NY Rangers – St. Louis 5:0 (kon.) | Columbus – Dallas 3:2 (po pr.) | NY Islanders – Tampa 1:6 (kon.)
Florida – Boston 1:2 (kon.) | Toronto – Edmonton 3:2 (po pr.) | Ottawa – Carolina 2:1 (po pr.)
Minnesota – Buffalo 1:2 (kon.) | Winnipeg – Washington 2:3 (kon.) | Chicago – Calgary 5:1 (kon.)
Colorado – Nashville 1:5 (kon.) | Arizona – San Jose 3:2 (kon.) | Los Angeles – Anaheim 0:4 (kon.)
po prodl.
Columbus Blue Jackets
3:2 (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
Dallas Stars
Středa 02.11.2016, 00:10 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Columbus Blue Jackets poráží Dallas i podruhé v sezoně, tentokráte 3:2 v prodloužení, když dokázal 16 vteřin před koncem srovnat vedení soupeře na 2:2 a poté vyhrát gólem v času 60:46, se s Vámi loučí a dobrou noc přeje Tomáš Lysý. (02:55:00)
     
    Československá stopa v utkání:
    Lukáš Sedlák (CBJ) 0+0, 1 střela, čas na ledě 11:31
    Radek Faksa (DAL) 0+0, 4 střely, čas na ledě 14:25
    Jiří Hudler (DAL) 0+0, 0 střel, čas na ledě 16:05
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Sergej Bobrovskij (CBJ) 36 zák., 2 góly, 94,7%
    2. Sam Gagner (CBJ) 1+0
    3. Nick Foligno (CBJ) 1+0
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 3-2.
    Střely na branku: 28-38.
    Zásahy gólmanů: 35-25.
    Vyloučení: 4-2.
    Vyšší tresty: 1-1 (oba bitka)
    Využití: 1-0.
    V oslabení: 0-0.
    Vyhraná buly: 55% – 45%.
    Zblokované střely: 18-16.
     
    Utkání je za námi a Columbus se raduje ze zisku dvou bodů, kterými poráží Dallas i podruhé v sezoně. V první třetině měli Stars mnohem více ze hry a zasypali Bobrovského 18 střelami, ale ani jedna neskončila za jeho zády.

    Druhá třetina přinesla ve 24. minutě vedení Blue Jackets, když si Nick Foligno prakticky sám vypracoval celou akci a trefil se do pravé šibenice. O sedm minut později si ale Bobrovskij vybral o něco slabší chvilku a střelu Jasona Spezzy z pravého kruhu pustil nad lapačku do sítě.

    Dallas dokonal obrat ve 42. minutě po tom, co v nepřehledné situaci před brankou Columbusu nabral puk na hůl Tyler Seguin a bekhendem vyrovnal. Když se už zdálo, že dva body tým z Texasu uhájí a oplatí Modrokabátníkům porážku z prvního utkání v sezoně na svém ledě 0:3, vyrovnal 16 vteřin před koncem využitou přesilovkou, umocněnou hrou bez gólmana, Sam Gagner.

    Prodloužení nakonec trvalo jen 46 vteřin, když po clonění Wennberga trefil pravou šibenici střelou ze středu útočného pásma obránce Seth Jones – 3:2 v prodloužení.
     
    Konec zápasu.
    60:46 Seth JONES - 3:2
     
    60:46
    Columbus právě vstřelil branku!
    Prodloužení tři na tři rozhodlo o vítězi dnešního zápasu, Modrokabátníci ho sehráli opravdu dobře. Vyměňovali si puk, na levé straně jej od Saada dostal SETH JONES, najel si na střed pásma, dal si puk na střelu a zamířil přesně do levé šibenice. Antti Niemi nemohl reagovat, Wennberg mu totiž pořádně zacláněl ve výhledu. Asistence: Brandon Saad, Alexander Wennberg.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ve třetí třetině se Dallas dostal poprvé v utkání do vedení, když se šťastným bekhendem prosadil Tyler Seguin. Tým z Texasu poté držel vedení téměř až do závěru zápasu, ale téměř je dost důležité slovo. Minutu před koncem totiž hrál Columbus teprve druhou přesilovku a tu, umocněnou odvolaným gólmanem, využil 16 vteřin před koncem Sam Gagner.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:44 Sam GAGNER - 2:2
     
    59:44
    Columbus právě vstřelil branku!
    V Nationwide areně uvidíme prodloužení. Wennberg totiž vyhrál buly na Werenskiho, který jej předal Atkinsonovi. Domácí útočník na pravé straně poslal zadovku pro SAMA GAGNERA, který napřáhl z vrcholu pravého kruhu a trefil se nechytatelně ke vzdálenější tyči. Asistence: Cam Atkinson, Zach Werenski.
     
    59:38
    Moc času už Columbusu nezbývá. Přesně 21,8 vteřin a nyní Werenski při zavážení puku do pásma udělal kličku a vystavil tak své spoluhráče do ofsajdu.
     
    59:24
    Gagner za brankou nevybojoval kotouč a jeden z obránců Dallasu, zřejmě Jordie Benn, posílá kotouč po prknech přes všechny čáry.
     
    59:08
    Dallasu se podařilo vyhodit až do rohu za branku Columbusu.
     
    59:00
    Sergej Bobrovskij samozřejmě zůstává na střídačce, domácí to zkusí při hře šest na čtyři.
     
    59:00
    John Tortorella si vzal oddechový čas.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 24. N. Foligno (Werenski, Saad), 60. Gagner (Atkinson, Werenski), 61. S. Jones (Saad, Wennberg) – 31. Spezza (Oduya, Johns), 42. Seguin (Jamie Benn, Klingberg)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij – Werenski, S. Jones, R. Murray, J. Johnson, Nutivaara, D. Savard – Saad, Wennberg, N. Foligno (C) – Calvert, Dubinsky, J. Anderson – Jenner, W. Karlsson, Atkinson – Hartnell, Sedlák, Gagner.
    Dallas Stars: Niemi – Johns, Oduya, Klingberg, Lindell, Jordie Benn, Hamhuis – Eaves, Seguin, Jamie Benn (C) – Spezza, Faksa, Roussel – B. Ritchie, D. Shore, Korpikoski – Hudler, Cracknell, G. Smith.

    Rozhodčí: O'Halloran, L'Ecuyer – Murray, Nowak

    Diváci: 10 141
    thejrc.org