle, R. Smith), 18. Marchessault (Malgin, Rau), 26. Trocheck (Sceviour, Petrovic), 37. Sceviour (Demers)


    Detroit Red Wings: Mrázek (26. Howard) – Green, DeKeyser, Ouellet, Br. Smith, Marčenko, Ericsson – Abdelkader, Zetterberg, Tatar – D. Larkin, Nielsen, Nyquist – Sheahan, Helm, Athanasiou – Ott, Glendening, D. Miller.
    Florida Panthers: Reimer – Demers, Yandle, Matheson, Ekblad, Pysyk, Petrovic – Jágr, Barkov, Marchessault – R. Smith, Trocheck, Sceviour – Harper, Malgin, McCann – Rau, McKegg, MacKenzie.

    Rozhodčí: Brenk, Hebert – Grandt, Heyer.

    Diváci: 20 027
    thejrc.org