Atalanta BC – Janov 3:0 (kon.) | Crotone – Chievo 2:0 (kon.) | Empoli – AS Řím 0:0 (kon.)
Lazio – Sassuolo 2:1 (kon.) | AC Milán – Pescara 1:0 (kon.) | Sampdoria – Inter 1:0 (kon.)
konec
UC Sampdoria
1:0 (1:0)
Inter Milán
Neděle 30.10.2016, 20:45 • Stadio Comunale Luigi Ferraris • Italská Serie A • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto příspěvkem se s vámi loučím a u italské Serie A se na vás budu opět těšit zítra. Pro tentokrát je to ode mě vše, a tak vám přeji příjemný zbytek nedělního večera. (22:46:48)
    Radost domácího celku po vítězství na Interem

     
    Sledovali jsme zápas dvou rozdílných poločasů. V tom prvním se hrál fotbal, jenž se přeléval ze strany na stranu a oba celky si vytvořily pár slibných šancí. Když už to vypadalo, že se do kabin půjde ze bezbrankového stavu, tak se prosadil Fabio Quagliarella. Ve druhé pětačtyřicetiminutovce se Sampdoria zatáhla, což jí mohlo hlavně v závěru mrzet. Naopak Inter byl častěji u balonu a utahoval šrouby, ale spálil všechny své obrovské šance, a tak odjíždí bez bodů.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Inter Milán po kombinaci na levé straně ještě vybojoval rohový kop, na který přibíhá také Samir Handanovič. Centr od rohového praporku byl odvrácen za pokutového území. Následný pokus byl opět zablokovaný, a tak je o třech bodech rozhodnuto.
    90+2. Sampdorii dělilo od inkasované branky jen pár centimetrů, Inter mohl v závěru zápasu vyrovnat a připsat si bod
     
    90+2
    V závěru zápasu mohlo být vyrovnáno! Jedna ze střel hostujícího týmu už poskakovala po brankové čáře, ale Vasco Regini jej odkopl daleko od branky Sampdorie!
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby. Ovšem tlak Interu Milán se stupňuje.
     
    90
    Miranda může být rád, že se nešel předčasně sprchovat. Hostující obránce poslal nekompromisně soupeřek zemi, ale hlavní sudí tentokrát žlutou kartu nevytáhl.
     
    89
    Hostující tým po pěkné kombinaci na pravé straně dostal centrem míč do pokutového území. Ovšem na hranici malého vápna výborně zapracoval jeden ze stoperů, jenž poslal balon daleko od brány.
     
    88
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Luis Muriel, přichází Ricardo Álvarez.
     
    87
    V posledních minutách tlak Interu trochu opadl, jelikož Sampdoria velmi pozorně brání a přechází do nebezpečných útoků.
     
    86
    Sampdoria získala balon na půlící čáře a vydala se kolmou přihrávkou do rychlého protiútoku. Sám na brankáře mohl jít Ante Budimir, ale Samir Handanovič byl rychleji z branky venku.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Jacopo Sala (UC Sampdoria), jenž zastavil rychle se rodící protiútok týmu z Milána. Domácí hráč použil podražení, ale v tuto chvíli ho to jistě nemrzí.
     
    83
    Žlutou kartu dostává João Mário (Inter Milán), jenž zezadu podkopl obě nohy soupeři. Sampdoria bude rozhrávat další standardní situaci, ale co je pro ni hlavní je fakt, že je u balonu daleko od brány.
     
    82
    Jenže ani Sampdoria z rohového kopu nic nevytěží, protože byl k vidění útočný faul. K balonu se vrátil Inter, jenž spěchá na polovinu soupeře. O další pokus z velké dálky se postaral Éver Banega, jehož zakončení mířilo hodně vysoko nad bránu.
     
    81
    Inter utahuje šrouby, ale do obrovských šancí se dostává spíše sporadicky. Navíc domácí tým po zisku míče přechází až před branku soupeře, kde vybojoval rohový kop.
     
    80
    Po chybě bránících hráčů se dostal Inter až k pokutovému území. Ovšem po několika přihrávkách přišel centr z levé strany, který odvrátil bránící hráče.
     
    78
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Fabio Quagliarella, přichází Ante Budimir.

    Michal Luxa

    Branky: 44. Quagliarella (Linetty)

    Karty:   84. Sala (SMD) – 75. Ansaldi (INM), 76. Miranda (INM), 83. Mário (INM)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 5:8. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 3:7. Fauly: 15:14.
    UC Sampdoria: Puggioni – Sala, Silvestre, Škriniar, Regini (C) – É. Barreto, Torreira, Linetty – Fernandes – Muriel (88. R. Álvarez), Quagliarella (78. Budimir).
    Náhradníci: Krapikas, Tozzo – Amuzie, Eramo, R. Álvarez, Pereira, Schick, Krajnc, Praet, Cigarini, Đuričić, Budimir.

    Inter Milán: Handanovič – Ansaldi, Miranda, Murillo, Santon – Brozović, Mário, Banega – Candreva (77. Palacio), Éder (77. Perišić) – Icardi (C).
    Náhradníci: Carrizo – Andreolli, Palacio, Biabiany, Ranocchia, Gnoukouri, D'Ambrosio, Perišić, Nagatomo, Miangue.

    Rozhodčí: Mazzoleni – Marrazzo, Peretti
    thejrc.org